نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟
#33

kourosh_bikhoda نوشته: من فکر نمیکنم چیزی که قانونی و موافق اعلامیه حقوق بشر باشه، خلاف اخلاق هم باشه.
سوال من این نبود...منظورم مواردی بود که موافق این اعلامیه نیستن و به دلیل اصرار شما به رعایت قانون در هر حالی!!

kourosh_bikhoda نوشته: شما به چی میخواین برسین؟ میخواین نتیجه بگیرین که اصول اخلاق از قانون مهمترند؟ در هر صورت همینطوره. شما چه نتیجه بگیرید که قانون رو باید گاهی نادیده گرفت چرا که خلاف اخلاقه، و چه نتیجه بگیرید که باید همواره به قانون احترام گذاشت، در هر دو حالت همین نتیجه صادر میشه. پس اصلن دنبال چی هستید شما؟ میشه یکبار بطور واضح و مشخص موضوع و سوال این جستار رو مطرح کنید؟ چون من فکر میکنم این حستار داره تکراری میشه.
موضوع جستار و چیزی که در ذهن من بود این هست که آیا به طور کلی مجاز به قانون شکنی هستیم یا نه!!

kourosh_bikhoda نوشته: مشکل شما با این 30 ماده چیه؟ اعلامیه حقوق بشر یک برنامه استراتژیکه. یک برنامه کلیه. در سطح کلان بررسی میشه. در برنامه ریزی ها، طرح ها رو از کلان و کلی شروع میکنند. طرح های کلان فقط به افق ها اشاره می کنند و راه رو نشون میدند و خیلی هم خلاصه هستند. به تدریج هر چه برنامه تفصیلی تر میشه جزئیات و حجمش هم زیاد میشه. مثلن قانون اساسی خیلی خلاصه و کلی هست. هر چه جلوتر میریم قانونجا مفصل تر و جزئی تر میشند. برای مثال برنامه استراتژیک یک کارخانه رسیدن به یک تیراژ تولید یا برابر ریالی اونه. در برنامه ریزی های دوره ای مثل فصلی و ماهانه، و همچنین در برنامه ریزی های محصول محور مثل محصول 1 و محصول 2 این برنامه ها جزئی و پر هستند.

این اعلامیه که خیلی هم خوشتون نمیاد از اسمش، همین خصوصیت رو داره. مشخصه که برای میلیاردها نفر آدم نمیشه برنامه تفصیلی و جزئی ارائه داد. این برنامه یک برنامه استراتژیکه و در سطح بالا توضیح و تفسیر میشه. مثلن از کنار یک بندش میشه شاید چند ده ماده قانون مدنی رو تفسیر و تشریح کرد. به همین دلیله که این برنامه قرآنه و البته حاصل و دستاورد بزرگ قرن اخیر برای بشریته.
من مشکلی با این اعلامیه ندارم,خیلی هم خوب و مفیده.اما کمی اگر جستجو کنید معیار اخلاقی بودن قوانین رو هیچ گاه یک جزوه 30 ماده ای نمیدونن...غیر از اون در یک بحث کلی که فارغ از زمان و مکان خاصی هست به قول مهربد شما اگه قبل از تصویب این اعلامیه با این سوال مواجه میشیدین چه جوابی داشتین!!! در کل مشکلی خاصی نیست و بیشتر یه جور اختلاف سلیقه هست.

kourosh_bikhoda نوشته: خب باشه. مگه امریکا معیار و ملاکه برای ما؟ در امریکا ممکنه قوانین تخمی هم وجود داشته باشه از جمله اعدام! ولی خب از نظر ما که اعدام محکومه.
نگفتم معیار آمریکاست..در پست قبلی گفتم اصولا اینکه مدام صحبت از اعلامیه مذکور کنیم وقتی در کشوری که بیشترین سهم رو در تصویب اون داشته همه مواردش رعایت نمیشه زیاد منطقی نیست معیار ما قرار بگیره یا اصولا نیازی به یادآوری وجود این اعلامیه نیست برای پیش بردن بحث...

kourosh_bikhoda نوشته: ببینید ما برای جلوگیری از حرج و مرج و بسیجی بازی و این حرفها، مجبوریم یه چارچوبی برای خودمون بچینیم. دو راه هم بیشتر نداریم. یا باید تفسیر شخصی یا گروهی رو از قانون ملاک قرار بدیم. یا باید قانون رو به خودی خود ملاک قرار بدیم. شما خودتون بفرمایید کدومشون انتخاب بهتری هست؟ من در دفاع از نظر خودم حرف زیاد زدم. ولی شما هم یک بار نظرتون رو بگید و دفاع کنید شاید قانع شدیم. اضافه هم میکنم که راه و چاه برای تغییر قانون همیشه باید و حتما وجود داره. از لابی شروع کردیم تا کمپین و جنبش. فکر میکنم این همونیه که مد نظر شماست برای تغییر در قوانین نادرست.
من البته خودم رو در جایگاهی ندیدم که هم انتقاد کنم و هم پیشنهاد بدم...اما این معضل بوده و هست و از مغز بنده هم بیرون نیومده!!! بسیار مقاله نوشته شده که آیا باید همیشه قانون رو ملاک قرار بدیم یا نه!!! البته اونجا اصلا اسمی از این اعلامیه برده نمیشه و معیار اونها 30 ماده مشخص نیست...میتونید کمی در همین اینترنت در این باره جستجو کنید.
شاید اگر کمی اطلاعات من در زمینه آنارشیسم بیشتر بود بحث بهتری داشتیم.اما یکی از کاربران انجمن یعنی امیر در بحثی وجود خود قانون رو مایه قانون شکنی میدونست...

Ouroboros نوشته: آنارشیسم دادخواهی ِ فرد در تعارض با جامعه، تاریخ، خانواده و دیگر نهادهای ِ تحمیلی ِ قدرت است. تلاشی قطعا آرمانگرا برای بازگرداندن ِ اصالت از جمع به فرد، یا به نوعی بازگشت به سرچشمه های ِ آغازین و دلایل ِ ابتدایی ِ شکل گیری ِ جامعه. جایی میان راه، فراموش شد که «جامعه» از آغاز برای بقای ِ اصلح ِ فرد اختراع شده بود نه بالعکس. آنارشیسم به ما می آموزد که اساس ِ جرم، بی عدالتی، تقلب و شکاف خوردگی ِ جامعه برآمده از و شکل گرفته در ارتباط با، مفهوم ِ کلی ِ «سرکوب» است، و برای چاره جویی ما را به بازنگری در اصولی اغلب از قبل پذیرفته شده همانند نیاز به کنترل ِ دائم، ترس از عواقب و الزام ِ حقیقی و عینی سرکوب دعوت می کند. این دیدگاه از هرجهت ذات باور است، و به «نیک سرشتی» انسان اعتقاد دارد، طبق این آموزه انسانها موجوداتی ذاتا مایل به زندگی ِ اجتماعی و همکاری با یکدیگر هستند نه دزدها، متجاوزان، قاتلان و راهزنانی که اگر پلیس نباشد مشغول به غارت ِ یکدیگر می شوند. بر این اساس، ما معتقدیم اگر قانونی نباشد، قانونی شکسته نخواهد شد، اگر مالکیت نباشد، دزدی نخواهد شد، و اگر دولت نباشد سرکوبی اتفاق نخواهد افتاد.


اگر بود به بحث ما خیلی کمک میکرد!! چون درسته که در سیستم های فعلی وجود قانون برای برقراری نظم و جلوگیری از هرج و مرج لازمه اما این سیستمی که شما میفرمایید کارایی قطعی نداره!!! یعنی اینکه فعلا قانون رو هر چند اخلاقی یا غیر اخلاقی باید رعایت کرد و بعد در صورتی که زورمون رسید قانون رو عوض کنیم و بعد از مدت زمانی باز تغییر و باز تغییز.... و این حالت ادامه داره و هیچ گاه به سکونی نمیرسه!!! باید اون وسط یه ایرادی باشه قاعدتا...


kourosh_bikhoda نوشته: مهم نیست و فرق هم نمیکنه از کجا اومده. از اسلام یا از کانت یا از آرش بیخدا! مهم اینه که یک قانون به طریقی وضع شده و سپس کسانیکه بهش اعتراض دارند، اگر قدرت و توانشو دارند باید عوضش کنند. اگر هم نکنند به ما چه؟ به من چه؟
خب در عمل همین امر خودش پتانسیل قانون شکنی رو ایجاد میکنه...البته اگه باز نگید بی ارتباط با تاپیک هست!!! میخوام نتایج این جور قانون مداری صرف رو بگم...


kourosh_bikhoda نوشته: بله چه عیبی داره؟ من به عنوان یه فرد قانون گریز، در عین حالی که قبول دارم اولویت با قانونه، ولی اون رو میشکنم. تبهکار و خلافکار هم به اشکال و ایراد کارش واقفه. من هم همینطور.
باز هم این ایراد قانونه و نه شما!!! چرا باید برای زیرپاگذاشتن قانون غیراخلاقی شما هزینه بدید!!! همه اینها رو میگم به عنوان ضعف شعار قانون مداری مطلقی که شما میگین...البته از من مدام نخواید که گزینه دیگه ای رو هم پیشنهاد بدم چون قرار نیست منتقد همیشه پیشنهاد رو هم ارائه بده...



kourosh_bikhoda نوشته: شما زحمت بکشید پیک های منو بجای اینکه داغ کنید و از واژه اعلامیه حقوق بشر کهیر بزنید، خوب بخونید تا منو مجبور به تکرارهای جندین باره نکنید.
بنا به حکم کلی "اولویت با قانون است". این حکم خودش یه حکم اخلاقیه. به همین دلیل کار مذکور غیراخلاقی میشه. اگر قانونی ضداخلاقی باشه فقط به دلیل همین حکم مجبوریم بهش احترام بگذاریم. ولی خب در کنارش دلیلی نداره برای تغییرش تلاش نکنیم. جرا که نتیجه گرفتیم که غیراخلاقیه.
من مشکلم با همین حکم کلی هست...به نظر من این حکم اشتباه هست.من فکر میکنم شکستن قانون غیر اخلاقی ,خودش اخلاقا واجب و عملی کاملا اخلاقی هست!! نه اینکه صرفا با این حکم کلی فقط سعی کنم و امید بدم به خودم که این قانون عوض خواهد شد.


kourosh_bikhoda نوشته: میشه توضیح بدین؟ شما اصلن نظر خودتون رو نفرمودید.
پیشتر هم گفتم که معیار قانون باید اخلاقی بودن اون باشد و نه معیار اخلاق,قانونی عمل کردن!!!

kourosh_bikhoda نوشته: از یک حکم کلی که چندبار ذکر کردیم.
خب اینکه باز شد همون!! میپرسم چرا شما یکی از معیار های اخلاق رو عمل به قانون میدونین و شما میگین چون در حکم کلی اولویت با قانون هست...فکر کنم به این میگن سفسته!!
من هم چند بار تکرار کردم که چیزی ثانوی یعنی قانون نمیتونه معیاری برای چیزی اولیه یعنی اخلاق باشه...


kourosh_bikhoda نوشته: بله من هر روز همین کار رو میکنم. من حتی قوانین اخلاقی رو هم گاهی میشکنم تا به انتفاع برسم. فکر میکنم همه انسان ها همینطورند بجز امامزاده های نیست در جهان!
قانون اگه حقی رو از من بیشتر از اونچه که باید سلب نکنه مطمئنا مقبولیت پیدا میکنه...همون انتفاع بیشتر میتونه حقی باشه که قانون از من سلب کرده!!! این جور نیست که همیشه قانون شکنی ناشی از زیاده خواهی فرد باشه...هر چند این قانون با همون اعلامیه شما هم هماهنگ باشه!!

kourosh_bikhoda نوشته: درسته دیگه! نه خلاف حقوق بشره نه هیچ معیار اخلاقی. فقط و فقط خلاق قانونه. به همین دلیل غیراخلاقیه. مثلن فعالیت من و شما خلاف هیچ چیز نیست. هیچ معیاری از اخلاق پیدا نمیکنید که من و شما رو از این کار بازداره. ولی خب قوانین تخمی ج.ا اینو میخوان. چون ما خلاف قانون عمل کردیم پس یک کار غیراخلاقی کردیم. ولی خب این قانون که از آسمون نازل نشده. برای تغییرش تلاش میکنیم. به محض تغییر، کار ما اخلاقی میشه. این هم فقط به دلیل همون حکم کلیه. ما در عمل همینو داریم و بس. یک حکم کلی داریم که برای همه با همه جور اعتقاداتیه، و چند حکم اخلاقی داریم که از نفر به نفر متفاوته. در این بخش دوم هر کسی تلاش میکنه قانون رو به سود خودش تغییر بده تا نتیجه حکم کلی نخست هم به نفعش باشه. مثلن توده های مردم زمانیکه قدرتشون به اندازه بشه، این تلاش رو انجام میدند تا ما در کشوری آزاد باشیم.
احتمالا شما یادتون میره حرف های قبلیتون رو!! چون در دیدگاه شما رعایت قانون,ملاک اخلاق بود اما الان عمل غیر قانونی رو اخلاقی دونستید!!
پیشتر هم گفتم که اخلاق معطل قانون نمیماند تا بعد از تغییر قانون,به عملی بشه نسبتش داد!!! کار اخلاقی اگر غیر قانونی هم باشد اخلاقیست و کار غیر اخلاقی حتی قانونی هم باشد غیر اخلاقیست...بر خلاف شما که عمل به هر نوع قانونی رو اخلاقی میدونید!!
با این حسابی که هر کس زورش رسید و قانونی رو گذاشت اون قانون و عمل بهش خود به خود اخلاقی میشه دیگه چه نیازی به اخلاق و همون اعلامیه هست.چون در بحث اینکه کی زورش رسید شاید نخواست اون اعلامیه رو ملاک قرار بده.یعنی اصلا دیگه اخلاقی وجود نخواهد داشت...


kourosh_bikhoda نوشته: دنبال چی هستید؟ مگه من حلال مشکلات یا سوپرمنم؟ یا شما همچین چیزی هستید؟ به من چه ارتباطی داره؟ هرکاری بجز خلاف قانون عمل کردن.

خیلی بچه گانه و سطحی حرف میزنید. بنا به فرمایش شما قانون جنگل باید حکم فرما باشه. مثلن فلانی داره میمیره بره دزدی کنه از من. اون یکی داره میترکه بره رانت بخوره از شما! این حرفا چیه میزنید؟
اینکه شما جواب سوالی رو نمیدونید یا دوست ندارید بهش فکر کنید یا وقتش رو ندارید یا با افکار شما جور در نمیاد یا نتایج شما رو دچار مشکل میکنه دلیل نمیشه طرف مقابل رو به بچه گانه و سطحی حرف زدن متهم کنید!!!
این قبیل سوالات معنیش این نیست که الان فردی پشت در انجمن دفترچه منتظر ایستاده تا بعد از اتمام این بحث کوروش بیخدا بره راه حلی جلوی پاش بذاره!!
این سوال نیازی به جواب نداشت چون دنبال جوابی هم نبودم.میخواستم میزان عملی بودن فرضیه قانون محوری مطلق شما رو به شما نشون بدم!!! امیدوارم قانونگذار مثل شما فکر نکنه و گرنه فاتحه کل جامعه خوندس...
پاسخ


پیام‌های این موضوع
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 05-04-2012, 09:53 AM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 05-04-2012, 12:01 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 05-04-2012, 12:33 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Kaveh - 05-13-2012, 09:56 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Mehrbod - 05-14-2012, 08:56 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 06-25-2012, 12:30 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 06-25-2012, 07:34 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Mehrbod - 06-25-2012, 09:23 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 06-25-2012, 09:42 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Mehrbod - 06-25-2012, 09:46 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 06-26-2012, 06:04 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 06-26-2012, 06:14 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Mehrbod - 06-26-2012, 06:21 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 06-26-2012, 06:29 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 06-26-2012, 06:36 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 06-27-2012, 09:09 AM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 06-28-2012, 06:21 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 06-28-2012, 06:37 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 06-28-2012, 06:53 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 06-29-2012, 06:30 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 06-29-2012, 07:58 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 06-30-2012, 11:57 AM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Theodor Herzl - 07-01-2012, 06:35 AM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 07-01-2012, 03:14 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 07-01-2012, 03:46 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 07-01-2012, 04:22 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 07-01-2012, 04:36 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Mehrbod - 07-01-2012, 04:40 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 07-01-2012, 07:42 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 07-01-2012, 07:51 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 07-01-2012, 08:04 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 07-02-2012, 08:36 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 07-02-2012, 10:24 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 07-03-2012, 02:46 AM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 07-03-2012, 02:53 AM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 07-03-2012, 07:51 AM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 07-03-2012, 08:49 AM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط kourosh_bikhoda - 07-03-2012, 07:13 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Mehrbod - 07-03-2012, 09:12 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Mehrbod - 10-06-2012, 10:23 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Ouroboros - 10-06-2012, 10:27 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 10-06-2012, 10:30 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Ouroboros - 10-06-2012, 10:40 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Mehrbod - 10-07-2012, 12:33 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Ouroboros - 10-07-2012, 06:41 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 10-07-2012, 07:05 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Ouroboros - 10-07-2012, 07:23 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 10-07-2012, 07:29 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Ouroboros - 10-07-2012, 07:39 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 10-07-2012, 07:52 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Ouroboros - 10-08-2012, 05:36 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط shirin - 10-08-2012, 09:39 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Philo - 10-08-2012, 11:51 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط shirin - 10-09-2012, 06:47 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Anarchy - 10-09-2012, 06:54 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط shirin - 10-09-2012, 07:07 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 10-09-2012, 07:12 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط shirin - 10-09-2012, 07:20 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Russell - 10-09-2012, 07:24 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط shirin - 10-09-2012, 07:27 PM
مرز قانون و اخلاقیات تا کجاست؟ - توسط Ouroboros - 10-10-2012, 07:42 PM

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 2 مهمان