دفترچه

نسخه‌ی کامل: روش ساختن آبجو از ماءالشعیر
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2
بعد از گذشت 2 تا 3 هفته از همجواری شکر، مخمر و ماءالشعیر، اکنون میتونید با هدف گازدار کردن محلول، اون رو شیشه کنید. جزئیات کار توضیح داده شده ولی برای بدست آوردن آبجو با کف بهتر، به نکات و ریزه‌کاری‌هایی در این پیک اشاره میکنم:

1. همانطور که گقته شد، محصول تخمیر شکر عبارتست از الکل و گاز دی اکسید کربن. گاز دی اکسید کربن رو که با کمک قفل هوایی که ساختیم فرستادیم رفت. بنابر این لازمه دوباره محلول رو گازدار کنیم تا آبجویی گوارا تولید شده باشه. نکته اینجاست که همه‌ی مخمر و شکری که در مرحله نخست استفاده کردیم، مصرف نشده و اندکی باقی میمونه که به فرآیند گازدار شدن بطری کمک میکنه.

2. با توجه به نکته بالا، باید حواستون باشه که مقدار قند یا شکری که در مرحله گازدار شدن اضافه میکنید خیلی زیاد نباشه چون خطر ترکیدن بطری رو به همراه داره. همچنین نیاز به اضافه کردن مخمر هم نیست. اندک مخمر باقی مونده در محلول وظیفه خطیر کربنیزاسیون رو برامون به عهده میگیرند.

3. همانطور که گفته شد میتونید از هر ماده حاوی شکر هم به جای قند یا شکر استفاده کنید. ولی دو نکته وجود داره: یک اینکه قند و شکر به مقدار قابل توجهی مصرف میشوند چون قند ساده شیمیایی هستند. ولی سایر مواد قندی مانند عسل یا شهد حاوی مواد افزودنی دیگه ای به جز قندها هستند. خصوصن اگر نوع کارخانه ای و غیرطبیعی باشند. بنابر این در صورت انتخاب شیرینی دیگه، باید بر اساس تجربه مقدار بیشتری از فرمول ارائه شده (10 گرم بر لیتر) بریزید. نکته دوم اینه که موادی غیر از شکر یا قند از خودشون رگه هایی از طعم جدید رو در محلول باقی میگذارند و اصطلاحن «شخصیت» آبجو رو عوض میکنند.

4. این مرحله حداقل باید 2 هفته طول بکشه. بنابر این صبر کنید و از مصرف پیش از موعد خودداری کنید. پیش از دو هفته هنوز قند موجود در محلول مصرف نشده و ممکنه مایع شیرینی تولید شده باشه که خوردنش نه برای شما نه برای میهمانتون جالب نیست.

5. اگر پیش از دو هفته بطری ها رو باز کنید، مقدار زیادی گاز بلافاصله خارج میشه. این گاز در واقع گاز تولید شده هست که به سطح مایع اومده ولی به خاطر عجله شما، فرصت بازگشت به مایع رو نداشته. توضیح اینکه برای محلول شدن گاز درون مایع، باید فشار سطح مایع و فشار خود مایع برابر بشه. تا پیش از دو هفته گاز تولیدی مشغول آمدن به سطح بوده تا فشار سطح مایع رو افزایش بده ولی به خاطر نرسیدن به مقدار لازم، به داخل برنگشته.

6. با توضیح بالا، مشخص میشه که اگر چنانچه بعد از یک هفته احساس کردید شیشه ها سفت و محکم شدند پس میتونید اونها رو مصرف کنید خطا کردید. همونطور که گفتم این محکم شدن شیشه ها دلیلی بر محلول شدن گاز درون مایع نیست.

7. برای داشتن کف پایدار و لذتبخش، اجازه بدید بیشتر از دو هفته شیشه ها دست نخورده باقی بمونند. در اونصورت محلول شما گازدارتر شده و ثبات بیشتری پیدا میکنه. ضمن اینکه سرو کردن آبجو به صورت سرد و تگری بر ثبات کف و جالب شدنش می افزاید.
چپ و راست به ما سفارش ساخت آبجو میدند. میگم یادتون میدم خودتون بسازید میگن نه تو بساز برامون پولشو میدیم E40d
ملت کون گشاد ایران E011
فرآیند بطری کردن در مرحله‌ای انجام میشه که بعد از گذشت 2 یا 3 هفته از همجواری شکر، مخمر و ماءالشعیر اکنون دیگه الکل کافی تولید شده و بیشتر مخمرها به مصرف رسیدند. بنابر این برای گازدار کردن و همچنین آماده کردن مایع جهت سرو اونها رو درون شیشه میریزیم و به همراه مقداری قند جدید بهشون زمان میدیم تا دوباره عمل تخمیر انجام شده و گاز مورد نیاز تولید بشه. البته الکلی هم در طی این عمل تولید میشه که مقدارش ناچیزه و بیشترِ هدف ما از این مرحله، تولید گازِ خوشاید جهت سرو هست. نکات زیر در مورد این فرآیند به نظرم میرسه که در اختیارتون قرار میدم:

1. اگر به جای گالن های 18-20 لیتری که در پست نخست توضیح دادم، از گالن های آب معدنی 19 لیتری استفاده کنید، علاوه بر اینکه محلول داخل گالن براتون بیشتر قابل دیدن میشه، در فرآیند بطری کردن هم دستتون بازتره و میتونید تا واپسین مقادیر مایع درون گالن رو پمپاژ کنید.

[ATTACH=CONFIG]4282[/ATTACH]

... ادامه دارد
سلام دوست عزیز و ممنون از متنتون
بنده سوالی داشتم در این خصوص كه اگه بتونم گیاه رازك طبیعی پیدا كنم چطور و چه زمان در طی این پروسه باید از اون استفاده كرد. چون همونطور كه میدونید رازك هم شیرینی بجا مونده نهایی محلولو میگیره و به اصطلاح آبجو رو تلخ میكنه و هم عطر و طعم خوبی به اون میده. البته گیاه خشك شده رازك هم تو بازار موجوده ولی تازه اون خیلی تاثیرش بیشتره. ممنون میشم اگه جواب بدید. E00eE00eE00e
[ATTACH=CONFIG]5094[/ATTACH]
kavoshm نوشته: سلام دوست عزیز و ممنون از متنتون
بنده سوالی داشتم در این خصوص كه اگه بتونم گیاه رازك طبیعی پیدا كنم چطور و چه زمان در طی این پروسه باید از اون استفاده كرد. چون همونطور كه میدونید رازك هم شیرینی بجا مونده نهایی محلولو میگیره و به اصطلاح آبجو رو تلخ میكنه و هم عطر و طعم خوبی به اون میده. البته گیاه خشك شده رازك هم تو بازار موجوده ولی تازه اون خیلی تاثیرش بیشتره. ممنون میشم اگه جواب بدید. E00eE00eE00e
[ATTACH=CONFIG]5094[/ATTACH]

درود بر شما. در این روش نه نیاز و نه جایی برای افزودن رازک نیست. رازک محلول در مایع ماالشعیر کافیه.
صفحات: 1 2