RE: واژگشت ۲۰۲۵ -
Ouroboros - 06-24-2025
(06-22-2025, 10:22 PM)Rationalist نوشته: (06-22-2025, 02:49 AM)Ouroboros نوشته: درود دوستان. امیدوارم در این شرایط دشوار سلامت باشید. من ایران هستم و اکنون شنیدم که آمریکا سرانجام تأسیسات اتمی ما را بمباران کرد.
من باور ندارم که این تحولات به سود سرزمین ما خواهند بود.
آمریکا هیچ قصدی برای پیاده کردن سرباز در ایران ندارد چراکه تصمیمی از این منفورتر در آمریکا نیست و این کشور توان تقبل هزینههای آنرا هم ندارد. از سوی دیگر ج.ا هیچ رقیبی در داخل ندارد و کنترل تمام کشور همچنان در اختیار اوست، و به نظر میرسد قصد تلافی بر سر آمریکا را هم دارد. اینها همه مخلفات معجونی مسموم و خطرناک هستند که تنها میتوانند به یک مقصد ختم بشوند: درسدن سازی از ایران ما. بمباران بیامان تمام زیرساختها در پاسخ به پاسخهای ترحم برانگیز و رقت آور ج.ا. ایرانی که از این معرکه بیرون میآید -اگر ایرانی بیرون بیاید!- ایرانی نخواهد بود که کسی از دوستان مایل به زندگی در آن باشد.
اسراییل، اشتباهی بود مهلک که نسلی از یهودیان مرتکب شدند و اکنون فرزندانشان تا ابد درگیر و آلوده آنند، تشکیل کشور یهودی در دل سرزمین مسلمین آنهم سرزمینهایی که برایشان صدها سال جنگیدهاند؟ پروژهای محکوم به شکست. با دیر یا زود، اما بدون سوخت و سوز. شاید اکنون کشورهای مسلمان به سرعت درپی ساخت بمب اتم بروند، و اینهم هیچ خوب نیست. بشر خاورمیانهای به سختی قادر به تحمل عواقب مسلسل و نارنجک است و از آن برای کشتار میلیونی استفاده میبرد، خاورمیانه اتمی یعنی جهنمی مملو از چند کشور اسراییلمانند به جای یکی: دولتی فاسد که برای نجات خود در جنگهای بیپایان و بیثمر و خونین راه رستگاری میجوید. اینهم بدبختی دیگری برود روی بدبختیهای ایران. شاید هم نروند، باز برای اسراییل خوب نیست. ایران برود یکی دیگر جای آن سبز میشود تا پرچم دشمنی با آن را بالا بگیرد و روز از نو. حاکم مسلمان راه بهتری برای مشروعیت زایی که هیچ، سر پا ماندن ندارد و اگر اقدام نکند لاشهخوار دیگری از راه میرسد و عربدهی یا مسلمین سر میدهد و او را زمین میزند.
به هر رو و هرآنچه رخ دهد، آنچه میتوان، و به راستی میباید، در این جهان به رویش همواره شرط بست، بدتر شدن همیشگی همه چیز است! هر تغییری زوال است، تنها گاهی باید برای دیدن اینکه دقیقا چرا چنین است قدری صبر کرد یا از وقایع فاصله گرفت تا همهی زوایای آن مشخص بشوند. در پی مقصر گشتن برای اینها بازیای بیش نیست، برآمده از این توهم که میتوانستیم شاید از این نابودیها جلوگیری کنیم. من دیگر پیرتر و عاقلتر از آنم که فریب چنین یاوههایی را بخورم. مردم میتوانستند بیشتر و جدیتر درپی انقلاب باشند؟ اسراییل میتوانست قدری از خونخواری خود بکاهد؟ خامنهای و دم دستگاه دزدانش میتوانستند کمی بخردانهتر به چپاول بپردازند؟ چه اهمیتی دارد، شرایط روشی برای بدتر شدن پیدا میکرد.
به محمد حدیثی چسباندهاند که در آخرالزمان زندگان، حسرت حال مردگان را خواهند کشید. من سالهاست از حسرت هرگز به دنیا نیامدگان دینی برای خود ساختهام!
آدم هوس میکند بر حسب ایام قدیم هر پست در این انجمن خاک گرفته را با ابراز امید برای سلامتی دوستان و خانوادههایشان به پایان ببرد، ولی چه فایده که حتی سلامتی هم اندکاندک باری گران به نظر میرسد. شاید، و ای کاش، که این آغاز فرخنده پایانی باشد که بسیار دیر فرا رسید.
امیدواری در این شرایط از سخیف و عامیانه به خندهآور میزند. ایران ویرانهای است که بمب اتم بزنید وسطش اوضاع آن بهتر میشود. جامعهای بیمار و بداخلاق که این اواخر حتی ج.ا به سرشان زیاد است. نسل جوانی که مایه ننگ والدینشان هستند و توهماتی که هیج تناسبی با عینیات آنچه به راستی هست ندارند. این روسپیخانه عمومی را آخوند به سفلیس و سوزاکی آلود، باقی امراض تن ناپاک آن اما، همه از خود او و مردمان بدسیرت اوست! البته که در این مورد نیز همچون دیگر موارد، ایرانیان هیچ چیز خاصی ندارند. خبث طینت امروز ما جلوهای از زوال عمومی تمدن، این لباس ژنده و نازک بر تن توحش ذاتی و طبیعی بشری در همه جاست. اینکه انسان، این کپی رسوای دروغزن هرزهدرای جهلپرست بر دو راهی مردن به دست هوش مصنوعی یا نسل کشی اتمی رسیده اتفاقی نیست. آیا کسی هست که به دور از خودفریبی، به دور از تعصبات زیستشناختی و به دور از هجمهی بیپایان تن که هر دم ندا میزند «بمان، بساز، بشو», پالوده از اینها، آیا کسی هست که دنیای پیرامون ما را بنگرد و به این نتیجه برسد که سرنوشتی بجز این ما را سزاوار بود؟
پس اگر خدایی هست او را سپاس بابت این پایان، و سرزنش، بابت دیرکردش. باشد که دوستان و یاران، در میان آسان مردگان باشند.
درود بر شما و با ابراز خرسندی از حضورتان.
مایلم بدانم شما که در دوران کرونا آن روحیه را داشتید، در چه فرایندی این چنین همزاد شوپنهاور گشته اید؟ مگر انتظاری جز این داشتید؟!
ایرانِ نابود شده پس از جنگ و مردم بدبخت تر و خودخواه تر و پست تر و جمهوری اسلامی وحشی تر، محتمل ترین آینده به گمانم خواهد بود. اسراییل هم هرازگاهی همچون امری عادی به بمباران نقاط مختلف ایران می پردازد.
صادقانه بگویم، فکر می کنم لیاقت مان هم همین است. من پس از تجربهی زندگی در «بهشت اروپا» و مواجهه با اپوزیسیون و ایرانیانی که ده ها سال در این بهشت زندگی میکنند، عمیقا به این واقعیت های هولناک اندیشیده بودم. کوته فکری و پستی های ایرانیان در اینجا به گونه ای اعجاب آور آشکار میشود. وقتی جنبش اجتماعی زنانش به لجن ترین سوءاستفاده ها و فسادها کشیده میشود، چه انتظاری می توان داشت؟
ولی آیا شدت لگدمال شدن عواطف، یاس عمیق از اجتماع به خاطر شدتِ بدسگالی ها و آگاهی از ناتوانی در رابطه قدرت و یا حتی در صورت امکان آن، اشمئزاز از چنین ارتباطی، همه موجب نمی شود که بارِسنگینِ تنهایی تحمل پذیرتر شود؟
من وقتی نگاهی به نوشتارهای سالها پیشمان در اینجا می اندازم، بغض می کنم که چطور بهترین روزهای جوانی ام را در دغدغهی اسلام و خدا و خردگرایی و تجربهی عشق راستین با دختران و... با جدیت هدر داده ام و به طور ابلهانه ای «سوژگی من» و آرمان هایش را به بهای زندگی جدی می گرفتم. ولی گویا همه آنها ضروری بوده اند و اکنون که به «درخودماندگی» خویش عمیق تر آگاه شده ام، زندگی برایم تحمل پذیرتر و سبک تر شده. آیا پوچی، شکنندگی و خطرناکی زندگی، آن را جذابتر و واقعی تر نمی کند؟
بله من انتظار دیگری داشتم.
از بطالت به لذت میگریختم. مرضی گرفتم و دردمند شدم. چنگ من از آویزان شدن از لذایذ گذری برای فراموشی مغاک درون خسته شد و با ماتحت زمین خوردم! پس فهمیدم که وزن وجودشناختی درد بسیار سنگینتر از لذت و عشق و محبت هرچیز دیگری در این جهان است. درد که ورود میکند همه چیزهای دیگر به احتراماش سرپا میشوند. درد که بر در میکوبد، همه دیگر عواطف و احساسات و تجربیات مو بر تنشان راست میشود. جهانبینیای که قادر به پیشبینی و آماده سازی ذهن و وجود برای این حضور اجتنابناپذیر درد نباشد توهم است. یاد و خاطر همه لذایذ دنیا را یک سردرد بد که ول نمیکند به صندوقچه فراموشی میسپارد، چه رسد به دردهای عمیقتر و شدیدتر و واقعیتر... بگذریم.
مسئله اساسی این است که طبیعت دنیا را درک بکنیم و همچون درختچهای در طوفان با هر باد سخت روزگار به اینسوی امید یا آنسوی یأس خم نشویم، بلکه به طناب یأس مطلق چنگ بزنیم! و در آغوش گرم بیزاری از مکانیسمهای جهانی که آغازش تجاوز است و پایانش مرگ آرام بگیریم که امیدِ ناامید گشته بدتر از هر عذاب دیگری دردآورست.
با این مقصود، اول باید توهمات مهربدی را از ذهن زدود. تمدن در ابعادی جهانی روبه زوال است و مدرنیته در زایشگاههای خود درحال افول است. اکنون به ندرت سینهزنی زیر علم و کتل لیبرال دموکراسی و سکولاریسم در خود مغربزمین پیدا میشود و این روبنا سازیها نمیتوانند درمان دردهای بیشماره این دور و بر باشند. این تصور که لاشهی نیمهجان لیبرالسکولاردموکراسی قرار است در ایرانی جنگزده و به دست دشمنان افتاده تاثیری درخور توجه در اصل مشکلات این سرزمین داشته باشد به نظر درست نمیرسد.
اینها سیستمهایی هستند که در خود غرب به ترامپیسم برخوردهاند و یواشیواش نخبگانشان در مییابند که مثلاً چیزی بنام سیاست غیردینی ممکن نیست و جای خالی دین را همیشه چیزی همانقدر خرافی و مخرب و توهمآلود پر خواهد کرد: اگرنه مسیحیت، پس پرستش مقعد ایدزگرفتهی همجنسبازان!
ثانیا، ایران و ایرانی به دلایلی که از حوصله بحث خارج است در دهه نود میلادی به اوج رشد و شکوفایی امکانپذیز خود با عنایت به پتانسیل انسانی این کشور رسیدند و اکنون چند دهه است که در سراشیبی زوال هستند، و این زوال سیاسی نیست که بخواهد با تغییر حکومت جایی برود. هر حکومت دیگری سر کار میبود با این زوال عام مواجه میشدیم چنانکه در کشورهای دیگر هم مشابه آن و حتی شدیدتر آن رخ داده و در جریان است. فرق ایران این است که ملت ما، دور و جدا از دنیای بیرون، میتوانند هرچه بد است را بکوبند وسط ملاج عمامهپیچ و نیمهخالیِ آخوند و او را مقصر بدانند. نه آقا جان. از اینجا به بعد سرپایینیست. فرق اروپای قرن نوزدهم و ایران قرن نوزدهم هم منابع انسانی آن بود نه این چرندیاتی که ما در این سالها نشخوار کردیم. این سیستم و آن سیستم فرقی نمیکند، هرچه جلوی سگ بگذارید بو میکشد. انسان ایرانی به علت درآمیختگی نژادی و فرهنگی، و عمر دراز کشوری که قرنهاست مریض است اما نمیمیرد، موجودیست ذاتا دغل، ریاکار، شکمباره، مفتخواره، ضعیفکش، قویبنده، کارگریز و دروغگو و خلاصه در یک کلام، نخالهای انساننما!
فرقی نخواهد کرد که اسلام دست اینها بدهی یا مسیحیت یا لیبرالیسم یا چه. «زرنگی» که صادقانهترین و والاترین ارزش بشر ایرانیست، یعنی بتوانی قواعد اجتماعی و قوانین حقوقی و اصول اخلاقی را بشکنی بیآنکه به عقوبت این بداخلاقیها دچار بشوی و گزندی ببینی. این جلوهای از زوال نژادی و پراکنش ژنهای متقلبپرور است، با مهندسی اجتماعی بهتر نخواهد شد. مهم نیست چه قوانین و قواعد و اصولی سرهم میکنی، کلاه شرعی و تبصره و «سوراخ در رو» خودشان را خواهند داشت وقتی بناست به ما حکومت بکنند. مشکل ما هستیم.
باز مهمتر این است که بفهمیم این درد منحصر به ایرونیجماعت یا بشر خاورمیانهای هم نیست، اینهم یک وسوسه بزرگیست که اندک شماری که اصل مشکل (مردم) را میبینند اغلب بینش عمیقتر شدن و تشخیص فاکتورهای مشترک میان این مردم و دیگر مردمان را ندارند. اما من شمایی که هم در ایران و هم در خارجه زجر کشیدهایم و به فساد هردو سبک از زیستن و انسان بودن آشنا هستیم نیک میدانیم که این آخر و عاقبت هر انسان و هر جامعهایست.
فرق ایران و سوییس این است که اولی زمانی درازتر در سراشیبی زوال بوده. ما آینده آنها هستیم. برای آینده ایران هم میتوانید دارالوحوش هند و پاکستان و عراق و مصر را بنگرید که از اینجا پیرتر و قدیمیتر هستند. اینهم شکنجهای دیگر است: یک نسل به قلهای گذرا دست مییازند و صد نسل بعدی در حسرت آنچه از دست رفته مرثیهسرایی میکنند و برای بازپس گرفتنش تلاش میکنند و غصه میخورند و خون میدهند و رکوردی از شکستهای بیشمارشان ثبت میکنند. هزار سال دیگر آمریکایی زوال پیدا کردهی بیست سانت کوتولهتر و بیست امتیاز آیکیو پایینتر از روزگار پرشکوه سپری شده که در آن ماه میرفتند و بیابانهای دوردست را سنگرشکن میزدند خواهد نوشت و پیرامون چگونگی بازگشت به آن دوران سخن گفته برنامه خواهد ریخت. او هم به اندازه ما ولمعطل خواهد بود. زوال همیشگی و صعود لحظهای است.
اکنون تنها وظیفهی هوش و درایت که به دید من هنوز قابل توجیه است نگریستن به تمام تَرَکهای این بنای درحال فرو ریختن که دنیا مینامیم به جهت رسیدن به بیزاریای هرچه رادیکالتر و عمیقتر از آن است! در بند تغییرات خرد و گذرای سیاسی اجتماعیِ این باغوحش انسانی افتادن یا دل به رفتن این و آمدن آن دادن کوتهنظری و دعوت از فاجعه است. جامعه را هم باید تنها برای گریز بهتر از آن مورد بررسی قرار داد، بابت محافظت کردن موثرتر از خود دربرابر هجمه گلهی انسانی. اگرنه اندیشیدن به این قبیل موضوعات گواه ذهنی الکن و میانمایه است که خود را بیش از آنچه به راستی هست تصور میکند(و این باعث خجالت حضار بر اثر شرمندگی دست دوم میشود).
از مریضی دائم اما دور از مرگ ایران صحبت کردم. دلیل تداوم حیات این بیمار محتضر جوش زدنهایِ مداوم ِ کمشمار آدم کاربلد اما بی بصیرت این سرزمین است که هزار سال بیشتر است این لاشه را لباس میهمانی میپوشند و با خود به مجالس میآورند! ایران وقتی مرد که کورش بابل را فتح کرد. قاعده این است: بالا میروید تا زمین خوردنتان شدیدتر باشد. باقی نمایش است. تعزیه.
این است که من نگران تجزیه ایران هم نیستم. کشوری که در آن صدها مزدور و خائن چنان دوآتشه دارد که دو هفته است دارند مدام در رکاب اسراییل دولت مستقر سرزمینشان را میزنند، کشوری که حتی یک بار بدون یاری بخشی از جامعه خودی توسط دشمن خارجی فتح نشده، و فاتحی نبوده که در ایران میزبان سینهچاک پیدا نکند، همان زمان اسکندر فاتحهاش خوانده شده بود همه سنگینتر بودیم.
درباره انزوای درون و پناهندگی به حریم دل: خوب میدانم چه میگویی. اما به اینهم خو نگیر که او نیز دامی گسترده کنار دیگر دامهاست. خلوت مقدس ازلت ولو مرهم دل زخمی، گذریست، و دنیا بیشک دیر یا زود نشانهاش خواهد گرفت! اگر آمدن به این دنیا تجاوز است و اگر ماندن در آن مناسک خود تحقیریست و اگر مردن در آن جان کندن است، چرا گمان میکنی تنهاییای که اکنون برایت دلپذیر یا دستکم تحمل پذیر است ماندیست؟ به زودی دنیا دردی بر تو نازل میکند که به این حرم مطهر درونات تجاوز کند! پیری، بیماری، فراموشی، امید ... اینها همه تله موشهایی هستند به سایز و مختص آدمیزاد، و از هیچیک گریزی نیست. روزی میرسد که یا تو از این تنهایی بیزار و گریزان میشوی یا جهان راه خود را به آن میگشاید.
خود من با اینهمه که گفتم هنوز گاهی لبخند دخترکی دلربا منقلبم میکند و به دام دنیا-ام میکشاند! این جهان زندان و ما زندانیان... و زندانیای که در زندان به دنیا آمده جز از زندان نمیشناسد و دیوارها و نردههایش را خانه میداند. هیچ گریزی نیست، فقط همین آگاهی که هیچ گریزی نیست مأواست، به این دلیل که به قول شما حداقل درد نا امید شدن را از بین میبرد. نمیتوان در بازی باخت اگر هیچوقت بازی نکنی. دنیا نمیتواند نا-امیدت بکند اگر امیدی به دنیا نبندی. همین. فقط همینقدر میتوانی اینجا رها بشوی، و نه بیشتر. امید به عادتی که به تنهاییات کردهای نبند که دنیا آنراهم از تو خواهد ستاند. حتی پناه به کوه و جنگل و بیابان بردن چنان که راهبان مسیحی و بودایی میکنند ما را از این زندان نمیرهاند چراکه که اولین بند زندان خود تن و خود خودیست که در آن اسیر است. بالکل و خلاصه، تحمل کردن یاد بگیر که رهایی یا دروغ است یا گذرا، و هنوز دردها میباید!
حالا من مخالف مهربد نیستم که اگر ج.ا برود بهتر است. ولی بهتر=/=خوب. و بهتر=/=ارزش تلاش داشتن. و از همه مهمتر بهتر=/=ارزش امیدواری به تغییرات، در جهانی پیوسته در زوال.
هر جامعهای لیاقت حکام خود را دارد و شرایط پدید آمدن و سرپا ماندن آنها را به طور مداوم فراهم میکند، فارغ از رای دادن یا ندادن و رایها را شمردن یا نشمردن. اما لیاقت ایرانیان امروز کمتر و بدتر از ج.ا است! آنارشی میگوید ایرانیان بیکنش هستند، من که چنین چیزی ندیدهام، من دارم روزانه و با چشم خود رفتارهایی مخرب اما بسیار فعال و تلاشمند در خیابانهای تهران میبینم: جامعهای با عطشی بیاندازه برای نابودی خود و دیگری که با حدت جنونآلودی ویرانگر است. و به هرچه دنبال کنی سرانجام خواهی رسید، و ما ذاتا نابودی و خفت بهتر را به بهتر شدن و بودن ترجیح میدهیم.
مهربد متوهم است وقتی فکر میکند دو هزار سال دیسژنیک و سقوط فرهنگی ساختاری یک جامعه ربط وجودشناختی با حاکمیت دارد. او همچنین متوهم است
وقتی گمان میبرد که ما از شر اسلام خلاص شدهایم، در حقیقت، ما از خیر اسلام است که خلاص شدهایم! در آغاز همین بمباران نمیدانم مرگ کدام امام شیعه بود یا تولدش یا چه که شربت یا چای نذری میدادند و ملت مفت خور و شکمباره همچون خوکهای پرورشی که به آبشخور هجوم میبرند در صف میایستادند تا چای و قند مفت کوفت بکنند و شربت نذری که حتی سابقه کشتن نذری خور را هم در ایران داشته به خیکهای صابمرده بزنند! عزتنفس و ارزش که هیچ جانم فدای مال مفت به خصوص از نوع خوردنی! آنجاکه اسلام ممکن بود خانوادهای مستحکم درست بکند یا جنگاوری دلیر تحویل جامعه بدهد یا از خود ویرانگری گلهی انسانی خاورمیانهای با میانگین هوشی هشتاد از طریق الکل و زنا و قمار و ربا و... جلوگیری بکند، آری، اسلام از میان رفته و دیگر اثربخشیای ندارد، آنجاکه اسلام ریا و مفتخوری و خرافهپرستی و شکاف اجتماعی و خشونت سازمانیافته ایجاد میکند اما یا زنده و سرحال است، یا چیزی بدتر از اسلام جایش را گرفته! به عبارتی عدوت اخیر ملت ایران با اسلام به خاطر آنست که اسلام را مزاحم خوارکسهبازیها و پدرسوختگیهای خود میبیند، نه اشتیاق به فرارفت از بندهای ویرانگر و مخرب آن. «آخوند هی میگوید نکننکن، اگر از شر آخوند خلاص بشویم میتوانیم برویم درپی بکن بکن خودمان»! اما مهربدها نویز را از سیگنال تشخیص نمیدهند و فکر میکنند هرکس آمد زیر پرچمشان ایستاد لابد حامی مانیفست او بوده یا دستکم متحدیست که میتوان روی او حساب باز کرد. روشنفکران پیش از انقلاب هم خطایشان همین بود دیگر!
اما کار از توهم به جنون میزند وقتی ما تصور میکنیم میتوان از این خلأ مطلق اخلاقی، با جمعیتی با این بضاعت اندک ذهنی و فرهنگی گذار کرد به چیزی بهتر، آنهم با نسلی که در زندگی خود متنی درازتر از کپشن اینستاگرام نخوانده و مغزش در سیطرهی رپ فارس است و هنگام سخن گفتن لحن و ادای الوات قدیم را اتخاذ میکند و در قالب میمهای اینترنتی میاندیشد. با مشارکت بیشتر اینها در سیاست و سرنوشت ایران، با سهم بالاتری به آنها دادن قرار است پیشرفت بکنیم! چطور و چگونهاش را فعلا فقط آدم ج.ا میپرسد. با این ملتی که من میشناسم، با این کارگریزی و مفتخوری و طمع نهادینه به از خود بهتر که در ایشان هست، همان انتخابات اول نه، دوم، یک ختمِ تمام خوارکسههای عالمی (با ادبیات و شکل شمایلی چون احمدینژاد، به احتمال بالا) پیش میآید و میگوید «دموکراسی و مجلس هر دو فریب خلق است»، و بساط مورد نظر مهربد را جمع میکند.
به هرحال رفتن ج.ا هیچ فایدهای نداشته باشد یک حکومت جهودپرست در ایران حاکم میکند که خودش بخش بزرگی از بدبختیهای سیاسی ایران را حل خواهد کرد. بیشینهی این بدبختیها ثمره جهودستیزی ج.ا بوده است، و جنگ نرم و این اواخر سخت لابیها و نهادهای قدرتِ در قبضهی آنها با ایران، اگرنه این دنیا جنگل است، و میتوانی مثل برخی دیگر از صحاری همسایه، هر آن اندازه که دل تنگات میخواهد «چنگارین» باشی و اسلام زده باشی و حتی هر هفته جادوگر و فالگیر وسط خیابان گردن بزنی، اما مردمات بدون تحریم و بمب و بدبختیهای مضاعف زندگی بکنند. دشمنی با یهود و لابی یهود ریشه اصلی فلاکتهای ج.ا است، که دزدی و فساد و اسلامگرایی و تروریسم دولتی و نسلکشی در خاورمیانه نایاب نیستند. شاهزاده رضا پهلوی کبیر، این کورش زمانه، این سپهدار اعظم ایرانزمین، با دیوار بوسی و به گمانم دختر دادن(؟) به قبیلهی مذکور، تا حد زیادی این مشکل را از همین حالا حل کرده، پس جاوید شاه!
(ولی خب اینهم هست که جهود با خودی هم چندان بهتر از دشمن رفتار نمیکند، بنگرید به آثار کوششهای یهودیان متنفذ بر فرهنگ داخلهی جامعه آمریکا در نیم قرن اخیر...اما فعلا از اینها بگذریم که جامعه ایران در حسرت یک آبجو و بکینی لب ساحل است
و حوصله این مباحث را از دست داده)...
Mehrbod - 07-02-2025
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: همهی دوستیها روی سود دوسویه پایهگذاری شدهاند, برای چه اسرائیل باید از خودش بزند بدهد به ما؟
صحبت امثال من به خایه مالان اسراییل دقیقا همینه !! در واقع من باید ازت اینو بپرسم .. نه تو از من !!
ما از در میگوییم, شما از دیوار!
بگذارید اینجور بپرسم, شما از بیخ به چیزی بنام «سود مشترک» باور دارید یا اینکه نه, آنرا ساخته و پرداختهی یک ذهن بیمار میدانید؟
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: هر آینه, در دست دیگر, میان گزینههای زیر برای اسرائیل کدام بهتر است:
- ایران سکولار
- ایران اسلامی
- ایران تجزیه شده به کشورهای اسلامی
اسراییل یا حداقل بخش افراطی اون که قدرت رو فعلا داره بیشترین بهره رو از ایران اسلامی و افراطی برده برای پروپاگاندای خودش ... این جمهوری اسلامی نعمتی بوده برای اسراییل. همون طور که احمدی نژاد با گفتمان افراطی که داشت کمک کرد به اسراییل .
حماس هم نعمتی بود براش و در تشکیل حماس از اخوان المسلین خود اسراییل نقش داشت .
https://theintercept.com/2018/02/19/hamas-israel-palestine-conflict/
شما کلا از قافله سیاست و پیچیدگی هاش گویا عقب افتادی و این چند سال مغزت رو آکبند و دست نخورده نگه داشتی...
ضمنا گزینه تجزیه ایران به واحد های کوچکتر قومیتی مطرح هست نه اسلامی ... اسراییل این مسیر رو این سالها به خوبی دنبال کرده.
پیشانگاشت پس از پیشانگاشت. همگی را هم جوری مینویسید که انگار از بُنداشتهای بسیار پایهای جهان ما بشمار میروند, از دسته همان دو دو تا چهارتاهایی
که در تاکسیهای تهران یکزمانی به گوشمان میخورد: «بله آقا... اسرائیل از اینها نون خوره, اصلا اسرائیل خود اینها را آورده, اصلا احمدینژاد خودش یهوده آقا, بله...!»
و این سود کلانی که اسرائیل کرده چه بوده؟ در پهنهی جهانی دشمن کم داشته که نیاز به ج.ا. داشته؟ همسایههای جنگافروز نداشته که نیاز به ج.ا. داشته؟
و از دیدگاه منطقی, اسرائیل باید هم تا جاییکه میتوانسته از موقعیت بهرهبرداری خودش را میکرده, ولی یک بهرهبرداری ریز به یک «سود کلان» نمیانجامد. اگر جنگ
شود و قیمت یک کالایی بالا برود, یک بابایی میتواند از این موقعیت بهرهبرداری کرده و سود کند, اخلاقی بودن و نبودن آن گفتمان دیگریست ولی این یک یاوه
بیشتر نیست که برگردیم بگوییم از جنگ سود کلان کرد, و سپس از آنهم بیش پیش رفته و بگوییم از بیخ جنگ را هم خودش افروخت که سود کلان کند...!
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: ما باید از شما بپذیریم که اسرائیل این همه هزینه میکند و یماید بجای اینکه چنگار (سرطان) را ریشه کن کند, آنرا به چنگارهای کوچک (چنگارک) بخش میکند چون اسرائیل بد است!! ما همه ساده و نادانیم که میگوییم این به سودش نیست و بس!!
بیشتر از چیزی که فکری میکنی در این زمینه بی سوادی و علاقه ای به فهمیدن هم گویا نداری ... واحد های کوچکتر بر مبنای قومیت چیزی هست که اسراییل دنبال میکنه ... وقتی واحد های قومیتی کوچکتر تشکیل شد اون واحد ها دهه ها با هم درگیر هستن بر اساس مسایل مختلف و فرصت تنفس برای اسراییل ایجاد میشه.
اسرائیل در جایگاه یک کشور همواره روی این گزینهی پاره کردن ایران میتواند بیاندشید و برایش یک گزینهی پیش رو بشمار میرود.
آنچه سادهانگارانه است این است که از کشور بیگانه این چشمداشت را داشته باشیم که برای ما خودش را به رنج افزوده بیاندازد!
هرآینه, اگر در این گرما آب سرد مینوشیدید میدیدید که میان همهی گزینهها, این گزینهی بخردانه و سودمندانهای برای اسرائیل نیست.
میان گزینههای پیش رو, یک ایران شاهنشاهی یا سکولار گزینهی بهتری به شمار میرود و چرایی آن هم روشن است, خرد شدن ایران
به قومیتهای آن به افزایش تنش و دشمنی بیشتر با همان اسرائیل میانجامد, یک علت روشن آن اینکه هنوز اسلام و باورهای مذهبی
در میان ایرانیان بویژه شهرستانها ریشه دارد و با خرد شدن ایران, از دل اینها افراطیگراییهای بیشتر بیرون میزند تا چیز دیگر. مگر آنکه اینجا هم یک بنداشت
دیگری از شما بشنویم که از بیخ "تنش" و "افراطیگرایان" برای اسرائیل سودمند است پس این..!
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: با این فرنود از بیخ چرا گفتمان کنیم, چرا از بیخ با کسی گفتگو کنیم؟
من از کجا بدانم شما بیرون از دفترچه چکارهاید, کسی جلوی شما را گرفته تیکتاک باز کنید یا یوتیوب درست کنید و هوادارهای میلیونی داشته باشید تا دیدتان اثرگذاری بالاتری داشته باشید!؟
اگه قرار بود اینجا کسی گفتمان کنه که چند سال خاک نمیخورد ... حالا هم برای سرگرمی چند خطی مینویسیم . اصلا دنبال اثرگذاری بیشتر نیستم . یوتیوب و تیک تاک هم مال علاف هایی هست که دنبال سر کار گذاشتن مردم و پول در آوردن از خریت اونها هستن ... حداقل بخش بزرگی از فضای فارسی اینه !!
این گلایه و نالهها به کسی میماند که بجای شترنگ بازی کردن از نابرابرانه بودن و بیهودگی بازی میگوید.
شما از بیخ گویا با نگرهی بازیها آشنایی ندارید یا در آن خوب فرونرفتهاید, چه دوست باشیم چه نه, همهی ما
بازیکنهای این بازی به شمار مییایم و هر بازیکنی اثرگذاری خودش را دارد و از راه رسانهها و ابزارهای در دست میتواند آنرا افزایش بدهد یا هتّا کاهش!
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: روشنه که نیستن! یکی از باورهای خرافی و دینی ریشه گرفته, یکی از بررسی شرایط و سنجیدن سود و زیان دو کشور!
یکی از باورهای خرافی و دینی ریشه گرفته و یکی از بی سوادی و نادانی و نا آگاهی از پیچیدگی های دنیای سیاست ...
نداشتن چارچوب و فلسفه برای اندیشیدن پیرامون هر چیزی آنرا میتواند آنرا پیچیده و سخت کند. این دیدگاه بیشتر
از اینکه ثابت کند جهان سیاست دشوار و نادریافتنیست, از این میگوید که شما آنرا بیش از اندازه پیچیده کردهاید چنان که خودتان هم در سردرگم ماندهاید.
این شیوهی نگرش بویژه میان ما ایرانیان از دیرباز ریشه داشته که به سیاست که میرسیم, ناگهان میپنداریم بازیکنهای
سیاست هر کدام یک نابغه میباشند و یک شمار آدم ناشناختهای آن پشت مشتها رشتههای بازی را در دست دارند و نمیدانم
سیاستهای جهان را یک چندتایی میلیاردر آن بالاماها پیش میرانند و دیگر تئوریهای توطئهای که همگی آشنایی داریم.
نیک میگویم که شما تنها هم نیستید, بسیار از کسانیکه من از نزدیک میشناسم نیز همچو دیدگاههایی دارند, هنگامیکه در واقعیت
جهان ما آن اندازه پیچیده و دشوار است که هیچ نهادی, هر اندازه توانمند, نمیتواند رویدادهای آنرا هتّا بخوبی پیش ببیند چه برسد که بخواهد آنهارا برنامه هم بریزد!
بنیاد کار بایستی روی «نگرهی بازیها» نهاده شود و همهی کسانیکه آن بالا نشستهاند نیز
همچون من و شما آدمهایی میباشند با ارزشها, باورها و دیدگاههای شخصی و کمابیش همهی
تصمیمهایی که میگیرند نیز از شرایط ویژهای که دارند و باورهایی که به آنها پایبند اند میاید.
برای دریافت روشنتر, اگر دیدگاه کاریکاتوری شما را میخواستیم در پیش بگیریم, خامنهای و دستهاش را بایستی
یک مشت خونخوار سودجو میدیدیم که تنها و تنها به بقای خودشان بها داده و تصمیمهایی که میگرفتند روی افزایش
شانس بقای خودشان میبود. هر آینه, در عمل میبینیم که بسیاری از کارهایی که ج.ا. ب.ن. در برابر اسرائیل
کرده و این چند روز جنگ داشته, در راستای بقایش بی اندازه به زیانش بوده تا هر چیز دیگر!
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: از کی تاکنون شاه کشور باید برود پادویی کند یا در رستوران گارسونی کند تا دیدگاهش باورپذیر باشد!؟
بی سوادی و عادت به خایه مالی که از خصلت ایرانی هاست که مغز رو هم زایل میکنه ... قبلا مغزت بهتر کار میکرد !! این پفیوز کی شاه شد که ما نفهمیدیم ؟؟ حالت خوبه ؟؟ ایشون سال وقوع انقلاب اسلامی از مملکت رفت و در قالب یک شهروند عادی در آمریکا زندگی کرده تا الان ...
حالا جای خایه مالی بگو شغل این چلمنگ چی بوده در تمام این سالها ؟ این الدنگ که برای آزادی مردم ایران در این سالها نه خرجی از جیبش کرده ، نه حزبی تشکیل داده ، نه کانال تلویزیونی راه انداخته ... این پفیوز دقیقا چه گهی خورده جز این که باباش یه زمانی در ایران شاه بوده ؟؟
چه سابقه مدیریتی و عملی در عمرش داشته ؟؟ حزب راه انداخته ؟ حزب اداره کرده ؟ چیکار کرده؟
بس کن مهربد ... از صد بی سواد هم بی سواد تر شدی انگار !!
https://x.com/kirtoshajarian1/status/1939653484766220669
machi نوشته: به پدربزرگش میگفتید دیکتاتور
به پدرش میگفتید که زیادی حساس بوده
الانم به خودش میگید که چرا انقدر خودمونی هست با مردم!
همون خامنه ای واستون خوبه
https://x.com/ario1403/status/1938679292512059564
Ario نوشته: همینایی که میگن شاهزاده رضا پهلوی مثل باباش نیست پدراشون سال 57 میگفتن که محمدرضا شاه مثل باباش نیست.
https://x.com/ybensnkr888/status/1937928252808392934
Ben نوشته: ?کاربران شبکه اجتماعی توییتر ترندی با عنوان «آخ جون پهلوی نمیاد»به راه انداختند و به تمسخر اصلاحطلبها، چپها، فمینیستها و تمام کسانی میپردازند که وقتی احتمال سقوط جمهوری اسلامی زیاد شد نعلینهای آخوند رو لیس زدند
نمونهای از توییتها رو میخونید:
آخ جون پهلوی نمیاد،عوضش حالا میتونم برم جدول خاموشی رو چک کنم.
آخ جون پهلوی نمیاد،عوضش برم مثل خر کار کنم برا دوزار حقوق که به هفته ی اول ماه هم نمیرسه.
آخ جون پهلوی نمیاد، عوضش همچنان میتونم از برنامه های جذاب صدا و سیما با حضور رشیدپور و شهبازی نهایت لذت رو ببرم!
آخ جون پهلوی نمیاد، عوضش برم گل و شکلات بدم به نیروی سرکوب و فاطی کوماندوها!
آخ جون پهلوی نمیاد، عوضش حالا میتونم برم دنبال داروی کمیاب از ناصرخسرو باشم.
آخ جون پهلوی نمیاد،عوضش همچنان میتونم مهریه و نفقه بخورم و استوری مستقل بودن بزنم.
آخ جون پهلوی نمیاد، عوضش حالا میتونم برم پیادهروی یکم مازوت سوخته نفس بکشم!
آخ جون پهلوی نمیاد عوضش میتونم برم ببینم امروز با اذان صبح چند تا اعدامی داشتیم!
آخ جون پهلوی نمیاد عوضش باید برم احکام بخونم و ببینم نماز جمعه چی گفتن ،باید برم گزینش استخدامی
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: من این چند روزه بیشتر از هر زمان دیگری ویدیوها و نوشتههای شاهزاده را میخوانم و هیچکدام این چیزهایی که گفتید نیست, بوارونه, آرام و سنجیده به همه مسائل پرداخته. شما گویا نمیگیرید, اگر همین چیزی که میگویید بود, برای چه شاهزادهای که پول یامفت دارد و همه بیرون از ایران بهش احترام میگذارند باید خودش را از بیخ درگیر ایران بکند؟
حالا کجا خودش رو درگیر کرده مثلا ؟؟؟ این چلمنگ منتظره یا اسراییل و آمریکا کار رو تموم کنن یا مردم ایران انقلاب کنن و تمام کارها که انجام شد این پفیوز بشینه تو هواپیما و برگرده ایران اسمش بشه شاه ... این بی عرضه هیچ گاه از خودش برای ایران مایه نگذاشته .
همین اندازه که شمار بزرگی از مردم پشتش ایستادهاند, و کسانی چون علی کریمی از او پشتیبانی کردهاند خود دستآورد بزرگی است.
همینکه در برابر خبرگزاریها به سه زبان زنده به پرسشهای آنها هفتهی گذاشته پاسخ داد, ستودنیست.
همینکه بجای خوشگذرانی و گور بابای ایران و ایرانی همچنان برای ایران پیش میرود, سودمند است.
شما گویا دنبال نمیدانم کاوهی آهنگر میگردید که آستین بالا بزند و نمیدانم ارتش درست کند و یکتنه به ج.ا. بتازد!
همان کاوهی آهنگر هم یک داستان نمادین و انگیزنده است. نه یک نمونهی تاریخی!
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: این دیگر چه دیدگاهیست! مردم ایران با منابعی که در دست بوده بسیار هم خوب عمل کردهاند, همینکه تراز فرهیختگان ما چندین سر و گردن از افغانستان و نمیدانم پاکستان بالاتر است و همینکه اسلام را کمابیش شسته و کنار گذاشتهایم نشان میدهد راه را بسیار هم خوب آمدهایم!
شما باید هر کوشیی را در بستر و بافتار زمانهی خود بسنجید, اینکه مردم ایران نتوانستهاند خودجوش ج.ا. را ساقط کنند پس بی دست و پا اند, همان اندازه نابخردانه است که بگوییم چرا مردم کرهی شمالی بپانمیخیزند!
پاسخ روشن است: نمیتوانند!!!
مردم ایران اراده ای برای تغییر رژِیم ندارن ... عادت کردن به همین وضع زندگی و ده ها خصلت بد هم بهشون اضافه شده !! وارد جزییاتش نمیخوام بشم چون حقیقتا حوصله اش رو ندارم . این مردم فقط بلدن غر بزنن و بدون هزینه به آزادی برسن . والسلام !!
این هم از همان گلایه و نالههای بیهوده به شمار میرود.
از دید تاریخی همهی تاریخ ج.ا. ۶۰ سال نمیشود, در تاریخ ایران بنگرید در گذر ۶۰ سال شده سه تا حکمومت دست به دست شده باشند!
دیدگاه شما بیش از اندازه زوم شده است, بایستی کمی هم دیدتان تا بگسترانید و از پهنهی تاریخ و
جهان به داستان بنگرید. در گذر این چند دهه, از هر دیدگاهی که بنگریم ایرانیان امروز بیاندازه آگاهتر و پختهتر از بگوییم ۳۰ سال پیش به شمار میآیند.
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: یک زمانی این کارها در توان مردمان کشورها بود, یک زمانی نه اینترنتی در کار بود, نه دولتها این اندازه کنترل روی شرایط کشورشان داشتند. یک زمانی در ایران چندین و چند ایل و تبار زندگی میکردند که هر کدام دامنهی کنترل خودشان را داشتند و میتوانستند نیرو بگیرند و دولت را جایگزین کنند. با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از این راههای کهن دیگر در دسترس نیست.
موضوع دو طرفه اس ... یعنی همین اینترنت فرصت برای ایجاد تغییر رو میتونه افزایش هم بده .
و همین هم شده. همینکه از بیخ ایران بختی برای واژگشت و برگشتن به شکوه گذشتهاش دارد از سر اینترنت و آزادی
نیمچه نیمهایست که آخوندها از روی بیدستوپایی و کوتهاندیشی جلویش را نگرفتند, گرنه مردم کشوری چون کرهی
شمالی همین اندازه هم بختی ندارند و نزدیک به ۰ به سر میبرند.
(06-22-2025, 08:58 PM)Anarchy نوشته: (06-22-2025, 07:34 PM)Mehrbod نوشته: سخن شما درست مانند کسانی میماند که با سنجهای اخلاقیات امروز یکی را که هزار سال پیش میزیسته داوری میکنند و مهر بیاخلاق رویش میزنند! بی هیچ نگاه و نگرشی به اینکه کس در کدام زمانه میزید و چه گزینههایی در دست دارد!
بی ربط بود مثالت . از انقلاب قبلی که هزار سال نگذشته ... تازه ابزار آگاهی بخشی و هماهنگی و آموزش مبارزات و ده ها مساله دیگه هم به راحتی در دسترس همگان هست. من هم از تجربه زندگی چند دهه ای خودم در میان همین مردم به این نتیجه رسیدم.
نکتهی سخن این بود که بایستی هر کس را در سایهی پیرامون و ابزارهایی که در دستش دارد سنجید.
اینکه ایرانیان امروز نمیتوانند بآسانی پدرانمان بیرون بریزند و واژگشت بیافرینند از روی کاهش
نمیدانم دلاوری و تنبلی و سستی و ... بباید نیست, تا اندازهی بالایی هم ریشه در دگرگون شدگی پیرامون و ابزارهای در دست دارد.
اینکه کدام بیشتر است کدام کمتر جای گفتگو دارد, ولی منطقی که من روی آن باورم را نهادهام این است
که سرشت و ژن ما آدمها دگرگون نشده, پس به احتمال بالا پیرامون است که دگرگون شده و ابزارهای سرکوب مردمیاند که پیشرفت کردهاند.
تا همین چند سال پیش ب.ن. نمیتوانستند به این آسانیها رد کسی را بیابند, ولی این روزها
با این همه دوربینها و هوشوارهها میتوان رد هر کس را بیاندازه آسانتر یافت و بسیاری پیشرفتها (دشرفتها)ی دیگر.
Scary - 07-05-2025
درود،
بنده بارها در پلتفرمهای مختلف موضع خود را درباره حمله اسرائیل اعلام کردهام. این حمله و بمباران مواضع نظامی در ایران توسط اسرائیل، تنها و تنها نتیجهی ۴۶ سال تهدید، ارعاب و دشمنتراشیِ حکومت جمهوری اسلامی است؛ از زمانی که خمینی آتش نفرت یهودستیزانه را شعلهور کرد و از محو و نابودی اسرائیل سخن گفت، تا سخنرانیهای مکرر مقامات نظام در این چهار دهه و نیم، همراه با سوزاندن پرچمهای اسرائیل و آمریکا در مراسم نمادینِ معروف به «ساندیسخوران».
نتیجهی تمام این نمایشها و دلقکبازیهای ایدئولوژیک، همین وضعیتِ بحرانی و خطرناک امروز است که کشور با آن روبهرو شده.
همچنین موارد زیر نیز از جمله زمینهسازهای اصلی تنش و واکنش اسرائیل به جمهوری اسلامی بودهاند:
- حملات مکرر و غیرمستقیم جمهوری اسلامی به مواضع اسرائیل از طریق نیروهای نیابتی همچون حزبالله لبنان، حماس و جهاد اسلامی، که در بسیاری از موارد به کشتار و آسیب به غیرنظامیان اسرائیلی منجر شد.
- نصب روزشمار "نابودی اسرائیل" در میدان فلسطین تهران، که شمارش معکوس نمادینی برای پایان موجودیت این کشور.
- تهدیدهای مکرر مقامات جمهوری اسلامی به نابودی اسرائیل و اشارههای تلویحی و تصریحی به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای، علیرغم انکار رسمی و تعهدات بینالمللی.
- حمایت گسترده تبلیغاتی و مالی از گروههای ضداسرائیلی در منطقه، همراه با آموزش نظامی و ارسال تسلیحات، که عملاً منطقه را در وضعیت تنش دائمی نگه داشت.
- ادبیات رسمی یهودستیزانه در رسانههای حکومتی، کتابهای درسی و سخنرانیهای رسمی، که دشمنی ایدئولوژیک با اسرائیل را تقویت کرد.
انگار بعضیها متوجه نیستند که دنیا بیدر و پیکر نیست؛ وقتی در یک رسانه بینالمللی اعلام میکنی مثلاً "امروز ۲۲ موشک شلیک میکنم"، ولی فردا فقط ۲۰ موشک شلیک میکنی، یقهات رو میگیرند و باید پاسخگو باشی: آن دوتای دیگر کجاست؟ در جهان امروز،
اظهارات رسمی هزینه دارد؛ نمیشود هرچه خواستی گفت، بعد هم انتظار داشت کسی پیگیری نکند.
در رابطه با جمهوری اسلامی بارها تأکید کردهام که سرنگونی این رژیم سالهاست که به تأخیر افتاده؛ و این تأخیر، هر ساعت و هر روز، هزینهای سنگین برای مردم و کشور به همراه دارد. چرا که جمهوری اسلامی با کشاندن مردم به بازیهای تازهای از مرگ، ویرانی و بحران، عملاً کشور را در چرخهای بیپایان از خشونت و عقبماندگی نگه داشته است. هدف اصلی این رژیم، همانطور که بارها خودشان نیز اعلام کردهاند،
نابودی ایران و مردم ایران است — و متأسفانه باید گفت که تا حد زیادی نیز به این هدف نزدیک شدهاند.
نظرات برخی از کاربران قدیمی و شناختهشدهی فرومها را که دیدم، متأسفانه متوجه شدم عدهای از افراد بهاصطلاح اسلامستیز و خداناباور — کسانی که سالها در فضای فرومنویسی شناختهشده بودند — امروز گرفتار پروپاگاندای جمهوری اسلامی شدهاند و از اندیشهها و روایتهای آن دفاع میکنند.
با این حال، به خودم میبالم که در همان سالهای فعالیت در فرومهایی چون «گفتوگو»، «هممیهن» و همینجا، هرگز به شما اعتماد نزدیک نکردم.
Scary - 07-05-2025
این «آنارشی» همون کسیه که یه بار وسط همین نوشتهها گفته بود توی یه تظاهرات شرکت کرده و یه پاسدار با باتوم کوبیده توی سرش. به نظرم از همونجا مخش ترکید و اسگول شد؛ حالا هم — خواسته یا ناخواسته، یا شاید تخماتیک! — داره از چندتا آخوند ریقو دفاع میکنه! واقعاً جای تأسفه.
سرداراتون یکییکی به فنا رفتن، خود رهبرتونم رفته تو هسته زمین قایم شده و حاضر نیست یه لحظه کلهاشو از سوراخ بیرون بیاره. شما هم مهرههای سوختهاید که بهزودی در دل تاریخ با گوه دفن خواهید شد.
شما هر چقدر بالا پایین بپرید، حقیقت اینه که موجودیت ایران رو مدیون
خاندان پهلوی هستید. قبل از اون، ایرانِ عهد قاجار چیزی جز کشور تریاکزده و هزارپاره نبود. مردم با بافور، مرگ و میر، جهل و فقر دستوپنجه نرم میکردن. این
رضاشاه بزرگ بود که ایران رو یکپارچه کرد، ارتش ساخت، مدرسه آورد، راهآهن کشید و مفهوم دولت مدرن رو به این سرزمین داد.
واقعاً چرا ماتحتتون سوخته؟ شما چیزی از دست ندادید؛ وضعیت فعلی کشور، نسبت به دوران قاجار، هنوز اسمش «مدرن» حساب میشه — اما در مقایسه با پیش از انقلاب ۵۷، شماها
زامبیهای متحرک هستید که توی ویرانهای به اسم جمهوری اسلامی میلولید.
حالا هم مدام به
شاهزاده رضا پهلوی فحش میدید؛ چون آخوند اونقدر روان و ذهن شما رو تخریب کرده که دیگه فرق بین قاتل و ناجی رو نمیفهمید. رضا پهلوی
به زبانهای انگلیسی و فرانسوی کاملاً مسلطه و در عرصه بینالمللی بهخوبی صحبت و استدلال میکنه. تحصیلاتش در زمینه
علوم سیاسی بوده و در آکادمی نیروی هوایی آمریکا تجربه داره و سالهاست در مباحث سیاستگذاری، جامعه مدنی و گذار دموکراتیک، فعال و مطلع عمل کرده.
و در آخر، به قول خود شاهزاده رضا پهلوی که گفته بود:
«انتظار دارید با چتر مثل کماندو بیفتم وسط تبریز و ایران رو نجات بدم؟!»
Scary - 07-05-2025
من شخصاً علاقهای ندارم وارد بازی و جدال میان جریانهای مختلف اپوزیسیون شوم. در این مقطع تاریخی، مسئلهی اصلی تنها یک چیز است:
جمهوری اسلامی باید برود.
و این را با فکت و منطق میگویم؛ چون همانطور که بارها تأکید کردهام، هر ساعت و هر روزی که این رژیم در قدرت باقی بماند، ما باید بهای بیشتری بدهیم — هم جان، هم منابع، هم آینده. این رژیم ما را درگیر آتشافروزی، جنگافروزی، جوخههای اعدام، سرکوب و ویرانی میکند.
اما
پس از رفتن این زبالههای تاریخ، مثل یک انسان متمدن میرویم پای صندوق رأی و به کاندیدای مدنظر رأی میدهیم.
هر کسی که ادعا دارد میتواند حکومت کند، بیاید در میدان، آزموده شود و رأی بگیرد:
- اگر کسی از خاندان قاجار مانده و فکر میکند توان اداره دارد
- اگر اندیشهی مصدق و ملیگرایی هنوز زنده است
- اگر کسانی اندیشه شاهپور بختیار باور دارند
- اگر کسی به برنامههای رضا پهلوی اعتماد دارد
- اگر امیرفخرآور یا موفرفریها (!) ادعایی دارند
- یا حتی افراد دیگری مثل علیاصغر حقدار، عبدالله مهتدی، حامد اسماعیلیون، شاهین نجفی، مصی علینژاد، یا هر فعال سیاسی یا اجتماعی که خود را شایسته رهبری میداند...
بیایند در میدان سیاست و خودشان را در چارچوب دموکراسی عرضه کنند. مردم تصمیم خواهند گرفت.
ما نباید از «فردای پس از جمهوری اسلامی» بترسیم.
ایرانیها سالهاست مهاجرت کردهاند، در اروپا، آمریکا، کانادا، استرالیا، و جاهای دیگر تحصیل کردهاند، تخصص گرفتهاند، رزومه دارند. بسیاری از آنها حتی شاید فارسی را روان حرف نزنند — چه اشکالی دارد؟ اندیشه پاک دارند، ذهنشان باز است و دستشان آلوده به جنایت نیست. بیایند وسط میدان. ما کمنیرو نیستیم.
اما فقط اگر این آنارشیها بگذارند، و دست از ترور شخصیت بردارند.
Anarchy - 07-05-2025
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: ما از در میگوییم, شما از دیوار!
بگذارید اینجور بپرسم, شما از بیخ به چیزی بنام «سود مشترک» باور دارید یا اینکه نه, آنرا ساخته و پرداختهی یک ذهن بیمار میدانید؟
سود مشترک با نیرویی که به هر قیمتی حتی تجزیه ایران دنبال رفع خطر برای خودش هست وجود نداره !!
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: پیشانگاشت پس از پیشانگاشت. همگی را هم جوری مینویسید که انگار از بُنداشتهای بسیار پایهای جهان ما بشمار میروند, از دسته همان دو دو تا چهارتاهایی
که در تاکسیهای تهران یکزمانی به گوشمان میخورد: «بله آقا... اسرائیل از اینها نون خوره, اصلا اسرائیل خود اینها را آورده, اصلا احمدینژاد خودش یهوده آقا, بله...!»
و این سود کلانی که اسرائیل کرده چه بوده؟ در پهنهی جهانی دشمن کم داشته که نیاز به ج.ا. داشته؟ همسایههای جنگافروز نداشته که نیاز به ج.ا. داشته؟
و از دیدگاه منطقی, اسرائیل باید هم تا جاییکه میتوانسته از موقعیت بهرهبرداری خودش را میکرده, ولی یک بهرهبرداری ریز به یک «سود کلان» نمیانجامد. اگر جنگ
شود و قیمت یک کالایی بالا برود, یک بابایی میتواند از این موقعیت بهرهبرداری کرده و سود کند, اخلاقی بودن و نبودن آن گفتمان دیگریست ولی این یک یاوه
بیشتر نیست که برگردیم بگوییم از جنگ سود کلان کرد, و سپس از آنهم بیش پیش رفته و بگوییم از بیخ جنگ را هم خودش افروخت که سود کلان کند...!
گفتم که سواد و دانش سیاسی نداری ... هزار خط هم بنویسی وقتی مطابق واقعیت های روی زمین نیست ارزش جواب دادن نداره. سیاست باند دست راستی های اسراییل تقویت کنترل شده گروه ها با افکار افراطی اسلامی در منطقه اس تا موضع خودش رو در نقش مظلوم تقویت کنه . اینها تئوری توطئه نیست !! لینک قبلی که دادم رو برو نگاه کن. اینم هست :
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_support_for_Hamas?wprov=sfla1
کشوری که قطعنامه های سازمان ملل رو به تخمش گرفته ، از پنجاه درصد زمینی که حقش بوده بالای نود درصد رو داره ، نماینده سازمان ملل برای اجرای طرح تقسیم رو ترور کرده ، بمب اتمی داره اما اجازه بازرسی به هیچ بنی بشری رو نمیده ، حمایت سیاسی و مالی و نظامی و رسانه ای غربی ها رو بنا به همون سود مشترک که گفتی داره !!
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: اسرائیل در جایگاه یک کشور همواره روی این گزینهی پاره کردن ایران میتواند بیاندشید و برایش یک گزینهی پیش رو بشمار میرود.
آنچه سادهانگارانه است این است که از کشور بیگانه این چشمداشت را داشته باشیم که برای ما خودش را به رنج افزوده بیاندازد!
هرآینه, اگر در این گرما آب سرد مینوشیدید میدیدید که میان همهی گزینهها, این گزینهی بخردانه و سودمندانهای برای اسرائیل نیست.
میان گزینههای پیش رو, یک ایران شاهنشاهی یا سکولار گزینهی بهتری به شمار میرود و چرایی آن هم روشن است, خرد شدن ایران
به قومیتهای آن به افزایش تنش و دشمنی بیشتر با همان اسرائیل میانجامد, یک علت روشن آن اینکه هنوز اسلام و باورهای مذهبی
در میان ایرانیان بویژه شهرستانها ریشه دارد و با خرد شدن ایران, از دل اینها افراطیگراییهای بیشتر بیرون میزند تا چیز دیگر. مگر آنکه اینجا هم یک بنداشت
دیگری از شما بشنویم که از بیخ "تنش" و "افراطیگرایان" برای اسرائیل سودمند است پس این..!
بی سوادی پشت بی سوادی ... اسرائیل که خودش بر مبنای خرافات ارض موعود و قوم برگزیده بنا شده حالا شده عقل کل !!
اسرائیل علی الحساب با تقویت گروه های مسلح کرد در حال کمک به رویای کردستان بزرگه ... بی سوادی مهربد جان !! کاری از دستم بر نمیاد.
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: این گلایه و نالهها به کسی میماند که بجای شترنگ بازی کردن از نابرابرانه بودن و بیهودگی بازی میگوید.
شما از بیخ گویا با نگرهی بازیها آشنایی ندارید یا در آن خوب فرونرفتهاید, چه دوست باشیم چه نه, همهی ما
بازیکنهای این بازی به شمار مییایم و هر بازیکنی اثرگذاری خودش را دارد و از راه رسانهها و ابزارهای در دست میتواند آنرا افزایش بدهد یا هتّا کاهش!
تو خودت همینجا چند ماه قبل نوشتی دیگه آگاهی رسانی ارزشی نداره چون مردم دارن میرن به سمت نابود کردن خودشون ... شعار میدی یا ضعف حافظه داری ؟!
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: به پدربزرگش میگفتید دیکتاتور
به پدرش میگفتید که زیادی حساس بوده
الانم به خودش میگید که چرا انقدر خودمونی هست با مردم!
همون خامنه ای واستون خوبه
بی سوادی واقعا که منبعت شده کسشعرای توئیتر !! پدر بزرگ ایشون رو که همون قدرت های جهانی به خاطر یه نامه به هیتلر از کشور تبعید کردن یعنی چون داشت کمی مستقل عمل میکرد حذف شد. پدر ایشون هم چون اواخر کمی پای روی دم غربی ها گذاشته بود ، اگر نگیم با توطئه حذف کردن حداقل پشتش رو خالی کردن ...
بعد این چلمنگ مشنگ فکر کرده غربی ها دلسوز ایرانن که به خایه اونها آویزون مونده ؟؟
بدبختی ما اینه نهایت گزینه ما شده شازده مشنگ ...
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: همینایی که میگن شاهزاده رضا پهلوی مثل باباش نیست پدراشون سال 57 میگفتن که محمدرضا شاه مثل باباش نیست.
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: ?کاربران شبکه اجتماعی توییتر ترندی با عنوان «آخ جون پهلوی نمیاد»به راه انداختند و به تمسخر اصلاحطلبها، چپها، فمینیستها و تمام کسانی میپردازند که وقتی احتمال سقوط جمهوری اسلامی زیاد شد نعلینهای آخوند رو لیس زدند
نمونهای از توییتها رو میخونید:
آخ جون پهلوی نمیاد،عوضش حالا میتونم برم جدول خاموشی رو چک کنم.
آخ جون پهلوی نمیاد،عوضش برم مثل خر کار کنم برا دوزار حقوق که به هفته ی اول ماه هم نمیرسه.
آخ جون پهلوی نمیاد، عوضش همچنان میتونم از برنامه های جذاب صدا و سیما با حضور رشیدپور و شهبازی نهایت لذت رو ببرم!
آخ جون پهلوی نمیاد، عوضش برم گل و شکلات بدم به نیروی سرکوب و فاطی کوماندوها!
آخ جون پهلوی نمیاد، عوضش حالا میتونم برم دنبال داروی کمیاب از ناصرخسرو باشم.
آخ جون پهلوی نمیاد،عوضش همچنان میتونم مهریه و نفقه بخورم و استوری مستقل بودن بزنم.
آخ جون پهلوی نمیاد، عوضش حالا میتونم برم پیادهروی یکم مازوت سوخته نفس بکشم!
آخ جون پهلوی نمیاد عوضش میتونم برم ببینم امروز با اذان صبح چند تا اعدامی داشتیم!
آخ جون پهلوی نمیاد عوضش باید برم احکام بخونم و ببینم نماز جمعه چی گفتن ،باید برم گزینش استخدامی
شازده دیگه حتی مثل خودش هم نیست !! یک سال بعد از جنگ با عراق بیانیه داد که علیرغم مخالفت با رژیم، حاضره برای دفاع از کشور به عنوان خلبان در جنگ شرکت کنه اما حالا شده خایه مال اسرائیل ... خیلی سقوط کرده این مشنگ منتظر السلطنه !!
این پهلوی چه برنامه ریزی عملی کرده مثلا که بیاد یا نیاد که ما بگیم آخ جون اومد یا نیومد ؟؟ چرا شماها عین بچه ها حرف میزنید ؟؟ پهلوی نشسته بود که اسرائیل بزنه و کار تموم شه بعد بشینه تو هواپیما بیاد ...
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: همین اندازه که شمار بزرگی از مردم پشتش ایستادهاند, و کسانی چون علی کریمی از او پشتیبانی کردهاند خود دستآورد بزرگی است.
همینکه در برابر خبرگزاریها به سه زبان زنده به پرسشهای آنها هفتهی گذاشته پاسخ داد, ستودنیست.
همینکه بجای خوشگذرانی و گور بابای ایران و ایرانی همچنان برای ایران پیش میرود, سودمند است.
شما گویا دنبال نمیدانم کاوهی آهنگر میگردید که آستین بالا بزند و نمیدانم ارتش درست کند و یکتنه به ج.ا. بتازد!
همان کاوهی آهنگر هم یک داستان نمادین و انگیزنده است. نه یک نمونهی تاریخی!
پ ن پ ... فکر کردی جمهوری اسلامی با ماچ و بوس میگه باشه خودم میرم ، شما ناراحت نباشید !! پهلوی هم تا اندازه ای بین مردم طرفدار داره، دقیق نمیشه گفت چند درصد ... اما ایشون در تمام سالهای عمر جمهوری اسلامی هیچ برنامه واقعی برای براندازی نداشت و همیشه بعد از حرکت خودجوش مردم یه دفعه پیداش میشد و دنبال سهم میگشت ... بچه نباشید لطفا !!
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: این هم از همان گلایه و نالههای بیهوده به شمار میرود.
از دید تاریخی همهی تاریخ ج.ا. ۶۰ سال نمیشود, در تاریخ ایران بنگرید در گذر ۶۰ سال شده سه تا حکمومت دست به دست شده باشند!
دیدگاه شما بیش از اندازه زوم شده است, بایستی کمی هم دیدتان تا بگسترانید و از پهنهی تاریخ و
جهان به داستان بنگرید. در گذر این چند دهه, از هر دیدگاهی که بنگریم ایرانیان امروز بیاندازه آگاهتر و پختهتر از بگوییم ۳۰ سال پیش به شمار میآیند.
بالاخره نفهمیدیم میگی مردم دنیا مجموعا دارن به سمت حماقت میرن یا آگاهی ... به هر حال صرف ضد اسلام شدن اسمش آگاهی نیست ! صرف ضد اسلام شدن برای ساختن آینده کشور و حرکت به جلو کافی نیست.
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: و همین هم شده. همینکه از بیخ ایران بختی برای واژگشت و برگشتن به شکوه گذشتهاش دارد از سر اینترنت و آزادی
نیمچه نیمهایست که آخوندها از روی بیدستوپایی و کوتهاندیشی جلویش را نگرفتند, گرنه مردم کشوری چون کرهی
شمالی همین اندازه هم بختی ندارند و نزدیک به ۰ به سر میبرند.
ساختن آینده با حرکت به جلو و درک پیچیدگی های جدید امکان پذیره نه نگاه به گذشته و حسرت خوردن ... مردمی که چشمشون به بمب های اسرائیله هنوز خیلی مونده تا به آینده فکر کنن !!
(07-02-2025, 11:20 PM)Mehrbod نوشته: نکتهی سخن این بود که بایستی هر کس را در سایهی پیرامون و ابزارهایی که در دستش دارد سنجید.
اینکه ایرانیان امروز نمیتوانند بآسانی پدرانمان بیرون بریزند و واژگشت بیافرینند از روی کاهش
نمیدانم دلاوری و تنبلی و سستی و ... بباید نیست, تا اندازهی بالایی هم ریشه در دگرگون شدگی پیرامون و ابزارهای در دست دارد.
اینکه کدام بیشتر است کدام کمتر جای گفتگو دارد, ولی منطقی که من روی آن باورم را نهادهام این است
که سرشت و ژن ما آدمها دگرگون نشده, پس به احتمال بالا پیرامون است که دگرگون شده و ابزارهای سرکوب مردمیاند که پیشرفت کردهاند.
تا همین چند سال پیش ب.ن. نمیتوانستند به این آسانیها رد کسی را بیابند, ولی این روزها
با این همه دوربینها و هوشوارهها میتوان رد هر کس را بیاندازه آسانتر یافت و بسیاری پیشرفتها (دشرفتها)ی دیگر.
خب این هم بخش از پیچیدگی های این دوره اس و برای رهایی باید اینها رو حل کرد ... اما مردم از روی تنبلی گفتن اسرائیل میزنه و تمام !! همه جوگیر شدن حتی خودت ... چون متوجه پیچیدگی های دنیای سیاست نیستی . خیلی زود متوجه شدی که نه انگار به این سادگی ها هم نیست .
Anarchy - 07-05-2025
(07-05-2025, 05:40 AM)Scary نوشته: درود،
بنده بارها در پلتفرمهای مختلف موضع خود را درباره حمله اسرائیل اعلام کردهام. این حمله و بمباران مواضع نظامی در ایران توسط اسرائیل، تنها و تنها نتیجهی ۴۶ سال تهدید، ارعاب و دشمنتراشیِ حکومت جمهوری اسلامی است؛ از زمانی که خمینی آتش نفرت یهودستیزانه را شعلهور کرد و از محو و نابودی اسرائیل سخن گفت، تا سخنرانیهای مکرر مقامات نظام در این چهار دهه و نیم، همراه با سوزاندن پرچمهای اسرائیل و آمریکا در مراسم نمادینِ معروف به «ساندیسخوران».
نتیجهی تمام این نمایشها و دلقکبازیهای ایدئولوژیک، همین وضعیتِ بحرانی و خطرناک امروز است که کشور با آن روبهرو شده.
درود
خیر تنها و تنها دلیلش این نیست . اسرائیل سی سال پیش از انقلاب اسلامی در ایران تشکیل شد . ایران یکی از سه کشوری بود که در رای گیری سازمان ملل برای طرح تقسیم ، به این طرح رای منفی داد. بعد از اون هم این کشور رو به صورت دو فاکتو به رسمیت شناخت. نظرات شاه در مورد لابی یهودیان و اسرائیل در مصاحبه هاش هنوز هم در دسترسه. ماهیت جنگ طلب و زورگوی اسرائیل از بدو تاسیسش مشخصه. اما در این که سران جمهوری اسلامی با دست خالی و گنده گوزی در رابطه با اسرائیل بی دلیل گُه زیادی خوردن و کشور رو وارد درگیری با اسرائیل کردن شکی نیست. اما ما به عنوان انسان های مستقل و بدون تعصب باید بپذیریم اسرائیل جنایت های بیشماری کرده و به
هیچ قانونی پایبند نبوده . حالا وارد بحث اسرائیل نمیخوام بشم.
(07-05-2025, 05:40 AM)Scary نوشته: همچنین موارد زیر نیز از جمله زمینهسازهای اصلی تنش و واکنش اسرائیل به جمهوری اسلامی بودهاند:
- حملات مکرر و غیرمستقیم جمهوری اسلامی به مواضع اسرائیل از طریق نیروهای نیابتی همچون حزبالله لبنان، حماس و جهاد اسلامی، که در بسیاری از موارد به کشتار و آسیب به غیرنظامیان اسرائیلی منجر شد.
- نصب روزشمار "نابودی اسرائیل" در میدان فلسطین تهران، که شمارش معکوس نمادینی برای پایان موجودیت این کشور.
- تهدیدهای مکرر مقامات جمهوری اسلامی به نابودی اسرائیل و اشارههای تلویحی و تصریحی به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای، علیرغم انکار رسمی و تعهدات بینالمللی.
- حمایت گسترده تبلیغاتی و مالی از گروههای ضداسرائیلی در منطقه، همراه با آموزش نظامی و ارسال تسلیحات، که عملاً منطقه را در وضعیت تنش دائمی نگه داشت.
- ادبیات رسمی یهودستیزانه در رسانههای حکومتی، کتابهای درسی و سخنرانیهای رسمی، که دشمنی ایدئولوژیک با اسرائیل را تقویت کرد.
بله همه اینها بوده و گفتم که جمهوری اسلامی با دست خالی گُه زیادی خورده ... اما باز هم دلیل نمیشه من از حمله اسرائیل به کشورم خوشحال شم یا فکر کنم این آدم خوارهای متعصب مذهبی با افکار آخرالزمانی یهودی که به صغیر و کبیر رحم نمیکنن ، به فکر آزادی برای مردم ایرانن.
(07-05-2025, 05:40 AM)Scary نوشته: انگار بعضیها متوجه نیستند که دنیا بیدر و پیکر نیست؛ وقتی در یک رسانه بینالمللی اعلام میکنی مثلاً "امروز ۲۲ موشک شلیک میکنم"، ولی فردا فقط ۲۰ موشک شلیک میکنی، یقهات رو میگیرند و باید پاسخگو باشی: آن دوتای دیگر کجاست؟ در جهان امروز، اظهارات رسمی هزینه دارد؛ نمیشود هرچه خواستی گفت، بعد هم انتظار داشت کسی پیگیری نکند.
اتفاقا دنیا خیلی بی در و پیکر تر از این حرفاست ... اسرائیل هر کاری دلش میخواد میکنه چون حمایت مالی-سیاسی-تسلیحاتی-رسانه ای داره !!
قرار نیست تو دوگانه یا جمهوری اسلامی یا اسرائیل گیر کنیم!!
(07-05-2025, 05:40 AM)Scary نوشته: در رابطه با جمهوری اسلامی بارها تأکید کردهام که سرنگونی این رژیم سالهاست که به تأخیر افتاده؛ و این تأخیر، هر ساعت و هر روز، هزینهای سنگین برای مردم و کشور به همراه دارد. چرا که جمهوری اسلامی با کشاندن مردم به بازیهای تازهای از مرگ، ویرانی و بحران، عملاً کشور را در چرخهای بیپایان از خشونت و عقبماندگی نگه داشته است. هدف اصلی این رژیم، همانطور که بارها خودشان نیز اعلام کردهاند، نابودی ایران و مردم ایران است — و متأسفانه باید گفت که تا حد زیادی نیز به این هدف نزدیک شدهاند.
راه حلت چیه ؟ عملی و با برنامه دقیق البته ... حمله اسرائیل رو خودمون بلدیم .
(07-05-2025, 05:40 AM)Scary نوشته: نظرات برخی از کاربران قدیمی و شناختهشدهی فرومها را که دیدم، متأسفانه متوجه شدم عدهای از افراد بهاصطلاح اسلامستیز و خداناباور — کسانی که سالها در فضای فرومنویسی شناختهشده بودند — امروز گرفتار پروپاگاندای جمهوری اسلامی شدهاند و از اندیشهها و روایتهای آن دفاع میکنند.
همین که تحمل دیدن تغییر دیدگاه طرف مقابلت رو نداری اون هم فقط و فقط در یه بخش کوچک و نه همه چیز، یعنی خیلی مونده تا به تحول اساسی برسیم. جمهوری اسلامی حرف های عامه پسند خوبی در عرصه جهانی میزنه برای افکار عمومی دنیا ، اما در داخل در حال ریدن به همه چیزه !!
اسرائیل هم در داخل دموکراسی خوبی داره اما بیرون از خودش هر جنایتی که بشه تصور کنیم ، کرده و هیچی به تخمش نیست.
سخته درک این دیدگاه ؟!
(07-05-2025, 05:40 AM)Scary نوشته: با این حال، به خودم میبالم که در همان سالهای فعالیت در فرومهایی چون «گفتوگو»، «هممیهن» و همینجا، هرگز به شما اعتماد نزدیک نکردم.
مگه گفتیم بیا اعتماد کن

؟! الان خوشحالی مثلا ؟! جایزه ای چیزی میخوای بهت بدیم ؟؟
Anarchy - 07-05-2025
(07-05-2025, 06:05 AM)Scary نوشته: این «آنارشی» همون کسیه که یه بار وسط همین نوشتهها گفته بود توی یه تظاهرات شرکت کرده و یه پاسدار با باتوم کوبیده توی سرش. به نظرم از همونجا مخش ترکید و اسگول شد؛ حالا هم — خواسته یا ناخواسته، یا شاید تخماتیک! — داره از چندتا آخوند ریقو دفاع میکنه! واقعاً جای تأسفه.
اشتباه گرفتی ... یادم نمیاد باتوم تو سرم خورده باشه یا چنین چیزی گفته باشم . اتفاقا اگه تو همین دوازده روز حمله اسرائیل چند تا موشک میرفت تو حوزه علمیه قم خیلی خوشحال میشدم اما اسرائیل چنین برنامه ای نداشت . تاسف خوردنت هم از تحلیل احساسی خودته نه نظر من !!
(07-05-2025, 06:05 AM)Scary نوشته: سرداراتون یکییکی به فنا رفتن، خود رهبرتونم رفته تو هسته زمین قایم شده و حاضر نیست یه لحظه کلهاشو از سوراخ بیرون بیاره. شما هم مهرههای سوختهاید که بهزودی در دل تاریخ با گوه دفن خواهید شد.
شما هر چقدر بالا پایین بپرید، حقیقت اینه که موجودیت ایران رو مدیون خاندان پهلوی هستید. قبل از اون، ایرانِ عهد قاجار چیزی جز کشور تریاکزده و هزارپاره نبود. مردم با بافور، مرگ و میر، جهل و فقر دستوپنجه نرم میکردن. این رضاشاه بزرگ بود که ایران رو یکپارچه کرد، ارتش ساخت، مدرسه آورد، راهآهن کشید و مفهوم دولت مدرن رو به این سرزمین داد.
واقعاً چرا ماتحتتون سوخته؟ شما چیزی از دست ندادید؛ وضعیت فعلی کشور، نسبت به دوران قاجار، هنوز اسمش «مدرن» حساب میشه — اما در مقایسه با پیش از انقلاب ۵۷، شماها زامبیهای متحرک هستید که توی ویرانهای به اسم جمهوری اسلامی میلولید.
حالا هم مدام به شاهزاده رضا پهلوی فحش میدید؛ چون آخوند اونقدر روان و ذهن شما رو تخریب کرده که دیگه فرق بین قاتل و ناجی رو نمیفهمید. رضا پهلوی به زبانهای انگلیسی و فرانسوی کاملاً مسلطه و در عرصه بینالمللی بهخوبی صحبت و استدلال میکنه. تحصیلاتش در زمینه علوم سیاسی بوده و در آکادمی نیروی هوایی آمریکا تجربه داره و سالهاست در مباحث سیاستگذاری، جامعه مدنی و گذار دموکراتیک، فعال و مطلع عمل کرده.
حالا بعضی از سردارها که خاصیتی نداشتن همون بهتر که ریق رحمت رو سر کشیدن اما حتی همین شازده شما خودش بارها گفته با افرادی درون سپاه و ارتش در ارتباطه .. به هر حال تحولی هم اگر رخ بده نیروی نظامی که از مریخ نمیشه آورده ... اجبارا باید از بخشی از همین نیروی فعلی استفاده کرد ، حداقل برای مدتی !!
نگاه احساسی باعث میشه سیاه و سفید ببینید همه چیز رو.
خاندان پهلوی به تنهایی که البته نه، اما از اواخر قاجار روشنفکران ایرانی به تدریج سعی در حرکت دادن ایران به سمت مدرنیته داشتن . انقلاب مشروطه هم بخشی از اون حرکت بود. پهلوی هم خدمات زیادی برای این کشور کرده واقعا اما همون طور که گفتم همون رضا شاه رو هم غربی ها بنا به منافع خودشون حذف کردن و پسرش رو هم وقتی کمی حس کردن میخواد مستقل حرکت کنه ، حمایت نکردن !!
الان هم معجزه نشده و غرب یه دفعه دلسوز ما نشده. باید با تکیه به خودمون پیش بریم و معجزه ای با حمله اسرائیل در کار نیست. اسرائیل هیچ خیری برای ایران نمیخواد. موشک هاش هم اگر لازم باشه هر جایی پایین میاد و خانواده یا خود ما اگر از بین بریم یا اسممون میشه collateral damage یا میشیم human shield بنا به این که جمهوری اسلامی ما رو سپر خودش کرده ...
الان شما بگو کجای حرف من غلطه ؟ نکنه نتانیاهو به خاطر نظرات من تصمیم به آتش بس گرفته که شما ناراحتی ؟
(07-05-2025, 06:05 AM)Scary نوشته: و در آخر، به قول خود شاهزاده رضا پهلوی که گفته بود:
«انتظار دارید با چتر مثل کماندو بیفتم وسط تبریز و ایران رو نجات بدم؟!»
انقد این شازده رو اذیت نکنید ... گناه داره ! بذارید زندگیشو بکنه. خودش هم گفته من نمیخوام به خاطر آزادی ایران ، آزادی خودمو از دست بدم.
(07-05-2025, 06:20 AM)Scary نوشته: من شخصاً علاقهای ندارم وارد بازی و جدال میان جریانهای مختلف اپوزیسیون شوم. در این مقطع تاریخی، مسئلهی اصلی تنها یک چیز است: جمهوری اسلامی باید برود.
و این را با فکت و منطق میگویم؛ چون همانطور که بارها تأکید کردهام، هر ساعت و هر روزی که این رژیم در قدرت باقی بماند، ما باید بهای بیشتری بدهیم — هم جان، هم منابع، هم آینده. این رژیم ما را درگیر آتشافروزی، جنگافروزی، جوخههای اعدام، سرکوب و ویرانی میکند.
اما پس از رفتن این زبالههای تاریخ، مثل یک انسان متمدن میرویم پای صندوق رأی و به کاندیدای مدنظر رأی میدهیم.
هر کسی که ادعا دارد میتواند حکومت کند، بیاید در میدان، آزموده شود و رأی بگیرد:- اگر کسی از خاندان قاجار مانده و فکر میکند توان اداره دارد
- اگر اندیشهی مصدق و ملیگرایی هنوز زنده است
- اگر کسانی اندیشه شاهپور بختیار باور دارند
- اگر کسی به برنامههای رضا پهلوی اعتماد دارد
- اگر امیرفخرآور یا موفرفریها (!) ادعایی دارند
- یا حتی افراد دیگری مثل علیاصغر حقدار، عبدالله مهتدی، حامد اسماعیلیون، شاهین نجفی، مصی علینژاد، یا هر فعال سیاسی یا اجتماعی که خود را شایسته رهبری میداند...
بیایند در میدان سیاست و خودشان را در چارچوب دموکراسی عرضه کنند. مردم تصمیم خواهند گرفت.
بله حرف ها کاملا منطقی و درسته . اما اگر جمهوری اسلامی رو آمریکا و اسرائیل برات عوض کنن ، برای بعدش هم خودشون برات تصمیم میگیرن . از تاریخ معاصر درس بگیر !!
(07-05-2025, 06:20 AM)Scary نوشته: ما نباید از «فردای پس از جمهوری اسلامی» بترسیم. ایرانیها سالهاست مهاجرت کردهاند، در اروپا، آمریکا، کانادا، استرالیا، و جاهای دیگر تحصیل کردهاند، تخصص گرفتهاند، رزومه دارند. بسیاری از آنها حتی شاید فارسی را روان حرف نزنند — چه اشکالی دارد؟ اندیشه پاک دارند، ذهنشان باز است و دستشان آلوده به جنایت نیست. بیایند وسط میدان. ما کمنیرو نیستیم.
اما فقط اگر این آنارشیها بگذارند، و دست از ترور شخصیت بردارند.
شما به عنوان سلطنت طلب دست از تقدیس یک فرد بردارید هم بد نیست، به هر حال ایشون اگر میخواد نقش سیاسی بازی کنه باید بدونه در عالم سیاست بی رحمانه همه زندگیت رو میکشن وسط و دیگه زندگی خصوصی به اون معنا نداری و باید در مورد همه چیز جواب پس بدی .
من اینجا به صرف دیدگاه متفاوت الان مورد اتهام و تهمت قرار گرفتم . چون فقط گفتم راه حل نظامی ، به جای درستی ختم نمیشه . بله من هم بیست سال قبل به عنوان یه جوان هیجان زده ، به شدت علاقمند به تغییر رژیم با جنگ بودم اما سرنوشت کشورهای خاورمیانه بعد از حمله آمریکا و ناتو و پیچیدگی های سیاست و بی مسوولیتی غرب به من ثابت کرد این ره به ترکستان است ...
PEPE - 07-05-2025
(07-05-2025, 08:07 AM)Anarchy نوشته: همون طور که گفتم همون رضا شاه رو هم غربی ها بنا به منافع خودشون حذف کردن و پسرش رو هم وقتی کمی حس کردن میخواد مستقل حرکت کنه ، حمایت نکردن !!
الان هم معجزه نشده و غرب یه دفعه دلسوز ما نشده. باید با تکیه به خودمون پیش بریم و معجزه ای با حمله اسرائیل در کار نیست. اسرائیل هیچ خیری برای ایران نمیخواد. موشک هاش هم اگر لازم باشه هر جایی پایین میاد و خانواده یا خود ما اگر از بین بریم یا اسممون میشه collateral damage یا میشیم human shield بنا به این که جمهوری اسلامی ما رو سپر خودش کرده
مردم "با تکیه بر خود" هر بار سعی بر "اصلاح" آخوند کردند چه گیرشان آمد جز قطعی اینترنت ،سرکوب و کشتار.
همین قدرت هایی شاه مملکت را حذف کردند در عمل چه کمکی کردند ؟
واقعیت درماندگی ماست چراکه در همین جنگ هم ما نه سر پیاز و نه ته آنیم !
در تصمیمات جنون زده دو تفکر اخرالزمانی محور ج.ا و اسرائیل نمود و وانمود سپر بودن ما چه اهمیتی دارد؟
ریش و قیچی که نه،شمشیر و گردن دست دیگری است
Anarchy - 07-05-2025
(07-05-2025, 09:20 AM)PEPE نوشته: مردم "با تکیه بر خود" هر بار سعی بر "اصلاح" آخوند کردند چه گیرشان آمد جز قطعی اینترنت ،سرکوب و کشتار.
همین قدرت هایی شاه مملکت را حذف کردند در عمل چه کمکی کردند ؟
واقعیت درماندگی ماست چراکه در همین جنگ هم ما نه سر پیاز و نه ته آنیم !
در تصمیمات جنون زده دو تفکر اخرالزمانی محور ج.ا و اسرائیل نمود و وانمود سپر بودن ما چه اهمیتی دارد؟
ریش و قیچی که نه،شمشیر و گردن دست دیگری است
جز سکوت به نشانه تایید حرفی ندارم بزنم ...