04-29-2013, 08:18 AM
Russell نوشته: من در پستهایم به تو خرافه زده و عرفان زده و ماورا زده گفتهام ، گفتی مدرکش کو.اینها هم انشالاسپاگتی مدارک آن هستند !!خب دیگر کلی گویی و/یا مبهم گویی همین است.
شما نباید یک بحث کلی را پیش بکشید. باید دقیقا ثابت کنید که آن شخص چنان ادعایی که شما میگویید را داشته است. وگرنه بحثهای منکه همه تحقیقات و سوال و چالش هستند و ادعای خاصی از آنها قابل اثبات مطلق نیست.
بنده یک زمانی در تخصص خودم هم اهل کلی گویی بودم.
مثلا میگفتم این روش امن نیست چون «یک گزارهء کلی و مبهم».
بعد یک بار در یک وبلاگ تخصصی که داشتم میخواندم طرف نوشته بود کلی گویی و مبهم گویی نشانهء ضعف است و هرچیزی را که بیان میکنیم اگر بدان اطمینان کافی داریم و واقعا توانمند هستیم باید بصور صریح و دقیق بیان و ثابت کنیم. اگر خودمان چیزی را بطور روشن و دقیق و مطمئن نمیدانیم، پس چطور دربارهء آن بجای یک کارشناس اظهار نظر میکنیم و بجای اثبات، ادعاهای کلی و مبهم تحویل میدهیم؟
بنده دیدم این حرف درستی است. از آن ببعد سعی کردم از کلی گویی و مبهم گویی پرهیز کنم.
حال که اینطور سعی میکنم خیلی بهتر شده بنظر خودم. آدم خودش هم چیزهای بیشتری یاد میگیرد و دقیقتر و قویتر میشود، چون لازم است دقیق باشد و دلایل و اسناد روشن تر و محکم تری ارائه دهد.
حتی بعضی وقتها وقتی مسئله را به دنبال بیان دقیق تر و مثال و اثبات واقعی (تا حد ممکن) دنبال میکنم، پی میبرم که تصور من در آن زمینه آنچنان صحیح هم نبوده و حتی گاهی کاملا در اشتباه بوده ام.
البته یکی از دلایل کلی گویی و مبهم گویی تنبلی فرد مدعی است. چون مسلما کلی گویی و مبهم گویی کار راحتتر و بی دردسرتری است. حتی دیگران هم کمتر میتوانند به ادعاهای کلی گیر بدهند چون دقیقا معلوم نیست واقعا چه میگوید و بر چه مبنایی. مدعی میتواند راحتتر از زیر آن دربرود.
اگر شما ادعا میکنید تاپیک ها و مطالب بنده ناشی از ادعا/تفکر/باور خاصی هستند باید بتوانید آنرا ثابت هم بکنید. با دلایل/اسناد روشن و محکم. نه اینکه فقط تیتر و لینک چند تاپیک و بحث را بدهید. این میشود کلی گویی/مبهم گویی.
دقیقا از کدام جملات بنده، چطور ثابت میشود آن چیزهایی که شما میگویید؟