Dariush نوشته: یک استعفا از طرف رئیس جمهوری که نهادی زیر نظرش مستقیما تمامِ ارتباطات و جزئیاتِ زندگی شخصی شهرونداناش را جاسوسی میکرده، که چیزی نیست که آنارشی جان!
نمیشینن که قصه های خاله زنکی شهلا با لیلا رو گوش کنن
!! شما خودت فکر میکنی دلیل این کار سیستم های اطلاعاتی چیه ؟
Anarchy نوشته: نمیشینن که قصه های خاله زنکی شهلا با لیلا رو گوش کنن !! شما خودت فکر میکنی دلیل این کار سیستم های اطلاعاتی چیه ؟
ببین آنارشی جان، اینکه چه چیز را جاسوسی میکردند و چه چیز را نمیکردند، اهمیتی ندارد. مهم این است که تمامِ عرصههای ارتباطی بین شهروندان (ایمیل، تلفن، فیسبوک، توئیتر و... ) همگی زیر نظر مستقیم انان بوده. هدف هم باز اهمیتی ندارد، چرا که آنان همیشه یک چیز میگویند : امنیتِ شهروندانمان !
Dariush نوشته: ببین آنارشی جان، اینکه چه چیز را جاسوسی میکردند و چه چیز را نمیکردند، اهمیتی ندارد. مهم این است که تمامِ عرصههای ارتباطی بین شهروندان (ایمیل، تلفن، فیسبوک، توئیتر و... ) همگی زیر نظر مستقیم انان بوده. هدف هم باز اهمیتی ندارد، چرا که آنان همیشه یک چیز میگویند : امنیتِ شهروندانمان !
پس چی اهمیت داره داریوش جان ؟ دنیا با ساختار فعلیش تا حدی این کنترل کردن ها رو هم میطلبه ...
راستی یه راست گرا از این حرکت دولت اوباما دفاع کرده بود،استدلال هاش هم البته جالب بود،سعی میکنم چندتاشو بزارم.
Anarchy نوشته: پس چی اهمیت داره داریوش جان ؟ دنیا با ساختار فعلیش تا حدی این کنترل کردن ها رو هم میطلبه ...
مهم این است که حریم شخصی شما تهدید میشود و معلوم نیست از دادههایی که از زندگی شخصی شما بدست میاید بعدا چه استفادههایی بشود.
ساختارِ دنیای امروز هم خود از همین بازیهای جاسوسی و پنهانی و جنگِ قدرت شکل گرفته «آنارشی» جان!
Dariush نوشته: مهم این است که حریم شخصی شما تهدید میشود و معلوم نیست از دادههایی که از زندگی شخصی شما بدست میاید بعدا چه استفادههایی بشود.
ساختارِ دنیای امروز هم خود از همین بازیهای جاسوسی و پنهانی و جنگِ قدرت شکل گرفته «آنارشی» جان!
خب شما چند تا حدس برای ما بزن ببینیم مساله تا چه حد فاجعه بار هست ؟؟؟
من شخصا تا اسلام هست از وجود چیز دیگه ای زیاد احساس خطر نمیکنم ...
گمان کنم درک گسترده ای از حقوق بشر نداریم
نقل قول:مخترع شبکه جهانی وب، در دفاع از نیاز به منشور حقوق اساسی
تیم برنرز لی، مخترع شبکه جهانی وب، روز چهارشنبه، ۲۱ اسفند، گفت که پس از افشای شنود و جاسوسی گسترده در مورد ارتباطات مردم توسط دولتها برای محافظت از آزادی بیان و حقوق کاربران شبکه جهانی اینترنت به یک «منشور کبیر» حقوق اساسی نیاز هست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، تیم برنرز لی در بیست و پنجمین سالگرد اختراع شبکه اینترنت گفت که برای تضمین معیارها و ارزشهای بنیادی شبکه اینترنت به منشوری شبیه به «مگنا کارتا» (فرمان کبیر پادشاه انگلستان که در دفاع از حقوق شهروندی در قرن سیزدهم میلادی صادر شد) نیاز هست.
از زمان افشاگریهای ادوارد اسنودن، کارمند سابق نهادهای امنیتی آمریکا، در مورد شنود و کنترل تماسهای تلفنی و اینترنتی مردم توسط ارگانهای اطلاعاتی آن کشور، موضوع آزادی بیان و حریم خصوصی کاربران روی شبکه اینترنت مورد توجه زیادی قرار گرفته است.
اعمال فشارها در انتقاد از این روش نهادهای امنیتی آمریکا و بهخصوص ادعاهای مربوط به جمعآوری اطلاعات مردم از شبکههای اجتماعی در نهایت باعث شد که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، انجام اصلاحاتی در روش کار نهادهای امنیتی آمریکا را اعلام کرده و کنترل مکالمات و ارتباطات رهبران و مقامات دولتهای دوست و متحد آمریکا را ممنوع کند.
تیم برنرز لی، مخترح اینترنت و کارشناس بریتانیایی ارتباطات مدرن، هشدار داد که افزایش سانسور و کنترل اینترنت در کشورهایی نظیر چین به حدی است که آینده دموکراسی را به مخاطره انداخته است.
او در مصاحبهای با شبکه خبری بیبیسی گفت: «آیا ما میخواهیم به همین وضعیت ادامه داده و به دولتها اجازه دهیم که کنترل خود را افزایش دهند؟ یا این که تلاش کنیم که یک قانون یا منشور اساسی و جهانشمول برای حفاظت از شبکه اینترنت تنظیم کنیم؟ اکنون اینترنت به بخش بسیار مهمی از زندگی همه مردم بدل شده و میتوان آن را با اهمیت حقوق بشر یکسان دانست.»
آقای برنرز لی ضمن پذیرش این که دولتها برای مبارزه با جرائم و خلافکاران باید قدرت و امکانات کافی داشته باشند تاکید کرد که فعالیت نهادهای امنیتی آمریکا و بریتانیا در زمینه کنترل و جمعآوری اطلاعات مردم باید شفافتر باشد و تحت نظارت دقیقتری قرار بگیرد. وی افزود این شفافیت و کنترل عمومی باید در مورد هر نهاد و موسسهای که به اطلاعات مردم دسترسی دارد اجرا شود.
خبرگزاری رویترز یادآوری میکند که آقای برنرز لی از ادوارد اسنودن حمایت کرده و اقدام وی در افشای روشهای جاسوسی گسترده نهادهای امنیتی آمریکا را «در خدمت منافع عمومی» توصیف کرده است.
تیم برنرز لی و نهاد مستقلی به نام «ورلد واید وب کنسرسیوم» که موسسهای بینالمللی با هدف ارتقای قابلیت و تواناییهای شبکه اینترنت است، در یک کارزار مشترک امسال را به عنوان سال مبارزه و تلاش برای تصویب یک منشور اساسی برای استفاده از اینترنت در هر کشور اعلام کردهاند.
او در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه بریتانیایی گاردین گفت: «حقوق همه ما از جهات و به اشکال گوناگون هر روزه نقض میشود. خطر اصلی در این است که ما به این وضعیت عادت کنیم. به همین خاطر من میخواهم از مناسبت بیست و پنجمین سال اختراع شبکه اینترنت استفاده کنم که همه ما با تلاش خود بتوانیم کنترل این شبکه را به دست خود گرفته و خود ما تعیین کنیم که برای ۲۵ سال آینده شبکه اینترنت را به چه شکل میخواهیم.»
و
زاکربرگ: اینترنت در خطر است
نقل قول:زاکربرگ: اینترنت در خطر است
مارک زاکربرگ بنیانگذار و مدیرعامل میلیاردر فیس بوک روز پنجشنبه ۲۲ اسفند در پیامی که روی صفحه فیس بوک خود منتشر کرد گفت که برنامه های شنود و جاسوسی دولت آمریکا از کاربران اینترنت خطری برای این شبکه است و اعلام کرد که برای ابراز نارضایتی و مخالفت خود با این وضعیت شخصا با باراک اوباما تماس گرفته است.
به گزارش رویترز یک روز قبل از انتشار پیام مارک زاکر برگ، وب سایت «اینتر سپت» در خبری اعلام کرد که اداره امنیت ملی آمریکا (ان اس آی) در برنامه های جمع آوری اطلاعات از سیستم های خودکار پخش بدافزار روی شبکه اینترنت و حتی از سرورهای جعلی با مشخصات فیس بوک استفاده کرده است.
مارک زاکر برگ در بخشی از پیام خود نوشت:«دولت آمریکا باید مدافع و پیشروی شبکه اینترنت باشد و نه خطری برای آن. آنها باید اقدامات خود در کنترل شبکه اینترنت را شفاف تر کنند در غیر اینصورت مردم بدترین تصور را پیدا خواهند کرد.»
بنیانگذار فیس بوک اضافه کرد که برای بیان «مخالفت و اعتراض خود به صدمه ای که دولت آمریکا به آینده همه ما می زند» شخصا با باراک اوباما تماس گرفته و به وی گفته است که در مورد عملکرد دولت در این زمینه سردرگم شده است.
آقای زاکر برگ در بخش دیگری از پیام خود نوشت:« دلیل اصلی ادامه کار و توسعه شبکه اینترنت این است که افراد و موسسات زیادی با کار مشترک خود سعی می کنند یک محیط امن مجازی ایجاد کرده و این فضای مشترک را برای استفاده تمام جهان بهبود ببخشند.»
«به همین خاطر من تحت تاثیر انتشار گزارش های مکرر در مورد عملکرد دولت آمریکا در این زمینه احساس سردرگرمی می کنم. وقتی که مهندسان شرکت ما با تلاش فراوان سعی می کنند امنیت اینترنت را افزایش دهند هدف ما مقابله با اقدامات تبهکارانه است و نه محافظت از کاربران در برابر دولت.»
روزنامه گاردین نیز می نویسد که موسسه فیس بوک درگذشته نیز ازاقدامات دولت آمریکا برای کنترل شبکه اینترنت انتقاد کرده است. ولی با توجه به اینکه خود موسسه فیس بوک نیز بارها به خاطر عدم رعایت حریم خصوصی کاربران مورد انتقاد قرار گرفته است می توان گفت که مارک زاکر برگ در این پیام خود لحن انتقادی بسیار تندی را به کار گرفته است.
مارک زاکر برگ یکی از مجموعه بزرگی از مدیران شرکت های بزرگ اینترنتی جهان است که از برنامه های کنترل و شنود شبکه اینترنت توسط نهادهای امنیتی آمریکا انتقاد کرده اند.
مجموعه ای از این شرکت ها از جمله فیس بوک، گوگل، یاهو، مایکروسافت و لینکدین در ماه دسامبر سال گذشته در یک بیانیه و اقدام مشترک از دولت آمریکا خواستند که روشهای کنترل شبکه اینترنت را اصلاح کند.
تحت تاثیر این اعتراضات رییس جمهور آمریکا اعلام کرد که در روش نهادهای امنیتی آن کشور تغییراتی صورت خواهد گرفت و از جمله ارتباطات مقامات ارشد دولتهای دوست و متحد آمریکا کنترل نخواهند شد.
ماریسا مایر مدیرعامل شرکت یاهو نیز در بیانیه ای در ماه دسامبر گفت :«افشای اقدامات و طرحهای دولت آمریکا برای کنترل ارتباطات مردم به اعتماد کاربران به شبکه اینترنت به شدت لطمه زده است ودولت آمریکا با انجام اقدامات لازم باید اعتماد مردم سراسر جهان را احیا کند.»
در پرانتز و به عنوان پاورقی بگویم، نکته مورد توجه برای من در این جا این بود که هم اختراع این فناوران مایه پیشرفت جامعه شده و هم این فناوران جلوتر از بقیه دانشمندان خواهان امنیت برای آن هستند. یعنی هم در فناوری یعنی به وجود آورنده نیرویی که مایه تغییرات اجتماعی و جهانی می شود و هم در حقوق بشر جلودار هستند. نکته ای که استفان هاوکینگ در کتاب طرح بزرگ یاد کرده ، آن جا که می گوید «ولی فلسفه مرده است» البته یک برداشت آزاد ساید به شمار آید
بهرحال به وجود آورنده این موج یعنی اسنودن نیز می تواند فناور یا کاربر فناور به شمار آید
تکنولوژی شبکه و وب به جایی رسیده که دولتها تقریبن هیچ نظارتی نمیتونند روش داشته باشند! و نهایتن تمام کنترل به بخش بسیار کوچک آن که در تصویر میبینید منتهی میشود :
[ATTACH=CONFIG]3782[/ATTACH]
مابقی همش پروپاگاندا و تبلیغاته! تبلیغات و اثر روانی خیلی بیشتر عامل بازدارنده هست تا نظارت واقعی.