پیمان نوشته: شما فکر می کنید سیستم عامل لینوکس (عذر میخواهم گنو/لینوکس) چجور سیستم عاملی هست؟ اینجا کسی هست که سابقه کار کردن با این سیستم عامل نق نقو را داشته باشه؟ یکبار اوبونتو ۱۴.۰۴ نصب کردم وایرلس را نشناخت و هر کاری هم کردم باز هم نشناخت. پارسیکس نصب کردم باز هم وایرلس نشناخت. کوبونتو نصب کردم که اوضاع فاجعه بار تر بود و نه وایرلسم رو شناخت نه گرافیکم را ! خب اگر ملاک بر درایور غیرآزاد بودن باشه که باید فاتحه این گنو/لینوکس را خواند با این مسخره بازیهایش!
به نظر شما اصلاْ این سیتم عامل علاوه بر سرور به چه کار دیگری می آید؟
پیشاپیش دوستان گنو/لینوکسی من را حلال بفرمایند.
بعضی از انواع چیپهای سخت افزاری تنها و تنها و به صورت انحصاری برای سیستم عامل ویندوز طراحی شدند. برای همین شما تمام کره زمین را هم که زیر و رو کنید درایور برای سیستم عاملهای دیگرش را پیدا نمیکنید.
از جمله آنها نوعی چیپ قدیمی در مودمهای قدیمی موسوم به WinModem یا Softmodem بودند (الان دیگه به خاطر اینکه خیلی قدیمی هستند و استفاده تجاری ندارند درایورهای لینوکسیشان پیدا میشود) با چیپهای مثلن K56flex شرکت Rockwell .
برای همین توقع شناساندن سخت افزارهای انحصاری به سیستم عاملهای متن باز یک توقع الکی دولکی هستش.
ولی به عکس اگر شما سخت افزارهای غیر انحصاری (مثلن سخت افزارهای مربوط به سرور) رو اگر تهیه کنید هر سیستم عامل متن بازی بهترین بازدهی رو روش خواهد داشت.
من پیشتر هم گفتم سیستم عاملهای متن باز (لینوکس ، FreeBSD ، یونیکس و ...) به درد دسکتاپ پی سی نمیخورند و این مشکلی که شما باهاش دارید کوچکترین مشکلی هست که یک دسکتاپ یوزر خواهد داشت.
نبود نرم افزارهای کاربردی و حتا سرگرمی خودش یکی از بزرگترین مشکلاتی هستش که استفاده از این مدل سیستم عاملها برای کاربر درست میکنه.
شاید استفاده شخصی محدود بشه به موسیقی گوش دادن و فیلم دیدن و نوشتن چهار تا نامه در بدترین فرمت و شکل ممکن با یک سری نرم افزار متن باز و چرخیدن در اینترنت و یک سری کارهای بسیار پیش پا افتاده! خوب طبیعتن چنین فردی مشکل خاصی با سیستم عاملی مثل اوبونتو پیدا نمیکنه ولی به محض اینکه دایره کاربری اندکی تخصصی و حرفه ای بشه (به جز موارد استفاده Server ها و برنامه نویسی برای دنیای مربوط به خودشان*) این سیستم عاملها دو زار نمی ارزند.
شما نمیتونید با یک سیستم عامل متن باز یک چاپخونه رو راه اندازی کنید و به سود دهی برسونید! دور کارهای گرافیکی و سه بعدی رو که کلن خط بکشید! دور کارهای مهندسی رو هم خط بکشید! میخواید کتاب بنویسید؟! دور نرم افزارهای متن باز رو خط بکشید چون اگر از اونها استفاده کنید نتیجه کار شما رو هیچ چاپخونه ای نمیتونه درست چاپ کنه! میخواید آهنگسازی کنید؟! اصلن کلن فراموش کنید این سیستم عاملها رو! عاشق بازی کردن هستید؟! به جز برخی کنسولهای بازی و گوشی های موبایل خاص این سیستم عاملها کارایی ندارند! تازه همون بازیها برای اون کنسولها و گوشی ها و تبلتها از طریق سیستم عاملهای تجاری نوشته میشند. امور حسابداری و انبار داری دارید ؟! یا باید یک خرج میلیونی بکنید و نرم افزار خودتون رو بدید براتون بنویسند تا بتونید از این سیستمها نهایت استفاده رو بکنید! یا به نرم افزارهای به درد نخورِ متن باز قانع باشید، یا بروید نرم افزارهای فوق تخصصی مالتی پلتفرم تهیه کنید که قیمتشون سر به فلک میزنه! یا از یک سیستم عامل تجاری استفاده کنید که میلیونها گزینه مختلف با قیمتهای مناسب در اختیارتون قرار میده.
خلاصه کلام اینکه اگر کاربری هستید که استفاده تان حتا اندکی فراتر از یک استفاده روزمره ی خیلی خیلی معمولی از کامپیوتر هستش دور سیستم عاملهای متن باز رو خط بکشید. 30 دلار بدهید یک سیستم عامل تجاری بخرید خودتان را راحت کنید! دوران سیستم عاملهای تجاری 400 دلاری چند سالیست که به سر آمده. فقط کافیست بدانید سیستم عامل خود را از کجا یا چگونه بخرید!
به طور مثال ویندوز 8 زمانی که اومد همش 29 دلار قیمت داشت و هنوز هم میتونید با همین قیمتها بخریدش و این سوای این مساله هست که شما با خرید سخت افزار (از پیش اسمبل شده) که لازمه ی کارکردن هر سیستم عاملی هستش این روزها اغلب یک کپی رایگان از به روز ترین سیستم عامل تجاری موجود و مربوط به سخت افزارتون در بازار رو میگیرید.
خدای ار به حکمت ببندد دری - به کرمک زند قفل محکم تری