08-07-2012, 07:09 AM
bilbilak نوشته: شما توی گوگل بزنید مصاحبه رضا پهلوی با فوکوس انلاین اونوقت پیداش میکنید
اتفاقا این مصاحبه رو خونده بودم اما میدانستم ترجمه ابتدایی این مصاحبه مشکل دار بود و شما هم بدون تحقیق باز همون ترجمه رو گذاشتید.در ادامه ترجمه رو خواهم گذاشت...هر چند در همون مصاحبه هم چیزی در تایید حرف های شما نبود!!
bilbilak نوشته: درسته شاید در زمان نشه مقایسه کرد و یه جور سفسطه میشه اما زمان ها فرق داره اون در اون زمان با اون وسعت تفکر ایشون در این زمان با این فکر شاید درجش عین اون نباشه اام روند صعودی یا نزولی برابری میکنه باهاش
مستند هم بالا گفتم خدمت حضورتون
باز هم قیاس مع الفارق...وقتی قیاس درستی نیست توضیح اضافه هم به نتیجه گیری شما کمکی نخواهد کرد!! ضمنا مستند شما کاملا بر ضد ادعای شما هست گرامی...
bilbilak نوشته: به هر حال همون پادشاهی مشروطیت در تاریخ ما مگر چش بود ؟ قوانین اساسی درست سرجاشون بودن اام چرا عمل نشد ؟چرا شاه وقت عمل نکرد به شروط ؟ و غیره
تنها کسی که نادیده شمرده شد مردم بودن حالا مردم سیستم نظام پادشاهی رو مقصر میدونستن بعدشم که داتاسن های دیگه در واقع نظرم اینه هر کسی میاد باید از خود مردم باشه با رای مردم بره و بیاد و بتونه درست طبق قانون اساسی عمل کنه که ما همچین چیزی فعلا ندیدیم حالا دیگه داستان نظام پادشاهی اونم پسر اون پادشاه قبل که داستانش کلا فرق میکنه من نمیگم ایشون فلان و اینجوره اام حرفهاش رو میتونم درک کنم حداقل ..در ضمن کدوم سیستم ایده ال حقوق مردم رو زیرپا گذاشت جز اینکه شاید خود سردمدارهاش مشکل داشته باشه !
شاه اشتباهاتی داشت اما تبلیغات دروغ هم در مورد اون دوران زیاد شده...یکی مثلا داستان اینکه شاه مشروطه هیچ کاره هست...قانون اساسی مشروطه رو مطالعه بفرمایید تا ببینید اختیارات شاه چه بوده!! داستان انقلاب ایران هم جمع شدن چندین فاکتور در کنار هم بود نه اینکه فقط مردم به قول شما عصبی بودند...
در مورد سیستم ایده آل هم دقت کنید که گفتم ادعای ایده آل بودن داشت ولی حقوق مردم رو زیر پا گذاشت...مهم محتوای سیستم هست!! نمونه اون همین جمهوری اسلامی..
bilbilak نوشته: هر جا که ایشون از حقوق مردم حرف بزنه من پشتیبانی اون حرف رو میکنم اما این مصاحبه آخر توی فوکوس انلاین جای خیلی انتقادها باز کرد اما اگر بحثی در باره ی مردم و حقوقشون کرده اون مورد احترامه و بحثی درش نیست در مورد تره خرد کردن هم دروغی من نگفتم یه واقعیته شاید ادبیاتش کمی بد باشه ولی واقعیتش اینجوریه.
شما دقیقا میخواهید ایشون چه حرفی بزنن؟ حق و حقوق مردم یعنی چه؟ بالاتر از اینکه بگوید هر چیزی که مردم انتخاب کردند؟ حالا باز هم میگید شاهکار کردند این حرف رو زدن...شما بفرمایید چی بگن خوبه؟
مصاحبه فوکوس هم که گفتم با ترجمه صحیح در ادامه میذارم...
در مورد تره خرد کردن هم احساس میکنم به شیوه استقرایی در محیط هایی نظر سنجی کردین که دید خوبی نداشتن...من چیز دیگه ای دیدم!! ولی در نهایت شما از الان این سخنگوی همه مردم نشید...در بهترین حالت باید بگویید مردمی که من دیدم برای ایشون تره خرد نمیکنند...
bilbilak نوشته: خب این الان شد قیاس مع الفارق
پس با این اوضاع حرف من درست میشه که ایشون هم مثل پدرش خواهد شد اینجورکه نمیشه استدلال کرد.دروان هخامنشیان طبق پتاسیل های زمان خودش بهترین نوع حکومت بوده و مورد احترام توضیح این داستان رو در اولین پستم گفتم میتونید بخونید دیدگاه رو...
چی رو با چی قیاس کردم که مع الفارق شد؟ من گفتم بر خلاف نظر شما که نباید به حکومت پیشینی برگشت برای مثال دوران هخامنشیان ایران دارای سیستم منظمی بوده و بسیاری از مسائل در اون رعایت میشده و از اون دوران به نیکی یاد میکنیم...یعنی همه اون چیزی که به قول شما پیشینی هست رو نباید رد کرد!! سیستم و محتوا مهمه...(منظورم این نبود که برگردیم به دوران هخامنشیان و چاپارخانه راه بندازیم)
bilbilak نوشته: واقعا واقعا یک ادم ازاده همچین حرفی میزنه که مردم رو بیسواد خطاب کنه ؟
یکی نیست بگه کدوم اصلاحات اقای پهلوی با این دیدگاه میخوای ما رو برای ازادی اماده کنی ؟
چه ایرادی در این حرف هست؟ شما میدونید در زمان به قدرت رسیدن رضا شاه و بعد محمدرضا شاه چند درصد مردم سواد خواندن و نوشتن داشتن؟
چرا شما به هر بهانه ای میخواهید با نظام پادشاهی مخالفت کنید حتی اگه اون حرف زده شده کاملا منطقی باشه؟
نقل قول: متن کامل ترجمه جدید بدون ترجمه قبلی و توضیحات:
سیروس رضا پهلوی: پادشاهی من به اراده مردم بستگی دارد
• سیروس رضا پهلوی ولیعهد ایران بود تا اینکه در سال 1979 ملایان پدرش را از ایران راندند. در این مصاحبه او از ماجرایی که بر خانواده اش رفته و هدفش برای شاه شدن سخن می گوید.
فوکوس آنلاین: آرزو دارید روزی دوباره تاج شاهی ایران را بر سر بگذارید؟
سیروس رضا پهلوی: البته. برای من چیزی زیباتر از این نمیبود که میتوانستم با تمام آنچه در توان دارم به کشورم خدمت کنم. وگرنه این همه را نمیپذیرفتم و داوطلبانه خودم را در معرض خطر قرار نمیدادم.
فوکوس آنلاین: منظورتان از خطر چیست؟ آیا تهدید می شوید؟
اوه بله! همیشه اینترپل یا سیا به من زنگ میزنند و میگویند در کدام گوشه باز یک کماندوی مرگ از تهران در کمین من است.
فوکوس آنلاین: زمان کوتاهی پس از درگذشت پدرتان شما در مصر به جانشینی او برگزیده شدید.
پهلوی: این مراسم در بیستمین سال تولدم برگزار شد. طبق قانون اساسی ما میبایستی من به این سن رسیده باشم تا بتوانم پادشاه شوم. البته بعد میبایست در مجلس ایران نیز سوگند پادشاهی یاد میکردم. بنابراین میتوان گفت که من «بالقوه» پادشاه کشور هستم.
فوکوس آنلاین: ایا خودِ شما خودتان را به عنوان پادشاه تعریف میکنید؟
پهلوی: در روستاها هنوز مرا «ولیعهد» مینامند. اما من همیشه به هوادارانم میگویم که آنها نباید در من چیزی بیش از فردی که برای آزادی ایران مبارزه میکند ببینند. اینکه آیا روزی پادشاه خواهم شد بستگی به اراده مردم دارد. هیچ کس نمیداند چند درصد از جمعیت در یک انتخابات آزاد ممکن است به نظام پادشاهی رأی دهد.
فوکوس آنلاین: ایا امروز هنوز هم نظام پادشاهی را مدل حکومتی مناسبی برای میهن تان میدانید؟
پهلوی: بله. شخص پادشاه مهم است. زیرا ایران کشوری چند قومیتی است که به شخصیتی بی طرف برای وحدت نیاز دارد. در دیگر کشورهایی هم که جامعه یکدستی ندارند، سلطنت توانست در تأمین ثبات نقش بازی کند. برای نمونه در اسپانیای بعد از فرانکو.
فوکوس آنلاین: در سنجش با اسپانیا البته ایران در زمان حکومت پدر شما کشورِ چندان دمکراتیکی نبود.
پهلوی: پدرم بر این باور بود که نخست باید حدی از آموزش را در اختیار مردم قرار دهد تا بتوان دمکراسی را تحقق بخشید. او میخواست ابتدا یک جامعه شهروندی بسازد. نظام وی اصلاح پذیر بود و در پایان نیز با اصلاحات موافقت کرد.
فوکوس آنلاین: آنگونه که بسیاری از هموطنانش در آن زمان فکر میکردند دیگر خیلی دیر شده بود.
پهلوی: فراموش نکنیم: پدرم در آن زمان داوطلبانه کشور را ترک کرد. او قذافی نبود، صدام حسین نبود، بشارالاسد نبود که به قدرت بچسبد. او همیشه خیر و صلاح کشور را در نظر داشت. بسیاری از انقلابیهای آن موقع نزد من میایند و میگویند: «بهتر بود پدرت ما را بازداشت و اعدام میکرد. ما واقعا نمیدانستیم داریم باعث و بانی چه مصیبتی میشویم.
فوکوس آنلاین: یک خواهر و برادرتان خودکشی کردند. چه چیزی آنها را به این اقدام جدی واداشت؟
پهلوی: آن دو نتوانستند با ضربه روحی که خانواده ما تجربه میکرد کاملا کنار بیایند. من نمیدانم وقتی انسانهایی تصمیم میگیرند به زندگی خود پایان دهند در سرشان چه میگذرد. این وضعیت روحی را نمیشناسم. اما مطمئن هستم که آدم چنین کاری را به دلایل سطحی انجام نمیدهد. تراژدی آنها برای من نشانه یک نسل کامل است که من آن را نسل از دست رفته مینامم. نسلی که سوخت: نسلی که مانده بود به صحنه بیاید ولی همه چیزش را از او گرفتند.
فوکوس آنلاین: این درباره شما هم صادق است.
پهلوی: اوه بله. من نیز به همین نسل تعلق دارم. هفده ساله بودم که مجبور به ترک کشور شدم و در اکتبر 52 ساله میشوم. بیش از سه دهه است که مجبور به زندگی در تبعید هستم. فکر میکنم دلیل اصلی اینکه توانستم تندرستی و عزم راسخ خود را حفظ کنم، میهندوستی و احساس مسئولیتم بوده است. البته که من شوق وطنم و رنگها و بوهایش را دارم.
فوکوس آنلاین: دوست دارید به ایران سفر کنید؟
پهلوی: معلوم است! من متعلق به آنجا هستم.
فوکوس آنلاین: اولین کاری که پس از رسیدن به تهران انجام خواهید داد چیست؟
پهلوی: همان کاری را خواهم کرد که مهاتما گاندی وقتی از آفریقای جنوبی برگشت انجام داد: به هر گوشه ایران سفر خواهم کرد تا خوب آن را بشناسم. البته من در تمام این سالها با مردم در تماس بودم ولی هنوز خیلی از استانها را ندیدهام.
فوکوس آنلاین: در سایه مذاکرات اتمی، شما در برلین و پاریس گفتگوهایی انجام دادید. چه هدفی داشتید؟
پهلوی: موضوع حقوق بشر برایم خیلی مهم است. در گفتمان (دیسکورس) این موضوع تقریبا همیشه به سود برنامه اتمی فراموش میشود. این اما برای ایرانیها نشانه مهمی است که مسئله حقوق بشر هم در مذاکرات لحاظ شود. متحد طبیعی در مبارزه علیه یک ایران هستهای مردم هستند. اما در طول 33 سال همواره با نمایندگان حکومت گفتگو شده و هرگز بامخالفان صحبتی نشده است. این حکومت را نمیتوان با تحریمها به زانو در آورد بلکه با آنچه بیشتر از همه از آن میترسد: با خیزش مردم.
فوکوس آنلاین: بنابراین منظورتان این است که غرب باید برای تغییر رژیم فشار بیاورد تا دولت ایران را از ساختن سلاح اتمی باز دارد؟ این راه حل است؟
پهلوی: حتما. زیرا مسئله اصلی نه برنامه اتمی بلکه رژیم است. سعودیها و بحرینیها و قطریها این را میدانند. ظاهرا فقط غرب این را فراموش کرده است. این حکومت بهترین پوکرباز دنیاست. پوکر میزند تا بقای خود و یک برتری تحت رهبری کنونی را تضمین کند. برای این کار به سلاح نیاز دارد.
فوکوس آنلاین: بسیاری از کارشناسان بر این گمانند که هر مداخله غرب محکوم به شکست است و نظام را احتمالا بیشتر تقویت خواهد کرد.
پهلوی: این الزاما درست نیست: بسیاری از ایرانیها برای خلاصی از حکومت حتا طرف مهاجمان خارجی را ممکن است بگیرند. وقتی مردم بعد از انتخابات تقلبی سال 2009 به خیابان رفتند و «اوباما- اوباما» سر دادند و پلاکاردهایی به زبان انگلیسی رو به دوربین گرفتند، این کار را نکردند که تمرین زبان کنند: آنها به غرب یک پیام فرستادند!
فوکوس آنلاین: چه نقشی خود شما در این روند بازی خواهید کرد؟
پهلوی: من در ماههای گذشته روی این کار کردم که اپوزیسیون ایران را متحد کنم: تمام طیف هم سلطنت طلبان و هم جمهوری خواهان. در عمل امروز حتا بیشتر جمهوری خواهان از من پشتیبانی می کنند تا سلطنت طلبان. طرح های ما با هم تفاوت دارند اما همه ما یک سلسله ارزش های مشترک داریم: ما دمکرات های سکولار هستیم و خواهان انتخابات آزاد در ایران هستیم.
فوکوس آنلاین: موضع شما در مورد «جنبش سبز» دموکراتیک چیست؟
پهلوی: من با رهبرانش در تماس هستم. البته من با موسوی شخصا تلفنی صحبت نکردهام. اما شبکههایی وجود دارد که از طریق آنها ارتباط داریم. بسیاری از «اصلاحطلبهای» سابق در این فاصله متقاعد شدهاند که رژیم از درون اصلاح شدنی نیست. امید داشتن به آن وقت تلف کردن است.
فوکوس آنلاین: ایا هستند گروه هایی از اپوزیسیون که از شما پشتیبانی نمی کنند؟
پهلوی: فقط با مجاهدین خلق و افراد حزب الله که همچنان از نظام حمایت میکنند هیچ گفتمانی [دیسکورس] نداریم. وگرنه، با همه. حتا با «ملی- مذهبیها». پایه مشترک ما باور به یک نظام سکولار است.
فوکوس آنلاین: پروژه مشخص شما چیست؟
پهلوی: یک کمپین برای انتخابات آزاد. گام نخست به آن سو، تشکیل یک شورای ملی خارج از ایران است. از این راه ما میتوانیم یک ساختار مرکزی متشکل از پانزده گروه اپوزیسیون به وجود آوریم که مستقل از یکدیگر کار میکنند.
فوکوس آنلاین: چرا این شورا باید خارج از ایران به وجود آید؟ آیا نباید روند تغییر در داخل آغاز شود؟
پهلوی: داخل کشور نمیتوان سازمانی را ایجاد کرد که از رژیم علنا انتقاد کند. با این همه معلوم است که این شورا حمایت دگراندیشان و فعالان را در داخل ایران خواهد داشت.
فوکوس آنلاین: چگونه قرار است این شورای ملی تشکیل شود؟
پهلوی: هر گروهی یک نماینده به یک کمیته مرکزی میفرستد. این کمیته به نوبه خود دسترسی اجرایی به هیئتهای مختلف دارد که وظیفههای مختلف بر عهده دارند. برای نمونه کمیسیونی که موضوع نافرمانی مدنی را در داخل ایران سازماندهی و هماهنگ میکند. یا کمیسیون دیگری که به راههای ارتباط با داخل و تأمین اطلاعات از خارج برای مردم میپردازد. و باز کمیسیون دیگری که امور مالی و وظیفه گردآوری کمکهای مالی را بر عهده میگیرد. آنچه مشخص است: تا زمانی که این رژیم وجود دارد، انتخابات آزاد نمیتواند برگزار شود. از همین رو ما در فاز نخست هر اقدامی انجام میدهیم تا از این رژیم خلاص شویم. بعد فاز انتقالی میرسد که در آن تشکیل یک دولت انتقالی ضروری خواهد بود.
فوکوس آنلاین: بر اساس این حرفها گویا شما تشکیل یک دولت در تبعید را برنامه ریزی می کنید.
پهلوی: ما آن را دولت در تبعید نمینامیم. ما فقط می گوییم که با این سازمان می خواهیم از مبارزه داخل پشتیبانی کنیم. ما همه می دانیم مشکل در لیبی و سوریه چه بود: اینکه غرب به دلیل پراکندگی اپوزیسیون، طرفی برای گفتگو نداشت. ما می خواهیم از این اجتناب کنیم. می خواهیم با یک صدا صحبت کنیم.
فوکوس آنلاین: آیا خودِ شما این صدا هستید؟
پهلوی: اگر این کار از من خواسته شود شاید موافقت کنم. خودم داوطلبانه پیشقدم نمیشوم. اما به دلیل نامم، سرمایه سیاسیام و تجربه بین المللیام مطمئنا میتوانم از عهده این نقش به خوبی بر آیم. نام مرا هر کسی در ایران میشناسد. اگر من از شما الان خواهش کنم با موبایل خود شمارهای را در ایران بگیرید، مردم در آن سوی خط مرا میشناسند. ایا این یک امتیاز سیاسی بزرگ نیست؟ من به راستی نمیخواهم تخت پادشاهی را پس بگیرم. اما من یک رهبر ملی هستم. چه بسا بتوانم یک نلسون ماندلا، یک گاندی باشم.
فوکوس آنلاین: ایا می توانید تصور کنید که از چشمانداز سیاسی خود صرف نظر کنید و یک فرد عادی باشید؟
پهلوی: مگر فکر می کنید هوادارانم چنین چیزی را خواهند پذیرفت؟ آنها زندگی را بر من جهنم خواهند کرد و مرا به نام خائن ناسزا خواهند گفت! من بر خلاف برادر و خواهرانم هیچ چاره دیگری ندارم. و به همین دلیل تصمیم گرفتم نقشی را که سرنوشت مرا به ان پرتاب کرده است، بسیار جدی بگیرم. وگرنه نمی توانستم خودم به چشمانم نگاه کنم.