واقعا آدمهایی مثل من کم هستن! چرا؟ چون باید هوش داشته باشی علاقه و استعداد داشته باشی و مابقی شرایط ویژه ای هم که میطلبه، همهء اینا در کنار هم جمع بشن تا شخصی مثل من درست بشه. آدمی که چند فن حریفه. آدمی که وقت داره شرایط داره انگیزه و خصوصیات شخصی لازم رو داره سالها بطور پیوسته مطالعات گسترده و عمیق بکنه، متون خشک و سنگین و پیچیده ای رو بخونه. آدمی که برعکس 99% افراد معمولی زندگی کرده و میکنه. چون افراد معمولی روی یک زمانبندی کم و بیش کلیشه ای و محدود وارد بازار کار میشن، زندگی عادی تری رو در پیش میگیرن، ازدواج میکنن، تشکیل خانواده میدن، زن و بچه، و مشغله هایی که طبیعتا کم و بیش گریبانگیر همشون میشه، حتی اگر ازدواج نکنن ولی دنبال سکس و عیاشی میرن و همین کلی از وقت و انرژیشون رو صرف خودش میکنه.
چطور چنین آدمهایی میتونن با آدمی مثل من برابری کنن؟ من سالها در خلوت خودم مدام در وادیهایی کار و مطالعه و تحقیق کردم پیشرفت کردم که اونا تا آخر عمرشون هم بهش نمیرسن اصلا درک نمیکنن منطقی نمیدونن.
برای بیشتر آدمها بعد از دوران تحصیل رسمی دیگه یادگیری های اساسی و گسترده تموم میشه. ولی من 10 ساله بعد از دانشگاه که یکسر دانشجو بودم اونم یک دانشجوی جدی و پرتلاش. انگار که چند رشتهء دانشگاهی پیشرفته و سنگین رو خوندم.
خودت تو چطور میتونی با من برابری کنی؟ حتی گیریم که ضریب هوشیت هم از من بیشتر باشه! (که اصلا فکر نمیکنم اینطور باشه) تو بقدر من زحمت نکشیدی. چیزهایی رو که من مطالعه کردم یاد گرفتم ازشون خبر نداری. تو در قیاس هنوزم یه آدم معمولی و جزو توده ها هستی. ولی من متفاوتم. استثنایی هستم.
متاسفانه شعور بالایی هم از خودت به نمایش نذاشتی
تو فقط یه مارمولک باهوش زرنگ هستی. ولی من بیش از اینم!
دانش شما در همون حدودی بوده که با ظرفیت و نیازهای زندگی شخصی شما تعیین شده.
یه زمانی شاید علاقه داشتی چیزهایی خوندی یاد گرفتی، ولی بیش از اون دیگه آدمهایی مثل شما دنبالش نمیرن براش هزینه نمیکنن. بعد خب مشکل اینجاست که میای با آدمی مثل من که صدها کیلومتر راههایی رو طی کرده که شما طی نکردید هیچوقت حتی شروع هم نکردید شاید اصلا ندیدید، جدال و لجبازی میکنی فکر میکنی به همین سادگیه و منم مثل خیلی های دیگه توخالیم آدم معمولیم! خیر دوست عزیز، من معمولی نیستم، فراتر از معمولی ام. شاید در بقیهء عرصه های زندگی عرضه نداشتم عددی بحساب نیام، اما در دنیای اندیشه در دنیای نبرد واقعی فکری در دنیای علم و دانش و فناوری، حداقل در محدوده ای مقوله هایی از اون، برای خودم قدرتی هستم، حتی قدرتی بزرگتر از تو و خیلی های دیگه.