03-07-2013, 10:18 PM
Alice نوشته: «افمارش» هم گزینهی خوبیست ! :))
مهربدجان اکنون که گفتمان بروی مزداهیک و "انتزاع کردن" است همینجا من یک پراتز باز کنم ،
چندی پیش با یکی از دوستانم پیرامون "مفاهیم انتزاعی" گفتمان میکردیم سرانجام آگاه شدم
که در دریافت چم "مفهوم انتزاعی" دشواری دارم ! :))
...
به نگر من این پیچیدگیها را ندارد, فرایند آهَنجیدن (انتزاع کردن, to abstract) همان آینه برداری (و دیرتر پردازش دادههایِ آینه شده) از فربود (جهانِ بیرونی) است.
آهنجش (abstraction): کاستن یک پنداره به چیزی سادهتر و جداییده از بافتار (context)
Alice نوشته: اکنون پرسش من این است که جز پندارههای ریاضی (دایره و...) چه پندارههای دیگری آشکارا
"انتزاعی" هستند ؛ یعنی برویهمرفته این فرآیند "انتزاع کردن" دقیقاً چه فرآیندیست ؟
پرهون (دایره), سهگوش و .. از یک نگاه خوب همگی آهنجیک (abstract) هستند, زیرا در
فربود همپتوازی (correspondence, hampatvâzi) ندارند, در جهان شما هرگز یک رَژ راست نمیابید, کمابیش
همهیِ رژها ناراست و کژ و کوله و jagged هستند, ولی پندارهیِ رژی که ما در ذهنمان آهنجیدهایم همیشه راستِ ١٠٠% است.
Alice نوشته: برای نمونه پندارهی «هنر» آیا ابستره و انتزاعیست ؟ اگرنه در کدام دسته جای میگیرد ؛
هنر که هنوز تعریف نشده: شناخت «هنر»
تعریف کنید تا بگوییم چیست (:
ولی همین هنر تعریف نشده خودش میشود یک پنداره, آهنج بودن و نبودنش ولی روشن نیست.
از این دیدگاه هم میتوان نگریست که همهیِ پندارههایِ شناسش (cognition) و مغزی از دم آهنج هستند, زیرا یکی از زابهایِ مهادین آهنجش گفتیم
کاهش (فشردهپذیری) است و از آنجاییکه همهیِ اندیشههایِ ما مانندِشِ (simulation) کاسته شده از از فربود میباشند, پس همگی آهنجیک نیز خواهند بود: اندیشه شناسی
پ.ن.
برای پنداره (concept) در پارسیک ما دوواژه داریم, یکی خود پنداره که همان دادهیِ آهنجیک از پرگیر باشد, یکی فرایافت که پندارههایِ آموده باشند: اسپ تکشاخ (unicorn) یا اژدها.
.Unexpected places give you unexpected returns