نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟
#4

Russell نوشته: بگمانم استفاده از دانشنما برای روانشناسی فرگشتی شوخی‌ست بیشتر.مخصوصا با توجه به شاهکارهای دیگری که رفتارگرایی مثلا در روانشناسی خلق کرده !!
اتفاقا جدی ترینش همین "دانش نما" هست:)مسئله رفتارگرایی یا حتی کل روان شناسی نیست،مسئله مشکل علمی بودنش هست.دانش نما تعریف مشخصی داره.چیزی که علمی نیست ولی مدعی علمی بودنه.
نقل قول:در اینجا هم سخن اشتباه زیاد هست،مثلا:
روانشناسی فرگشتی میگوید مکانیسم و گَجِت‌هایی که ذهن انسان استفاده میکند فرگشت یافته.
کجاش اشتباهه؟این مکانیسم ها و گجت ها مگر بخشی از ذهن نیستند؟!;)
نقل قول:همچنین در بحث فرهنگ هم باز ممتیک به آغوش داروینیسم برمیگرده حالا باز اون هم آیا اصلا بتواند علم بشود یا نه بحث دیگری‌ست.
همچنین من نمیدانم کدام روانشناسان فرگشتی را میگویی،تا آنجا که من میدانم چنین سخنانی نگفته‌اند روانشناسان فرگشتی،خوب رشته نوپایی‌ست اینگونه است،وگرنه مثلا من خودم از استیو پینکر خواندم که هدف نهایی این است که این رشته بشود جزئی از کل رشته روانشناسی که البته آن را هم خوب است ببینیم دانش است یا دانشنما؟!!
اینها پایه ای ترین و کم اختلاف ترین چیزهایی بود که من توش دیدم.
اینها هم توسل به "تو هم بدی" میشه،ما به روان شناسی کاری نداریم،قرار هست علمی بودن روان شناسی فرگشتیک رو بررسی کنیم.

نقل قول:حداقل من تا آنجا که میدانم آنچنان ادعایی از علمی بودن نداشته‌اند ،وقتی گفته میشود علمی‌ست بیشتر در پاسخ سخنان باقی رقباست که آنها را غیرعلمی میدانند که از این نظر روانشانسی فرگشتی و متدهایش بسیار علمی‌تر از باقی رقباست،حالا اینکه بالاخره یک روز علم میشود یا نه سخن دیگری‌ست.
خب مگر میشه کسی از متد علمی استفاده بکنه ولی مدعی علمی بودن پژوهش هاش نشه!؟:))بعد چطور میشه قرار باشه چیزی علم باشه(پس الان علم نیست) و الان مدعی باشیم"علمی تر" هست؟!وقتی میشه صحبت از علمی بودن کرد که خودش یک چیز علمی باشه.
و وقتی ما بپذیریم که علمی نیست ولی مدعی علمی بودن هست،میشه دانش نمایانه.به قول مهربود این"کجاش دشواری داره"؟!:))

نقل قول:کلا بنظرم با این سخنان احتمالا ژنتیک جمعیت یا چه میدانم فیزیک نیوتونی را هم خرافه و دانشنما نامید و دَر ِ ناسا را چه بسا باید بخاطر اشاعه خرافات بست !!
بگمان منکه روانشناسی آنچه از علم دارد را بیشترش را از همان AI و داروینیسم دارد.
پهلوان پنبه؟!
دقیقا ادعای روان شناسان فرگشتیک که خودشون رو قاطی سایر شاخه های دانش میکنند.حتی عملا بعضی به این نتیحه میرسند که به خاطر مخالفت با این رشتهه ما باید فرگشت رو هم به کل منکر بشیم!

نقل قول:البته این‌ها مقدمه بود،من خودم دنبال یک بحث درباره داروینیسم هستم،بحث اصلی باشد حالا !!
اتفاقا اینی که من گفتم هم مقدمه بود;)البته علاقه مند هستم به جای بحث در مورد نادرستی ادعاهای مخالفان، در مورد ایراداتی که مطرح شده و پاسخ به اونها تمرکز کنیم.
ایراد من به متودولوژی و روشی هست که به کار گرفته شده، این روش ایراد داره و به خاطر پیش فرض های نادرست و روشی که علمی نیست نتایج هم دچار مشکل میشند.
از دید فلسفی هم به نظر میرسه روانشناسی فرگشتیک(این "ک" به خاطر مهربود هست:)) )رو میشه داروینیسم نهیلیستی هم توصیف کرد،این انتقاد البته از دید فلسفی هست که فعلا باهاش کاری ندارم.

To ravage, to slaughter, to usurp under false titles, they call empire; and where they make a desert, they call it peace
Tacitus-
پاسخ


پیام‌های این موضوع
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 04-28-2013, 06:09 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 04-28-2013, 06:49 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط Russell - 04-28-2013, 07:37 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 04-28-2013, 10:31 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط Russell - 04-28-2013, 11:09 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 04-29-2013, 08:41 AM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط Russell - 04-29-2013, 01:23 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 04-29-2013, 02:12 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 04-30-2013, 01:07 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط Russell - 04-30-2013, 03:33 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 04-30-2013, 04:13 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط Russell - 04-30-2013, 04:28 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 04-30-2013, 08:19 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط Russell - 04-30-2013, 08:53 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 05-01-2013, 10:17 AM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط Russell - 05-03-2013, 02:10 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط Russell - 06-03-2013, 08:11 PM
روانشناسی فرگشتیک: دانش یا دانشنُما؟ - توسط undead_knight - 04-29-2013, 10:57 AM

موضوعات مشابه ...
موضوع / نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
آخرین ارسال توسط Mehrbod
03-09-2013, 11:17 PM

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 3 مهمان