09-03-2015, 02:22 AM
Rationalist نوشته: برای رسیدن به درکی عمیق تر در این رابطه، به باور من می بایست به مفهوم "ریاضیات" و "عدد" عمیق تر پرداخت.
به این معنا که ریاضیات، اعداد و حساب چه نقش و جایگاهی در توضیح جهان هستی دارند؟
آرای فیثاغورث در این رابطه، برای من نیز جلب توجه کرده است. اما در بررسی منابع گوناگون تاریخ فلسفه چیز بیشتری
در مورد آنها بدست نیاوردم.
در ابندا بایدتشکر کنم بابت گزاردن پستی در راستای این جستار ! نمی دانم دوستان این جستار را چه فرض کرده اند که پست های اینقدر بی ربط در اینجا گذاشته اند! ادب حکم می کند در هر جستاری در راستای آن جستار پست بگذاریم . بیچاره جناب mbk که به جرم ترول بودن اخراج شدند ، ایشان در راستای این جستار پستی گذاشتند بقیه حداقل از ایشان یاد بگیرند!!
اما در باب ریاضیات و علم اعداد بحث بسیار است. همانطور که می دانید علوم را دسته بندی هایی کرده اند و از زمان ارسطو گویا این علاقه به دسته بندی علوم و دانش وجود داشته است.
یک دسته بندی حکیمانه از علوم وجود دارد که در آن علوم را به سه دسته ی الهی (والا ) ، میانی و پایین مرتبه ، طبقه بندی می کند. در این میان بر سر ریاضیات مجادلاتی وجود دارد! گروهی آن را علم میانی می دانند و عده ای هم آن را علم والا و الهی دانسته اند. حال نظر شما چیست دوست عزیز؟ ابتدا باید از نظرتان آگاه شوم و بعد بحث اعداد را ادامه دهیم.
در ضمن این تنها فیثاغورث نبوده است که به علم اعداد و صور آن توجه داشته و مطالبی را گفته است دیگر فلاسفه ی یونانی و نیز فلاسفه ی اسلامی و عرفا هم به علم اعداد توجه خاصی را مبذول داشته اند . و اینکه اکنون رابطه ی بین موسیقی و معماری اینقدر بطرز شگفت انگیزی بهم نزدیک شده است که شما می توانید بنای یک معماری را به صورت یک آهنگ موسیقی درآورید و در حقیقت بر اساس نقشه ی آن نتش را بنویسید حیرت انگیز است و نشان دهنده ی این است که علومی که بر اساس علم اعداد بنا شده اند در اصل یکی هستند ولی در ابعاد این دنیای مادی در ظاهری متفاوت از یکدیگر به نمایش در آمده اند.