08-20-2012, 06:25 PM
Mehrbod نوشته: این را که باید بتوان با یک مانندسازی رایانشیک در آورد؟
به نگر آن اندازه پیچیده نمیایید که ببینیم اگر چند گروه آدم داشته باشیم و در یکی زاب گونهدوستی باشد و در دیگران نه، در بلند زمان کدام پیروزتر کار میکند.
چند نوشتاری که من یافتم:
- Nice Robots Finish First: Simulation Shows How Altruism Can Evolve | 80beats | Discover Magazine
- Explaining Altruism: A Simulation-Based Approach and its Limits // Reviews // Notre Dame Philosophical Reviews // University of Notre Dame
- Interdemic Selection and the Evolution of Altruism: A Computer Simulation Study
- Natural selection: Virtual simulation upholds an altruism theory - Los Angeles Times
- Powered by Google Docs
من سه تا از لینکهایی که آوردهاید را مطالعه کردم و آنها جملکی در تائید گزینش خویشاوندی و در رد ِ گزینش گروهی هستند.
با وجودی که ایندو شبیه به هم به نظر میآیند، با یکدیگر از بنیاد متفاوتند. در گزینش گروهی مطرح میشود که نوعدوستی در تعارض با نفع شخصی، و به نفع جمع انجام میگیرد. امروزه ما میدانیم که چنین نیست، یعنی هیچ عملی در طبیعت از روی «فداکاری» نیست، و «از خودگذشتگی» یا «نوعدوستی» ولو ظاهرا در تضاد با منافع فرد، دیر یا زود، مستقیم یا غیرمستقیم، خود شخص یا حاملان ژنتیکی مستقیم یا غیرمستقیم او نفع آن را به همان اندازه، یا حتی بیشتر از همان ِ یک عمل خودخواهانه دریافت میکند:
[ATTACH=CONFIG]755[/ATTACH]
یعنی چه خودخواهی، چه نوعدوستی راههایی متفاوت برای رسیدن به هدفی مشترک محسوب میشوند، نه دو سر متضادی که یکدیگر را قطع میکنند. دو نوع رفتار دیگر، یعنی «خصومتورزیدن» و «فداکاری» هر دو به از میان رفتن ژنها تا نزدیکی انقراض کامل میانجامند و اگر اتفاق خاصی نیافتد در همان حد باقی میمانند.
زنده باد زندگی!