دفترچه

نسخه‌ی کامل: نیچه و اسلام
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3
undead_knight نوشته: کلا نهیلیسم به یک چیز "ابدی"باور داره و این شباهتش به ادیان هست.
ادیان توی اسمونا دنبالش میگردند نهیلیسم روی زمین:)
این ارتباطی که پیدا کردید حکایت از تیزبینی شما دارد.
سپاس از شما.
با اجازه، می خواهم بیافزایم که نیچه پادنهیلیست(!) بود!
بله، یک عاشق (عاشق ابرمرد) نمیتواند نهیلیست بوده باشد.
Dariush نوشته: این ارتباطی که پیدا کردید حکایت از تیزبینی شما دارد.
سپاس از شما.
با اجازه، می خواهم بیافزایم که نیچه پادنهیلیست(!) بود!

Philo نوشته: بله، یک عاشق (عاشق ابرمرد) نمیتواند نهیلیست بوده باشد.
خیر اتفاقا به قولی همین تفکر در مورد ابر انسان نهیلیستیه.
توی اینجا توضیحاتی دادم،البته همش به نهیلیسم مربوط نیست ولی به فهم منظورم کمک میکنه.

همونطور که میدونید نهیلیسم:
نقل قول:nihilism=Any of various philosophical positions that deny that there are objective foundations for human value systems.
و فکر نمیکنم نیچه جایی در مورد نهیلیست نبودن خودش هم چیزی گفته باشه(البته دلیل نهیلیست بودنش رو نظراتش میدونم نه اینکه جایی نهیلیست بودن رو انکار نکرده)
نیچه خودش دستگاه "اخلاق قهرمانان" رو پیشنهاد می کنه، می گه توی سر غریزه ای که در پی افزایش قدرت توست نزن، میگه زیر بار تساوی و برابری انسان ها نرو، میگه من تحقیر کنندگان بزرگ را دوست دارم، این ها همه تجویز هستند، منتها درست 180 درجه با اون تجویزهایی که از نظر خیلی ها (و از جمله من) اخلاقی اند فرق دارن، نیچه سکوت نمیکنه، داره دستورالعمل میده!
Philo نوشته: نیچه خودش دستگاه "اخلاق قهرمانان" رو پیشنهاد می کنه، می گه توی سر غریزه ای که در پی افزایش قدرت توست نزن، میگه زیر بار تساوی و برابری انسان ها نرو، میگه من تحقیر کنندگان بزرگ را دوست دارم، این ها همه تجویز هستند، منتها درست 180 درجه با اون تجویزهایی که از نظر خیلی ها (و از جمله من) اخلاقی اند فرق دارن، نیچه سکوت نمیکنه، داره دستورالعمل میده!
دقیقا دستور العمل دادن به این شکل رفتار نهیلیستیه.
نقل قول:پیشرفت نهیلیسم به عنوان یک مفهوم از زمانی شروع میشه که نهیلیسم خودش رو به رسمیت میشناسه و بی معنایی و بی ارزش بودن جهان رو صریحا ابراز میکنه در صورتی که نهیلیسم در اشکال قدیمی بیشتر به صورت غیر مستقیم به این موضوع میپردازه. اولین و مهمترین سوال در اینجا اینه که چرا وجود از نظر یک متفکر نهیلیست بی معنا و بی ارزشه؟برای این سوال باید کمی به عقب برگشت،برای قضاوت هر چیزی انسان ها از یک مدل بهره گیری میکنند.یعنی وقتی گفته میشه چیزی "خوب" یا"بد"هست شخص با رجوع به یک مفهوم یا چیز و مبنا دادن اون برای مقایسه به این نتیجه میرسه(و فکر نمیکنم هیچ راه ممکن دیگه ای برای قضاوت وجود داشته باشه)خب برای متفکر نهیلیستی که وجود رو به طور تمام فاقد ارزش و معنا میدونه آیا مبنایی وجود داره؟این به معنا هست که شخص "وجود فعلی" رو بی ارزش و بی معنا میدونه نه "وجودی که در ذهن خودش داره" مگرنه مبنایی برای این اظهار نظر وجود نداره. پس با این دید نهیلیسم "وجودی که هست" رو با "وجودی که باید باشه" قضاوت میکنه(بنابراین حالا گسترش مفهوم نهیلیسم به موارد که ظاهرا نهیلیستی نیستند واضح تر میشه) به عنوان مثال ادیان فکر میکنند که با نهیلیسم مبارزه میکنند به این خاطر که به جهان یک حس جهت دار بودن میدند، ولی آیا واقعا اینطوره؟ در واقع اونها با دادن یک معنی وهمی به زندگی باعث رد معنای واقعی اون میشند(و وجودی که هست رو به وجودی که باید باشه ارجاع میدند)
اصلا یک نهیلیسم واقعی ساکت نمیشینه:))
undead_knight نوشته: خیر اتفاقا به قولی همین تفکر در مورد ابر انسان نهیلیستیه.
توی اینجا توضیحاتی دادم،البته همش به نهیلیسم مربوط نیست ولی به فهم منظورم کمک میکنه.

همونطور که میدونید نهیلیسم:
و فکر نمیکنم نیچه جایی در مورد نهیلیست نبودن خودش هم چیزی گفته باشه(البته دلیل نهیلیست بودنش رو نظراتش میدونم نه اینکه جایی نهیلیست بودن رو انکار نکرده)
این تناقض را چگونه حل میکنید؟یا باید بگوییم نیچه نمی دانسته نیهیلیسم چیست یا اینکه بگوییم نیچه به گفته هایش اعتقادی نداشته.در این صورت در ادعایی مشابه میتوان گفت که نیچه یک آنارشیست بوده، حتی اگر به آنارشیسم به شدت حمله میکند.نیازی به نقل نیست که نیچه بارها به نیهلیسم در کتابهایش به خصوص غروب بتها(به طور مستقیم)، فراسوی نیک بد(مستقیم و غیر مستقیم) و چنین گفت زرتشت(غیر مستقیم) میتازد.
اتفاقا یکی از دلایلی که نمیتوان نیچه را تمام قد، در کنار دیگر فیلسوفان اگزیستانسیالیست، مثل کی که گار یا سارتر قرار داد همین نهیلیست نبودنش است.
پس فردا دیدید نامه محرمانه نیچه به آیت‌الله بروجردی هم پیدا شد هم تعجب نکنید که در صندوق امانات لندن هم نگهداری میشود:e420:
صفحات: 1 2 3