12-29-2013, 06:58 PM
Rationalist نوشته: پس چه طور شد؟ انرژی از بین می رود؟!
درود
انرژی از بین نمی رود . بلكه از تن می رود .
روان آدمی در هیئت خلقیات جلوه می كند . كه وابسته به ویژگی ارگانیزم بدن است . و از طریق ژن های وراثتی به او منتقل می شود . در واقع خیلی از ویژگی های انسان ریشه در عامل وراثت و روان والدین دارد .
جنین دارای درك و احساس و حواس پنج گانه نوزاد در لحظه تولد فعال است . اما قدرت هوش و حافظه . فهم و شعور . و یاد و خاطره كه اجزا روان به شمار می آید از سن 2 تا 3 سالگی شروع می شود . و همزمان با رشد عقل قوام می یابد . لاكن در سن پیری هوش و حافظه کم می شود . و قوه تعقل كاستی می گیرد . اصطلاح کودک نادان و پیر خرف در تائید این ادعاست .
شرایط زیست محیطی . نوع تغذیه و تعلیم و تربیت بعضی از ژنها را بارز و بارور می کند . یا تغییر میدهد . و بعضی را پنهان نگه می دارد . در نگرشی دقیق تر نوع تغذیه نیز بر روان اثری متفاوت بر جای می گذارد .به تجربه ثابت شده افراد گیاه خوار طبیعتی نرم و آرام تر دارند . حتی نوع گوشت نیز در روحیه افراد مصرف كنند تاثیر می گذارد . و خلقیات متفاوت به بار می آورد .
خاستگاه علم روان شناسی مغرب زمین بوده و تعمیم آن به شرق . ممكن است كارائی نداشته باشد . چرا كه روان شناسی غربی مبتنی است بر فرهنگ مسیحیت و یهود . كه زیگموند فرید آغاز گر آن می باشد . این علم مربوط می شود به نفسانیت . به ملكات ذهنی . به جهان بینی . دین . خون . سرشت فرهنگ و جغرافیای محل . كه برای اقوام و فرهنگهای مختلف یكسان نیست . فرضا علوم تجربی مثل فیزیك و شیمی و قوانین نیوتن فرهنگ نمی شناسد . كه در همه جای دنیا و در میان همه ملل یك جور كاربرد دارد و عمل می كند . اما علم روان شناسی این گونه نیست ؟ آنچه یك خانواده غربی را خوشحال می كند ممكن است ایرانی را آزرده خاطركند . و روان پریشی آورد . بنابراین روان شناسی یك علم محلی است . و قیاس یا تعمیم آن به همه ملتها كاری نادرست است .