دفترچه

نسخه‌ی کامل: جستار آزاد تالار فرهنگ و تاریخ
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3 4 5 6
sonic نوشته: مدیرم مدیرای قدیم عجب گوش شنوی ازشون داشتن من هزارباره میگم پست خارج از موضوع وکل کل ندید یا اینجا مطرحش کنین کسی گوش نمیده14
شما هم مثکه خودت یکی از همین مدیرای قدیمی! 42
رنجاندن ِ آدمها در مجازخانه، از آنجاکه نگرانی از بابت چشم در چشم شدن با آنها وجود ندارد همانقدر که آسان است، می تواند بزدلانه و نفرت انگیز باشد. و یا همان اندازه سهوی و بی غرض. من دقایقی قبل مطلع شدم که آغازگر ِ این تاپیک چه بسی پیرو ِ گفتگویی که ما در اینجا داشتیم، از نوشتن و مدیریت و کاربری در اینجا، یکباره استعفا کرده. هرچند من و شما دلیلی برای این کار نمی بینیم، وانگهی من و شما هرگز قربانی ِ نفرت عریان دیگران بخاطر آنچه هستیم نبوده ایم و چه بسی ذره ای از احساسات او در اینباره خبر نداریم. از این جهت، من به اینجا آمدم که تمام پیامهای خود را پاک بکنم، اما نمی توانم گزینه ی ِ مربوطه را در بخش ِ ادیت پیدا بکنم. با وجود ِ بیزاری ام از هر نوع سانسور(به خصوص خودسانسوری)، و با وجود آنکه تا قبل از دو پیام ِ آخر به زعم و تصور ِ من بحثی خوب در جریان بود، از آنجاکه شاید این عمل، مرهمی بر آزردگی ِ دوست ِ ما، یا تنها راه باقی مانده برای دلجویی از او باشد، از مدیر ِ محترم تقاضا می کنم، پیامهای 9، 11، 13، 15، 16 و 19 را یکجا پاک بکنند. هرچند تمام نظم تاپیک برهم خواهد خورد، اما باکی نیست. و چه این عمل به بازگشت ِ جناب ِ shinbet بیانجامد یا نه، حداقل کاریست که برای عذرخواهی از ایشان و نیز ابراز ِ اشد ِ علاقه برای حضور ِ مجددشان از من برمی آید.
آزادی بیان حق هر انسانی است شما هم به مانند جناب کسرا ازآزادی که در این فروم به شما داده شده میتوانیداستفاده کنید من دلیلی بر حذف پیام های شما نمیبینم مگر آن دسته از پیام هاییکه اسپم بوده و بزودی به جستار آزاد منتقل میشود.
[ALERT]این بحث رو در اینجا دیگر ادامه ندهید[/ALERT]
کاوه جان این داستان راست است؟

«کوروش کبیر» و «پانته آ»
Mehrbod نوشته: کاوه جان این داستان راست است؟

«کوروش کبیر» و «پانته آ»

مهربد گرامی، واقعیت این است که ما جز دو منبع از کوروش نداریم. یکی هرودوت است که سالها بعد از کوروش در
پی مسافرتهایش چیزهایی که از کوروش شنیده بود را گرد آورد و دیگری گزنفون سردار یونانی که او هم ارتباط
مستقیمی با کوروش نداشت بلکه در خدمت کوروش جوان (فرزند داریوش دوم) بود. از نوشته های بازمانده
بومی هم چنین جزییاتی یافت نشده.
بنابر این ما با دو کوروش مواجه هستیم یکی کوروش واقعی که هیچ راهی برای شناخت او جز بررسی
کارهایش و اثراتش شاید نباشد (مگر اینکه در آینده کاووشهای باستان شناسی چیزی نشان دهد که
بتوان روایتهای گزنفون و هرودوت را تایید یا رد کرد.) دیگری کوروش به عنوان یک فرمانروای ایده آل است
که گزنفون به تصویر کشیده. در این میان نمی توان به قطع این داستانها را دارای واقعیت تاریخی دانست
و یا به قطع رد کرد.
اما با بررسی اثرات او در آن دوران است که می توانیم شخصیت کوروش را مجموعا مثبت و افتخار آمیز
بدانیم. به خصوص در ماجرای تصرف بابل ، شاید اگر منشور حقوق بشر کشف نمی شد
این داستانها هم زیر سئوال و به عنوان افسانه های مذهبی تلقی می شدند. از طرفی
دیگر نحوه حکومت و سیستم حکومتی که او بنیان گذاشت همگی نشان از مردی دارای
بصیرت و خرد و دیدی بزرگ منشانه دارد. مجسمه او در پاسارگاد به ما می گوید که او تا
چه حد به چند فرهنگی و تکثر آرا اهمیت می داده است.
قادسیه



دركتاب الفتوح نوشته ابن اعثم كوفی صفحه105 می خوانیم . چون دیگر روز در رسید لشگرها را تعبیه راست كردند و رو به كارزار آوردند . درآن روز اول كسی كه به میدان آمد . از فارس پهلوانی بود فیروز نام كه بر پیلی آراسته برنشسته و جماعتی از سرهنگان به دست چپ و راست پیل می آمدند .

مردی از مسلمانان نام او دامس و كنیت او ابوالهول از قبیله بنی اسد عزم جنگ فیروز كرد . او مردی سخت دلیر و چابك بود . اسب خود را تازیانه ای چند بزد و گرم كرد . پس برآن پیل حمله آورد و شمشیری برخرطوم پیل زد و خرطوم او را بینداخت .

هم در آن شدت و گرمی پیلبان او را ضربه زد . مبارز مسلمان از اسب درافتاد و از دیگر طرف فیروز از بالای پیل برزمین آمد . مسلمانان چون او را دیدند كه از پیل بیفتاد بدو حمله آوردند و فی الحال به شمشیر و نیزه او را بكشتند .

چون فیروز كشته شد ایرانیان غلبه كرده و به یكبارگی بر مسلمانان اسب تاختند و حمله آوردند . آن روز میان هردو لشگر كوشش و كشش بسیار رفت . آخر فتح از جانب مسلمانان شد .

كوشك قادسیه كه به تصرف ایرانیان بود به دست مسلمانان آمد . درآن كوشك مال بسیار . غله فراوان و سلاح بی قیاس بود كه نصیب مسلمانان شد . آن كوشكی عالی بود . بالای آن منظره ای عجیب ساخته بودند و استحكام تمام داشت . سعد وقاص را آن كوشك خوش آمد . آنجا نزول نمود و لشگر مسلمانان برگرد او لشگرگاه ساختند .
مقبره کوروش مورد اصابت نارنجک قرار گرفت! +عکس - Tabnak.IR | تابناك

نگهداری از آثار باستانی به شیوه اسلامی E523
اگر حالا برای یکجای زیارتی بود تا لباس زیر را هم تفتیش میکنند.
اما اینکه یک نارنجک انجا چه میکرده را اسپاگتی میداند!!
iranbanoo نوشته: اگر حالا برای یکجای زیارتی بود تا لباس زیر را هم تفتیش میکنند.
اما اینکه یک نارنجک انجا چه میکرده را اسپاگتی میداند!!
آنجا مثل اینکه سنگها و بناها همینجور ریخته،هر کس میرود برای یادگاری یک سنگی چیزیش را هم بر میدارد با خود میاورد خانه؟!
بعد برای قبر کسی که اصلا ارزش باستانی ندارد و معلوم نیست اصلا کی خواب دیده آنجا مسحد شده در عراق چند میلیارد خرج میکنند ضریح از طلا میسازند.
کسی میدونه جمعیت امپراتوری هخامنشیان چقدر بوده؟ من در نوشته های خنجی خونده بودم که گویا کشور ساسانیان 45 میلیون جمعیت داشته اگه اشتباه نکنم. یعنی جمعیت ایران هخامنشیان با ساسانیان خیلی تفاوت داره؟
الان هم یکجا خوندم که گفته بود نظرهای متفاوتی در مورد جمعیت امپراتوری هخامنشیان وجود داره: از 5 میلیون هست تا 200 میلیون!!
صفحات: 1 2 3 4 5 6