شترنگ -
Ouroboros - 05-26-2013
اکنون دوستان زیادی آنلاین هستند، گفتم اگر کسی خواست بیاید به این سایت برای بازی، اکنون من و راسل گرامی آنلاین هستیم و بناست بازی با هم انجام بدهیم. اگر کس دیگری مایل بود یک بازی تشکیل بدهد و لینکش را برای یکی از ما بفرستد تا بازی بکنیم.
lichess | Free Online Chess
شترنگ -
Alice - 05-27-2013
من مایلم؛ ولی شوربختانه امکان بازی با تور برایم فراهم نیست!
پیشترها ممد را شکست داده بودم
(ممد بیا تعریف کن چگونه باختی :دی)
سپس بر آن شدم با راسل بازی کنم :) و اگر پیروز شدم بروم فینال سراغ امیر!
اما تور همراهی نکرد متاسفانه...
شترنگ -
sonixax - 05-27-2013
من یک دست با کامپیوتر لول 1 زدم مات شدم :)))
شترنگ -
Ouroboros - 05-27-2013
Alice نوشته: من مایلم؛ ولی شربختانه امکان بازی با تور برایم فراهم نیست!
پیشترها ممد را شکست داده بودم (ممد بیا تعریف کن چگونه باختی :دی)
سپس بر آن شدم با راسل بازی کنم و اگر پیروز شدم بروم فینال سراغ امیر!
اما تور همراهی نکرد متاسفانه...
آن وبسایت نیازی به ثبت نام ندارد و گویا آیپی را هم ثبت نمیکند. از یک نرمافزار فیلترشکن معمولی استفاده بکنید برای ورود به آن به نظرم خطر امنیتی نداشته باشد. البته اکنون که دیگر باید برویم بخوابیم. فردا دوباره من شرح بازیهای امشب را میگذارم + مقداری کتب و مقاله برای مطالعهی بیشتر دوستان.
شترنگ -
Ouroboros - 05-27-2013
بسیار خُب، دیشب در نخستین بازی من موفق شدم با فدا کردن وزیر، در یک حرکت ترکیبی استراتژیک بسیار موفق راسل را شکست بدهم. از اصطلاحا «دیدن» موقعیت تا بهرهبرداری کامل از آن ۹ خرکت فاصله بود و از حرکت ترکیبی چهارم به بعد راسل میتوانست دست مرا بخواند. اشتباهات اصلی او عبارت بودند از ۱. ایمنسازی نکردن بلادرنگ شاه خود پس از گرفتن وزیر من، ۲. بازی نگرفتن بلادرنگ از وزیر، که اصل اول شترنگ است وقتی وزیر حریف از دست رفته و ۳. حریص بودن زیاد و تلاش بیش از حد برای حمله و غافل شدن از نیاز بنیادین به دفاع، وقتی در بازی با حریفی قویتر به برتری موقتی رسیدهاید اولین اولویت شما باید دریافتن نقشهی پنهان او و خنثیسازی آن باشد، نه تلاش برای بیشتر کردن صدمه به رنکهای او.
سفید: Russell
سیاه: Ouroboros
گشایش: نیمزو-هندی
1 d4 Nf6
2 c4 e6
3 Nc3 Bb4
4 a3 Bxc3
5 bxc3
اینجا وارد ویرایش سمیش میشویم و صفحهی بازی شبیه اینست:
[ATTACH=CONFIG]1971[/ATTACH]
در این ویرایش سیاه موقعیتهای تاکتیکی بسیار خوبی پیدا میکند و سفید توانایی مانور بالاتری خواهد داشت.
5 ... c5
6 g3 Nc6
7 Bg2 O-O
8 Bg5 d5
9 cxd5 exd5
10 Nh3 ?! Qa5
11 Bd2 Bxh3
12 !! c4 ? Bxg2
این حرکت بسیار خوبیست که در آن وزیر را با یک اسب و قلعه عوض میکنم، و فیل خود را هم در شرایط بسیار بدی قرار میدهم. واکنش درست سفید 12 . Bxh3 بود که بازی را در موازنهای کمابیش برابر ادامه میداد.
13 Bxa5 Bxh1
14 ? Bc3
اینهم حرکت اضافه و بیخودی به نظر میرسد، سفید باید بجای تلاش برای دفاع از خانهی از دست رفتهی d4 برای امن کردن شاه و گرفتن فیل خانهی h1 تلاش بکند. اینجا ما شاهد حرکت بسیار بدموقع از حمله به دفاع هستیم که یعنی سفید برای حفظ برتری نسبی خود در متریال افسرده شده و هرکاری میکند، بنابراین من در حرکت بعد علاوه بر عنایت به این موضوع، تلاش میکنم نقشهی خود را هم پیش ببرم و حمله را در جناح دیگری پیش ببرم:
14. ... Ne4
15 Rc1 Nxc3
16 Rxc3 cxd4
17 Rb3 dxc4
18 ! Rxb7 Rfe8
مرحلهی پایانی نقشه هم به اجرا درآمده، و سفید موقعیت بسیار بد شاه خود را و نقشی که فیل روی خانهی h ایفا خواهد کرد را بالاخره میبیند، اما بجای دفاع از این تهدید، تصمیم میگیرد که روی اشتباه کردن من ریسک بکند و به آن حمله بکند، آنهم با شاه خود!
19 Kf1 Ne5
20 Rb4 d3
21 Kg1 dxe2
اینجا دیگر عملا بازی تمام شده است، و سفید از این به بعد بهترین بازی ممکن را ارائه میکند چون کُل تصویر بر او هویدا شده:
22 Qa1 Nd3
23 Rb1 e1=Q
24 Rxe1 Rxe1
25 Qxe1 Nxe1
26 Kxh1 c3
سفید تسلیم میشود چراکه راهی برای دفاع در برابر متریال برتر سیاه را نخواهد داشت.
شترنگ -
Ouroboros - 05-27-2013
در بازی دوم راسل دفاع سیسیلی را اتخاذ کرد که نزد من بسیار منفور است، چراکه هرگز در استفاده از آن موفق نبودهام. در حال حاضر به باور من بکار بردن دفاع سیلسی یک اشتباه از سوی سیاه است، زیرا تمام ایدهها، کلکها، ویرایشها و تاکتیکها را هر بازیکنی که سرش به تنش بیارزد تا مرز جنون آزموده و مطالعه کرده، و بیشتر مواقع میداند سیاه قصد پیاده کردن چه نقشهای را دارد. این روزها دفاع سیسیلی توسط دو نوع بازیکن بیش از هرکس دیگری مورد استفاده قرار میگیرد: اول بازیکنی که مشتاق به بازی آرام است، دارای درک پوزیشنال بسیار خوبیست، شناخت تاکتیکی بالایی دارد اما فاقد توانایی بکار بستن آنهاست، میتواند از کوچکترین اشتباهات حریف حداکثر استفاده را بکند و در تغییر ضربآهنگ بازی خود بسیار محتاط است. این بازیکن تلههای کوچکی برای حریف خود پهن میکند و منتظر مینشیند تا او در آنها سقوط بکند. گشایش برای این بازیکن مرحلهایست که تنها باید به سلامت از آن گذشت، و به بخش از بازی رسید که در آن هوشیاری استراتژیک اهمیت به مراتب بیشتری دارد و میتوان با خیال آسوده ابتکار عمل را به دست حریف داد و تنها به دفاع از مواضع خودی پرداخت. راسل جزو بازیکنان گروه دوم است، کسی که قابلیت تاکتیکی بسیار خوبی دارد، ذاتا بازیکنیست تهاجمی و نمیتواند صبر بکند تا از مرحلهی گشایش که شناخت و علاقهای به آن ندارند بیرون بروند و وارد مرحلهای که بازیکنان تاکتیکی بیشترین موفقیت را در آن بدست میآورند بشود(= میانبازی)، با دفاع سیسیلی برحسب اتفاق آشنا شده و میزان فاجعهآمیز بودن آنرا برای خودش کمتر از دفاع فرانسوی یا مثلا بازی ایتالیایی دیده است. این بازیکنهاا زاییده شدهاند برای دفاع دو اسب، اما چون تاب و تحمل بسنده برای آغاز حمله را ندارند و میخواهند هرچه زودتر به جاهای خوب برسند روشی مثل سیسیلی را اتخاذ میکنند که در آن سفید هم اغلب ترجیح میدهد بازی را به آرامی پیش ببرد و به سلامت وارد میانبازی بشود.
بازی زیر چیز خاصی برای آموختن ندارد، سیاه تلاش میکند از پوزیشنی بدی که با حملهی بیجا برای خود پدید آورده دفاع بکند و در اینکار موفق نیست. خیلی زود سرتاسر پوزیشن از دست میرود و دفاع بیشتر ناممکن میشود.
سفید: Ouroboros
سیاه: Russell
گشایش: دفاع سیسیلی
1 e4 c5
2 Nf3 Nc6
3 d4 cxd4
4 Nxd4 a6
5 Nc3 e5
6 Nxc6 bxc6
7 Bc4 Bb4
8 Qg4 Bxc3
9 bxc3 Qf6
10 Qg3 h6
11 O-O Ne7
12 f4 Ng6
13 fxe5 Qxe5
14 Bxf7 Kd8
15 Qxg6 Qxc3
16 Bf4 Ra7
17 Qd6 Rb7
18 Be5 Qe3
19 Rf2 Qg5
20 Bg8 Rxg8
21 Rf8 0-1
سیاه تسلیم میشود.
شترنگ -
Ouroboros - 05-27-2013
من قصد داشتم چند کتاب برای مطالعهی گشایشهایی که برای روش بازی راسل مناسبتر هستند را معرفی بکنم، اما بجای آن تصمیم گرفتم کتاب دیگری را معرفی بکنم که در آن گشایشها برای سفید توضیح داده شدهاند، و در آن بطور کلی به ایرادها، موقعیتها و احتمالات موجود در هر گشایش عمده و پاسخ سیاه به آنها برسی شده، با مطالعه و برسی این کتاب علاوه بر آنکه شما با گشایشهای عمده و مهم شترنگ آشنا میشوید، بهترین پاسخهای سیاه به آنها را هم میشناسید و به ایدههای بسیار مهم پنهان درپس هر حرکت پی میبرید. هرچند این کتابیست برای آموختن چگونه پیروز شدن به سفید، میتواند همانقدر، یا حتی بیشتر، آموزش چگونه نباختن به سیاه هم باشد. اغلب کسانی که من این کتاب را به آنها پیشنهاد کردم طی مدت بسیار کوتاهی پیشرفت چشمگیری داشتند و دیگر مرتکب اشتباهات مبتدیانه نمیشدند. افزون بر این، یکی از بزرگترین نقطه ضعفهای بازی راسل آنست که از وارد شدن به عرصههای ناشناخته میترسد، و این کتاب مثل مربی شناییست که شما را به میان آب پرتاب میکند و خیلی زودتر از آنکه بدانید، دیگر کمتر چیزی که در بازیهای روزمره به آنها برمیخورید برایتان عرصهای ناشناخته خواهد بود.
لینک دانلود
هرچند سایز آن کمی برای یک کتاب زیاد است،(۱۳ مگابایت)دانلود آن برای هر علاقمند به شترنگ حتی با سرعت شرمآور اینترنت ایران هم ارزشمند است.
:e108:
شترنگ -
Russell - 05-27-2013
امیرجان 4share ایرور امنیتی میدهد امروز و مرورگر میگوید لایسنس مشکل دارد، با این وجود هم حتی دانلود هم نمیشود و ایرور میدهد.
شترنگ -
sonixax - 05-27-2013
Russell نوشته: امیرجان 4share ایرور امنیتی میدهد امروز و مرورگر میگوید لایسنس مشکل دارد، با این وجود هم حتی دانلود هم نمیشود و ایرور میدهد.
خدمت دوستان
شترنگ -
Russell - 05-27-2013
sonixax نوشته: خدمت دوستان
سپاس میلاد حان
برات مشکلی نداشت موقع دانلود؟
من با دو تا مرورگر امتحان کردم،تا بحال برای این سایت اینطور نشده بود.
برای اینجا هم البته از اونجایی که با تور باید دانلود بشه ممکن نیست دانلود و همیشه نصفه fail میشه.اگر بشه یه شیرینگ سنتر دیگه دانلود کنی ممنون میشم :e303: