خیلی از مواقع این جمله را شنیده ام که روی کار آمدن جمهوری اسلامی در دراز مدت به سود مردم ایران است چون این موضوع میتواند به آنها بفهماند حکومت دینی چه مضراتی میتواند داشته باشد، به نظر من این استدلال احتیاج به اطلاعات و تجزیه و تحلیل بیشتری دارد. شما در این مورد چه فکر میکنید؟ آیا اگر دولت بختیار توانسته بود اوضاع را کنترل کند و انقلابی رخ نمیداد این موضوع در دراز مدت به سود مردم ایران بود؟ یا میتوان گفت این انقلاب اسلامی اگر آن زمان اتفاق نمی افتاد در برهه ای دیگر از زمان اتفاق می افتاد و بهتر که زودتر اتفاق افتاد، آیا اگر انقلاب نشده بود با توجه به پیشرفت تکنولوژی و بودن کم و بیش آزادی های اجتماعی در حکومت پادشاهی باز هم مردم شدیدا مذهبی باقی میماندند و هیچ پیشرفت مدنی صورت نمی گرفت؟
Nocturne نوشته: خیلی از مواقع این جمله را شنیده ام که روی کار آمدن جمهوری اسلامی در دراز مدت به سود مردم ایران است چون این موضوع میتواند به آنها بفهماند حکومت دینی چه مضراتی میتواند داشته باشد، به نظر من این استدلال احتیاج به اطلاعات و تجزیه و تحلیل بیشتری دارد. شما در این مورد چه فکر میکنید؟ آیا اگر دولت بختیار توانسته بود اوضاع را کنترل کند و انقلابی رخ نمیداد این موضوع در دراز مدت به سود مردم ایران بود؟ یا میتوان گفت این انقلاب اسلامی اگر آن زمان اتفاق نمی افتاد در برهه ای دیگر از زمان اتفاق می افتاد و بهتر که زودتر اتفاق افتاد، آیا اگر انقلاب نشده بود با توجه به پیشرفت تکنولوژی و بودن کم و بیش آزادی های اجتماعی در حکومت پادشاهی باز هم مردم شدیدا مذهبی باقی میماندند و هیچ پیشرفت مدنی صورت نمی گرفت؟
به نظر من باید آسیبهاش رو در برابر سودهاش گذاشت و بعد مقایسه کرد .
در اینکه جمهوری اسلامی به مردم کم حافظه ایران یادآوری کرد که حکومت دینی یعنی چه و چیز خوبی نیست که شکی نیست .
ولی در مقابلش با جمهوری اسلامی ما بخش بزرگی از آبهای ایران رو از دست دادیم ، احتمال اینکه کشور در پایان یا در بین حکومت اینها تجزیه بشه کم نیست ، تامین نکردن امکانات در شهرهای دیگه باعث شده تقریبن یک سوم جمعیت ایران در تهرانِ ته دره جمع بشوند و وضعش بشود آن طوری ، از نظر اقتصادی و صنعتی آسیبی رسوندند که دست کم ۳۰ سال زمان نیاز داریم تا بتوانیم درستش کنیم ، از نظر فرهنگی جامعه به شدت دچار مشکل شده که باعث و بانیش محدودیت های الکی همین حکومت اسلامی هستش ، از نظر نظامی ایران از قدرت اول منطقه یا دست کم یکی از قدرتهای مهم منطقه و حتا یکی از قدرتهای هوایی جهانی تبدیل شده به یک کشور با تکنولوژی موشکی دست چندم شوروی .
خلاصه اینکه درسته که دستاوردهایی هم داشته جمهوری اسلامی که براش یک تاپیک هم داریم ولی تمام اون دستاوردها روی هم در مقابل بلایایی که جمهوری اسلامی بر سر ایران آورده تقریبن هیچی نیست
من فکر میکنم خیانت جبهه ملی به بختیار و پیمان بستن سنجابی و بازرگان با خمینی خیلی به ضرر ایران تموم شد ، شاه مریض بود میمردش به زودی پسرش شاه میشد و با وجود بختیار یک قانون اساسی بهتر نوشته میشد و قدرت سیاسی از شاه گرفته میشد ، به نظر من اگر بختیار میموند خیلی بهتر بود.
"What doesn't kill you, makes you stronger" -nietzsche
چند دشواری:
1- هر چیزی که شما را نکشد توانمندترتان نمیکند، بجای آن میتواند کسانی که از شما ناتوانتر هستند را از پا در آورده و در برآیند،
شما توانمندتر از دیگران میشوید؛ ولی تنها در یک نگاه local، اگر تراز نگرشتان را بگسترانید شما در تراز کشوری و بالاتر ناتوانتر شدهاید.
2- ج.ا. بیشتر زمانها شما را یکراست میکشد و نیازی به دریافت گزاره کمابیش دشوارتر 1 نیست.
3- هوش مردم در برابر هوش سیستم ایمنی تن بسیار ناامیده کننده است. اگر مردم ایران چیزی فراگرفته باشند این است که
"اسلام"ِ ج.ا. کار نمیکند، ولی بجایش نمیدانیم "مسیحیت" کار میکند یا نه؟ "زرتشت" کار میکند یا نه؟ "یهودیت" کار میکند یا نه؟
از همه اینها مهندتر، ما هنوز نمیدانیم اسلامِ راستین هم کار میکند یا نه؟ (هر عیب است از ...)
پس نه، به سودمان نبوده و نیست.
من موافق بودم ولی الان مخالفم. هزینه ای که بابت روی کار آمدن این حکومت به مردم تحمیل شد در برابر سود آن(حتی در دراز مدت) ناچیز است. من این حرف بعضیا رو قبول ندارم که دائم میگن: "اگر 57 هم انقلاب نمیشد، مردم از واقعیت حکومت دینی آگاه نمیشدند! و بالاخره یک روزی حکومت اسلامی بر سر کار می آمد." واقعا اگه از پرتگاه 1357 جون سالم بدر برده بودیم دیگه فکر نمیکنم در زمانی دیگر فرصتی اینچینی برای اسلامگرایان پدید می آمد
.
البته تا حدی قبول دارم که مردم به برکت ج. ا. واقعیت حکومت دینی را فهمیده اند و اون رو نمیخوان، هر چند به نظر من این به این معنی نیست که بقول دوستان ریشه اسلام در ایران کنده شده، بلکه مردم فهمیده اند که آخوندها باید بروند بکار تخصصی خودشان برسند و حکومت باید غیر دینی باشد. اما باز هم حتی نباید این رو نقطه مثبت این حکومت تلقی بکنیم! چون اگر یک حکومت حتی نیمه آزاد مثل شاه، بجای ج. ا. وجود میداشت، بعید نبود که فرایند سکولار شدن مردم حتی بهتر از الان پیش میرفت، بخصوص با امکانات رسانه ای که بوجود اومده تریبون های خیلی بیشتری در اختیار روشنفکران قرار میگرفت:e420:.
در ضمن همه کسانی هم که امروز سکولار هستند بدلیل وجود ج. ا. نیست که سکولار شده اند و اگر ج. ا. باعث شده عده ی زیادی هوادار حکومت غیر دینی شوند عده ای را هم توانسته با تبلیغاتش مغز شویی کند. اگر ج. ا. نبود این افراد هم مغز شویی نمیشدند.
البته چون آمار و اطلاعات معتبر از مردم نداریم، نمیشه فهمید بطور قطع چند درصد از مردم از عقیده به اسلام یا حکومت دینی برگشته اند. من خیلی دوست دارم یک آمار معتبر از واقعیت مردم ایران بدست بیارم.
اینکه بگیم تو این 33 سال ریشه اسلام در ایران کنده شده، بیشتر چیزیه که ما دوست داریم اتفاق افتاده باشه تا لزوما واقعیت. ولی بنظر من اینکه مردم فهمیده اند که حکومت دینی چیز خوبی نیست بیشتر به واقعیت نزدیکه.
نکته مهمی که به نظر من میرسه، احتمالا بعد از این حکومت با آزادیهایی که بوجود میاد و نیز مدارک و مستندات بدست آمده از جنایات اسلامگرایان و ...، واقعا بشه
بهره اساسی از وجود این حکومت برد و ... . اما تا این حکومت هست تغییر کردن مردم به اون چیزی که باید باشند، زیاد هم آسون نیست. من با این قسمت از حرفهای ixzee گرامی موافقم:
ixzee نوشته: اینایی که میگن این رژیم باعث نابود شدن اسلام در میان مردم شده چرا پس هنوز هم مسجدها و حرمها و دسته های عزاداری محّرم و ... شلوغه ؟ یا مثلا برای ضریح امام حسین که دیدین ملت همیشه در صحنه چیکار کردند ... اینها هم مردم ایرانند ... مردم ایران که فقط قشر خارج نشین یا کاربران اینترنت نیستند که ...
اتفاقا من با شما موافق نیستم
در این که رژیم اسلامی با رفتار و جنایاتش در این ۳۰ و چند سال اون روی سکهِ اسلام رو نشون داده حرفی نیست، اما از این بر هم با در اختیار داشتن همه رسانهها و صدا و سیما و همه تبلیغات فاسد جمهوری اسلامی بخش بسیار زیادی از ایرانیان مخصوصا در شهرهای کوچکتر مدام مغزشویی میشن ...
یا مثلا اینو در نظر بگیرید که پس از انقلاب بسیاری از مسیحیان و یهودیان و ... از ایران مهاجرت کردند.... و بافت جمعه ایران خیلی اسلامی شد ...
خب اینکه جمهوری اسلامی مردم رو از حکومت دینی یا حداقل قرائت های خاص از دین زده میکنه تردیدی ندارم.
و احتمالا حکومت بعدی هم به همین خاطر سکولار میشه.
ولی اینکه بخوایم بگیم بدون وجود جمهوری اسلامی به یک وضعیت سکولار پایدار نمیرسیدیم کمی در موردش تردید دارم.
در واقع وجود جمهوری اسلامی مردم رو شاید از یک جمهوری اسلامی،یا حداقل حکومت دینی زده کنه ولی برای رسیدن به جامعه سکولار مسیرهای بی خطر تر و کم درد تری! هم موجوده.
من هم میگم خیلی اتفاق شومی بود روی کار آمدن ج.ا.اساسا قبلا هم گفتم با ابتلا به بیماری و تا دم مرگ رفتن برای واکسینه شدن در مقابلش مخالفم.عقل برای همین موقعهاست دیگه.حالا ایران که چیزی نیست فکر کنید باقی دنیا را هم یکدور این بلای حکومت اسلامی سرشان بیاید تا اسلام را بشناسند،چیزی از تمدن بشر باقی نمیماند اینطوری.افغانستان که بر اثر طالبان به دوران ماقبل تاریخ رفت.
این که انقلاب در برهه زمانی دیگه ای با شکل و شمایل اسلامی اتفاق می افتاد بستگی به این داره که عملکرد دولت بختیار و دولتهایی که بعد زا اون روی کار می اومدن چه جوری بود, اگه علاوه بر آزادیهای اجتماعی , آزادیهای سیاسی هم وجود داشت و گروهها و احزاب مختلف سیاسی می تونستند فعالیت کنند و انتخابات آزاد برگزار میشد دیگه نیازی به انقلاب نبود.
البته اگه جمهوری اسلامی به قدرت نرسیده بود احساسات ضدمذهبی و به قول معروف دین ستیزی به این شدتی که الان هست شکل نمی گرفت, چون باعث شد اثرهای منفی دین بیشتر به چشم بیاد, و اخوندها هم پایگاهشون رو بین اکثریت مردم از دست دادند, ولی خود پیشرفت علم و تکنولوژی و اطلاع رسانی هم پایه های مذهب رو ضعیف می کنه, اون هم توی کشور ما که اگه اطلاع رسانی درست و حسابی باشه مردم می فهمند که حتی قبل از این حکومت هم اسلام چه ضربه هایی به ایران زده و باعث چه جهل و جنایتهایی شده!
به هیچ وجه موافق نیستم و هیچ سودی را از جمهوری تبهکار اسلامی برای مردم نمیبنم .
ننگ ابدی بر انقلابیون ۵۷ که یک مشت بیسوادِ گوسفندچران بودند که از دهاتهایشان به شهرها آمدند و همه جا را به گند کشاندند و ایران را به عهد قاجار برگرداندند.
من حتا با این که ادعا میشه مردم ایران بواسطه ج ا از اسلام برگشته اند هم موافق نیستم چون هنوزم که هنوزه بیشتر مردم قشر مذهبی هستند... اونها هم مردم ایرانند ...