نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

عقل قوی تر است یا احساس

حیف شد . اخراج شدی . داشتیم به جای خوبی میرسیدیم . ولی از اونجایی که میدونم اینجا رو دنبال میکنی . لازمدیدمکه اینرو بگم و اگه خواستی بقیه بحث رو جای دیگه ای دنبال میکنیم .

لازمه که بگم که من قصد ندارم با حواس 5+1 و از این چیزا دست به اثبات خدا و اسلام و اینا بزنم . نگران نباش . گفتم دنبال یک گزاره منطقی هستم که بهش برسم . که رسیدم .

با توجه به اینکه شما آدم متفکری هستی و قبلا خیلی از مسائل رو تحلیل کردی

kourosh_iran نوشته: من پیش از اینها به تمام اینا فکر کردم همه رو تحلیل و ارزیابی کردم.
فکر نمیکنی اینطور بوده؟

گزاره من تقریبا شکل گرفته

نقل قول:عقل در خدمت احساسات ماست. احساسات بنیادین البته!

راستش منم خیلی وقتهکه به این نتیجه رسیدم . انگار ما همیشه تصمیمات نهایی برای کارامون رو با دلمون میگیریم . پردازش و تحلیل رو قوه عقل انجام میده و بعد تصمیم گیری با ماست . این ما همون دل یا به تعبیری همون نفس یا به تعبیری همون روحی که شما گفتی هست . منظورم قلب که یه تلمبه هست نیست . منظورم همون دلی هست که در کل دنیادارای نمادی شبیه به E023 هست .

دل میخواد . وقتی کاری عقلانی هم نباشه باز دل میخواد . در نهایت عقل میتونه چیزی رو که دل میخواد رو تن بده . یا راهکار دیگه ای جلوش قرار بده . (مثل قضیه ازدواج که خودتون بالا اشارهکردین). یه وقت هست دل میتونه به خواستش نه بگه . یه جورایی انگار قوی شده . مثل معتادی که خودش ترک کرده .

شما یک سری واژه ها رو بکار بردی . لازمه اونا رم دسته بندی و تعریف کنیم .

نقل قول:کمبود اراده، کمبود انگیزه، خرابی روحیه، کمبود سواد و دانش و درک و شعور، ...
عوامل مختلفی هست و اغلب ترکیبی از چند عامل.
به این کلمات کلمه وسوسه رو هم که چند خط بالاتر استفاده کرده بودین رو هم اضافه کنید.

اراده : نیرویی در جهت مثبت و کمال هر چیز . یعنی خواستن ها در جهت درست و صحیح . جایگاهش یه دل قویه . دلی که هرچیزی رو نخواد .
انگیزه : دلایل عقلانی . دلایلی که برای تحلیل استفاده میشه . جهتش هم مینونه مثبت و منفی باشه . کلمه هدف هم جایگزین مناسبی براش هست .
روحیه : توانایی تحمل سختی و شکست . امید بالا . نیرویی در جهت مثبت .جایگاهش دل قویه .
سواد و دانش : نیازی به تعریف نداره . قدرت تحلیل عقلانی رو بالا میبره و همچنین میتونه در برخی موارد تغییراتی در خواسته های دل ایجاد کنه . آموزش دل .
درک و شعور : نیروی فهم در جهت مثبت .میتونه حاصل شده از تحلیل های مثبت باشه .
وسوسه : نیرویی مشوق در جهت منفی . جایگاهش و نقطه هدفش هم دل هست . وسوسه با عقل هیچ ارتباطی نداره . اسرار به خواسته های نا معقول یا غلط . دقیقا نقطه مقابل اراده .

میدونید منظورم از در جهت مثبت چیه . یعنی ما وقتی یه معتاد رو غرق شده در منجلابش میبینیم نمیگیم عجب اراده ای . عجب روحیه ای . عجب شعوری! یعنی این صفت براش قابل تمجید نیستن .
اون بالا یه واژه آموزش هم بکار بردم .

آره دل رو میشه آموزش داد . یهش یاد داد که فلان کار بده . یا فلان کار خوبه . دل قوی و ضعیف داریم . دل قوی خواسته هاش در جهت مثبته و دل ضعیف خواسته هاش در جهت منفیه .

دل ضعیف لذت ها و خواسته هایی رو انتخاب میکنه که ضررش بیشتر از منفعتشه و دل قوی تن به هر خواسته ای نمیده .

میشه رو این توضیحات و حرفهای بعدی که زدم بازم بحث کرد ولی چیزی که مهمه من به هدفم در این بحث رسیدم .

نقل قول:عقل در خدمت احساسات ماست. احساسات بنیادین البته!
حالا اینکه احساسات بنیادین دقیقا چیان باشه برا بعد .

امیدوارم دلاتون روز به روز قویتر بشه دوستان .
پاسخ

پیام‌های این موضوع
عقل قوی تر است یا احساس - توسط مرزبان - 07-25-2015, 12:15 PM
عقل قوی تر است یا احساس - توسط kourosh_iran - 07-25-2015, 04:04 PM
عقل قوی تر است یا احساس - توسط master - 07-25-2015, 05:46 PM
عقل قوی تر است یا احساس - توسط مرزبان - 07-25-2015, 06:20 PM
عقل قوی تر است یا احساس - توسط kourosh_iran - 07-25-2015, 06:29 PM
عقل قوی تر است یا احساس - توسط kourosh_iran - 07-25-2015, 06:43 PM
عقل قوی تر است یا احساس - توسط مرزبان - 07-25-2015, 06:46 PM
عقل قوی تر است یا احساس - توسط kourosh_iran - 07-25-2015, 06:53 PM
عقل قوی تر است یا احساس - توسط مرزبان - 07-25-2015, 07:00 PM
عقل قوی تر است یا احساس - توسط مرزبان - 07-25-2015, 07:12 PM