12-07-2014, 07:51 AM
mbk نوشته: پیونداش اینه شما فرو رفتید توی رنگ دانش گرفته شبه علم هی فرافرا زمینی کردید آمدند با تندی نور جابجا می شوند که کسی نبیندشون می چسبانیدش به ما دیگر که پری جن فرشته ملائکه را باورداریم چون خداوند گفتش که جنس آدم نیستند هر چند ندیدم باورشان می دارم اما از روی همان چیزی که آفریننده در سخنش قرآن گفت شما نمی بینیدشان آما آنها شما را می بینند نه که داستان پردازی کنیم چگونه اند نمونه اش خداوند گفت پری های سرکش در شما رخنه می کنند که از یاد خداوند دور شوید یا فرشته هایی بر دوشتان برای نوشتن کارهایتان اند اما ما از شناختشان ناتوانیم که خداوند نگفت داستان سرایی کنیدوالا ما نگفتیم حتما مطمئن هستیم و فرازمینی ها 100% وجود دارن و به زمین هم میان و همون UFO ها هستن. فقط بعنوان یه احتمال مطرح کردم و روش بحث کردیم اصراری هم ندارم. ضمنا گفتم که برای وجود فرازمینی ها دلایل و محاسبات علمی وجود دارن. ضمنا فرازمینی ها حتی اگر وجود داشته باشن برای ما مناسک و هزینه های خاصی تحمیل نکردن (مثلا بگن نماز بخون، باج بده، روزه بگیر، ...)
خداوندا مرا داستان سرای گمراه نکن
ولی این چیزایی که شما میگی اولا که بله منم میگم ممکنه، ولی تاحالا ثابت نشده. هم میتونه واقعی باشه و هم میتونه غیرواقعی باشه. چون دلیل کافی راجع بهش نداریم و ثابت نشده، پس دلیلی نداره که معتقد باشیم حتما هست و دلیلی نداره که از ادیان دربست پیروی کنیم. همونطور که من به وجود فرازمینی ها و اومدن اونا به زمین باور دربستی ندارم و اگر عده ای بیان بگن فرازمینی ها اومدن گفتن فلان کارها رو باید بکنید من حرفشون رو گوش نمیکنم.
حالا شما هم اگر قبول میکنی که تمام خدا و ادیان و این حرفا رو نمیتونی ثابت کنی و دلیل کافی برای باور کردن دربستش و پیروی دربست از ادیان وجود نداره، پس مشکلی نیست! ولی اگر میگی نه من باور دارم و دربست پیروی میکنم، پس با بحث و رفتار من در زمینهء فرازمینی ها تفاوت میکنه.
اصلا من چیزی رو که مطرح کردم درست کردن یا طرفداری از شبه علم نبود (چون ادعا نکردم که حتما همونه که من میگم و ثابت شده و سعی نکردم اون رو از نظر علمی و عقلانی موجه جلوه بدم)، بلکه تحقیق و ظن درمورد یک مسئله ای بود که بعد در جریان بحثها مشخص شد و منم میپذیرم که قابل اثبات نیست و دلایل کافی برای باور دربست بهش وجود نداره و به این علت شبه علمی محسوب میشه که حداقل تاحالا امکان پذیر نبوده که درموردش تحقیق علمی کافی صورت بگیره.
شما نمیتونی از من ایراد بگیری و ادعای تناقض و تبعیض در رفتارم رو بکنی، چون من روی اون ادعا پافشاری و باور بی دلیل نداشته و ندارم و الانم هم رسما اعلام میکنم که تا این زمان نمیشه این مسئله رو ثابت کرد و فقط درحد یک احتمال و فرضیه است. درمورد شبه علمی بودنش هم مخالفتی ندارم.
حالا پس میتونم ادیان رو هم به همین شکل زیر سوال ببرم و در این زمینه تبعیضی اعمال نکردم!
ادعای منشاء فرازمینی UFO ها، یعنی فرازمینی های پیشرفته که به زمین میان، غیرقابل اثبات و شبه علم است. هرچند که این به معنای رد مطلق و همیشگی اونا نیست، بلکه فقط به معنای اینه که تاکنون نمیشه دلایل منطقی و علمی روشن و محکم براش آورد و ثابتش کرد.
همینطور ادعاها درمورد خدا و ادیان و موجودات غیرمادی هم غیرقابل اثبات است و نمیشه اونا رو دربست باور کرد، ولی در عین حال احتمالش هست که واقعی هم باشن! ولی مسئله اینه که تاوقتی دلیل کافی برای باورشون نداریم معقول نیست که باورشون کنیم و دربست از اینطور اعتقادات و ادیان پیروی کنیم. تازه منتسب کردن ادیان و هرچی که به اسم اونا خورده به خدای فرضی خودش داستان دیگریست!
مطمئن باش من اگر دلایل عقلانی و وجدانی کافی در باب خدا و ادیان کلاسیک دیده بودم قبول میکردم (و سعی خودم رو هم در پیروی از اونا میکردم). ولی حقیقتا میبینم که این مسائل چندان هم بدیهی و غیرقابل تردید و قابل اثبات نیستن! فقط تا یک حدی که خودم در زندگی تجربه و حس درونی داشتم احتمال قابل توجهی برای وجود یک نوع خدا یا منشاء فرامادی و اهمیت اصول بنیادین معنویت و مشترکات و واضحات ادیان رو میدم و معقول میبینم که در این زمینه احتیاط کنم. هرچیزی بیش از این اما براش دلیل کافی ندارم که حتی میتونم بگم تجربه و حس و وجدان مخالف هم داشته و دارم. چیزهایی که برای خود آدم قابل درک و قانع کننده بنظر نمیان یا اصلا متناقض و غیرمنطقی و مضر بنظر میان و اینطور تجربه هایی داشته، طبیعتا از نظر عقلانی و احتمالات نمیشه فرض وجود اونا رو معقول و مفید دونست، بخصوص وقتی هزینه های قابل توجهی در بر داشته باشن.