نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

پارادوکس راسل - Russell's Paradox

پس از فعالیت زیاد «Russell» گرامی در این چند هفته، من بر آن شدم که نگاهی به نوشته‌های برتراند راسل بیاندازم و همینجا
به همه دوستان و کسانی که به نوشته‌‌های دانشیک و منطقی گرایش دارند پیشنهاد می‌کنم که نوشتارهای او را از دست ندهند!

اما پارادوکس راسل چیست. در کتاب نخست (نهادهای مزداهیک - The Principles of Mathematics)، راسل با اشاره به
نگره گردآیه‌ها (Set theory) (که در نسک بیشتر «کلاس» گفته می‌شود)، همه گردآیه‌ها را به دو دسته ساده بخش می‌کند:
  • گردآیه‌های خود-واگذار (self referential)
  • گردآیه‌های بهنجار (ordinary)

که در این دسته‌بندی بیشتر گردآیه‌ها بهنجار خواهند بود. برای نمونه یک گردآیه از همه جانداران زنده یک گردآیه بهنجار و معمولی می‌باشد.

از سوی دیگر در نگره گردآیه‌ها، دیده می‌شود که گردآیه‌‌هایی هستند که خود هموند (عضو) خود می‌باشند و ما آنها را خود-واگذار می‌نامیم.
برای نمونه گردآیه‌ای از ایده‌های آهنجیده (abstracted ideas) خود نیز یک ایده آهنجیده به شمار رفته و هموند خود خواهد بود: [عکس: 3.png]

در اینجا راسل می‌پرسد که اگر ما یک گردآیه از همه گردآیه‌های بهنجار داشته باشیم، آیا گردآیه ما بهنجار خواهد بود یا خود-واگذار: [عکس: 4.png]

اکنون:
  • اگر گردآیه هموند خود باشد، آنگاه یک گردآیه خود-واگذار می‌شود که بر پاد شناسه (گردآیه‌ای از گردآیه‌های بهنجار) خواهد شد.
  • اگر گردآیه هموند خود نباشد، آنگاه یک گردآیه بهنجار بوده و پس می‌بایستی خود هموند گردآیه ما باشد!

همچنان که می‌توان دید، هموندی/ناهموندی گردآیه در خودش در هر دو حالت به پاراوکس منطقی می‌انجامد، که از نادرستی یک جای نگره می‌گوید.

نگر خود را بیان کنید.

.Unexpected places give you unexpected returns
پاسخ

پیام‌های این موضوع
پارادوکس راسل - Russell's Paradox - توسط Mehrbod - 10-10-2011, 02:17 PM
پارادوکس راسل - Russell's Paradox - توسط Russell - 10-10-2011, 03:49 PM
پارادوکس راسل - Russell's Paradox - توسط Mehrbod - 10-15-2011, 10:40 PM
پارادوکس راسل - Russell's Paradox - توسط Mehrbod - 09-02-2012, 02:54 PM
پارادوکس راسل - Russell's Paradox - توسط Russell - 09-02-2012, 03:01 PM

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان