08-22-2012, 07:18 PM
Philo نوشته: حق وتو ناعادلانه هست، ولی با نگاهی به جهان واقعی میبینیم که شر لازمه، و حتی اگه شر لازم نباشه در بدترین حالت بازم خنده آور و مسخره نیست به نظر من. توی جهانی که درش توزیع قدرت بین کشورها اینقدر نامتوازنه و تجربه دو جنگ جهانی رو با خودش یدک میکشه، باید خوشحال بود که قدرت های بزرگ با هم همچین توافقی کردن. همین سوریه رو ببینید، اگه سازوکار حقوقی شورای امنیت و حق وتو نبود روسیه چطور میخواست منویاتش رو در مخالفت با کشورهای غربی عملی کنه؟ جز اینه که سر هر مسئله ساده ای ممکن بود ابرقدرت ها به جون هم بیفتن؟ شما میتونید برای جهان واقعی کنونی، و برای کاهش احتمال جنگ بین ابرقدرت هایی که حاضر نیستن کشورهای ضعیفتر رو بازی بدن، سازوکار حقوقی بهتری پیشنهاد کنید؟چرا نه به نوعی دموکراسی؟ چرا مجمع عمومی سازمان ملل نمیباید همچون یک مجلس رفتار بکند که در آن نمایندهای از تمامی کشورها یک رای دارد و از آن رای برای به صدا درآوردن دیدگاه دولت خود پیرامون موضوعات مورد بحث استفاده بکند؟ به گمان من در چنان شرایطی هم سازمان ملل بسیار جدیتر گرفته خواهد شد، و هم مشروعیت تصمیماتی که در آن اتخاذ میشوند بسیار بالاتر خواهد رفت. در جهانی که صد و اندی از اعضای سازمان ملل دموکراسی هستند گمان میکنم به مرحلهای از بلوغ رسیدهایم که نیازمند قیومیت یک مشت دولت زورگو نباشیم.
زنده باد زندگی!