08-31-2012, 09:26 PM
Rationalism Ideology نوشته: درود؛ مقصود من چنین بود که به جای سطحی نگری و پرداختن به راهکارهای پیش پا افتاده،به طور تخصصی و دقیق تر به تحلیل روانی و فیزیولوژیکی فرایند “خسته شدن” بپردازیم و بتوانیم از آن جلوگیری نماییم.
آری، این یکی از بهترین فکرهاییست که این چند ساله دیده بودم!
Rationalism Ideology نوشته: چگونه می توان با آگاهی از فرایندهای نارژگین(آنچه من از نوشتارتان به عنوان فرایند های بلند مدت و گسترده درک کردم) دلسردی ها و بی انگیزگی ها را از میان برد؟
نارژگینی[sup][aname=rpaa0f0][[/aname][anchor=paa0f0]1][/anchor][/sup] برابر پارسی برای non-linearity یا "غیر خطی" است. بیشتر فرایندهای
طبیعی نارژگینی هستند، برای نمونه آسیب دیدن تــَن خود یک فرایند نارژگین است.
نمونهوار اگر یک آدم بگوییم از 10 متری بیافتد کمابیش آسیبی نمیبیند، ولی از 15 متری بیافتد یک پایش میشکند، از 16 متر هر دو پایش میشکند، از 17 متر میمیرد!
[ATTACH=CONFIG]779[/ATTACH]
این فرایند در کارکردن، یادگیری و بسیاری جاهایِ دیگر به چشم میخورد. در فراگیریِ دانش به آن Learning Curve یا «خم یادگیری» میگویند، زیرا
در آغاز یادگیری چیز چندانی دریافته نمیشود، ولی پس از سپراندن یک گیرِ آغازین، همه چیز ناگهان روشن و دریافتنی شده و فرایند فراگیری میشتابد.
Rationalism Ideology نوشته: برای نمونه: ما در پروژه های بلند مدت کاری به دستمزد مطلوب و پیچیدگی های آن پروژه به خوبی واقفیم و آگاهانه انجام آن را با انگیزه ای فراوان آغاز می کنیم ولی در میان راه، دلسردی ها و بی انگیزگی های فراوانی،مانع از پیشرفت در کار می شوند.
دانستن فرآیند کمک میکند که اینگونه نشود. زمانیکه شما بدانید یک پروژه چگونه کار
میکند، چشمداشتهای نامنطقی از آن نکرده و میگذارید روند طبیعی خودش را بپیماید.
این اندکی پاد-بینادلانه (counter-intuitive) است. بنمونه هنگام کار کردن بیشتر ما میخواهیم که هر روز دستکم یک گامی
پیشرفته باشیم، هنگامیکه در واقعیت کارْ شاید دو هفته یک گام هم پیشنرود، ولی روز 15 ام به اندازه همه دو هفته و بیشتر پیشرفت کند!
با نگرش و آموختن چگونگی کارکردِ سیستمهای نارژگینی میتوان این "بینادلی[sup][aname=rpac3c5][[/aname][anchor=pac3c5]2][/anchor][/sup]" یا intuition را در خود ساخت.
Rationalism Ideology نوشته: به باور من از دید روانشناختی که به جستار بنگریم؛ درک کافی از "ضمیرناخودآگاه”* و ایجاد دگرگونی در جهت خردگرایی در آن، بسیار اهمییت می یابد.
* تعریف من از این واژه: هر پدیده و فرایند غیر ارادی و یا ناآگاهانه در وجود آدمی. همچون کارکرد ماهیچه قلب،رویا دیدن.
درباره ضمیر یا نهان ناخودآگاه جای گفتگوی زیادی است.
اینکه چگونه اندیشهها و انگیزههای خودآگاهانه ما در ناخودآگاه میبازتابند، و اینکه چگونه ضمیر ناخودآگاه آرزوها و خواستههای ما را به خودآگاهمان میاورد و بسیاری دیگر.
----
[aname=paa0f0]1[/aname]. [anchor=rpaa0f0]^[/anchor] nâ+raž+gin::Nâražgin || None: نارژگون; ناخطی; غیر خطی non-linear
[aname=pac3c5]2[/aname]. [anchor=rpac3c5]^[/anchor] bin+â{miyânvand}+del+i{pasvand}::Binâdeli || بینادلی: شهود Ϣiki-En intuition
.Unexpected places give you unexpected returns