02-13-2014, 04:06 PM
undead_knight نوشته: ببین منظور من از نسبی بودن زیبایی اشاره"ذهنی" بودنش هست،به این دقت کن.
بله متوجه بودم، زیبایی مفهوم فیزیکی و عینی نیست، برداشت «انتزاعی» افراد از زیستبوم ایشان است. ولی مشکل شما اینجاست:
undead_knight نوشته: مثلا تناسب چیزی هست که ذهنی نیست ولی اینکه ما تناسب رو زیبا میبینیم تا حدی ذهنی و تماما نسبی هست.
دما هم چیزی هست که ذهنی نیست ولی اینکه مثلا 100 درجه رو ما داغ میبینیم تا حدی ذهنی(البته کمتر از زیبایی) و تماما نسبیه.
ذهنی بودن برابر با نسبی بودن نیست!
تناسب نشانهی عملکرد هماهنگ و ژنهای سالم است، بیجهت نیست که مغز ما به تناسب گرایش دارد! شما تناسب را زیبا میبینید، من زیبا میبینم، خواجه حافظ شیرازی هم زیبا میبیند. زیبایی را ذهن آدم پردازش میکند. اینکه من دستم به قابلمهی داغ میخورد و دستم را میکشم فقط به نظر من داغ نیامده، ذهن شما و خواجه هم قابلمهی داغ را داغ تصور میکند!
undead_knight نوشته: حالا مشکل اصلی من هم با حرف امیر سر اینه که میاد خط کش ایدولوژیک برای زیبایی میزاره و میگه سلیقه متفاوت "نامعتبر" هست،این از دید من پذیرفتنی نیست.
نمیشه گفت حس گرمای کسی "نامعتبره" در صورتی که ادراک گرما و سرما با وجود اینکه در بین انسان ها مشترک تر هستند تا معیارهای زیبایی.
شما گفتید تصویر اولی کاملا طبیعی به نظر میرسد خب ایشان هم بیتعارف گفتند نظر شما نامعتبر است! ولی انتخاب شما مبنی بر زیباتر بودن موهای مشکی به موهای بلوند کاملا سلیقهایست.