02-13-2014, 08:03 PM
Alice نوشته: بله متوجه بودم، زیبایی مفهوم فیزیکی و عینی نیست، برداشت «انتزاعی» افراد از زیستبوم ایشان است. ولی مشکل شما اینجاست:من هم نگفتم ذهنی بودن مساوی نسبی بودنه! گفتم اینجا به هم ربط دارند چون مفهوم مورد نظر هم نسبی هست و هم تا حدی ذهنی.
ذهنی بودن برابر با نسبی بودن نیست!
تناسب نشانهی عملکرد هماهنگ و ژنهای سالم است، بیجهت نیست که مغز ما به تناسب گرایش دارد! شما تناسب را زیبا میبینید، من زیبا میبینم، خواجه حافظ شیرازی هم زیبا میبیند. زیبایی را ذهن آدم پردازش میکند. اینکه من دستم به قابلمهی داغ میخورد و دستم را میکشم فقط به نظر من داغ نیامده، ذهن شما و خواجه هم قابلمهی داغ را داغ تصور میکند!
شما گفتید تصویر اولی کاملا طبیعی به نظر میرسد خب ایشان هم بیتعارف گفتند نظر شما نامعتبر است! ولی انتخاب شما مبنی بر زیباتر بودن موهای مشکی به موهای بلوند کاملا سلیقهایست.
سرما و گرما هم همونطور که اشاره کردم کمتر از زیبایی "ذهنی" هستند ولی همچنان "نسبی"هستند.
وقتی میگیم چیزی نسبی هست یعنی:
نقل قول:Relativism is not a single doctrine but a family of views whose commontheme is that some central aspect of experience, thought, evaluation,or even reality is somehow relative to something elseRelativism (Stanford Encyclopedia of Philosophy)
![[عکس: 3.gif]](http://www.daftarche.com/images/imported/2014/02/3.gif)
زیبا دیدن "تناسب" هم همونطور که گفتم تا حدی ذهنی(چون تناسب بیولوژیک به پای تناسب ایده آل ما نمیرسه) و تماما نسبیه.
تناسب بیولوژیک یک "قانون" سلامتی ژنتیک نیست،بله در مورد گونه ما "تا حدی" نشونه سلامتی هست ولی باید دقت کرد تناسب اندام ها نشونه بهتری برای سلامتی هست یا تناسب چهره(یعنی اهمیت تناسب چهره از دید بیولوژیک کمتر از تناسب بدن هست)
اگر به تعریف ارزش نسبی دقت کرده باشه یکی از ویژگی هاش اینه که ما نمیتونیم بگیم دیدگاه دیگران در اون مورد "نامعتبر" هست،اوکی؟! :))
+ما داریم در مورد دو تا مرد اولی صحبت میکنیما،برای رفع سو تفاهم احتمالی.
To ravage, to slaughter, to usurp under false titles, they call empire; and where they make a desert, they call it peace
Tacitus-
Tacitus-