قوانین غذایی یهود کشروت نام دارد که گستردگی زیادی دارد. به نظر من دلیل مهم این قوانین جدا سازی اسرائیلیها از اقوام اطراف خود و کلا بقیه به عنوان قوم برگزیده بود تا از آنها متمایز شوند ، به عنوان مثال در تورات یک قانونی هست که بزغاله را در شیر مادرش نباید پخت ، دلیل این قانون این بود که اقوام بت پرست اطراف اسرائیل این کار را میکردند ، و خداوند کارهایی که آنها میکردند را برای قوم ممنوع کرده بود.
shinbet نوشته: قوانین غذایی یهود کشروت نام دارد که گستردگی زیادی دارد. به نظر من دلیل مهم این قوانین جدا سازی اسرائیلیها از اقوام اطراف خود و کلا بقیه به عنوان قوم برگزیده بود تا از آنها متمایز شوند ، به عنوان مثال در تورات یک قانونی هست که بزغاله را در شیر مادرش نباید پخت ، دلیل این قانون این بود که اقوام بت پرست اطراف اسرائیل این کار را میکردند ، و خداوند کارهایی که آنها میکردند را برای قوم ممنوع کرده بود.
معنی این «قوم برگزیده» چیه؟ چه دلیلی هست که خداوند این کار رو بکنه و قوم برگزیده داشته باشه؟
kourosh_bikhoda نوشته: معنی این «قوم برگزیده» چیه؟ چه دلیلی هست که خداوند این کار رو بکنه و قوم برگزیده داشته باشه؟
برگزیده شدن اسرائیل به ۲ دلیل بود . ۱ . اسرائیل برای این انتخاب شد که شریعت مقدس خداوند را دریافت کند و صاحب این عهد باشد ، این انتخاب بخاطر این نبود که اسرائیل از بقیه برتری داشت ، بلکه بخاطر این بود که از بقیه کمتر بود(تثنیه ۷:۷-۸) ، یعنی در واقع نوری برای امّتها باشند. دلیل دوم نیز آمدن ماشیخ از میان این قوم بود ، خداوند این قوم را انتخاب کرد را ماشیخ خود را از میان نسلی از یکی از قبیلههای این قوم اسرائیل به نام یهودا وارد جهان کند.
کلاً، برگزیدگی در کتابِمقدس برپایهی نژاد یا موقعیت اجتماعی و اینها نیست. خدا اسرائیل را برنگزید چون نژاد برتر بود (یا چیزی شبیه به آن)؛ بلکه، ازدیدگاهِ مسیحی، برای اینکه بتواند از طریق آنها هدفش را بهاجرا بگذارد. خدا قومی بهوجود آورد تا از طریق آنان خود را به بشریت بیان کند؛ و نجات را برایشان مهیا نماید.
توجّه شود که بین موسی و عیسی چیزی حدود دوازده یا چهارده قرن فاصله هست (چیزی حدود از صدر اسلام تا اکنون). در این فاصلهی زمانی استانداردها و الهیات و اخلاقیاتی خاص در قوم اسرائیل نهادینه شدند. این در واقع، همان فضایی بود که مسیح در آن برانگیخته شد و توانست آنچه را که خواست خدا بود (= پادشاهی خدا) را به ما عرضه کند.
برای درک بهتر این مهم، شاید بد نباشد رسالت عیسی (و رسولانش) را با رسالت ادعایی پیامبر اسلام مقایسه کنیم. این آقا ۱۴۰۰ سال پیش در یکی از بدویترین و دونمایهترین تمدنهایی که تاریخ بشری به خود دیده، ناگهان ادعا کرد که پیامبر خداست و ۱۲ سال رسالتش را تبلیغ کرد، و جز تعداد اندکی، کسی به او ایمان نیاورد. آخر سر، به دلیل توهینهایی که به فرهنگ و باورهای خویشان و همشهریهایش روا داشته بود، ناچار به فرار به مدینه شد و از آنجا هم دینش را با کشتار و سرکوب و ... به پیش برد. علی دشتی، در کتابِ ۲۳ سال، چه زیبا نوشته است:
اغلب كسانی كه از محمد معجزه میخواستند تا مسلمان شوند و خداوند در باره آنها میفرمايد: «اگر فرشته نازل كنيم و مردگان با آنها سخن گويند باز ايمان نخواهند آورد،» ده سال بعد كه برق شمشير محمد و يارانش درخشيدن گرفت، ايمان آوردند بهطوریكه خودِ خداوندْ فرموده است «يَدْخُلُونَ فی دينِِ اللهِ اَفْواجاً».
من در این رابطه این نوشتار را دارم:
خلاصهی کلام اینکه بهقول سعدی،
حکمت محض است، اگر لطف جهان آفرین
خاص کند بندهای، مصلحت عام را
امیدوارم منظورم را درست رسانده باشم.
Jooyandeh نوشته: و نجات را برایشان مهیا نماید.
اصولن چرا خدا باید انسان رو نجات بده ؟
Jooyandeh نوشته:
چون انسان، بنا به طبیعتش، به آن نیازمند است.
خب این خدا انسان رو از چی نجات میده؟! همون چیز رو مگه خدا خودش نیافریده؟! خب چرا مشکلی برای انسان درست کنه که بعد بخواد نجاتش بده...
Jooyandeh نوشته: کلاً، برگزیدگی در کتابِمقدس برپایهی نژاد یا موقعیت اجتماعی و اینها نیست. خدا اسرائیل را برنگزید چون نژاد برتر بود (یا چیزی شبیه به آن)؛ بلکه، ازدیدگاهِ مسیحی، برای اینکه بتواند از طریق آنها هدفش را بهاجرا بگذارد. خدا قومی بهوجود آورد تا از طریق آنان خود را به بشریت بیان کند؛ و نجات را برایشان مهیا نماید.
چند پرسش برای من هست در این زمینه. یک اینکه چرا خداوند اسراییل رو برگزید؟ دو اینکه اصولن چه پیوند منطقی بین برگزیدگی و این فرق ها و دستورات و احکامی که برای این قوم نوشته شده هست؟ یعنی مثلن اگر خداوند خودش و پیغمبرش اعلام کنند که این قوم برگزیده من هستند و در عوض بزغاله رو هم مثل قوم همسایه در شیر مادرش بجوشند، چه اتفاقی میفته؟
نکته دیگه اینکه با توجه به توضیحات شما، میشه نتیجه گرفت که قوم اسراییل دیگه برتر نیستند و پس از عیسی این برتری رو از دست دادند. آیا تایید می کنید؟
Havadar_e_Democracy نوشته: خب این خدا انسان رو از چی نجات میده؟! همون چیز رو مگه خدا خودش نیافریده؟! خب چرا مشکلی برای انسان درست کنه که بعد بخواد نجاتش بده...
خدا برای انسان کرامتِ انسانی قائل شده است. آزادی در انتخاب بخشی از آن ویژگیهایی هست که یک انسان را طبیعتاً انسان میگردانند.
Jooyandeh نوشته: خدا برای انسان کرامتِ انسانی قائل شده است. آزادی در انتخاب بخشی از آن ویژگیهایی هست که یک انسان را طبیعتاً انسان میگردانند.
البته شاید تو این تاپیک جای این بحث نباشه!! اما فکر میکنم در این زمینه سعی نکنید چیزی رو توجیه کنید چرا که در هر صورت فکر نمیکنم جوابی بهتر از اسلامیون بتونید ارائه کنید و سطح بحث به شدت افت میکنه!!!
وقتی دیدم نوشتین" پادشاهی خدا" نمیدونم چرا ناخودآگاه یاد فیلم ارباب حلقه ها و بازگشت پادشاه افتادم