نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

شرایط جهان امروز - پدیدهء کنترل و شکل دهی جهانی!

Agnostic نوشته: سیاستهای حاکم بر جهان حاصل برآیند نیروی قدرتهای آشکار و پنهان و قدرتهای تمیز و کثیف است.
بله اما قدرت آدمهای معمولی و گروه های بقدر کافی مردم عادی رو هم نباید دست کم گرفت.
ما هم میتونیم تاثیر خودمون رو بر جهان به انحاء مختلف بذاریم.
دیگه همه چیز هم در دنیا براحتی در کنترل این قدرتهای رسمی و پنهان و کثیف نیست.
هرچیزی نقاط ضعف و محدودیت های خودش رو داره.
یک نمونه ای که من همیشه مثال میزنم جنبش نرم افزار آزاد هست که ابتدا به وسیلهء یک فرد شروع شد ولی به سرعت جهانگیر و بزرگ و موفق شد و چهرهء بخش مهمی از علم و فناوری و اقتصاد رو تغییر داد که به هیچ وجه نمیشه تاثیرش رو در تاریخ و وضعیت کلی بشریت نادیده گرفت.
این جنبش ها لزوما در راستای خواست قدرتهای رسمی نبوده، و حتی میتونسته بر علیه اونا بحساب بیاد، و جالب اینکه از جهت دیگه بعضی از این جنبش ها و دستاوردها رو حکومت ها و قدرتهای رسمی حتی اگر هم بخوان نمیتونن یا نمیتونن با این ضریب موفقیت و بهینگی و با هزینهء کم ایجاد کنن.

در دنیای امروز بنظر من افراد عادی هم بواسطهء مثلا همین فناوریهای مدرن ارتباطی، تاحد زیادی با هم قدرت همکاری و تاثیرگذاری پیدا کردن. مثلا اینترنت آیا واقعا در راستای منافع این قدرتها عمل میکنه؟ بنظر من میاد که اونا کنترل کاملی بر ایجاد و جهت دهی و کنترل بعدی این پدیده نداشتن، که اگر داشتن بر اساس منافع خودشون درستش میکردن.

بنظر من نمیاد که حتی حکومتی به قدرت حکومت ایالات متحدهء آمریکا، طبق اونچه که خیلی از تئوری های توطئه ادعا و فرض میکنن، قدرت متمرکز و انحصاری و نامحدودی در کنترل حتی کشور و منافع خودش داشته باشه.
امروز در دنیا توزیع شدگی قدرت رو داریم. هرچند بازم بعضیا قدرت خیلی زیادی دارن و بنظر میرسه ازش سوء استفاده میکنن. مثلا خود آمریکا. و شاید اگر قدرتهای رسمی هم توزیع شدگی و تنوع بیشتری پیدا کنن برای دنیا بهتر باشه.

نگاه میکنم مثلا همین ویکیپدیا واقعا چه گنج عظیمی است!
چطور این اطلاعات عظیم و باکیفیت علمی رو در اختیار تمام مردم دنیا قرار داده!
آیا این در راستای منافع و خواست قدرتهای جهانیه؟ منکه فکر نمیکنم! ولی چیزی که هست ویکیپدیا رو اونا بوجود نیاوردن و اگر دست اونا بود شاید هیچوقت هم بوجود نمی آوردن و حتی اگر قدرتش داشتن احتمالا الان هم جلوش رو میگرفتن یا حداقل سعی میکردن دسترسی کشورهای مخالف خودشون رو ازش قطع کنن. ولی میدونن که این کارها شدنی نیست، فایده نداره، و تلاش در این زمینه هم بیشتر به رسوایی و مخالفت با خودشون منجر میشه تا چیز دیگه.
پاسخ

پیام‌های این موضوع