نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

روشنگری وضعیت ایران

kourosh_bikhoda نوشته: اینه که من در یک وضعیت دوگانگی و تردید قرار دارم. مثل ری اکتور عزیز خیلی خوشبین به آینده سیاسی نظام نیستم ولی در مورد اقتصادی بسیار خوشبینم. روحانی باید نشون بده که میتونه از دستاوردهای اقتصادی این توافق نگهداری کنه و این فرصت تاریخی رو بعد از سال ها غنیمت بدونه.

اقتصاد که به هر حال اوضاع بهتری پیدا خواهد کرد! دست کم کشور بر میگردد به شرایط 14-15 سال پیشش و قبل از اعمال تحریمهای هسته ای که با اینکه حرکت رو به عقب هست ولی با در نظر گرفتن شرایط فعلی پیشرفت محسوب میشه!

چیزی که ریکتور گفت و من همونجا باهاش مخالفت کردم این بود که استدلال کرد که بهبود شرایط اقتصادی قدرت چانه زنی مردم با حکومت رو بالا میبره و از طریق این راه میشه ج.ا رو اصلاح کرد و جامعه رو به خواستهاش رسوند!
ایران در دوران رسمنجانی شرایط اقتصادی بدی نداشت! در دوران خاتمی هم به فلاکت امروز نیوفتاده بود! ولی قدرت چانه زنی مردم از امروزشون خیلی خیلی کمتر بود! آزادیهای اجتماعی که مردم داشتند به شدت محدود تر بود. داشتن ورق بازی جرم بود و کسی جرات نمیکرد این مساله رو علنی کنه! پا میشدیم میرفتیم با ترس و لرز یک ویدئو بتامکس اجراه میکردیم میشستیم توی خونه با ترس و لرز ممل آمریکایی میدیدیم! بعدش که ماهواره اومد تا اون موقعی که همه آسیا ست و ترکیه و ... رو با رسیور های وینرست درپیتی نگاه میکردند با ترس مضاعف! همون موقعها بود که یک دفعه ای ویدئو آزاد شد ماهواره شد جرم که هنوزم هست!!!
خلاصه اینکه شرایط اقتصادی بهتر در مورد ایران و جامعه ایرانی بر خلاف مثلهای قدیمی و عامیانه (عرب رو سیر نگه دار عجم رو گشنه تا صداش در نیاد) دقیقن برعکس عمل میکنه. فشار اقتصادی و شکم گشنه مردم بود که حکومت رو پای میز مذاکره کشوند و باعث امتیاز دهی شد نه شکم سیر مردم و وضعیت خوب اقتصادی!!!

این یک حقیقته که جمهوری اسلامی اصلاح پذیر نیست! کلی نهادهای مختلف زور میزنند و 1-2% شرایط رو بهتر میکنند! بعدش با یک حرکت سیستم 50% اوضاع خراب تر میشه. تمام دستاوردهای مدنی دوران خاتمی (اگر بشه اسمشون رو دستاورد گذاشت) توی همون 3-4 ماه اول دوران احمدینژاد دود شد رفت هوا! و زمانی که به آخرای دور اولش رسیده بود که همه میگفتند صد رحمت به رسمنجانی و نخست وزیر عَمام و کروبی و ... یعنی به قدری اوضاع یکدفعه ای خراب میشه که دوران خمینی میشه طلایی و نخست وزیرش میشه ناجی ملت!!! احتمالن اگر خلخالی زنده مونده بود یک دخیلی هم به پای اون میبستند و ازش تقاضای نجات از دست مموتی میکردند.

من فکر میکنم ریکتور جوون تر از اونی باشه که بتامکس و پاک کردن لاک دست دختران و زنان با سنگ پا و کیسه سوسک و اینها یادش باشه برای همین این طوری استدلال میکنه بهبود شرایط اقتصادی منجر به بیشتر شدن قدرت چانه زنی و وضعیت مدنی کشور میشه. به نظر من جمهوری اسلامی امروز ده ها برابر از جمهوری اسلامی اون دوران هار تر هم شده! به خاطر اینکه نسبت به اون زمان بیشتر طعم قدرت رو چشیده و همزمان بیشتر احساس خطر میکنه.

خدای ار به حکمت ببندد دری - به کرمک زند قفل محکم تری  
پاسخ

sonixax نوشته: ایران در دوران رسمنجانی شرایط اقتصادی بدی نداشت! در دوران خاتمی هم به فلاکت امروز نیوفتاده بود!

در دوره رفسنجانی چقدر آدم از کار بیکار شدند. ایشان معتقد بود باید عده ای (قشر ضعیف) برای رشد صنعتی کشور قربانی بشوند!!!!! به اصطلاح خودشان زیر چرخدنده های صنعتی شدن ایران له بشوند. بخاطر همین است که مردم از رفسنجانی بیزار شدند. دوران خاتمی هرچی بود خیلی از دوران رفسنجانی بهتر بود و شاید بدون هیچ اغراقی بهترین دوران بعد از انقلاب برای مردم بود.
پاسخ

سارا نوشته: در دوره رفسنجانی چقدر آدم از کار بیکار شدند. ایشان معتقد بود باید عده ای (قشر ضعیف) برای رشد صنعتی کشور قربانی بشوند!!!!! به اصطلاح خودشان زیر چرخدنده های صنعتی شدن ایران له بشوند. بخاطر همین است که مردم از رفسنجانی بیزار شدند. دوران خاتمی هرچی بود خیلی از دوران رفسنجانی بهتر بود و شاید بدون هیچ اغراقی بهترین دوران بعد از انقلاب برای مردم بود.

رفسنجانی به قدری اوضاع اقتصادی ایران رو بهبود داد که معروف شد به سردار سازندگی! (ارواح عمه جونش)
مهم نیست چه مقداری کارگر بیکار شدند! مهم اینه که شرایط کلی اقتصاد کشور خیلی خیلی قابل قبول تر از امروز بود.
همون کارگرهای بیکار شده باز هم تونستند از پس هزینه هاشون بر بیاند ولی در دوران مموتی خیلیهاشون رفتند بر خیابون چادر زدند یا پناه بردند به خانه های کلنگی و ویران شده ی غیر قابل سکونت!
ولی نکته اصلی این نیست که رسمنجانی اومده مموتی رفت و ... نکته اصلی اینه که اینها اصولن پُخی نیستند که بخواند تاثیر شگرفی در سیاستهای اصلی نظام داشته باشند!
امروز هم رسمنجانی شده فرشته!

خدای ار به حکمت ببندد دری - به کرمک زند قفل محکم تری  
پاسخ

sonixax نوشته: رفسنجانی به قدری اوضاع اقتصادی ایران رو بهبود داد که معروف شد به سردار سازندگی! (ارواح عمه جونش)
مهم نیست چه مقداری کارگر بیکار شدند! مهم اینه که شرایط کلی اقتصاد کشور خیلی خیلی قابل قبول تر از امروز بود.
همون کارگرهای بیکار شده باز هم تونستند از پس هزینه هاشون بر بیاند ولی در دوران مموتی خیلیهاشون رفتند بر خیابون چادر زدند یا پناه بردند به خانه های کلنگی و ویران شده ی غیر قابل سکونت!
ولی نکته اصلی این نیست که رسمنجانی اومده مموتی رفت و ... نکته اصلی اینه که اینها اصولن پُخی نیستند که بخواند تاثیر شگرفی در سیاستهای اصلی نظام داشته باشند!
امروز هم رسمنجانی شده فرشته!

اصلا مقایسه ی درستی نمی کنید! دوران احمدی نژاد را فقط و فقط باید با دورانی که مغول به ایران حمله کرد مقایسه کرد و بس. چون همه دوران ها بسیار بهتر از دوران محمود کبیر بوده.
پاسخ

اینا موقعی که مجبور بشن عقل و خردشون خوب کار میکنه کار رو میدن دست کاردان. منتها دقیقهء 90 و وقتی کلا دارن به فاک میرن!
مثلا درمورد جنگ ایران و عراق هم همینطور شد وقتی دیگه شرایط بحرانی شده بود آدم و سلاح دچار کمبود شده بود عراق حملهء شیمیایی میکرد حتی خطر حمله شیمیایی گسترده به شهرها و غیرنظامیان بود وقتی ایران در افکار عمومی در جامعهء جهانی تاحد زیادی از مدافع به متجاوز تبدیل شده بود (چون رفته بود توی خاک عراق و میخواست صدام رو سرنگون کنه کل عراق رو بقول خودشون آزاد کنن) وقتی قدرتهای دنیا حمایت همه جانبه و قوی از عراق کردن که ایران هیچ شانسی برای پیروز شدن نداشته باشه (بنظرم رئیس جمهور وقت آمریکا گفته بود پیروزی ایران غیرقابل قبوله!)، اونوقت دیپلماسی و کار سیاسی و سازمان ملل رفتن رو شروع کردن و خوب هم کار رو پیش بردن عراق هم مجبور شد قطعنامه رو بپذیره و بعنوان متجاوز هم شناخته شد.
استعداد خوبی در این کارها دارن، هوش خوبی دارن، ولی ببین چرندیات مذهبی چطور این مغزها رو فلج میکنه بعد زمانی که میبینن عملا دارن به فاک میرن تازه دکمهء فعال سازی عقل و خرد رو میزنن!
بنظر من اگر عقل و شعور درست و حسابی داشتن باید همون اوایل جنگ که کشورهای عربی هم میخواستن خسارت بدن، جنگ رو خاتمه میدادن. ولی ادامه دادن کسخل ها با یک مشت باور و شعار و تفکر مذهبی آزادسازی قدس و کربلا و این حرفا. جوگیرهای احمق!
من فکر میکنم میبینم رفتار اینها حتی با خود اسلام هم جور درنمیاد، چون اسلام خون ریزی غیرضروری رو روا نمیدونه میگه اگر طرف مقابل دست کشید شما هم دست بکشید، حالا درسته صدام بد بود پلید بود ولی این وسط آدمهای بی گناه یا معمولی اونم مسلمان از دو طرف داشتن کشته و ناقص میشدن و رنج میکشیدن.
بنظرم جوگیری خود انقلاب اسلامی هم بهش اضافه شده بود اصلا یه چیزی اضافه تر از اسلام هم بود!!
اصلا اینها دیوانه ان به خدا! من نمیدونم چه جونورهایی هستن. یک مشت احمقن!
البته نمیشه منکر شد که در طول سالها خیلی پیشرفت کرد. کلا نه تنها اینها، بلکه اکثر افراطیون وقتی بقدر کافی زمان و تجربه براشون باشه تاحد زیادی میتونن متعادل و اصلاح بشن، مثلا حکومت کمونیستی چین که نسبت به اوایلش خیلی تغییر رویه داد هرچند هنوزم شاید مشکلاتی داشته باشه که البته خود آمریکا هم مشکلاتی داره هم خودش و هم مشکل و فشار برای بقیهء کشورها ایجاد میکنه.
پاسخ

بنظر من اینهم نیست که بگیم احمدی نژاد و اون دوران سیاست حساب شده بود میخواستن مثلا صنعت هسته ای و غنی سازی رو سریع پیش ببرن که بعدا دست بالا در مذاکرات بگیرن. چون همون دوران هم بنظرم میشد با حرفهای افراطی و خشن نزدن با توی آب نمک خواباندن دنیا جامعهء جهانی و مذاکرات و سرکار گذاشتن زمان خریدن از اون همه تحریم و قطعنامه که سریع و راحت وضع شدن جلوگیری کرد از اینکه اینقدر شرایط سخت و بحرانی بشه به سرعت از کنترل خارج بشه به بن بست برسه جلوگیری کرد.
اینا میخواستن اون رویه رو ادامه بدن، بدون اینکه این بینش رو داشته باشن جدی بگیرن احتیاط کنن در باب تبعاتش. بعد که دیدن کنترل اوضاع از دستشون خارج شد از چیزی که فکر میکردن خوشبین بودن خیلی بدتر شد دیدن تمام مملکت بقای حکومت داره به لرزه درمیاد، اونوقت بود که یه رئیس جمهور متعادل فرصت پیدا کرد روی کار بیاد و اجازه و اختیارات لازم بهش داده شد فضای کار به میانه رو ها داده شد.

بله اگر شما بتونی کارت رو پیش ببری عالم و آدم به تخمت نباشه که خوبه، ولی در واقعیت خیلی وقتا نمیشه و عقل و خرد هم میگه که همیشه احتیاط کن محکم کاری کن تا میتونی.

اصلا تندروها، مذهبی های متعصب، احمدی نژادی ها، عقل و خرد درست و حسابی هم دارن؟ اگر داشتن که تندرو نمیشدن!

اینا خطرناک هستن!

البته درمقابل بعضیا هم از طرف دیگه پشت بام میفتن بقیه رو هم میخوان هل بدن از ساده لوحی و خودباختگی یا تقابل و فرار از سمت مقابل.
پاسخ

sonixax نوشته: چیزی که ریکتور گفت و من همونجا باهاش مخالفت کردم این بود که استدلال کرد که بهبود شرایط اقتصادی قدرت چانه زنی مردم با حکومت رو بالا میبره و از طریق این راه میشه ج.ا رو اصلاح کرد و جامعه رو به خواستهاش رسوند!
اتفاقن من با این هم موافقم. کیه که اگه شرایط کاری درستی نداشته باشه و ترس پاس نشدن چک های روزهای آیندش رو داشته باشه فرصت و مجال یقه گیری داشته باشه؟ هتا به همین 20-30 سال اخیر هم نگاه کنیم این تئوری قابل پذیرش تره. سال 1378 هم اوضاع مردم بدک نبود. سال 88 هم همینطور. در مقایسه با امروز خیلی بهتر بود. از 90-91 که تحریم ها اوج گرفت و قیمت ها به شدت بالا رفت و ارزش ریال افت شدید کرد ما چه حرکتی دیدیم؟ حرکت که هیچ هتا خواست و اراده هم ندیدیم. این اصلن با هرم مازلو هم مطابقت داره. اول نیازهای اولیه جامعه باید برآورده بشه تا خواست های جامعه به تراز بالاتر صعود کنه.

sonixax نوشته: این یک حقیقته که جمهوری اسلامی اصلاح پذیر نیست! کلی نهادهای مختلف زور میزنند و 1-2% شرایط رو بهتر میکنند! بعدش با یک حرکت سیستم 50% اوضاع خراب تر میشه. تمام دستاوردهای مدنی دوران خاتمی (اگر بشه اسمشون رو دستاورد گذاشت) توی همون 3-4 ماه اول دوران احمدینژاد دود شد رفت هوا! و زمانی که به آخرای دور اولش رسیده بود که همه میگفتند صد رحمت به رسمنجانی و نخست وزیر عَمام و کروبی و ... یعنی به قدری اوضاع یکدفعه ای خراب میشه که دوران خمینی میشه طلایی و نخست وزیرش میشه ناجی ملت!!! احتمالن اگر خلخالی زنده مونده بود یک دخیلی هم به پای اون میبستند و ازش تقاضای نجات از دست مموتی میکردند.
من خیلی با این قضیه موافق نیستم. همین ج.ا الان با ج.ا 36 سال قبل فرق کرده. اوائل انقلاب کی جرات داشت توی خیابون جوراب سفید بپوشه. کدوم آخوند جرات داشت خط ریش برداره؟ در همین 10-15 سال گذشته وضعیت مردم در خیابان ها تغییر کرده. مثلن در زمان خاتمی بگیر و ببند دختر پسر در خیابان خیلی زیاد بود. مگه میشد با دختر راه بری؟ ولی امروز هتا بسیجی هم جرات نمیکنه همچین غلطی بکنه.

هر سیستمی خواه ناخواه در حال فرگشته. هتا جمهوری اسلامی. ولی ماهیت جمهوری اسلامی به دلیل ایدئولوگ بودنش با بسیاری تغییراتی که ما مایلیم تضاد داره. مثلن همین توافق جامع. این توافق تا دو سال پیش آرزوی ایرانیان بود. واقعن چه کسی فکر میکرد با امریکا توافق جامعی انجام بشه که همه چیز صفر بشه؟ هتا مجتمع اراک قراره از اول طراحی بشه! واقعن خیلی نرمش بزرگی از طرف ج.ا اتفاق افتاده. پس هیچ بعید نیست اظهار کنیم که ج.ا دچار فرگشت شده. فقط کافیه چندتا کله خر هی خواست های جدید و تابو مانند رو فقط زمزمه کنند. همین که تابو شکنی بشه و در گوش جامعه خونده بشه کم کم قبح قضیه فرو میریزه. مثل همین هسته ای. کافیه یکی دو تا دولتی مثل روحانی و دو سه تا تحلیلگر مثل زیباکلام هر هفته صحبت از عادی شدن روابط بکنند. این تابو شکنی در کنار نیازهای اقتصادی کارش رو خواهد کرد. از نظر من مهمترین دلیل برای هر تابوشکنی میتونه اقتصاد باشه. ایجاد روابط گسترده اقتصادی با غرب کم کم همین نتیجه رو هم در پیش خواهد داشت انشاءالاسپاگتی.

[COLOR="royalblue"]
چو بخت عرب بر عجم چیره گشت --- هـمـه روز ایـرانیـان تـیـره گـشـت
جهـان را دگـرگونه شـد رسم و راه --- تـو گـویـی نتـابـد دگـر مـهر و مـاه
ز مـی نشئه و نغمه از چـنگ رفـت --- ز گل عطر و معنی ز فرهنگ رفت
ادب خــوار شــد، هـنـر شـد وبــال --- بـه بستـنـد انـدیشـه را پـر و بــال
«توصیف فردوسی بزرگ از تازش اسلام به ایران»
[/COLOR]
خردگرایی و ایمان ستیزی
پاسخ

فعلا که اوباما یه حرفایی زده و اینا هم بررسی کردن دیدن بله در توافقنامه حفره هایی برای برگشت خودکار تحریم ها وجود داره. تلویزیون از دیروز اینا داره میگه!
خلاصه معلوم نیست سرانجام کار به کجا بکشه.
فقط بگم اگر زمان مموتی درایت و احتیاط بیشتری بود احتمالا ما الان گیر این بن بست ها و تحلیل های پیچیده و طولانی نیافتاده بودیم.
مث اینکه شما با ماشین به شکل کله خر با سرعت اینقدر بری لب دره که دو تا چرخش روی هوا بره اونوقت ترمز بزنی تازه بخوای دنده عقب بگیری.
خب مرد حسابی آروم آروم با احتیاط برو ببین میتونی رد شی یا نه و اینقدر خطر نکن که بعدش گیر کنی کلی زور بزنی درحالیکه نیمه معلق شدی!
پاسخ

kourosh_bikhoda نوشته: اتفاقن من با این هم موافقم. کیه که اگه شرایط کاری درستی نداشته باشه و ترس پاس نشدن چک های روزهای آیندش رو داشته باشه فرصت و مجال یقه گیری داشته باشه؟ هتا به همین 20-30 سال اخیر هم نگاه کنیم این تئوری قابل پذیرش تره. سال 1378 هم اوضاع مردم بدک نبود. سال 88 هم همینطور. در مقایسه با امروز خیلی بهتر بود. از 90-91 که تحریم ها اوج گرفت و قیمت ها به شدت بالا رفت و ارزش ریال افت شدید کرد ما چه حرکتی دیدیم؟ حرکت که هیچ هتا خواست و اراده هم ندیدیم. این اصلن با هرم مازلو هم مطابقت داره. اول نیازهای اولیه جامعه باید برآورده بشه تا خواست های جامعه به تراز بالاتر صعود کنه.

پس چرا در دورانی که اوضاع اقتصادی ایران خیلی خیلی بهتر بود خواستهای جامعه به تراز بالاتری نرفت ؟! چرا یکدفعه ای جامعه علیه حکومت پیشین با شعارهایی مشخصن ارتجاعی شورش میکنه و اون رو سرنگون میکنه! چه طور میشه که سطح مطالبات مردم به جای اینکه بالاتر بره یک دفعه میاد پایین؟!

مساله اصلی در مورد هر انسانی اینه که وقتی شرایط از یک حدی حاد تر بشه برای بقا و ... میزنه به سیم آخر و هر کاری میکنه تا بتونه شرایط رو بهتر کنه. جنبش سبزی که در ایران به راه افتاد موید حرف منه! چرا که درست در شرایطی اتفاق افتاد که اوضاع اقتصادی داشت روز به روز بدتر میشد! بساط سهمیه بندی به تازگی راه افتاده بود عمرش شاید به 2 سال رسیده بود به زور! و خلاصه اینکه فشار اقتصادی و البته مدنی به جامعه خیلی خیلی زیاد شده بود که منجر به اون تخلیه شد در اون دوران.

اگر مردم از شرایط اقتصادی راضی باشند خیلی دنبال پیگیری خواستهای مدنی نمیرند! اگر هم برند خیلی جدی نیست.

kourosh_bikhoda نوشته: من خیلی با این قضیه موافق نیستم. همین ج.ا الان با ج.ا 36 سال قبل فرق کرده. اوائل انقلاب کی جرات داشت توی خیابون جوراب سفید بپوشه. کدوم آخوند جرات داشت خط ریش برداره؟ در همین 10-15 سال گذشته وضعیت مردم در خیابان ها تغییر کرده. مثلن در زمان خاتمی بگیر و ببند دختر پسر در خیابان خیلی زیاد بود. مگه میشد با دختر راه بری؟ ولی امروز هتا بسیجی هم جرات نمیکنه همچین غلطی بکنه.

هر حکومتی دچار دگردیسی میشه به خاطر تغییر نسل! اینکه امروز اندکی و تنها اندکی آزادیهای مدنی نسبت به اوایل انقلاب بیشتره! چیزیه که مشابهش در تمام دنیا اتفاق افتاده! حکومتی مثل جمهوری اسلامی هم نمیاد انرژی خودش رو روی چنین چیزهایی تخلیه کنه برای همینه که شما تغییرات جزئی این طوری میبینید! چیزهایی که درست قبل از جمهوری اسلامی و حتا یکی دو سال اولش میدیدید! تا یکی دو سال اول عمر جمهوری اسلامی حتا حجاب اجباری نبود! یعنی درست اوایل عمرش خیلی خیلی خیلی ملایم تر بوده حتا نسبت به همین امروزش.
این تغییرات اسمش اصلاح نیست اینها یک سری نُرمهای اجتماعی در اکثریت مطلق کشورهای جهانه به جز یک سری کشور اسلامزده ی بدبخت تر از ایران!
چیزی که مهمه اینه که جمهوری اسلامی هیچ تغییر ملموسی نداشته که هیچ! فساد و سرکوب و ... خیلی سیستماتیک تر و بیشتر هم شده.

kourosh_bikhoda نوشته: هر سیستمی خواه ناخواه در حال فرگشته. هتا جمهوری اسلامی. ولی ماهیت جمهوری اسلامی به دلیل ایدئولوگ بودنش با بسیاری تغییراتی که ما مایلیم تضاد داره. مثلن همین توافق جامع. این توافق تا دو سال پیش آرزوی ایرانیان بود. واقعن چه کسی فکر میکرد با امریکا توافق جامعی انجام بشه که همه چیز صفر بشه؟ هتا مجتمع اراک قراره از اول طراحی بشه! واقعن خیلی نرمش بزرگی از طرف ج.ا اتفاق افتاده. پس هیچ بعید نیست اظهار کنیم که ج.ا دچار فرگشت شده. فقط کافیه چندتا کله خر هی خواست های جدید و تابو مانند رو فقط زمزمه کنند. همین که تابو شکنی بشه و در گوش جامعه خونده بشه کم کم قبح قضیه فرو میریزه. مثل همین هسته ای. کافیه یکی دو تا دولتی مثل روحانی و دو سه تا تحلیلگر مثل زیباکلام هر هفته صحبت از عادی شدن روابط بکنند. این تابو شکنی در کنار نیازهای اقتصادی کارش رو خواهد کرد. از نظر من مهمترین دلیل برای هر تابوشکنی میتونه اقتصاد باشه. ایجاد روابط گسترده اقتصادی با غرب کم کم همین نتیجه رو هم در پیش خواهد داشت انشاءالاسپاگتی.

من خیلی با این مساله موافق نیستم! بله هر سیستمی در حال فرگشته ولی اون فرگشت باید در جهت بقاش باشه! پایه های ایدولوژیک جمهوری اسلامی مبانی هستند که اگر به شکلی در تضاد با ماهیت امروزیشون در بیاند خواه نا خواه منجر به فروپاشی سیستم میشه و اون موقع ما اساسن دیگه چیزی به نام جمهوری اسلامی ندارید که بعدش بخوایم اصلاحش کنیم!
بله امکانش هست که جمهوری اسلامی به سمت فروپاشی خود به خودی پیش بره! ولی به نظر من این خیلی خیلی خیلی خوشبینانه هست و یا دست کم در کوتاه مدت اتفاق نخواهد افتاد. توی این مدت آسیبهایی به تمام زیرساختهای کشور وارد خواهد شد که جبرانش شاید صدها سال طول بکشه.
همین الانش با تداوم سیاستهای فعلی و حماقتهای آقایون تخمین زده شده ایران طی 50 سال آینده به یک کویر بزرگ تبدیل خواهد شد!!! چنین خسارتی رو چه طوری میخوایم ترمیم کنیم؟
پس چیزی که روشنه ما 30 سال یا 50 سال دیگه وقت نداریم برای درست کردن اوضاع! جمهوری اسلامی بعد از گذشت بیش از 30 سال تازه شده اینی که داریم میبینیم!!!!
این همه هزینه ای که بابت ساخت نیروگاه با تکنولوژی تیرکمون وزوزک روسیه پرداخت شد اگر بر روی آبادانی کشور و حفاظ از منابع طبیعی و تاریخی و صنعت توریسم و انرژیهای پاک و ... سرمایه گذاری شده بود احتمالن ایران الان ثروتمند ترین کشور نفت خیز جهان بود که درآمدش از راهی هایی به جز فروش نفت تامین میشه!

تمام این دستاوردهایی که داره ازش صحبت میشه (که البته دستاورد نیست! درست کردن گند قبلیهاست) در جمهوری اسلامی میتونه تنها و تنها طی یک شب از بین بره! کما اینکه ما دیدیم در دوران مموتی چه شد! جالبترش اینه که با تغییر دولت خیلی از اون گندها قابل ترمیم نیستند! چون اصولن این دولت نیست که کنترل امور رو در دست داره. برای همینه که من میگم اگر جلیلی هم رئیس جمهور میشد با اوباما تلفنی صحبت میکرد!!!

خدای ار به حکمت ببندد دری - به کرمک زند قفل محکم تری  
پاسخ

[h=1]قطعنامه مربوط به توافق اتمی ایران در شورای امنیت تصویب شد[/h]

انسان پیشرو با جامعه همخوانی ندارد هم آهنگی دارد
پاسخ


موضوعات مشابه ...
موضوع / نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
آخرین ارسال توسط sonixax
12-23-2012, 02:11 AM

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 16 مهمان