07-18-2013, 04:06 PM
onali نوشته: درودشما چی دوست عزیز؟،شما نیز شخصی که الزایمر گرفته را کس دیگری میدانید؟یا همان است با این تفاوت که فراموشی گرفته؟همانطور که گفتید اگر اعضای بدنش را از دست دهد همانیست که قبلا بود اما اگر فراموشی نیز بگیرد و حافظه خود رااز دست دهد باز همان شخص است منتها اینکه رفتاروگفتارش مطابق با عاداتی که تاکنون داشته نمیباشد بنابراین شاید درمواقعی شماراغافلگیر کند اما شک نخواهید کرد که شخص دیگری نیست.نمیدانم این" تغییر من بودن" از کجا امده است من هرچه فکر میکنم تعریفی برای ان نمی یابم.اصلا امکان پذیر است؟هویت شناختی که هر فرد برای خود قایل است با هویت اجتماعی که برای دیگران قایل میشود متفاوت است. فردی که به نحوی آسیب مغزی میبیند که نتواند خود را به خوبی بشناسد در واقع من قبلی نیست ولی دیگران میتوانند هنوز همان هویت اجتماعی قبلی را برای وی قایل شوند و این دو منافاتی با هم ندارند. یعنی میتوانند بگویند این فرد نامش چیست یا فرزند کیست یا نشانی منزلش کجاست و از این قبیل. منظور از من در اینجا همان خودآگاهی فرد است که دیگر وجود ندارد. ولی ما بدلیل اینکه هنوز خودآگاهی و دگر آگاهیمان وجود دارد او را به جا می آوریم. کافیست ما هم دچار ضایعه ی مغزی دیگری شویم تا نه خود را بشناسیم و نه دیگران را.