12-09-2010, 10:39 AM
شفافسازی طرح برخورد با لینکهای توهینآمیز (این بیست و سه روز)
نقل قول:
بدست بالاترین وعده کرده بودیم که به مدت یک ماه طرح برداشتن لینکهای توهین به ادیان از صفحه اول را در بالاترین اجرا کنیم و سپس با توجه به بازخوردهای شما کاربران و نتایج نظرسنجیها، در مورد این طرح تصمیمگیری نماییم.
امروز با گذشت ۲۳ روز از شروع این طرح و پس از بررسی تمامی نظرات، توانستیم راهکاری اجرایی تیم بالاترین را ارائه نماییم. در این ۲۳ روز دو نظرسنجی توسط تیم بالاترین صورت گرفت. نظرسنجی ابتدایی با توجه به بازخورد کاربران کامل نبود بنابراین نظر سنجی دوم طراحی و اجرا شد. مدت زیادی برای بررسی نتایج این نظر سنجی صرف شده است و نتایج خام در وبلاگ بالاترین اعلام شد. کاربران بالاترین به طور مفصل مطالب زیادی در رد یا پذیرش این طرح نوشتهاند. همچنین تعداد بسیار زیادی نظر چه در بخش نظرات لینکهای بالاترین، چه در بخش نظرات نظرسنجیها و چه در سایتهای مختلف توسط کاربران و خوانندگان بالاترین درج شده است. تعداد زیادی ایمیل به دست ما رسید. افراد مختلف در وبسایتهای خود نوشتند و پیشنهادهایی ارایه کردند. دستهای از کاربران هم در مخالفت با این طرح نامه دستهجمعی به مدیریت سایت فرستادند. نمیتوانیم پنهان کنیم که چه مقدار به خاطر تمام این بازخوردها که نشان از علاقه و توجه شما به اصل آزادی بیان و وبسایت خودتان بالاترین است به شما می بالیم. در طول این سه هفته تمام تلاش خود را کردیم تا تکتک این نظرات را بخوانیم، دستهبندی کنیم و راههای اجرایی عمل به آنها را از بین پیشنهادات پیدا کنیم.
هدف ما در کل این بوده که ضمن حفظ حرمت همه افراد با سلایق گوناگون، و با در نظر گرفتن اعتقاد عمیق بالاترین به اصل آزادی بیان، ابزارهای تصمیمگیری در مورد لینکها در اختیار کاربران و رای آنها باشد.
پس از طبقهبندی کلیه نظرات، عمده دلایل مخالفت با این طرح در چند گروه اصلی قرار داده شد و برای هر گروه راهکارهای عملی اتخاذ گردید:
۱. عمده مخالفت کاربران با این طرح به علت تایید و حمایت از لینکهای حاوی فحاشی، توهین یا کلمات رکیک نیست، بلکه مخالفت با محدود کردن موضوع تنها به لینکهای ضد دینی بوده است.
راه حل: بالاترین کاملا با این نظر کاربران موافق است. لذا به بخش گزارش تخلفات، گزارش «حاوی عبارات رکیک در تیتر یا توضیحات» اضافه شده است. این گزارش شامل هر گونه لینک حاوی کلمات رکیک بدون در نظر گرفتن محتوای آنها خواهد بود و محدود به مطالب ضددین نیست و هر گونه لینک با محتوای بدزبانی یا عبارات و مفاهیم رکیک را در برمیگیرد.
۲. دسته دوم از مخالفتها مربوط به تشخیص مصادیق توهین و عبارات رکیک بوده است. کاربران معتقد بودند که تشخیص مصادیق باید بر عهده خود کاربران و خرد جمعی باشد و تیم بالاترین نباید در محتوای مطالب دخالت کند.
راه حل: تیم بالاترین به هیچ وجه خود را مرجع تصمیمگیری در مورد توهینآمیز بودن یا نبودن یک مطلب نمیداند. در این مورد نیز تلاش کردیم از میان نظرات کاربران بهترین تعریف در مورد توهینآمیز، توهین نژادی، و رکیک بودن مفاهیم و عبارات را پیدا کنیم. در مجموع به این نتیجه رسیدیم که از نظر اغلب کاربران، توهین به عقاید با توهین به صاحبان آن عقیده متفاوت است. و توهین به هر ایدهای تا زمانی که با الفاظ رکیک همراه نشود مجاز است. کاربری برای ما نوشته بود: «با نگاھی مجدد به دو اصل ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جھانی حقوق بشر، پیشنھاد می شود میان وھن ادیان و وھن دین باوران تفاوت قائل شده و وھن ادیان را تا زمانی که به وسیله الفاظ رکیک نبوده باشد، بلامانع اعلام دارند. ھمانطور که در قوانین بالاترین نیز مطرح شده است که وھن افراد غیر مشھور مجاز نیست، اما این امر ھرگز شامل ممنوعیت وھن سیاستمداران و اشخاص سرشناس اجتماعی نبوده است. بنابراین پیشنھاد می شود در قوانین بالاترین، وھن پیروان یک دین یا تفکر ممنوع، اما وھن ادیان، تا زمانی که ھمراه با کاربرد الفاظ رکیک نباشد، آزاد اعلام شود.» لذا بر اساس کلیه تعاریف فوق گزارش «توهین نژادی» به «توهین یا تمسخر گروهای قومی، زبانی، مذهبی یا جنسیتی» تغییر کرد. از این پس کاربران با ارسال گزارش تخلف، تعیین خواهند کرد که چه لینکی در این دسته قرار دارد. گزارشهای مربوط به این بند میتوانند یکی از موارد زیر باشند:
• عبارات رکیک در تیتر یا توضیحات
• توهین یا تمسخر گروهای قومی، زبانی، مذهبی یا جنسیتی
• خشونتآمیز یا تشویق به خرابکاری
• پورنوگرافی یا کودکآزاری
• نقض حریم خصوصی
• توهین به افراد خصوصی یا کاربران سایت
با این حال از آنجا که بحث توهینآمیز یا رکیک بودن یک مطلب نیاز به بحث گستردهتری دارد، این صفحه در بخش پشتیبانی برای بحث مفصلتر کاربران در این مورد اختصاص داده شده است. امیدواریم در طول زمان بتوانیم به تعاریف دقیقتری برای این مفاهیم دست پیدا کنیم.
۳. بازخوردها نشان داد که کاربران با حذف لینکهای توهینآمیز چه به طور کامل و چه به صورت حذف لینک از صفحه اول مخالف هستند. از سویی نتایج نظرسنجیها نشان داد که حتی در جامعه مجازی خوانندگان فارسیزبان اینترنت، هنوز حساسیتهایی در مورد برخی مطالب وجود دارد. تعداد زیادی از افراد از دیدن یا خواندن مطالب آزرده میشوند و آن را توهین به اصول اعتقادی و مقدس خود میدانند.
راه حل: این یکی از بهترین پیشنهاداتی بود که به دست ما رسید. بر اساس این طرح هنگام ورود به بالاترین گزینهای در معرض انتخاب کاربران قرار خواهد گرفت که بر اساس این گزینه افراد میتوانند انتخاب کنند که آیا میخواهند لینکهای حاوی توهین احتمالی را ببینند یا نه و بر اساس انتخابشان لینکها به آنها نشان داده یا نداده شود. این راه حل مناسبی است و در لیست کارهای آتی بالاترین قرار خواهد گرفت.
یکبار دیگر از همه کسانی که این چند روز با فکر و اندیشه خود همراه ما شدند تشکر میکنیم. متاسفانه امکان نامبردن از تمام این عزیزان یا لینک دادن به کلیه مطالب آنها وجود نداشت اما ما قدردان محبت و توجه شما هستیم.
"Democracy is now currently defined in Europe as a 'country run by Jews,'" —Ezra Pound