03-17-2013, 11:37 PM
nevermore نوشته: شوالیه جان حرف من اینست که زمانی که ما زندگی را به دلیل فانی بودن و از بین رفتن مان(رخ دادن مرگ) بی معنا و بی ارزش می دانیم چرا باید با مرگ خودخواسته باعث از بین رفتن لذت زندگی کردن بشویم؟زندگی یک عمل آگاهانه و تا حدی ارادی توسط انسان هاست و با وجود لذتی که داره به هر حال حداقل هایی از درد و رنج و سختی رو داره.
در واقع از دید من سیر رویارویی با مرگ اینگونه است:
من زندگی را به خودی خود با ارزش می دانم واز آن لذت می برم.
زمانی که در می یابم که مرگ پایان این زندگی و لذت بردن است دچار یاس می شوم.
حال بیایم همین اندک لذت زندگی(60،70 سال) را هم با خودکشی از بین ببرم؟
این حرف من در شرایطی است که زندگی را بواسطه ی مرگ بی معنا بدانیم اما اینکه زندگی و زنده بودن را کاری لذت بخش ندانیم و از آن لذت نبریم سخن دیگری است.
من شخصا دلچسب ترین مرگ را مرگ ناگهانی می دانم و برخلاف کامو که احمقانه ترین نوع مرگ را تصادف می دانست و شوربختانه به همین طریق هم درگذشت؛اینچنین مرگ را دوست می دارم اما اینکه برای فرار از مرگ خود را در آغوش آن قرار دهم را کار احمقانه ای می دانم.
در باب دستاورد،شما زندگی خود نیچه را مبنا قرار می دهید؟
اگر ما ادامه دادن یک چیز رو منوط به با معنا بودنش کنم(مثلا پول درآوردن)مشکلی پیش نمیاد و تقریبا خیلی وقت ها ما خیلی چیزها رو به دلیل هدف دیگه ای انجام میدیم.حالا وقتی زندگی هدف و معنایی فراتر از خودش نداشته باشه انسان ممکنه ادامه دادنش رو بیهوده ببینه(و یک نهیلیست خالص باید در آن خودکشی کنه!)حالا دیدگاه نهیلیستی میتونه منجر به این بشه که شخص به دنبال معنایی متفاوت باشه(مثل ماورا)یا سلطه بر همه چیز و همه کس(و گاهی نابودی اینها)
آبزودیسم تا بی معنا بودن با نهیلیسم هم نظره ولی چون ارزش رو به معنا نمیده بنابراین جهان بی معنا رو خیلی ایده آل حساب میکنه!با این حال مرگ رو دشمن درجه یک خودش میدونه:)
نه نه منطور از دستاورد، دستاوردهای فلسفی نیچه هست.یعنی با وجودی که اینها چیزهای کمی نیست ولی متاسفانه به جای پرداختن به متود نیچه پیروانش به ابر انسان و گرایش به قدرت و... تاکید بیشتری کردند و خب به نطر من بخشی از مصائب دوران مدرن نتیجه این نوع دیدگاه به اندیشمندانی مثل نیچه، مارکس و... هست که به جای شناسایی و تحلیل متودشون به دستاوردهاشون توجه شده.
To ravage, to slaughter, to usurp under false titles, they call empire; and where they make a desert, they call it peace
Tacitus-
Tacitus-