03-23-2013, 01:38 AM
Dariush نوشته: دوستان، من تصمیم گرفتم برای جذابیتِ بیشترِ جستار و همچنین غنیتر شدنِ آن ، در پایانِ هر مبحث ، یک موضوع جانبی و جالب ارائه کنم . مثلا تصمیم گرفتم اکنون که فصلِ اول تمام شده ، تاریخچهای از عدد پی بگویم . در پایانِ هر قسمت یکی از این مباحث را پیش میکشم .بعضی جاها احتمالا زندگینامه و دستاوردهای یکی از ریاضیدانانِ برجسته را مطرح کنم .
در این میان بهرهگیری از ماشین رایانشیک Wolfram-Alpha نیز میتواند سودمند باشد: Wolfram|Alpha: Computational Knowledge Engine
Dariush نوشته: میتوان با اطمینان گفت که همهی ریاضیاتِ تا یکسد سالِ پیش کاربردِ کاملا عملی دارند . پرمناقشهترینشان اعدادِ موهوم و توابع مختلط بود که مدتها بر سرِ غیرکاربردی بودنشان بحث بود . امروز اما چنان در حوزههای مهندسی و علوم، کاربردی است که اگر نبود بخشی بزرگی از دستآوردهای تکنولوژیک از دسترسمان خارج بود . از جمله تجهیزهات رادیویی . از سد سال به اینسو نیز بازهم اکثرشان کاربردی بودهاند . آنهایی هم که نبودهاند ، تا کنون نبودهاند . در ثانی ، گسترشهای جدیدی که در ریاضیات بوجود میآیند ، زیربنایی برای دستآوردهای جدید میشوند . مشکلِ ما اینجاست که هتا انتگرال هم برایمان بدون کاربرد مانده است . وگرنه در جهانِ مدرن، صنایع تشنه علوم هستند.
من آن اندازه خوشبین نیستیم به کاربرد فراگیر و بی چون و چرای مزداهیک, بیشترین کاربرد مزداهیک براستی تنها در خود اندیشیدن
است, اگرنه بزرگترین دستآودرهای دانشیک را نمونهوار مهندسها (engineers) بدست آوردهاند که مزداهیکِ آنرا بنگرید چیزی آنچنانی ندارد.
.Unexpected places give you unexpected returns