09-26-2012, 04:51 AM
shirin نوشته: با عرض درود خدمت دوستان. من فیلتر شکنم یه مدت طولانی کار نمیکرد. یکی دیگه جایگزینش کردم. الان اومدم اینجا و این تاپیک نظرمو جلب کردم. البته همشو نخوندم ولی چند تا پست که خوندم مردسالاری و زن ستیزی ازش میبارید. من متاسفم که زنان را به بیخردی و بیمنطقی و کم هوشی و دروغ پسندی متهم میکنید.البته اینکه میگید زنان دروغ رو ترجیح میدن یه دروغ بزرگ هست من خودم زن هستم و با جمعیت کثیری از زنان در ارتباط بوده ام و تا حالا به زنی برنخورده ام که دروغ شنیده باشد و عصبانی نشده باشد از اینکه احمق فرضش کردن. و خودم هم صد البته حقیقت بسیار تلخ رو فکر میکنم حق مسلم هست که بدونم و دروغ شیرین شنیدن رو نوعی توهین به خودم میدانم. مردانی که معتقدند زنان دروغ شنیدن رو دوست دارند و فکر میکنند دروغ گویی به زنان کار پسندیده ای هست صد البته میخواهند دروغگویی خودشان برای فریب زنان رو توجیه کنند. و در آخر لازم به ذکر هست که شماها تقصیری ندارید مردان ایرانی متاسفانه اکثرا دیدگاهشون به زنان مثل شما هست. نه فقط ایرانی که مردان مسلمان. و البته یه نکته هم برای خوشحالیتون بگم اینکه در دین مبین اسلام دروغگویی به زنان برای به دست آوردن دلشان امر پسندیده ای محسوب میشود.
به نظر می رسد یک جنبش فمینیستی باید اینجا به راه انداخته شود. واقعیت این است که تا زمانیکه زنان خودشان پرچم دار رفع تبعیض نشوند انتظار از میان رفتن این دیدگاههای مردسالارانه را نمی توان داشت. بنده با بسیاری سخنان دوستان در این تاپیک موافق نیستم ولی دفاع را با زنان می دانم. منتها در این میان شاید یکی از عللی که بحثها را بی نتیجه می کند روشهای بحث مردانه و زنانه است. درک زن و مرد از واژگان برابر نیست و ممکن است مفاهیم به کلی متفاوتی را در ذهن داشته باشند. این در نهایت منجر به سوء تفاهم و آن چیزهایی می شود که دوستان از آن به عنوان علاقه به دروغ شنوی یاد کردند.
یک مثال می زنم. زنی از مردش می پرسد به نظرت این لباس بهم میاد؟
- مرد با تجربه طبق بروسه از پیش آموخته شده دروغگویی بدون نگاه کردن می گوید عالی است!
- مرد بی تجربه نگاه می کند و نظر می دهد. می گوید نه زشته! و تاوانش را پس خواهد داد...
در این داستان تفاوتی وجود دارد. وقتی زنی چنین سوالی می پرسد ممکن است به دلایل بسیار متفاوتی این سوال را پرسیده باشد که لزوما برای ذهن مردان که عادت به محاسبه خطی دارد قابل درک نیست. وقتی مردی از مرد دیگری سوالی می پرسد فقط جواب آن سوال را می خواهد در حالیکه در مورد زنان این فرآیند بسیار پیچیده و عمیقتر از یک سوال ساده است. (شاید ناشی از شیوه متفاوت تفکر زنان باشد - تفکر موازی)
در مثال فوق معمولا زنان خود بهتر در جریان مد و زیبایی و زشتی لباس هستند با این نوع سوالها چند هدف را ممکن است دنبال کنند.
- نشان دهند که برای نظر مرد ارزش قایلند.
-توجه او را به لباس خود جلب کنند.
- نظر مرد خود را در باره فرضا میزان پوشیدگی و اشکال دار بودن یا نبودن آن پرسا باشند!
- کلا توجه مرد سر به هوا را به خود به بهانه لباس جلب کنند.
- نشان دهند که چقدر برایشان نظر مردشان با اهمیت است.
و.... هزار و یک دلیل دیگری که به ذهن مردان شاید هیچگاه خطور نکند!
و در آخر آن یک درصد شک در باب لباس را هم مورد بررسی از طریق یک ناوارد به هنر لباس پوشیدن پرسیده باشند.
باید اعتراف کنم که درک زنان برای مردان بسیار سخت است و همین می شود که در نهایت دوستان نتایجی تلخی چون موارد فوق را بیان کرده و به کل زنان به عنوان قانونی بسط می دهند.
Qui Tacet Consentire