m@hdi نوشته: با سلام
همانطور که همه میدانید جهاد 2 نوع است یعنی جهاد دفاعی و جهاد ابتدایی. من در مورد جهاد ابتدایی از یک آخوند سوال کردم و گفتم آیا جهاد ابتدایی مجوز این را میدهد که کشورهای اسلامی مثلا به کشورهای سکولار اروپایی حمله کنند و او در جواب گفت چون در کشورهای اروپایی مسلمین میتوانند آزادانه اسلام را تبلیغ کنند و مناسک دینیشان مثل نماز و روزه را بجا آورند نیازی به جهاد ابتدایی نیست.
آیا جهاد ابتدایی فقط در آزادی تبلیغ و انجام مناسک دینی خلاصه میشود؟ اگر خیر موارد دیگرش را بیان کنید (البته با منبع از قرآن و سنت چون میخواهم جوابم مستند باشد)
با تشکر
سوال شما دو جواب دارد:
۱- از جنبه تاریخی هر وقت مسلمانان در موضع ضعف بودند جهاد ابتدایی را مثل همان آخوندی که پاسخ داد تفسیر کرده اند و هر وقت در موضع قدرت بودند شمشیر را کشیده اند پدر ادیان دیگر را درآورده اند. مثل دوران پیامبر و دوران عمر و خلفا که چنین کردند.
این مقاله ویکی پدیا را حتما بخوانید:
جهاد ابتدایی - WiKi
۲- از لحاظ ملایان:
سنی ها که با داعش و القائده نشان دادند مدافع جهاد ابتدایی هستند.
ملایان شیعه دو دسته هستند که خامنه ای جزو دسته ای است که می گویند در دوران غیبت امام جهاد ابتدایی جایز است.
جهاد ابتدایی از دیدگاه مقام معظم رهبری؟ | پرسمان دانشجویی - اندیشه ی سیاسی
[COPY]اندیشه ی سیاسی آیت الله خامنه ای
جهاد ابتدایی از دیدگاه مقام معظم رهبری؟
مبانی فقهی جهاد ابتدایی از دیدگاه مقام معظم رهبری چیست؟
دانشجوی گرامی ضمن تشكر از تماس شما با این مركز ، در پاسخ به سوال شما ابتدا لازم است اشاره نماییم كه در زمینه جواز یا عدم جواز جهاد ابتدایی در عصر غیبت شاهد پیدایش دو دسته از فقها و دیدگاه ها هستیم كه در این میان حضرت آیت الله العظمی خامنه ای جزء افرادی هستند كه جهاد ابتدایی را در دوران غیبت جایز دانسته و در نتیجه به عنوان یكی از وظایف ولی فقیه معرفی می كنند ، این در حالی است كه بسیاری از فقها كه اكثر آنان را شامل می شود بر خلاف این دیدگاه ، جهاد ابتدایی را جزء اختصاصات امام معصوم و مربوط به دوره حضور می دانند به طوری كه حتی حضرت امام خمینی ره و یا صاحب جواهر كه اعتقاد راسخی به ولایت مطلقه فقیه و اختیارات ویژه آن دارند در بحث جهاد ابتدایی آن را از مختصات دوران حضور معرفی می كنند .
از طرفی بر اساس شواهد و قرائنی كه وجود دارد معظم له ، بحث جهاد ابتدایی را در مجموعه دروس خارج فقه خود مطرح كرده و مبانی و استدلال های خویش را در این زمینه مطرح فرموده اند . اما متاسفانه در حال حاضر متن این دروس انتشار نیافته است و به همین دلیل امكان اظهار نظر دقیق در باره مفاد و محتوای كامل دیدگاه های معظم له وجود نداشته و تنها بحثی كه در این زمینه وجود دارد عباراتی است كه در پاسخ به یك استفتاء در كتاب اجوبه الاستفتائات ، ذكر شده است كه به این شرح می باشد: ««بعید نیست كه حكم به جهاد ابتدائى توسط فقیه جامع الشرائطى كه متصدّى ولایت امر مسلمین است، در صورتى كه مصلحت آن را اقتضا كند، جایز باشد، بلكه این نظر اقوى است.» (رساله اجوبه الاستفتائات ، سوال 1048)
بنابر این تا زمانی كه متن این دروس انتشار نیافته است نمی توان دقیقا در مورد مبانی این دیدگاه از نظر حضرت آیت الله خامنه ای اظهار نظر نماییم . اما با توجه به مطالب موجود در دو زمینه می توان اظهار نظر نمود:[/COPY]