دفترچه

نسخه‌ی کامل: در مورد رضا پهلوی چه نظری دارید ؟
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7
bilbilak نوشته: نمومنش مصاحبه ای که من خیلی پیش از ایشون خوندم فکر کنم با فوکوس نیوز المان بود اگر اشتباه نکنم اونو بخونید متوجه میشید.

اگه امکان داره لینک مصاحبه رو بذارید...به هر حال شاید برداشته شخص شما این بوده.

bilbilak نوشته: اتفاقا اصلا نابرابر نیست
مگر خمینی با چه شعاری مردم رو تحریک میکرد ؟ وبعدش چی شد ؟حالا ایشون یک درجه هم رفته بالا از پادشاهی مشروطه هم حرف میزنه این دیگه باعث میشه اصلا نشه بهش اعتماد کرد

باز هم قیاس مع الفارق هست...مرام و منش خمینی از پایه و اساس مشکل داره چون خمینی اصولا دغدغه اسلام و اجرای احکام اسلام و برقراری حکومت اسلامی رو داشت که منجر به دیکتاتوری سیاه مذهبی شد.رضا پهلوی در بدترین حالت هم قابل مقایسه با خمینی نیست...یعنی انقدر مع الفارق هست این قیاس که فکر کنم نیازی نباشه بیشتر توضیح بدم...چطور شما پادشاهی مشروطه رو یه درجه بالاتر از دیکتاتوری مذهبی میدونید39؟ ضمنا باز هم هنوز مستندی به ما نشون ندادید که ایشون میگه پادشاهی مشروطه و لا غیر....



bilbilak نوشته: من هم توی کشور بودم هم بیرون کسی برای ایشون تره خورد نمیکنه در واقع نقش ایشون به جمهوری اسلامی خیلی داره کمک میکنه بخصوص اگر حرف از پادشاهی مشروطه هم بزنه.جمهوری اسلامی از کسی میترسه که حرف از حقوق مردم بزنه

ببین دوست گرامی...شما داری مباحث رو با هم قاتی میکنی...حرف زدن از سیستم یه بحث هست و حقوق مردم به بحث دیگه!!! میشه از ایده آل ترین سیستم هم حرف زد ولی در نهایت حقوق مردم رو زیر پا گذاشت.نمونه هم زیاد داریم تو دنیا...مهم اینه که اون سیستم رو طوری پایه ریزی کنیم که حقوق و آزادی های اولیه مردم درش به خوبی لحاظ شده باشه...یه قانون اساسی تا حد امکان منطبق با منشور جهانی حقوق بشر!! حالا مهم نیست سیستم پادشاهی مشروطه باشه یا جمهوری...
در مورد تره خرد کردن هم برام عجیبه شما از یه طرف میگه قصاص قبل از جنایت نمیکنم اما عملا در تمام نظراتت داری این کار رو میکنی...ایراد فرضی که به رضا پهلوی میگیری رو پیشاپیش خودت داری مرتکب میشی و اونم نپذیرفتن وجود و نقش بقیه گروه ها هست.به جای این پیشگویی ها بذارید در جبهه ای بجنگیم که آینده ایران به اون بستگی داره!!



bilbilak نوشته: هیچکسی نمیخواد در ورطه ی حکومت های پیشینی بیفته و باید ازش جلوگیری کرد ما هم تلاش میکنبم که دیگه مردم کشورمون دوباره از چاله به چاه نیفتن و اونم با آگاهی امکانپذیره.

حکومت پیشین و پسین نداره...سیستم و محتوای اون مهمه!!! برای مثال چرا الان ما از دوران هخامنشیان به نیکی یاد میکنیم؟ با این منطق شما باید به کلی بگیم یاد کردن از اون دوران هم اشتباه هست...پادشاهی مشروطه ای هم باز بر سر کار بیاد به هیچ عنوان نمیشه گفت حکومت پیشینی هست مگه این باز همون اشتباهات رو تکرار کنیم.بخش زیادی از تاریخ ما همراه بوده با حضور پادشاه و این قابل کتمان نیست.اگه مثل اسپانیا یا انگلستان یا ژاپن یا سوئد باشه من ایرادی درش نمیبینم...
درود بر شما و مردم ایران زمین

قبل از اینکه من شروع کنم صحبت هاتون رو تحلیل کنم خواستم پیشاپیش یه سری مباحث رو اذعان کنم که یک وقتی سوء تفاهمی در دیدگاه های ما به وجود نیاد.
پیشتر میخوام بگم کشور ما نزدیک به 2550 سال پادشاهی رو یدک میکشه و من به شخصه همیشه برای پادشاهان و تاریخمان احترام قائل بودم و هستم و این پادشاهان نقش بسیار مهم و بزرگی رو در کشور ما ایفا کرده اند و این برای همه قابل احترام است کسی با کل سیستم پادشاهی مخالفت نکرده چون کشور ما رو پادشاهان اداره میکردن و همان سیستم همیشگی که هر کسی به قدرت میرسید پادشاه میشد اما این سیستم ادامه داشته تا زمان قاجاریه و مردم که کم کم سواد سیاسی حداقل در درون شهرهای بزرگ پیدا میکنند میفهمند کلیه ی امور در دست پادشاه نباید باشه و مردم در امور مملکت باید دخالت کنند و این نقطه ی عطف بسیار بزرگی در تاریخ سیاسی ما بوده و هست که بنیان پادشاهی مشروطیت رو بنا میکنه و این پادشاهی بنا به "شرط" خیلی زیبا و دلپسند بوده که پادشاه فقط بشینه روی تخت پادشاهی و بقیه امور رو به سیاستمداران بسپاره و در امور مملکت دخالت مستقیم و غیرمستقیم نداشته باشه مگر حالا مسائل ملی یا فراخوانی که باز با نظر مجلس ملی داده بشه !اما مشکل اینجاست که این نقطه عطف باعث شد دست پادشاه رو کوتاه کنه و خب پادشاه این رو نمیپسندید و داستان ها پیش اومد چه در دولت قاجار که من الان نمیخوام بهش بپردازم و بعدها که داستان احمدشاه پیش اومد و رضاخان میرپنج با کودتا به سر کار میاد یعنی شروع کنده ی پادشاهی پهلوی حالا بماند که ایشون اول چه نظراتی و بعد چی شد من کاری به این هم ندارم اماااا هیچوقت این پادشاهان مجلس رو آدم حساب نمیکردند و مدام دخالت میکردند در امور ملی و حتی به قانون اساسی هم احترام نمیگذاشتند رضاخان که من یکجا خوندم مجلس ملی رو اصطبل خطاب میکرد و قانون اساسی رو یاوه گویی میگفت این چیزی بود من خوندم تیو یه کتابی حالا دروغ و راستش بماند ایشون 15 16 سال حکومت کرد با تمام دیکتاتوری هاشش و البته سازندگی هاش و بعدش رفتن و پسرشون با همکاری امریکا و انگلیس سر کار اومد ایشون هم راه پدرش رو ادامه داد و پادشاهی بدون قدرت رو نمی پسندید و اینقدر دخالت در امور کرد تا اینکه به قیام مردم منجر شد و از کشور بیرونش کردن و ایشون فرار کردن ، مقصود اینکه به خودشون احترام نگذاشتن .پادشاهی ارگان محترمی بود اما بی احترامش کردن و منجر به نابودی خودشون شد حال از همین حرفها میخوام به این نتیجه برسیم که مردم بنا به دلایلی که مشهود هستش ایشون رو بیرون کردن و دیگه سلسله ی پادشاهی تموم شد و به جمهوری اسلامی تبدیل شد که باز اینم همون پادشاهی بود منتها با این تفاوت که قانون اساسی اون رو ولی مینامه به جای پادشاه ! کاری بازم این ندارم از کل این حرفا میخوام به این نتیجه برسم که ارگان پادشاهی از بین رفت و خب کشورها و ملل بزرگ شدن اطلاع رسانی شد و نظام های مردم سالارانه تر ارائه شد و دخالت مردم رو به صورت مستقیم احراز میکرد و این سیستم حداقل برای ایران از بین رفت و برگشت بهش تقریبا حداقل از دیدگاه مردمی که هنوزم دارن زجر میکشن امکانپذیر نیست شما سوئد یا اسپانیا یا انگلستان رو با ایران قبل از انقلاب مقایسه نکنید که حالا در پایین بهش میپردازم در نهایت میخوام بگم پادشاهی بسیار زیبا بوده اما از نظر من دیگه به درد نمیخوره چون احترامش رو از دست داده و اگرم باشه بازم میده ما باید طبق تانسیل های خودمون حرف بزنیم نه بیشتر نه کمتر و طبق دیدگاه های که بین مردم رواج داره حالا در پایین بیشتر بهش میپردازم.

sonixax نوشته: عجب ! تشنه پادشاهی ای که مدام به طرفدارهاش میگه به من نگید شاهزاده بگید رضا پهلوی !!!
اولا که اینجوری هم نیست شما میگی ایشون توی همون فوکوس انلاین میگه هنوز توی دهات ها به من میگن ولیهد و این حرفا و انچنان خودش رو تشنه پادشاهی میدونه که حد نداره خواستید یه سرچ توی نت کنید میبینید که سخنانش کوس رسوایی جمهوری خواهی ایشون رو به صدا در آورده !
دوما تکلیف خودشم با خودش روشن نیست اما توی مصاحبه فوکوس انلاین مشخص شد دیدگاه ایشون چیه ما یکبار از ایشون خواستیم تکلیفش رو با خودش روشن کنه توی یه نشست اومده بود شرق امریکا دانشجوهای ایرانی "هو" کردن توی راهرو میگه هر کی هر چی دوست داره بگه واقعا این شد حرف ؟!پس چرا توی فوکوس انلاین چیز دیگه ای گفتی؟!! (مصاحبش هستش میتونید سرچ کنید)




sonixax نوشته: بله شاهکار کرده ، تقریبن تمام مخالفین نظام حتا خود شما چنین حرفی نمیزنید و شرط و شروط میذارید و ندیده و ندانسته دم از نظر اکثریت میزنید و میزنند.
خب دیگه این نظر شماست !
اینکه یه نفر بیاد بگه دولت باید به انتخاب مردم باشه به نظرتون شاهکار کرده که این حرفو زده ؟؟ خب پس میخواد به انتخاب اون باشه !
بعدش عزیزم بارها گفتم مردم ایران از نظامی که یکنفر بالا سر باشه بیزار شدن اینو شما برو توی مردم بپرس اصلا من چرا دخالت کنم شما بری چند سوال کنی از مردم متوجه میشی و من گفتم هر دولتی میخواد باشه باید به انتخاب این مردم باشه عزیزم کشور برای این مردمه و مردم تصمیم میگیرن چی باشه چی نباشه برای اطلاع از بودن سازمان پادشاهی هم شما میتونی بری چندتا سوال به صورت رندوم کنی متوجه میشی به قول عربها "اظهر و من الشمس" معادل پارسیش توی ذهنم نیست



sonixax نوشته: خیر مدرکی نیست - تیرباران افرادی که به کشور خیانت کرده اند هم جنایت نیست .آنهایی هم که خیانت نکرده بودند هرگز در زندانهای شاه کشته نشدند وگرنه امروز هیچ کدامشان زنده نبودند . حتا خود خمینیش !
اون داستان شیشه نوشابه و ... هم دروغ و شایعه هستش . مدرک مستند دارید رو کنید .
خر ما از کرگی دم نداشت !
اتفاقا همه ی اینها رو سند کردم کتابخونم به هم ریخته پیدا میکنم ضمیمه ی همین تاپیک میکنم مال زمانیه که با شاه دوست ها بحث میکردیم اما اینکه میگید تیرباران افرادی که خیانت کردند کار خوبی بوده چندتاشون رو نام ببرید حتما افرادی مثل گلسرخی منظورتونه !
دوما داستان شیشه نوشابه شکسته به خبرنگار امریکاییه گفت که همونی که چند وقت پیش فوت کرد اونم هست پیداش میکنم بهتون میدم داستان هر کی نمیخواد توی کشور وایسا 700 تومان هم میدم بره اینم هست مطمئن باشید همه ی کشتارها به کنار کشتار 17 شهریور هم حتما کار دگراندیشان بود دیگه نه ؟
پس با این حساب محمدرضا جنایتی مرتکب نشد چون که اصلا جنایتی وجود نداشته درسته ؟؟!!!!
فرح دیبا با اینکه خیلی به خودش فشار آورد چیزی نگه بازم در اینباره سوتی میداد میگفت خب اگر کسی کشته بشه بده اونوقت شما منکر میشی؟؟؟




sonixax نوشته: سرچ کوچیک توی گوگل از جنایات خواجه حافظ شیرازی ! هم مدرک و سند میاره . بنده عرض کردم سند و مدرک از منابع بی طرف . طبیعن شاه اللهی ها میگن هیچی نبوده - کمونیستها و ج.ا چی ها میگن از هیتلر هم بدتر بوده !
عیزیم گروه بندی نکن هم هی این به قول شما کومونیست ها و توده ای ها و فدایی ها و مجاهد هاا و غیره همه مخالف بودن همه چیز در دسترس هست کسی هم نمیتونه به شخص کسی حرفی بزنه تا وقتی همه چیز مستنده من روزنامه ها رو پیدا کنم نشونتون میدم چشم.



sonixax نوشته: تک تک حکومتهای حال حاضر دنیا - به خطر افتادن امنیت حکومت .
این دیگه جواب سوال من نبود !!!
از شما بعیده اینجوری جواب بدی !...


sonixax نوشته: هنوز نه به داره و نه به بار شما دارید طرف رو محکوم هم میکنید ! دستتون برسه بهش لابد اعدامش هم میکنید که از جنایتهای نکرده اش پیشگیری کنید ! حکایت اون بابایی که میره بده براش کت و شلوار بدوزند شده !
عجباا
اولا فرافکنی نکنید من کجا گفتم دستم به این برسه اعدامش میکنم و کجا گفتم ایشون میخواد جنایت کنه ؟؟؟ نقل قول هام رو بیارید
دوما ایشون از کارهای باباش هیچی نمیگه چون اگر بگه طرفداری سلطنت طلبان رو از دست میده فقط یادمه گفت پدرم اشتباهاتی هم داشت!!! این کل حرفش بود اما انگاری از پادشاهی خیلی میگه مثل اینکه فقط این یکی از پدرش بهش رسیده بقیش نیاز به گفتنش نیست...
پیشتر هم گفتم این کشور خیلی فرهیخته داره و نباید مردم رو بی شعور ونفهم فرض کرد این بدترین توهین هاست !! یا اگر اینجوری فکر نمیکنه پس چرا بازگو نمیکنه ؟!!!



sonixax نوشته: اگر شما حرفهای رضا پهلوی رو همون طوری که نوشتار بنده رو مطالعه کردید گوش کرده باشید تکلیف روشن میشه که چرا همش فکر میکنید میخواد پادشاهی راه بندازه ! شما دارید مدام ادعاهای کذب جمهوری اسلامی رو تکرار میکنید .
کی گفته اگر از خانواده ای به عنوان موزه برای جذب توریست استفاده بشه اون خانواده صاحب مملکت میشه ؟! و از مردم عادی جدا میشه و ... ؟! حد اقل همینهایی که اینجا مینویسم را با دقت مطالعه کنید جانم .
ببینید شما اول این حرف رو نزده بودی الان دارید تغییر میدید حرفاتون رو.
برای یکی مثل من هیچ فرقی نمیکنه چون ایشون به چه حقی میخواد پادشاه بشه که حالا بخواد موزه هم بشه ؟!! فقط به این حق که ایشون از نطفه ی محمدرضا هستش همین !
یعنی این کشور جاذبه کم داره فقط مونده ایشون بشه جاذبه حالا گیریم این حرف شما باشه یا طرفدارهاش یکی مثل من که میدونم و قبول ندارم اگر تونستید به مردم عادی اینو توجیح کنید و نظرشون رو جلب کنید خب بذارید پادشاه بشه حرفی نیست فقط قبلش یه شناختی از این مردم داشته باشید بعد سخن بگید..
حالا در خطوط پایانی یه سری توضیحات خدمتتون ارائه میدم



sonixax نوشته: هر در آمدی حتا بر پا کردن شهرنو برای جذب توریست و درآمد زایی برای کشور مفیده . اون بچه های خیابانی هم فقط در شرایطی که کشور درآمد درست و حسابی و غیر وابسته به نفت داشته باشه از خیابانها جمع میشند ! شما که خارج رفته اید چرا ؟!
درسته هر چیزی که درامدزایی کنه عالیه ولی ما مشکلاتی از ایشون بزرگتر داریم هنوز بعضی روستاها پل هوایی ندارن از روی رودخانه با چرخ دنده میگذرن حالا ما بیایم فکر پادشاهی ایشون با درامدزاییش باشیم مشکلات بزرگتر گریبان این کشورو گرفته همین وابستگی به نفت این کشورو این به مدت 100 ساله از بین برده بیچارشون کرده حالا این بحث ها بماند پایین تر چون در مورد پادشاه و درامدزایی میخوام توضیح بدم خدمتون میگم.


sonixax نوشته: طرفداران ما ! که یک درصد هم نیستند . بنده گفتم دست کم یک درصد طرفدار سیستم پادشاهی هستند . بنده هم طرفدار پادشاهی نیستم . ولی بدم هم نمیاد که حتا همین سید علی خامنه و خانواده اش رو بکنیم موزه ازش پول در بیاریم .
اها پس شما همون اول همینو میگفتی ، باید میگفتید برای من مهم نیست دیکتاتوری بالای سر کشوره یا جمهوری یا هر چیز دیگه مهم اینه پول در بیاریم حالا نظام سیاسی هر چی و هر کسی باشه مهم نیست ،مهم پوله و البته دیگه نمیگدی همین پولی که به دست میاد کدوم دستگاه حکومتی میخواد خرجش کنه چه فیلترهایی باید بگذرونه چه کسی اصلا میخواد بر روی مردم و خرج و مخارج مردم اعمالش کنه و بربای اینا برنامه ندارید فقط برای این برنامه دارید پولی در بیاد نظامش اصلا مهم نیست !!!
من استنباطی بود که از حرفاتون میکنم اگر غیر اینه تصحیح کنید اونوقت میشه روشن تر باهاتون بحث کرد .



sonixax نوشته: شیوه صحبت کردنتون این رو به مخاطب القا نمیکنه .
شما مطمئن باش بنده با هیچکسی پدرکشتگی ندارم اینو مطمئن باشید.
اگر روزی رضا پهلوی رئیس جمهور یا پادشاه مشروطه بنا به خواست و رای مردم بشه منم بهش احترام میذارم و قبول میکنم اما خود شخص من در درونم وسیاستم ایشون رو به عنوان پادشاه مشروطه ی حاکم بر ایران زمین قبول ندارم ...


sonixax نوشته: بنده پیشتر در این باره توضیح دادم ! مردمی که از روی آگاهی شورش کنند عله حکومتی هرگز فریب نمیخورند ! اصولن آدمهای بیسواد و نادان فریب میخورند . بنده هم پیشتر براتون توضیح دادم که چرا سخن شما اشتباهه .

مردم ایران در دوران انقلاب ۵۷ همون قدری میفهمیدند که رفتند و به جمهوری اسلامی آری گفتند !
بنده هم توی همون گفتآوردی که کردید کامل توضیح دادم داستان چه بوده و درست نیست کلی نخبه ی دانشگاهی رو نفهم و بیسواد جلوه بدید و گفتم مردم عصبی بودن به ستوه امده بودند و داستان از چاله به چاه رو براتون بازگو کردم و اینکه درست تصمیم نگرفتن.


sonixax نوشته: مردم عصبانی نبودند . مردم زیاده خواه بودند در عین حال بیسواد و نادان هم بودند . نتیجتن دنبال خمینی راه افتادند . فقط هم مردم نبودند تا رررررررررررررررررروشنفکرا نِ ما هم دنبال خمینی راه افتادن وقتی رررررررررررروشنفکر مملکت دنبال خمینی راه بیوفته تکلیف شعور و فهم بقیه روشنه !
البته اینم اضافه کنید که کدام روشنفکر در دوربر خود محمدرضا تشریف داشتن همگی یا در زندان بودن یا فراری یا باید خفقان میگرفتند اینها رو هم باید بگید چرا اینجوری بوده ؟


sonixax نوشته: به بنده ربطی نداره که شما مخالفشید یا موافقش . ولی شخصن برای اینکه دچار اشتباه نشوم مثل شما قصاص قبل از اثبات جرم نمیکنم . میگویم نمیدانم . تمام کسانی که پتانسیلی برای پیشرفت مملکت هستند باید در زیر یک قانون درست کنار هم جمع بشوند و احزاب خود را تشکیل بدهند و ....
شما انگاری اصلا توجهی به حرفهای بنده نمیکنید .
من بارها موافقتم رو با حرفهای شما اعلام کردم مثل همون تحزب در مجلس و کرسی ها اما شما حتی یک حرف بنده رو هیچی که قبول ندارید به اشتباه هم برداشت میکنید بفرمایید حالا کیه قصاص قبل از جنایت میکنه ؟
چه کسی گفته اگر کسی پتانسیل داره نباید حزب تشکیل بده ؟؟ کجا من اینو نگفتم
من که میگم اگر رضا پهلوی حزب و یا اندیشه ای داره باید در مجلس کرسی به دست بگیره به عنوان یک اندیشه من شخصا نظام پادشاهی رو نمی پسندم و از مردمم هم شناخت دارم شما باورت نمیشه برو از مردم سوال بپرس چیزی بالاتر از این !
اما اگر مردم به ایشون رای بدن دیگه بحثی نمیمونه ! اونم در یک رفراندوم آزاد تعیین میشه
در ضمن یه سر بند 209 اوین سر بزنید میبینید که خیلی اندیشه اونجا داریم که در بند تشریف دارین این کشور به اندازه ی کافی خودش اندیشمند داره که دارن اب خنک میخورن فعلا باید فکری به حال اونا کنیم.

sonixax نوشته: بنده هرگز با قاطعت حرفی رو نزدم ! مثل شما هم خودم رو وکیل وصی مردم نمیدونم که بخوام بگم اکثریت مردم نمیخواهند ! مگر شما با اکثریت مردم ایران صحبت کردید ؟! چون خودتون خوشتون نمیاد میگید پس حتمن بقیه هم نمیخواند !
ولی من بر خلاف شما میگم شاید در یک انتخابات آزاد مردم همین جمهوری اسلامی رو انتخاب کنند ! فرق من و شما اینه که من خودم رو نماینده تام الختیار مردم نمیدونم و از طرف حتا یک نفر حرفی رو نمیزنم .
ولی متاسفانه شما از طرف اکثریت مردم ایران اعلام نظر میفرمایید .
بنده وکیل وصی مردم نیستم واینم یکبار دیگه گفتم بنده موظفم به کسی که سواد سیاسی چندانی نداره آگاهی و اطلاع رسانی درست به دور از هر گونه غرض ورزی بدم و اینکارو تا روزی که هستم میکنم حالا دیگه انتخاب با خود اون شخص.
اعلام نظر من هیچ چیزی رو عوض نمیکنه من نظر خودم رو دارم و همیشه میگمش و جمهوری خواهی رو توضیح میدم اما این به این معنی نیست که اگرمردم پادشاهی رو انتخاب کردن کسی معترض باشه ! نه اینجور نیست شما مطمئن باش در ضمن شما هم بارها گفتید من دوست همچین چیزی باشه هر کسی برای خودش شاید ارمانشهری داشته باشه این رو نمیشه با فرافکنی ماله کشید.
بعلاوه اگر شما خیلی به حرفهای بنده شک دارید بفرما یک سر برو روستاها یک سر برو مترو نظرات پادشاهی رو بیان کن ببین مردم چی میگن جامعه دیگه داره سوادش رشد میکنه نمیشه گولشون زد نمیگم شما گول میزنی هااا کلا دارم میگم من مادرم کورده بارها من روستاهای کورد نشین رفتم و حتی زیر پادرهاشون و برای اگاهی خودم این سوالها رو پرسیدم شاید بیشتر حرفشون این بوده ما کسی رو میخوایم که خودمون تعیینش کنیم و اگر بد باشه بیاریمش پایین یکی دیگه بزاریم حالا درسته پادشاهی مشروطه هم همینه اما برای توضیح دادن این مثال هم باید زمان گذاشت توضیح داد هزینه خرج کرد تا مردم به یک کلیتی برسن بعد رای بدن ولی برای اثبات حرف شما یک نظرسنجی شفاهی کنید متوجه امر میشوید.


sonixax نوشته: شما هم آزادید در مورد سیستمی که میپسندید به مردم آگاهی بدید . من پیشتر گفتم که یک نظام چند حزبی رو میپسندم برام هم فرقی نمیکنه پادشاهی باشه یا جمهوری یا کمونیستی . فقط تکثر عقاید رو به رسمیت بشناسه و به همه اجازه فعالیت بده برای بنده کافی هستش .
کسی نگفته نظام چند حزبی خوب نیست من پیشتر از همه این صحبت ها این حرف رو موکداَ تایید کردم و گفتم کاملا درسته
اینکه من جمهوریت دوست دارم به خودم مربوط میشه و خب برام مهمه اما در توضیح نظام های حکومتی به افرادی که اطلاعات کم دارند یا اطلاع ندارند سعی میکنم همشون رو توضیح بدم نو ع شاخه و کاتگوری های اون نظام رو حال اینکه شما برات فرقی نمیکنه که چه حکومتی بیاد سر کار براتون مهم نیست این به من مربوط نمیشه شاید برای شما مهم نباشه اما برای من مهمه و خب تکثر عقاید و تحزب هم بر کسی پوشیده نیست و خب باید باشه کسی هم منکرش نبوده و نیست چون اگر این یکی نباشه دوباره همون اش و همون کاسه...


sonixax نوشته: در عین حال مثل سوئد که به هیچ عنوان کشوری دیکتاتوری نیست نیست ولی خانواده سلطنتی داره و پادشاه داره و ... دوست دارم که در ایران یک خانواده سلطنتی داشته باشیم و بهشان برسیم و خرجشان کنیم و ازشان موزه بسازیم که بواسطه آنها برای کشور درآمد بسازیم .
اولا شما اون بالا گفتید برام مهم نیست چه نامی میخواد بیاد سر کار حالا اینجا میگید دوست دارم خانواده سلطنتی داشته باشیم خب اینا تناقضه حالا بگذریم...
دوما عزیزم اینجا ایرانه شما اینجا رو با سوئد و کارل گوستاف یا پدرش مقایسه نکن یا پادشاهی های بعد از فرانکو در نظر داشته باش اینا متفاوتن توی ایران تعدد قومیت وجود داره با فرهنگی متفاوت با غرب اینجا مردم احساسی تر هستن در ضمن اونجا بنیان نظام پادشاهی برکنده نشده که دوباره بنا بشه اما توی ایران همین جور بوده و این همش باعث میشه در صورت مسئله تفاوت ایجاد بشه به همین راحتی که شما میگی نیست ...


sonixax نوشته: یک اصل ساده در تجارت هست که اگر میخواهید تجارتتان بازدهی داشته باشد باید برای آن تجارت خرج کنید . اصل ساده ای که گویا شما بدان واقف نیستید .
بله درست میگید ما واقف نیستیم شما واقفید.


sonixax نوشته: اگر قرار است از تاریخ ایران توسط توریسم درآمد سازی کنیم باید خرجش کنیم . خونشان هم رنگین تر باشد یا نباشد باید مثلن در سال ۱۰ میلیون دلار خرجشان کرد که در کنارش سالی چند میلیارد دلار درآمد داشت . درست کاری که انگلیس میکند - کاری که سوئد میکند ، کاری که یونان میکند ، کاری که چین میکند و کاری که خیلی کشورهای دیگر میکنند .
این حرفا دیگه یه جور تزهای فانتزینه
اگر نهایت هم همچین چیزی میخواد باشه باید روش کار بشه روش اندیشه بشه فرهنگ سازی بشه بعد عمل بشه وگرنه اگر شما یهو بیای بگی همچین چیزی کمی تحملش مشکل و تحلیلش زمانبره پیشتر هم گفتم مردم ما با مردم غرب از لحاظ فرهنگی متفاوتن.


sonixax نوشته: اون بچه های خیابانی هم که شما نگرانشان هستید فقط زمانی وضعشان بهتر میشود که کشور درآمد داشته باشد - با ماچ و موچ نمیشود برای آنها یک زندگی سالم تامین کرد . با درآمد نفتی به تنهایی هم نمیشود . باید تمام صنایع از انرژی و توریسم بگیرید تا صنایع الکترونیک و ... را با هم و کنار هم برای درامد زایی کشور استفاده کرد .
یه جوری دارید میگید انگاری ما نمیدونیم خب ما هم هیمنو گفتیم اما شما زاویه دیدت یه چیز دیگست زاویه دید من یه چیز دیگست خدوتون بالا متوجه شدید و توضیح دادم..


sonixax نوشته: آی من چون از رضا پهلوی خوشم نمیاد (نفرت کور دارم) پس گور پدر درآمدی که میخواد از طریق خانوادش برای کشور ایجاد بشه حرفهای صد من یک غازِ احساسی و بنیادگرایانه ای است که طی همین سی و چند سال اخیر این بلا را به سر کشور آورده . شما هر کسی که میخواهید باشید و هر عقیده ای هم که میخواهید داشته باشید . حق ندارید سلایق خود را مقابل منافع کشور قرار دهید . حتا اگر از چیزی بشود یک دلار برای کشور درآمد زایی کرد باید ازش استفاده کرد . منافع کشور همیشه مقابل سلایق من و شما قرار داره .
دیگه اینجور ادبیاتی رو نداشتیم ...
حالا شما از باب دیگه در اومدی حالا ادبیاتتون داره متفاوت میشه یعنی کل حرف ما به اینجا رسید که شما عصبی بشید و از این حرفا بزنید ؟
منافع کشور و مردم مهمترینه اما چطور و چگونه و با چه قیمتی ؟
بیا من هزارتا مورد برات جور میکنم که اصلا نیازی به درامد پادشاه برای ایران نباشه تا اونجا که ما دیدیم پادشاه ها فقط خرج کردن همین درامدی نداشتن تازه دزدی هم میکردن کلی هم بنیادهاشون خرج برمیداشت و همینم الان داریم به نظرت علی خامنه ای درامدزایی داره ؟
در ضمن ما کاری به اونش نداریم ما منظورمون نوع نظام بود که شما برگردوندی مسئله رو ..


sonixax نوشته: همین سلیقه های کشکی باعث شده که ایران کلی مدال در مسابقات ورزشی رو از دست بده یا کلی معاملات کلان اقتصادی رو ببازه . درست همون تفکری که جمهوری اسلامی داره .
کل حرفها هایی که زدیم به اینجا ختم شد که به سلیقه ی ما بگی "کشکی" !!!!
حالا بفرمایید کیه که داره دیکتاتوری به خرج میده ؟ ما هرجا نظر شما درست بوده اعتراف کردیم غیر این بوده ؟
اگر یه ادم بیطرف حرفامون رو بخونه معلوم میکنه کدوممون بیطرفیم و کی طرف منافع مردمه
اینجور ادبیات اصلا جالب نیست.


sonixax نوشته: میدوار بودم که مطالب را درست مطالعه کنید !
شما مدام از نظر اکثریت حرف میزنید ! شما از کجا میدانید اکثریت چه میخواهد ؟ با تک تک مردم صحبت کرده اید یا وکیلشان هستید ؟!
اشاره بنده به من و تو مستند از تهران تا قاهره نبود !!!!! تامین مخارج سرسام آورش بود .
ما هم متوجه شدیم یه جور گرایشات لیبرالی دارن حالا هر کسی هم میخواد پشت این شبکه باشه منظورتون اینه سلطنت طلبان اداره میکنند ؟


sonixax نوشته: بنده در مسایل اینچنین یک بیطرف کامل هستم و درست مانند همین حرفها را در مورد مجاهدین و کمونیستها و سبزها و ... هم میزنم . هر کدام از اینها دست کم یک درصد طرفدار دارند و میزان محبوبیت واقعیشان مادامی که یک انتخابات آزاد برگزار نشود معلوم نمیشود .

اینکه محبوبیتشان بیشتر یا کمتر بشود دیگر میشود به عملکردشان در شکل یک حزب در ایران آزاد فردا .
ما هم میگیم همه ی ازادن در تحزب در مجلس و اعتقادات
بحث ما نظام سیاسی بود انتخابات هم بشه رای رو مردم مشخص میکنند نه من و شما اما بین مردم بودن یه سری حقایق رو برای شما روشن میکنه اگر ایران زندگی کرده باشید متوجه میشید مردم چه چیزی میخوان البته اگر بیسواد و اُمُل خطابشون نکنید.
Kaveh نوشته: به نظر من ما در شرایط فعلی چنان پتانسیلی از مردان سیاسی و مخالفان نداریم
که بخواهیم آنهایی را که به نوعی می توانند در مقابله با این رژیم به کاری
(هر چند کوچک) کنند را برانیم. اتحاد تمام گروههای سیاسی در شرایط فعلی تنها راه سعادتمندی ایران است.
بله موافقم کاملا
اما خیلی از این احزاب و گروه ها موافق رای مردم و خواسته های مردم نیستن و من به کرات دیدم
درواقع باید هر کسی در هر مقام و جایگاهی هستش و سیاست حالیش میشه بشینه برای منافع مردم و ازادی این مردم تلاش کنه که هنوز خیلی ها در اوپوزیسیون همچین پتانسیلی ندارند و مدام سر خواسته ها و انگیزه های سیاسی خودشون قدم برمیدارن.



Kaveh نوشته: ما کاری به گذشته پدر رضا پهلوی نداریم. به هر حال او ولیعهد آخرین پادشاه ایران است و موافقانی هم دارد.
بنده شخصا طرفدار هیچ نوع دیکتاتوری نیستم اما ما باید از هر فرصتی بهره مند شویم. اگر روزی ببینیم که
با وجود یک شاه مشروطه و حکومتی دموکراتیک می توان آینده بهتری برای ایران رقم زد و با توصل به آن
اتحاد و همبستگی ملی ایجاد کرد چرا این فرصت را از خود بگیریم.
خب دیگه این باید با رای مردم ایران با توجه به اگاهی که بهشون داده میشه مشخص میشه اگر مردم ایران موافقت کنند و رای اکثریت بدن حرفی نیست...


Kaveh نوشته: چرا باید در حالیکه کشور ما در دیکتاتوری می سوزد وقت و سرمایه خود را صرف دعواهای قدیم شاهی-مصدقی
کنیم. همه اینها بماند برای تاریخنویسان و پژوهشگران تاریخی. یا این دعواها جز ضعیف کردن نیروهای مخالف و
از راه بیرون کردن افرادی که می توانند در آینده ایران نقش آفرین باشند نتیجه ای به دست نمی آوریم.
اولا اینجا کسی مصدقی یا شاهی نیست من نمیدونم چرا اینجوری فکر میکنن
آواتار من به احترام مردیست که خدمت بزرگی به ایران کرد و از بین رفت همین بعدا هم عوض میشه حلا فعلا ایشونه
دوما دیگه داستان عین گذشته نیست توی همین خود ایران کلی مخالف وجود داره نمونش همون مسائل سال 88 و در ادامش اون اتفاقات بچه های ایران هم روشن شدن اما شدت سرکوب در حد اعدام بالاست و خب ناخودآگه رعب و وحشت میاره در ضمن در مون ایران پژوهشگرهای سیاسی بزرگی هم داریم که سرکوب شدن ..
Anarchy نوشته: اگه امکان داره لینک مصاحبه رو بذارید...به هر حال شاید برداشته شخص شما این بوده.
شما توی گوگل بزنید مصاحبه رضا پهلوی با فوکوس انلاین اونوقت پیداش میکنید


Anarchy نوشته: باز هم قیاس مع الفارق هست...مرام و منش خمینی از پایه و اساس مشکل داره چون خمینی اصولا دغدغه اسلام و اجرای احکام اسلام و برقراری حکومت اسلامی رو داشت که منجر به دیکتاتوری سیاه مذهبی شد.رضا پهلوی در بدترین حالت هم قابل مقایسه با خمینی نیست...یعنی انقدر مع الفارق هست این قیاس که فکر کنم نیازی نباشه بیشتر توضیح بدم...چطور شما پادشاهی مشروطه رو یه درجه بالاتر از دیکتاتوری مذهبی میدونید؟ ضمنا باز هم هنوز مستندی به ما نشون ندادید که ایشون میگه پادشاهی مشروطه و لا غیر....
درسته شاید در زمان نشه مقایسه کرد و یه جور سفسطه میشه اما زمان ها فرق داره اون در اون زمان با اون وسعت تفکر ایشون در این زمان با این فکر شاید درجش عین اون نباشه اام روند صعودی یا نزولی برابری میکنه باهاش
مستند هم بالا گفتم خدمت حضورتون
Anarchy نوشته: ببین دوست گرامی...شما داری مباحث رو با هم قاتی میکنی...حرف زدن از سیستم یه بحث هست و حقوق مردم به بحث دیگه!!! میشه از ایده آل ترین سیستم هم حرف زد ولی در نهایت حقوق مردم رو زیر پا گذاشت.نمونه هم زیاد داریم تو دنیا...مهم اینه که اون سیستم رو طوری پایه ریزی کنیم که حقوق و آزادی های اولیه مردم درش به خوبی لحاظ شده باشه...یه قانون اساسی تا حد امکان منطبق با منشور جهانی حقوق بشر!! حالا مهم نیست سیستم پادشاهی مشروطه باشه یا جمهوری...
به هر حال همون پادشاهی مشروطیت در تاریخ ما مگر چش بود ؟ قوانین اساسی درست سرجاشون بودن اام چرا عمل نشد ؟چرا شاه وقت عمل نکرد به شروط ؟ و غیره
تنها کسی که نادیده شمرده شد مردم بودن حالا مردم سیستم نظام پادشاهی رو مقصر میدونستن بعدشم که داتاسن های دیگه در واقع نظرم اینه هر کسی میاد باید از خود مردم باشه با رای مردم بره و بیاد و بتونه درست طبق قانون اساسی عمل کنه که ما همچین چیزی فعلا ندیدیم حالا دیگه داستان نظام پادشاهی اونم پسر اون پادشاه قبل که داستانش کلا فرق میکنه من نمیگم ایشون فلان و اینجوره اام حرفهاش رو میتونم درک کنم حداقل ..در ضمن کدوم سیستم ایده ال حقوق مردم رو زیرپا گذاشت جز اینکه شاید خود سردمدارهاش مشکل داشته باشه !


Anarchy نوشته: در مورد تره خرد کردن هم برام عجیبه شما از یه طرف میگه قصاص قبل از جنایت نمیکنم اما عملا در تمام نظراتت داری این کار رو میکنی...ایراد فرضی که به رضا پهلوی میگیری رو پیشاپیش خودت داری مرتکب میشی و اونم نپذیرفتن وجود و نقش بقیه گروه ها هست.به جای این پیشگویی ها بذارید در جبهه ای بجنگیم که آینده ایران به اون بستگی داره!!
هر جا که ایشون از حقوق مردم حرف بزنه من پشتیبانی اون حرف رو میکنم اما این مصاحبه آخر توی فوکوس انلاین جای خیلی انتقادها باز کرد اما اگر بحثی در باره ی مردم و حقوقشون کرده اون مورد احترامه و بحثی درش نیست در مورد تره خرد کردن هم دروغی من نگفتم یه واقعیته شاید ادبیاتش کمی بد باشه ولی واقعیتش اینجوریه.


Anarchy نوشته: حکومت پیشین و پسین نداره...سیستم و محتوای اون مهمه!!! برای مثال چرا الان ما از دوران هخامنشیان به نیکی یاد میکنیم؟ با این منطق شما باید به کلی بگیم یاد کردن از اون دوران هم اشتباه هست...
خب این الان شد قیاس مع الفارق
پس با این اوضاع حرف من درست میشه که ایشون هم مثل پدرش خواهد شد اینجورکه نمیشه استدلال کرد.دروان هخامنشیان طبق پتاسیل های زمان خودش بهترین نوع حکومت بوده و مورد احترام توضیح این داستان رو در اولین پستم گفتم میتونید بخونید دیدگاه رو...


Anarchy نوشته: پادشاهی مشروطه ای هم باز بر سر کار بیاد به هیچ عنوان نمیشه گفت حکومت پیشینی هست مگه این باز همون اشتباهات رو تکرار کنیم.بخش زیادی از تاریخ ما همراه بوده با حضور پادشاه و این قابل کتمان نیست.اگه مثل اسپانیا یا انگلستان یا ژاپن یا سوئد باشه من ایرادی درش نمیبینم...
توضیحات این داستان ها رو هم کاملا در توضیح به اون یکی دوستم بیان کردم اگر امکان داره اونجا بخونید که الکی تایپ نکنیم و جا نگیریم.53
bilbilak نوشته: اولا اینجا کسی مصدقی یا شاهی نیست من نمیدونم چرا اینجوری فکر میکنن
آواتار من به احترام مردیست که خدمت بزرگی به ایران کرد و از بین رفت همین بعدا هم عوض میشه حلا فعلا ایشونه
دوما دیگه داستان عین گذشته نیست توی همین خود ایران کلی مخالف وجود داره نمونش همون مسائل سال 88 و در ادامش اون اتفاقات بچه های ایران هم روشن شدن اما شدت سرکوب در حد اعدام بالاست و خب ناخودآگه رعب و وحشت میاره در ضمن در مون ایران پژوهشگرهای سیاسی بزرگی هم داریم که سرکوب شدن ..

بنده خودم مصدقی هستم. اصلا ایراد هم ندارد که آدم مصدقی باشد. شاهی هم به همین ترتیب. باید هر کس با افتخار و بدون ترس عقیده خود را داد بزند ولی در شرایط فعلی مصدقی و شاهی به جای جنگ باید دست در دست هم فکری برای آینده کنند. فکر کنم همه دیگر این توافق را داریم که هدف باید آزادی و دموکراسی باشد. همین کافیست که همه گروهها وارد شوند و هر گروه بسته به پتانسیل خود در رهبری و هدایت ایران نقش بیافریند.
گروههای سیاسی ما باید به آن درجه از خردمندی برسند که از نفی شخصیتهای بزرگ ایران دست بردارند و بایکوت و حذف را با نقد سازنده جایگزین کنند. در ایران آینده باید یک طرفدار شاه مجسمه یادبود مصدق را تایید کند و به همین ترتیب یک مصدقی یاد بودی از شاه و پدرش را تحمل کند. مسایل را نباید با هم آمیخته و سیاه و سفید قضاوت کرد. باید با خردورزی راه اینده را با درس گرفتن از گذشته پیمود.


bilbilak نوشته: اما خیلی از این احزاب و گروه ها موافق رای مردم و خواسته های مردم نیستن و من به کرات دیدم

فکر کنم نیات درونی گروهها را جز در اعمالشان نمی توان درک کرد. بهتر است بگذاریم عرصه برای همه باز باشد و هیچ گروهی به حاشیه رانده نشود.
Kaveh نوشته: ولی در شرایط فعلی مصدقی و شاهی به جای جنگ باید دست در دست هم فکری برای آینده کنند. فکر کنم همه دیگر این توافق را داریم که هدف باید آزادی و دموکراسی باشد. همین کافیست که همه گروهها وارد شوند و هر گروه بسته به پتانسیل خود در رهبری و هدایت ایران نقش بیافریند.
بله این که بحثش جداست اما واقعا ایا همه ی گروه ها اینچنین فکر میکنن ؟
اینقدر به هم ریخته و بی نظم هستش که اصلا بعید میدونم بشه اینا رو با هم جمع کرد هر کس هم برای حزب و دیدگاه های خودش داره میجنگه کمتر گروهی میشه به فکر ازادی مردم باشه حالا هر کسی بنا به امال خودش نظر میده.


Kaveh نوشته: گروههای سیاسی ما باید به آن درجه از خردمندی برسند که از نفی شخصیتهای بزرگ ایران دست بردارند و بایکوت و حذف را با نقد سازنده جایگزین کنند. در ایران آینده باید یک طرفدار شاه مجسمه یادبود مصدق را تایید کند و به همین ترتیب یک مصدقی یاد بودی از شاه و پدرش را تحمل کند. مسایل را نباید با هم آمیخته و سیاه و سفید قضاوت کرد. باید با خردورزی راه اینده را با درس گرفتن از گذشته پیمود.
دوست عزیز من اکنون به شخصه طرف مردم و ازادی مردم هستم و هر کسی که خدمت کرده رو میگم و همون کس هم اگر کوتاهی کرده رو هم میگم این دلیل نمیشه که از راهم دست بردارم و دقیقا همیشه تاریخ در حال تکراره حداقل برای کشور ما اینجور بوده تا الان اما الان بحث ایشون هستش که پیشاپیش خودش رو دیکتارتور ایران فرض کردن همین مصاحبه فوکوس انلاین رو بخونید متوجه میشید ، اخه یکی نیست بگه شما که دنبال ازادی مردم هستید چرا مدام از خودتون حرف میزنید.


Kaveh نوشته: فکر کنم نیات درونی گروهها را جز در اعمالشان نمی توان درک کرد. بهتر است بگذاریم عرصه برای همه باز باشد و هیچ گروهی به حاشیه رانده نشود.
فکر نکنم اینجوری باشه چون به هر حال هر گفتار یک کردار رو میطلبه هر ایدئولوژی و تفکری هم که تا الان بوده و جواب خودش پس داده وغیر اون نمیتونه باشه ، گروه های توی ایران که همه سرکوب هستند یا اونقدر چادر به سر میکنن تا زیاد توچشم نباشن مثل تحکیم وحدت گروه خارجی هم که خودشون رو یا جزو اپوزیسیون میدونن یا نمیدونن خب در عمل ازاد هستن و نوع تفکرشون هم مشخصه صحبت بر سر اینه شما تا با یک سلطنت طلب میشینی بحث میکنی از خوبی های خدابیامرز اعلاحضرت میگه خب این ادم رو عصبی میکنه ...
دیدی که این دوستمون منکر جنایت های محمدرضا شدن به این وضوح...
پادشاه باید خودش با هوش و ذکاوت و از همه مهمتر با سیاستی که در پیش میگیره امنیت کشور و تاج و تخت پادشاهی خودش رو حفظ کنه. من فکر نمیکنم روزی دوباره پادشاهی به این کشور برگرده. فکر هم نمیکنم بر فرض محال حتی در صورت دادن مجوز راهپیمایی در ایران , افرادی باشند در حد یک جمعیت که بروند در خیابان برای بازگشت ایشون تظاهرات کنند.
نسل پادشاهی همون نسل انقلابی بود که با غفلت و ندانم کاری شاه گند زد به این مملکت. نسل حاضر نه میشناسند شاه کی بوده و نه حاضرند بخاطر چیزهای خوبی که فقط خاطراتش رو شنیدند تلاش کنند تا شاهنشاهی دوباره برگرده. این موضوع یک آبیه که به جوب رفته و دوباره برنمیگرده سر جاش. آرمان نسل جدید دموکراسی هست که همین الان در روز روشن در اروپا و آمریکا میبینند. پادشاهی مشروطه هم در خوشبینانه ترین حالت چیزی بیشتر از دموکراسی نمیشود که بشود برایش مبارزه کرد.
بازهم میگم این وظیفه ی خود شاه بود که سلطنتش رو حفظ کنه و مردم حاضر نمیشوند که مبارزه کنند تا یک نفر که پدرش سلطنتش رو 33 سال پیش از دست داده رو دوباره به سلطنت برگردونند!
این اصلا منطقی نیست و در عمل هم امکانپذیر نیست.
بفرمایید متن مصاحبه ایشون با فوکوس آنلاین با اینک مصاحبه

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

شاهزاده رضا پهلوی ولیعهد ایران بود تا که در سال ۱۹۷۹ روحانیون پدرش را از ایران تاراندند. در مصاحبه از ماجرای غمباری می گوید که برخانواده اش رفته است و از آرزویش برای شاه شدن.
***

فوکوس آنلاین: آرزو دارید روزی تاج شاهی ایران را برسرگذارید؟
شاهزاده رضا پهلوی: صدالبته. اصولاٌ برای من چیزی از این بهتر نیست که با همۀ آنچه در اختیار دارم به کشورم خدمت کنم. در غیر اینصورت همۀ این زحمت ها را بر خود روا نمی داشتم و داوطلبانه خودم را در تیررس قرار نمی دادم.
فوکوس آنلاین: منظورتان از تیررس چیست؟ تهدید می شوید؟
پهلوی: بله! همواره پلیس بین الملل یا سیا به من زنگ می زنند و می گویند در کدام گوشه باز گروهی به دستور تهران برای کشتن من کمین کرده اند.
فوکوس آنلاین: کوتاه زمانی بعد در گذشت پدرتان شما در مصر به جانشینی او برگزیده شدید.
پهلوی: این مراسم در بیستمین زادروز من برگزار شد. طبق قانون اساسی ما می بایستی به این سن رسیده باشم تا بتوانم شاه شوم. البته بعد می بایست در مجلس ایران هم سوگند پادشاهی یاد می کردم. بنابراین می توان گفت که «بنا به قانون» شاه ایرانم.
فوکوس آنلاین: خودتان را امروز شاه می دانید؟
پهلوی: در روستاها هنوز من را «ولیعهد» می نامند. اما همیشه به هوادارنم می گویم من را فقط باید فردی ببینند که برای آزادی ایران مبارزه می کند. اینکه آیا روزی بر تخت خواهم نشست به ارادۀ مردم وابسته است. هیچکس نمی داند چند درصد مردم در انتخابات آزاد به نفع سلطنت رأی خواهند داد.
فوکوس آنلاین: امروز هم هنوز سلطنت را نظام حکومتی مناسبی برای وطنتان می دانید؟
پهلوی: بله. شخص شاه مهم است زیرا ایران کشوری چند قومیتی است که به شخصیتی بی طرف برای وحدت نیاز دارد. در دیگر کشورهایی هم که جامعۀ یکدستی ندارند سلطنت توانست نقش ثبات دهنده ای داشته باشد. برای نمونه در اسپانیای بعد از فرانکو.
فوکوس آنلاین: در سنجه با اسپانیا البته ایران در زمان پدر شما کشورِ چندان دمکراتیکی نبود.
پهلوی: پدرم براین باور بود که باید ابتدا به مردم تا حدی آموزش بدهد تا دمکراسی امکان پذیر شود. می خواست ابتدا جامعۀ مدنی ایجاد کند. نظامش اصلاح پذیر بود و درآخر هم با اصلاحات مؤافقت کرد.
فوکوس آنلاین: آنگونه که بسیاری از هموطنانش در آن زمان فکر می کردند دیگر خیلی دیر شده بود.
پهلوی: فراموش نکنیم: پدرم در آن زمان داوطلبانه کشور را ترک کرد. قذافی نبود، صدام حسین نبود، بشار اسد نبود که به قدرت بچسبد. و راه صلاح کشورش را درنظر داشت. بسیاری از انقلابی های آنموقع امروز نزد من می آیند و می گویند: «بهتر بود پدرت ما را بازداشت و اعدام می کرد. ما که خبر نداشتیم چه پیش خواهد آمد!»
فوکوس آنلاین: یک خواهر و یک برادرتان خودکشی کرده اند. چه چیزی آنها را به این کار وحشتناک واداشت؟
پهلوی: این دو نتوانستند هول –و- هراسی را که خانوادۀ ما شاهدش بود کاملاٌ تاب بیاورند. نمی دانم وقتی انسان ها تصمیم می گیرند به زندگی خود پایان دهند در سرشان چه می گذرد. این وضعیت روحی را نمی شناسم. اما مطمئنم که آدم چنین کاری را به دلایل سطحی انجام نمی دهد. تراژدی ها آنها برای من نمادی است برای تمامی یک نسل که من نسل گم شده اش می نامم. اینها را از کشور راندند: کمی مانده بود تا این نسل پا به صحنه بگذارد – و بعد همه چیزشان را گرفتند.
فوکس آنلاین: برای شما هم صادق است.
پهلوی: بله، البته. من هم از این نسلم. هفده ساله بودم که پدرم مجبور به ترک کشور شد – در اکتبر ۵۲ ساله می شوم. بیش از سه دهه است که مجبور به زندگی در تبعیدم. فکر می کنم دلیل اصلی اینکه توانستم سلامت و عزم جزم خودم را حفظ کنم میهن پرستیم بود، احساس وظیفه ام. اما معلوم است که من هم دلم برای وطنم تنگ شده، رنگ هایش، بوها.
فوکوس آنلاین: دوست دارید به ایران بروید؟
پهلوی: معلوم است! به آنجا متعلقم.
فوکوس آنلاین: اول که به تهران رسیدید چه خواهید کرد؟
پهلوی: همان کاری را خواهم کرد که مهاتما گاندی وقتی از آفریقای جنوبی برگشت انجام داد. به هرگوشۀ ایران سفر خواهم کرد تا خوب همه جا را بشناسم. البته من در تمام این سالها با مردم تماس داشته ام، اما خیلی از استان ها را مانده که ندیده ام.
فوکوس آنلاین: در سایۀ مذاکرات اتمی، شما در برلین و پاریس گفتگوهایی انجام دادید. چه هدفی داشتید؟
پهلوی: موضوع حقوق بشر برایم خیلی مهم است. این موضوع در صحبت ها با تأسف به نفع بحران اتمی مورد توجه قرار نمی گیرد. اما برای ایرانی ها نشانۀ مهمی است که مسئلۀ حقوق بشر هم در مذاکرات لحاظ شود. متحد طبیعی در مبارزه علیه ایرانِ هسته ای مردمند. اما ۳۳ سال است که فقط با نمایندگان حکومت گفتگو می شود، هرگز با مخالفان صحبت نکرده اند. این حکومت را نمی شود با تحریم به زانو درآورد بلکه با آنچه بیشتر از همه از آن می ترسد: با قیام مردم.
فوکوس آنلاین: بنابراین منظورتان این است غرب باید برای تغییر حکومت فشار بیاورد تا دولت ایران را از ساخت سلاح اتمی بازدارد؟ این راه حل است؟
پهلوی: حتماٌ. زیرا مسئلۀ اصلی نه برنامۀ اتمی که حکومت است. سعودی ها و بحرینی ها و قطری ها این را می دانند. چنین می نماید که فقط غرب فراموش کرده است. این حکومت بهترین پوکرباز دنیاست. پوکر بازی می کند تا بقای خود و قدرتش را با رهبری فعلی حفظ کند. برای این کار به سلاح نیاز دارد.
من در ماه های گذشته در جهت وحدت نیروهای مخالف فعالیت کرده ام: تمامِ طیف، سلطنت طلبان و جمهوری خواهان. در عمل امروز جمهوری خواهان از من حتی بیش از سلطنت طلبان حمایت می کنند. گرچه برنامه های ما با هم متفاوت است اما همه مجموعه ای از ارزش های مشترک را داریم: ما دمکرات های دین جداخواه هستیم و انتخابات آزاد در ایران می خواهیم.
فوکوس آنلاین: بسیاری از کارشناسان معتقدند که هر اقدام غرب محکوم به شکست است و حکومت را بیشتر تقویت خواهد کرد.
پهلوی: خیلی این حرف درست نیست. بسیاری از ایرانی ها حتی برای خلاصی از حکومت طرف مهاجمان خارجی را خواهند گرفت. وقتی مردم بعد از انتخابات مخدوش سال ۲۰۰۹ به خیابان رفتند و «اوباما – اوباما» سردادند و پلاکاردهایی به زبان انگلیسی رو به دوربین گرفتند این کار را نکردند که تمرین زبان کنند: پیامی بود که به غرب فرستادند!
فوکوس آنلاین: خودتان چه نقشی را در این روند خواهید داشت؟
پهلوی: من در ماه های گذشته در جهت وحدت نیروهای مخالف فعالیت کرده ام: تمامِ طیف، سلطنت طلبان و جمهوری خواهان. در عمل امروز جمهوری خواهان از من حتی بیش از سلطنت طلبان حمایت می کنند. گرچه برنامه های ما با هم متفاوت است اما همه مجموعه ای از ارزش های مشترک را داریم: ما دمکرات های دین جداخواه هستیم و انتخابات آزاد در ایران می خواهیم.
فوکوس آنلاین: چه مناسباتی با «جنبشِ» دمکراتیکِ «سبز» دارید؟
پهلوی: با رهبرانش تماس دارم. گرچه با موسوی شخصاٌ تلفنی صحبت نکرده ام. اما شبکه هایی وجود دارد که از طریق آنها گفتگو می کنیم. بسیاری از «اصلاح طلب هایِ» سابق در این فاصله متقاعد شده اند که حکومت را نمی توان از درون اصلاح کرد. امید به اصلاح از درون وقت تلف کردن است.
فوکوس آنلاین: گروه های مخالفی وجود دارد که از شما حمایت نمی کنند؟
پهلوی: فقط با مجاهیدن خلق و افراد حزب الله که همچنان پشت حکومت هستند هیچ گفتگویی نداریم. غیر از اینها با همه. حتی با «ملی - مذهبی ها». اصل مشترک ما باور به نظامی است دین جداخواهانه.
فوکوس آنلاین: برنامۀ مشخص شما چیست؟
پهلوی: مبارزه برای انتخابات آزاد. اولین گام در این راستا ایجاد شورای ملی خارج از ایران است. به این ترتیب ساختاری مرکزی به جای ۱۵ گروه مخالف ایجاد می کنیم که اکنون مستقل از هم کار می کنند.
فوکوس آنلاین: چرا باید این شورا خارج از ایران تشکیل شود؟ نباید روند تغییر در داخل آزاد شود؟
پهلوی: داخل کشور نمی توان سازمانی را ایجاد کرد که از حکومت علناٌ انتقاد کند. با این وجود معلوم است که این شورا حمایت مخالفان و فعالان را در داخل ایران خواهد داشت.
فوکوس آنلاین: ترکیب این شورای ملی قرار است چگونه باشد؟
پهلوی: هرگروهی یک نماینده به یک کمیتۀ مرکزی می فرستد. این کمیته به نوبۀ خود اختیار اجرایی نسبت به هیئت های مختلف دارد که کارهای مختلف برعهده می گیرند. برای نمونه کمیسیونی که عمل نافرمانی مدنی را در داخل ایران سازماندهی و هماهنگ می کند. یا کمیسیون دیگری که به راه های ارتباط با داخل و دادن اطلاعات از خارج به مردم می پردازد. و باز کمیسیون دیگری که مسائل مالی و پول – گردآوری را برعهده می گیرد. آنچه مشخص است: مادام که این حکومت برسرکار است نمی توان انتخابات آزاد برگزار کرد. از این رو در گام اول هر اقدامی را انجام می دهیم تا از دست حکومت راحت شویم. بعد مرحلۀ گذار است که در این مرحله دولت موقت ضروری خواهد بود.
فوکوس آنلاین: تقریباٌ اینگونه می نماید که در حال طراحی تشکیل دولت در تبعید هستید.
پهلوی: ما آن را دولت در تبعید نمی نامیم. فقط می گوییم که ما با این سازماندهی می خواهیم از مبارزه در ایران پشتیبانی کنیم. همه می دانیم مشکل در لیبی و سوریه چه بود: اینکه غرب با توجه به گسیختگی مخالفان، طرف صحبتی نداشت. می خواهیم از این اجتناب کنیم. می خواهیم با یک صدا حرف بزنیم.
با توجه به نامم و سرمایۀ سیاسیم و تجربۀ بین المللی که دارم می توان قطعاٌ به خوبی از ایفای این نقش برآیم. نام من را هر کس در ایران می شناسد. اگر من از شما خواهش کنم با موبایل خود شماره ای را در ایران بگیرید: مردم در آن سوی خط من را می شناسند. آیا این مزیت سیاسی بالایی نیست؟ من که نمی خواهم تخت شاهی را بازپس گیرم. اما من رهبری ملی هستم. می توانم نلسون ماندلایی باشم، مهاتما گاندی.
فوکوس آنلاین: خود شما این صدا هستید؟
پهلوی: اگر از من خواسته شود شاید مؤافقت کنم. داوطلب نمی شوم. اما با توجه به نامم و سرمایۀ سیاسیم و تجربۀ بین المللی که دارم می توان قطعاٌ به خوبی از ایفای این نقش برآیم. نام من را هر کس در ایران می شناسد. اگر من از شما خواهش کنم با موبایل خود شماره ای را در ایران بگیرید: مردم در آن سوی خط من را می شناسند. آیا این مزیت سیاسی بالایی نیست؟ من که نمی خواهم تخت شاهی را بازپس گیرم. اما من رهبری ملی هستم. می توانم نلسون ماندلایی باشم، مهاتما گاندی.
فوکوس آنلاین: می توانید تصورش را بکنید که دست از خواسته های سیاسی خود بردارید و تنها مانند یک فرد معمولی زندگی کنید؟
پهلوی: فکر می کنید که مثلاٌ هوادارانم چنین چیزی را می پذیرند؟ اینان زندگی را بر من جهنم خواهند کرد و من را خائن خواهند دانست! بنابراین من برخلاف خواهران و برادرانم اصولاٌ چارۀ دیگری ندارم. و از این رو تصمیم گرفته ام این نقشی را که سرنوشت برایم رقم زده است خیلی جدی بگیرم. وگرنه نمی توانم به چشمان خود نگاه کنم.
* از: آندرئا-کلاودیا هوفمان / در: فوکوس آنلاین
21 خرداد 1391

لینک اصلی خبر در هفته نامه آلمانی
bilbilak نوشته: فوکوس آنلاین: در سنجه با اسپانیا البته ایران در زمان پدر شما کشورِ چندان دمکراتیکی نبود.
پهلوی: پدرم براین باور بود که باید ابتدا به مردم تا حدی آموزش بدهد تا دمکراسی امکان پذیر شود. می خواست ابتدا جامعۀ مدنی ایجاد کند. نظامش اصلاح پذیر بود و درآخر هم با اصلاحات مؤافقت کرد.

واقعا واقعا یک ادم ازاده همچین حرفی میزنه که مردم رو بیسواد خطاب کنه ؟
یکی نیست بگه کدوم اصلاحات اقای پهلوی با این دیدگاه میخوای ما رو برای ازادی اماده کنی ؟
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7