نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ویکیپدیا چیست و به چه دردی میخورد

ویکیپدیا خیلی معتبرتر از منابع و نظرات اونایی هست که کار و بارشون تئوری توطئه و شبه علمه!
نه؟
ویکیپدیا همینطور بی در و پیکر نیست که شما بیای توش مقاله بزنی و هر ادعایی بکنی. میتونید امتحان کنید! به زودی حذف یا ویرایش میشه، به بحث و انتقاد کشیده میشه.
حداقل بخش انگلیسی که من شخصا 99% استفاده میکنم میدونم که کیفیت خوبی داره.

ضمنا گذشته از این حرفها، در رشتهء خود من (رایانه و برنامه نویسی) و خیلی موضوعات علمی و فناوری دیگری که بهشون علاقه دارم، ویکیپدیا یک گنجه!
خیلی چیزها رو من از ویکیپدیا یاد گرفتم.
در خیلی موارد نیاز به مطالعهء منبع دیگری نداشتم.
به رفرنسهایی هم که زیر هر مطلبی زده خیلی کم نگاه کردم.
ولی درک کردم، دیدم درسته، فهمیدم! در بیشتر موارد اصلا نیازی نبوده که دنبال اعتبار و منبعش بگردم. چون وقتی مطلب رو بخونی و واقعا کامل و عمیق درک کنی، خودت میفهمی که اون مطلب رو چه آدمی با چه باری نوشته، چقدر به مطلب احاطه داشته، چقدر صادق بوده، چقدر درک عمیق و جامع داشته و غیره. تاحد زیادی!
یعنی آدمش رو میخواد عزیزم.
خیلی ها اینقدر توانایی ندارن.
همش دنبال یکسری اطلاعات سطحی هستن و میخوان فقط روش یک برچسب اعتبار باشه که مثلا فلان کس گفته یا فلان سایت معتبر و غیره. شاید چیز زیادی هم نفهمن. فقط میخونن. مقداری حفظ میکنن. همین.
کسانی که ویکیپدیا رو کم ارزش (بحث اعتبار نیست) و کم کاربرد میدونن، بنظر من توانایی خودشون کمه. چون من میدونم، خودم دیدم، درک کردم، که ویکیپدیا چقدر ارزشمند و غنی و پرکاربرده. گفتم که بحث اعتبارش هم نیست. چون در مورد خیلی چیزها شما اصلا نیاز/سروکار زیادی با اعتبار ندارید و مطلب و روش درکی و یاد گرفتنی و تحلیل کردن و مطابقت دادن و مقایسه کردنیه.
اونقدر در این ویکیپدیا اطلاعات ارزشمند هست که برای کسی که بفهمه و بتونه استفاده کنه یک گنج بزرگه. کسی که علاقمند به علم و فناوری باشه. کسی که خصوصیات یک دانشمند رو داشته باشه.
حالا بعضیا اینطور نیستن و نمیتونن استفاده کنن، میگن پیف پیف بو میده! شاید یه احساس زدگی و تنفر بهشون دست میده.
درحالیکه این آدمها خودشون از ارزش و قابلیت این منبع خیلی کوچکتر هستن!
یعنی میخوام بگم همینکه بتونی از ویکیپدیا، از اطلاعاتش، از قابلیتش، از پتانسیلش، استفادهء حداکثری/بهینه بکنی، یه سطح و توان و بهره وری واقعا بالایی هست. خیلی باید دیگه کارت درست و پر و قوی و دقیق باشی که به اونجا برسی که ویکیپدیا رو قبول نداشته باشی و اول بری سراغ منابع دیگری.
ویکیپدیا مطلب داره از سطح مبتدی تا سطوحی که واقعا برای اکثر افراد سطح کاملا بالا محسوب میشه.
ولی مثلا دیگه سطح اگر خیلی بالا باشه و بحثهای کاملا آکادمیک و پیچیده ترین چیزها و جدیدترین موضوعات، شاید اون موقع کارایی ویکیپدیا افت کنه و بعضی موارد رو نداشته باشه یا احتمال/آمار اشتباهات توش بیش از حد باشه و غیره.

خیلی آدمها مطلق گرا هستن.
درحالیکه خودشون و تمام دنیا نسبیه و خودشون خیلی کوچکتر از این حرفها که در سطحی باشن که بخوان به مطلق گرایی فکر هم کنن.

واقعا جالبه.
در گفتار و رفتار و ادعای این افراد، آدم دانا و باریک بین خیلی چیزها رو میبینه و متوجه میشه.
پاسخ

پیام‌های این موضوع
ویکیپدیا چیست و به چه دردی میخورد - توسط folaani - 01-20-2013, 11:22 AM
ویکیپدیا چیست و به چه دردی میخورد - توسط folaani - 01-22-2013, 11:12 AM
ویکیپدیا چیست و به چه دردی میخورد - توسط folaani - 01-22-2013, 11:22 AM
ویکیپدیا چیست و به چه دردی میخورد - توسط Mehrbod - 01-22-2013, 11:33 PM
ویکیپدیا چیست و به چه دردی میخورد - توسط Philo - 01-22-2013, 11:56 PM
ویکیپدیا چیست و به چه دردی میخورد - توسط folaani - 02-18-2013, 01:03 PM