Theodor Herzl نوشته: مثلا یک مورد از این بی فرهنگی عربی رو بگم ، یک روزی من صبح وارد یک کافی شاپ شدم تا صبحونه بگیرم قبل سر کار رفتن ، یک خانواده ۱۰ نفر عرب جلوی صف هستند ، بلند بلند به زبان عربی صحبت میکنند که کار بسیار زشتی هست از نظر من که یک جایی که بقیه ملیتها هستند به زبانی دیگر بلند بلند صحبت کنید ، بعدش سر مثلا ۱۰ سنت با یک دختر کانادایی که ۱۶ ساله بیشتر نمیخوره و عین اسکلت هست دعوا میکنند و گریش رو در میآورند ، انقدر این قضیه اعصاب من را بهم ریخت آن روز سر کار نای هیچ کاری نداشتم! مطمئنأ همه عربها اینگونه نیستند ولی یک اکثریتی هیچ احترامی به فرهنگ کشور میزبان آنها نمیگذارند. این که میگویم از روی نژاد پرستی نیست من نمیگویم باید در مورد عربها تبعیض قائل شد یا آنها نمیتوانند به زبان خود صحبت کنند ، ولی بعضی از اینگونه رفتارها برای من غیر قابل تحمل است ، کشوری دیگر شما را راه داده با دستهای باز حداقل مثل انسان رفتار کنید!
ببینید گرامی؛ هیچکدام از اینهایی که میگویید موجبِ این نمیشود که از عربها به سببِ عرب بودنشان بتوان بیزار بود. جمعیتِ عربها آنچنان گسترده و فرهنگشان متنوع است که هرگز نمیتوان هتا رفتارِ تمامِ عربهایی که در عمرتان دیدهاید را به همهی آنها یا هتا برخی از آنها تعمیم دهید. از عربهای کشورهای آفریقایی که خودشان بس متنوع هستند تا عربهای خاورمیانه و ایران و... که تنوعی عظیم از فرهنگها را شامل میشود که تنها نامی از عرب در خود دارند و گرنه هیچجور نمیشود همهی آنها را در یک دسته قرار داد. هتا اگر هم اینطور نباشد، بازهم شایسته نیست که اینچنین بگوییم که "من از عربها بدم میآید" چرا که برحسبِ نژادِ انسانها آنها ارزشگذاری میکنید. هتا بیایید تصور کنیم شما از فرهنگ اعراب خوشتان نمیآید, آنگاه فرض کنید من در یکی از سرزمینهای عربی بدنیا آمده بودم، شما به طورِ پیشفرض مرا بر حسبِ فرهنگی که در شکلِگیری و انتخابِ آن نقشی نداشتهام، پیشداوری میکنید و من باید به شما نشان دهم که من متمایز با دیگر عربهایی که شما دیدهاید هستم تا شما مرا داخلِ آدم حساب کنید! وانگهی ، در میان اعراب نیز بس بزرگیها و شرافتها یافت میشود که در دیگر جاها نایاب است. من در متونِ قدیمی هرچه خواندهام از شرافت، شجاعت، مهماننوازی، خونگرمی و صداقتِ اعراب دیدهام بس تعریف شنیدهام. حال برخی خصوصیات نیز از ویژگیهای زندگی در بیابان است و آنها به مقتضیاتِ بیابانها، روشهای زیستِ خود را یافتهاند و مقایسه عربی که سالها در عربستان زیسته و با آن فرهنگ حشر و نشر داشته، با یک آلمانی و هتا خودتان و ارزشگزاری برحسبِ معیارهای انتخابی خودتان، قیاسیست سراسر معالفارق. بگذریم از اینکه از نگاه من اعراب اکنون بس از ایرانیان آبرومندتر هستند!
نژادپرستی هم تنها در سطحِ ایدهآلیاش همچون موسولینی و هیتلر نیست که. سطوح و درجات مختلف دارد. یک جوک میتواند نژادپرستانه باشد تا یک قانونِ اساسی. بنابراین اگر به کسی گفته میشود نژادپرست است، الزاما بدین معنا نیست که او کسیست همچون هیتلر و مثلا این زن که از اعضای پارلمانِ اروپاست و در انتخاباتِ گذشتهی فرانسه (گویا) آرای میلیونی نیز کسب کرده بود، با گفتنِ این سخن که نماز خواندنِ اعراب در خیابانها، همچون اشغالِ نازی هاست، به نژادپرستی متهم شده و مصونیتِ قضایی او برداشته شد(
لینک خبر). دلیلِ اینکه من به شما با شدتِ بیشتری واکنش نشان دادم این است که شما که خودتان از قربانیانِ نژادپرستی بودهاید (و هستید؟!) باید بیشتر در این مورد حواستان جمع باشد و انتظارِ بیشتری از شما میرود.
به هر رو، در آن گفتگوی کذایی در آن شبِ طوفانی، گمان میکنم که با ایرانبانوی عزیز نیز برخوردِ نادرستی شد و ایشان حق دارند دلگیر شوند. البته نژادپرستی اصلا قابلِ پذیرش نیست اما من تصور نمیکنم ایشان حقیقتا نژادپرست باشند چرا که متاسفانه آنقدر این موضوع در سرزمینِ رواج دارد که ما هنوز نمیتوانیم درک کنیم آنچه میگوییم مصداقِ نژادپرستیست. من امیدوارم ایشان با خود در این مورد تامل کنند و بیاندیشند که آیا براستی درست است که برمبنای فرهنگ یا نژاد یا سنت یا هر خاصیتی که جمعیتِ کثیری از انسانها را بر اساسِ یک ویژگی مشترکِ غیرقابلِ انتخاب جمع میبندد، آدمها را ارزشگزاری کرد یا خیر. همچنین، امیدوارم که ایشان نخواهند برخوردِ مدیران را هنگامی که در حالتِ کاربری فعالیت دارند، به پای برخوردِ کلیِ انجمن گذاشته و دلایل اینچنینی از کنارِ ما بروند. و من حقیقتا با اکراه اینرا میگویم، چرا که اصلا کمترین ادعایی در این سایت ندارم؛ اینکه تا کسی چیزی میگوید، مدیری به بگوید همین است که هست، نمیخواهید بروید، اصلا در شانِ این انجمن نیست و من اگر در هر انجمنی مدیری چنین چیزی به من بگوید، قیدِ آنجا را خواهم زد. مطمطئنم دیگر دوستان نیز همینطور هستند. همچین حرفی را هم نمیشود جدا از هویتِ مدیریتیِ کاربر دانست، چرا که سخنیست از جایگاهِ مدیریتی. بنابراین، دوستان، در برابرِ کاربران، قدری خویشتنداری کنند، شاید وضعیتِ بهتری فراهم آید.:e303: