Dariush نوشته: اینها توجیحاتی هستند در اثر فقدانِ دلایل منطقی آنارشی جان. خب میدانیم که آنطور که گفته میشود که شما در دانشگاه هیچ چیز نمیآموزید اصلا درست نیست (علاوه بر اینکه شما در جریان ترندهای تکنولوژیک و دانشیک جهان قرار میگیرید و ایدهها و پارادایمهای نوینی را درمییابید و اینکه یک استاد واقعا باسواد و خوب داشتن شما را به اندازه چند سال از بقیه جلو میاندازد و همچنین فضای رقابتی و درسی دانشگاه انگیزهی زیادی برای آموختن به شما میدهد که همزمان کار گروهی را نیز میتوانید در آن بیاموزید، به قول میلاد مثلا یک دانشجو شاید هرگز در تمام عمرم نمیتوانست با یک مینفریم از نزدیک کار کند. همهی اینها جدا از فضاییست که در آن تعداد زیادی انسانهای فرهیخته و هوشمند یافت میشوند).
اینها توجیه نیست داریوش جان... اینها تشریح وضعیتیست که نسل ما در اون گرفتار شده !! ولی اوضاع اگر انقدر گل و بلبل است در ایران ، لابد ما جای دیگه زندگی کردیم تا الان...
Dariush نوشته: شما ناکارآمدی سیستم اقتصادی و نبود شغل را در این میبینید که دانشگاه به دانشجویان چیزی نمیآموزد و به همین خاطر دانشجویان نمیتوانند کار پیدا کنند پس دانشگاه تنها عمر را به هرز میبرد؟ خب این مشخصا نشاندن علت و معلول به جای هم است.
نه من چنین چیزی نگفتم... من گفتم در شرایط فعلی و دورنمای مشخصی که داریم ، اصولا شانسی برای تربیت چنین دانشجویانی وجود نداره چون به میزان ورودی به دانشگاه ها ، بر فرض اینکه خروجی اونها صدها اینشتین و برتراند راسل و ... هم باشه ، این مقدار فرصت شغلی به شکل تخصصی و غیر تخصصی حتی در سطح سیگار فروش هم وجود نداره... حالا بگذریم از سطح تدریس و نحوه گزینش برای ورود به دانشگاه !! علت هم افزایش ناگهانی جمعیت در یک دهه مشخص و کمبود منابع در هر سطحی هست...
مخالفت من با دانشگاه نبود به هیچ وجه... با انتقاد از افراد بود به جای انتقاد از سیستم و وضعیتی که در اون گرفتار شدیم !! لابد مادرزادی یک نسلی دچار گشادی فکری و حرکتی شدن !!
Dariush نوشته: البته احتمالا وقتی من از دانشگاه سخن میگویم اندکی با آنچه شما میگویید متفاوت است. شما احتمالا دانشگاه پیام نور و آزاد و علمی و کاربردی و این چیزها را هم دانشگاه به حساب میآورید در حالیکه من از دانشگاههای ایران جز همان برترینها و شناختهشدهترینها هیچکدام را از اساس دانشگاه نمیشناسم و تنها ادامهای بر همان دبیرستان هستند.
البته که برترین دانشگاه های ما هم در قیاس جهانی پخی نیستن و اگر نبود همین سیستم نخبه پرور برای تحمیق توده های وطنی و کمی هم نمایش جهانی ، همین تعداد اندک افراد شاخص رو هم برای پز دادن نداشتیم...ضمن اینکه بر چه اساسی دانشگاه پیام نور و آزاد و علمی کاربردی رو از جرگه دانشگاه در ایران خارج میکنید ؟ ما باید میانگین بگیریم برای سطح علمی کشور نه اینکه نگاهمون معطوف به همون 4 نفر نخبه ای باشه که اصولا در این سیستم برنده-بازنده ورود به دانشگاه ما تربیت شدن و در نهایت اگر بررسی کنیم همه اونها از دانشگاه های سطح اول دنیا در آمریکا و کانادا و ... سر در میارن !!
حرفی که من زدم ، واقعیت عینی جامعه ماست...