Havadar_e_Democracy نوشته: راسل گرامی شاید مشکل از من باشه اما اصلا متوجه ارتباط مصرف الکل یا مواد روان گردان و احساسات انسانی نمیشم!!! آیا مصرف این مواد معادل یه حس انسانی هست که با مصرف نکردنش بشیم حکایت اون فیلم؟
در مورد تقابل عقل و احساس هم به نظر کلا بی معنی هست.این ترکیب بیشتر مربوط به بحث های ادبی هست تا چیزی که ما اینجا داریم در موردش صحبت میکنیم.من بهش میگم تلاش برای انجام عمل مناسب و منطبق با اخلاق فرگشتی در یک موقعیت خاص!!! دیگه خود شما که بهتر از من میدونید عقل و احساس دو تا منشا جدا از هم که ندارن...
در مورد رانندگی هم به همون توضیح قبلی اکتفا میکنم..
گرامی شما میگی که مصرف الکل مثلاً باعث میشه که احساسات انسان بر عقلش غلبه کنه و کاری غیر اخلاقی ازش سر بزنه.اگر غیر از این هست و من بد متوجه شدم تصحیح کنید.
خوب همین تضاد عقل و احساسات هست دیگه.یه نکته جالبی رو من چند وقت پیش یه نروساینتیست بود اگر اشتباه نکنم میگفت که شنیدم،یک آزمایش کرده بودند روی تصمیم اخلاقی یک گروه.برای یک گروه هنگام آزمایش بوی بد(گاز معده) منتشر کرده بودند.نتیجه نشون داده بود بوی بد روی تصمیم اونها رو اخلاقی بودن یا نبودن مورد تاثیر داشته.دقیقاً یعنی همین تاثیر احساسات بر تصمیم.اگر بنا بر همین مبنا بخوایم الکل رو غیر اخلاقی بدونیم باید حس بویایی رو هم غیر اخلاقی بدونیم،که نتیجه میده دقیقاً همین موقعیت مورد نظر من،ممنوعیت احساسات.
حالا شما میگی بو یک کارکرد فرگشتی داره و الکل نه،من میگم موزیک که کارکرد فرگشتی نداره.با ممنوعیت موزیک انسانها کمتر احساساتی میشند در نتیجه عاقلانه تر و اخلاقی تر رفتار میکنند.
لب مطلب اینکه مواد روانگردان و الکل بصرف اینکه باعث احساسی شدن افراد و کاهش کنترل و تمرکز میشند دلیل نمیشه که مصرفشون غیر اخلاقی باشند.اخلاقی بودن و نبودن چیزها ذاتی نیست بلکه بستگی به عواقب اونها داره.یه قاضی اگر سگ مست کنه با همون حال بره حکم صادر کنه یک کار غیر اخلاقی کرده،اما اگر همون قاضی برای ریلکس شدن بره پارتی دو گیلاس هم الکل بزنه نه تنها غیر اخلاقی نیست بلکه بنظر من خیلی هم خوبه.
همون آماری هم که مهربد گرامی گذاشت نشون میده که ممنوعیت این مواد کمکی به اخلاقی تر شدن جامعه نمیکنه.فقط باید درست درباره عوارض اونها اطلاع رسانی بشه و برای سنین پایین محدودیت گذاشته بشه.
"Democracy is now currently defined in Europe as a 'country run by Jews,'" —Ezra Pound