نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

چراییِ نژادپرستی

Dariush نوشته: عجیب است واقعا! شما گویا حقیقتا نوشته‌های مرا وارونه می‌خوانید یا اینکه سخنان مرا با کسی دیگری قاطی کرده‌اید!
میتوان نژادپرستی را ریشه‌یابی کرد و کوشید آن را ریشه‌کن کرد، اما خودِ نژادپرست نمی‌تواند تمامِ مسئولیت اخلاقی نژادپرستیِ خویش را به گردن آن دلایل بیاندازد.
حالا من نمی‌دانم کی و کجا ریشه‌های نژادپرستی را انکار کردم و کی گفتم نژادپرستی نیاز به یک آسیب‌شناسی ندارد، نمی‌دانم. اما برای نمونه در ایرانِ امروز که مشکلاتِ اقتصادی بسیار زیاد است و مردم با فقر و گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند، آیا سرقتِ من از خانه‌ی همسایه موجه می‌شود؟
من اگر خود را ضدنژادپرستی میدانم برای این است که معیارها و ارزشهایم را می‌شناسم و میدانم که نژادپرستی اگرچه بخشی از آسیب‌های اجتماعی می‌تواند باشد، اما هرگز خودِ شخص نژادپرست مبرا از نادرستی نژادپرستی نیست.

ساده است, این کوشش‌ها را آب در هاون کوبیدن و همچنین کژرویِ فرهیختگان برشمردم.

بجای این گیرهای "خُنُک" و پرداختن به انگیزه‌هایِ پنهان دیگران در نوشته‌هایشان و دگرنُمایانیِ فرهودها (نژاد
باهوشتر و قدکوتاه‌تر و ... نداریم, داشته‌ایم ها, ولی دیگر نداریم!) و هشدار به دیگران در بازگویی و
پرداختن به فرهودها (پیش از بازگویی چیزی بیاندیشید که مبادا برخی "موج سوار" آنجا پیدا شوند)
بهتر است هر چه بیشتر سراغ همین «ریشه» رفته و زمان گرانبهای فرهیخته را هزینه‌یِ ستیز با چیزهای رویه‌ئین (i.e. superficial) نکنیم.

این رویکرد نابخردانه‌یِ فراگیر فرهیختگان مرا هر چه بیشتر یادِ این چامه‌یِ فرزانْ خیام میاندازد:

قومی متفکرند اندر ره دین — قومی به گمان فتاده در راه یقین
میترسم از آن که بانگ آید روزی — کای بیخبران راه نه آنست و نه این

روشنه, اینها نگرش من هستند و دیگران آزادند با نژادپرستی هر آن اندازه که دوست دارند بستیزند (= خودارضایی کنند) تا ریشه‌کن
شود, گرچه دیرتر اش باید با میهنپرستی هم همان اندازه و هتّا بیشتر بستیزند که آنهم ریشه اش خشکانده شود و اگرچه, بیگمان پس
از آنهم با فرهنگ‌پرستی‌ای چیزی سر و کار خواهند داشت و اگر از پس ریشه‌خشکانیِ آنهم بر آمدند باید با دیو بزرگ دین و ایزد‌پرستی (الله
"بزرگتر" است) دست و پنجه نرم کنند و اگر آنرا هم توانستند یکجوری سرانجام ناکار کنند, با ناامیدی ببینند که ای داد بیداد, نژادپرستی از نو ریشه دوانیده!

Dariush نوشته: بقیه‌ی چیزها هم که طبق معمول همان روده‌درازی‌های بی‌ربط است.

دیگر ببخشائید, از اینکه من آنجا این دیدگاه شما که «امروزه نژاد باهوشتر نداریم, ولی همین امروزه نژاد قدکوتاه‌تر داریم (؟؟), ولی ناب
نیست و لَک برداشته و .. ...» را کودکانه و دلزننده یافته و گفتم کمی هم به روانشناسی و چراییِ ناکارآمدیِ رویکرد فرهیختگان بپردازم (;

پارسیگر

.Unexpected places give you unexpected returns
پاسخ

پیام‌های این موضوع
چراییِ نژادپرستی - توسط Newton - 02-04-2013, 12:41 AM
چراییِ نژادپرستی - توسط folaani - 02-04-2013, 06:13 PM
چراییِ نژادپرستی - توسط Newton - 02-04-2013, 11:54 PM
چراییِ نژادپرستی - توسط undead_knight - 02-05-2013, 12:13 AM
چراییِ نژادپرستی - توسط Dariush - 02-11-2013, 06:37 PM
چراییِ نژادپرستی - توسط Mehrbod - 12-19-2013, 12:55 AM
چراییِ نژادپرستی - توسط Mehrbod - 12-19-2013, 02:07 AM
چراییِ نژادپرستی - توسط Dariush - 12-19-2013, 11:30 AM