يادگيری علوم انسانی -
sonixax - 02-24-2011
Ouroboros نوشته: اگر نمیدانید از کجا شروع بکنید و هنوز پیشفرضی یا علاقهمندی ِ بخصوصی ندارید چه بهتر، نظم ِ تاریخی را مد نظر قرار بدهید. از سوفیسم شروع بکنید و به نظریات انتقادی ِ فرانسوی، یا پراگماتیسم ِ متأخر ِ سنت تحلیلی برسید. بعضی ها که «به نظر من» هرگز نباید خواندنشان را از دست بدهید به ترتیب اهمیت: هیدگر، افلاطون، ارسطو، هگل، کانت، دکارت، اسپینوزا، مارکس، نیچه، سنت آگوستین، هوسرل، ویتگنشتاین، فیشته/راسل، ساختارگرایان(لکان، لوی استروس، آلتوسر)، متفکران بعد از آنها در سنت فلسفی فرانسه(فوکو، دلوز، دریدا)، گادامار، هگلیها(اشتیرنر و آدورنو حرفهایی برای شنیدن دارند)، سنت آکویناس، کیر کگار و غیره!
امیر جان میشود به ترتیبی که نوشتید کتابها را معرفی کنید ؟ (پررنگ شان کرده ام)
چون هر کدام از اینهایی که معرفی کردید n تا کتاب دارند !!!
يادگيری علوم انسانی -
Ouroboros - 02-24-2011
منظورتان آثار مهمشان است؟
يادگيری علوم انسانی -
sonixax - 02-24-2011
Ouroboros نوشته: منظورتان آثار مهمشان است؟
بله ، آنهایی که بهتر است خوانده شود .
يادگيری علوم انسانی -
Ouroboros - 02-24-2011
sonixax نوشته: بله ، آنهایی که بهتر است خوانده شود .
همهی ِ اینها بسیار مهم هستند. یعنی کلا یک دهم ِ تاریخ فلسفه هستند که مهمترین بخش ِ آن محسوب میشوند. اما در زیر لیستی از مهمترین آثار ِ این مهمترین متفکران را قرار دادم، توجه داشته باشید که اینها آثاری هستند که بدون ِ آنها شناخت ِ ابتدایی اندیشههای آن متفکر ممکن نیست، و برای شناخت متوسط و دقیق باید نه فقط تمامی آثار آنها را خواند، بلکه دهها و صدها جلد کتاب تفسیری که بر آنها نوشته شده را هم باید مطالعه کرد:
از سوفیستها هم مثل سقراط اثر ِ مستقیمی بجا نمانده و آنها را از طریق آثار بجا مانده از تئوفراستوس و افلاطون و ارسطو میشناسیم. میتوانید برای آشنایی نسبتا جامعی با آنها جدا از آثار این سه فیلسوف(در زبان انگلیسی)به این کتب رجوع بکنید:
The Virtuous Life in Greek Ethics
The Cambridge Companion to Greek Early Philosophy
(هر دو از انتشارات کمبریج)
و همینطور جزوهای گردآوری شده از آثار نیچه در اینباره به نام ِ : «
فلسفهی آغازین ِ یونان».
تمام ِ آثار ارسطو و افلاطون بسیار مهم هستند و مطالعهی آنها برای خوانندهی جدی ِ فلسفه ضروریست.
مارتین هیدگر: هستی و زمان(Being and Time)، مسئلهی تکنولوژی(The Question Concerning Technology)، پایان ِ فلسفه(the end of philosophy)
فردریش هگل: فنومنولوژی روح(Phenomenology of Spirit)، فلسفهی حقوق(Elements of the Philosophy of Right)
امانوئل کانت: سنجش ِ خرد ِ ناب(نقد ِ عقل ِ محض، Critique of Pure Reason )، متافیزیک اخلاق(Metaphysics of Morals)
رنه دکارت: تأملات(Meditations)، اصول فلسفه(Principles of Philosophy)،
باروخ اسپینوزا: اخلاقیات(Ethics)، رسالهی خداشناختی-سیاسی(A Theologico-Political Treatise)
مارکس: نقد فلسفهی حق هگل(Critique of Hegel's Philosophy of Right)، هجدهم برومر لویی بناپارت(The Eighteenth Brumaire of Louis Napoleon)، مانیفست کمونیست(Manifesto of the Communist Party)، تزهایی دربارهی فوئرباخ(Theses on Feuerbach)
نیچه: اراده معطوف به قدرت(The Will to Power)، تبارشناسی اخلاق(On the Genealogy of Morality)، فراسوی نیک و بد(Beyond Good and Evil)، دانش شاد(The Gay Science)
سنت آگوستین: شهر خدا(City of God)، اعترافات(Confessions)، در باب ِ حق انتخاب(On Free Choice of the Will)
ادموند هوسرل: ایدههایی در ارتباط درک پدیدارشناسی محض و یک پدیدارشناسی فلسفی(Ideas Pertaining to a Pure Phenomenology and to a Phenomenological Philosophy)، تأملات دکارتی(Cartesian Meditations)، پژوهشهای منطقی(Logical Investigations)
لودویگ ویتگنشتاین: رسالهی منطقی-فلسفی( Tractatus Logico-Philosophicus)، پژوهشهای فلسفی(Philosophical Investigations)، دربارهی رنگها(Remarks on Colour)، فرهنگ و ارزش(Culture and Value)، در باب ِ یقین(On Certainty)
گوتلیب فیشته:دانش ِ دانایی(The Science of Knowledge)، دانش دانستن(The Science of Knowing)_دو کتاب ِ متفاوت و مهم هستند_، خطاب به ملت آلمان(Addresses to the German Nation)، مبانی حق طبیعی(Foundations of Natural Right).
بقیهاش را هم بعدا در همین پست اضافه میکنم، خسته شدم.
يادگيری علوم انسانی -
Babak - 07-11-2011
Ouroboros نوشته: اگر «خیلی» مبتدی هستید، یا میخواهید از نقطهی ِ ماقبل ِ -0- شروع بکنید کتاب ِ «دنیای سوفی» بد نیست. رمان ِ نوجوانپسند ِ سرگرمکنندهای که تاریخ عقاید فلسفی را به نحوی محدود اما قابل تحمل روایت میکند. بعد از آن(یا اگر میخواهید جدیتر شروع بکنید و حوصلهی ِ این بچهبازیها را ندارید)همان «تاریخ فلسفه غرب» راسل فعلا بهترین اثر این تیپی ِ موجود در زبان فارسیست. بعد از این اگر همچنان علاقه و انگیزهی ِ اولیه را داشتید از طریق همان نظم ِ زمانی شروع به آثار خود فلاسفه بکنید.
دانلود دنياي سوفي
دانلود تاريخ فلسفه غرب
يادگيری علوم انسانی -
havachekhube - 07-18-2011
جهت آگاه سازی
يادگيری علوم انسانی -
Anarchy - 11-18-2011
دوستانی که در زمینه فلسفه استاد هستن لطفا کتاب هایی که خوندن یا میخونن رو معرفی کنن شاید منم یه چیزایی تونستم یاد بگیرم.
يادگيری علوم انسانی -
Russell - 11-18-2011
Havadar_e_Democracy نوشته: دوستانی که در زمینه فلسفه استاد هستن لطفا کتاب هایی که خوندن یا میخونن رو معرفی کنن شاید منم یه چیزایی تونستم یاد بگیرم.
هوادار جان من البته خودمم تازه کارم نسبتاً،اما از دیده ها و شنیده ها به این نتیجه رسیدم که بهتره از یه تاریخ فلسفه شروع کنی اول.به نظرم تاریخ فلسفه ویل دورانت یا تاریخ فلسفه غرب راسل خوبند.مهم نیست زیاد از کجا،مهم اینه که شروع کنی.
يادگيری علوم انسانی -
Agnostic - 11-19-2011
آقا نخونید این اباطیل را. اسلام عزیز هرچه میکشد از دست علوم انسانیست. مقام معظم رهبری و استاد گرانقدر حضرت مصباح یزدی مردم را روشن کرده اند. ببندید این تاپیک را.بخوانید این قرآنو حدیث را.
:82:
يادگيری علوم انسانی -
بهمنیار - 11-21-2011
Havadar_e_Democracy نوشته: دوستانی که در زمینه فلسفه استاد هستن لطفا کتاب هایی که خوندن یا میخونن رو معرفی کنن شاید منم یه چیزایی تونستم یاد بگیرم.
Philosophy for Dummies
به نگر من کتاب آغازین بسیار خوبی است، البته من خودم در حوزه فلسفه تازه کار تازه کار هستم ولی این کتاب بهتر از همه آن هایی که خواندم کمک کرد. هم چنین این کتاب منبع بسیاری از کتاب های تالیف شده وطنی بدون نام بردن منبع شده است