نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن

خب من هنوز به اون مرحله یا نیاز و انگیزه و اولویت نرسیدم که بخوام سعی کنم اینو به شکل یک ماجولی چیزی که براحتی برای بقیهء بقیهء برنامه نویسان قابل Embed کردن و استفاده در پروژه های خودشون باشه دربیارم.
اون خودش کار میبره و پیچیده است یا حداقل من هنوز تجربه ای در این زمینه ندارم و بنابراین تصور پیشاپیش از روش و میزان سختی و کارش ندارم.

ولی مثلا اگر خودم بخوام در پروژه ای اون رو Integrate کنم فکر میکنم کار زیاد سختی نباشه برام، و برای دیگران هم شاید با مقداری بررسی و دانش و مهارت این کار مقدور بشه. البته بخاطر شیء گرا نبودن و اینها و عدم داشتن فضای نامی مستقل برای متغییرها برنامه، احتمال تداخل نامی با متغییرهای برنامه های دیگران خیلی زیاده که باید برای اینم فکری کرد؛ ولی فکر نمیکنم لزوما راه طولانی و سخت تغییر اساسی ساختار برنامه رو مجبور باشن برن؛ مثلا میشه به اسم تمام متغییرها یک پیشوند یکتا اضافه کرد. البته بازم من انتظار ندارم دیگران این کار رو بکنن. ولی حتی نگاه کردن به تنظیمات و امکانات و تمهیدات و کدها و منطق و الگوریتم این برنامه میتونه براشون خیلی مفید باشه. بعضی کدها و توابعش رو حتی میتونن برداشت کنن؛ چون تقریبا همهء کار داخلیش واقعا در سطح برجسته است.

حقیقتش من این برنامه رو در اصل با اهداف شخصی نوشتم، مثل تمرین و محک زدن و تثبیت دانش و مهارت و توانایی خودم و حتی اثبات توانایی و سوادم به دیگران و منتقدین (آخه با دیگران زیاد سرشاخ میشدم سر بحثهای برنامه نویسی و بهم زیاد ایراد میگرفتن که کار عملی نداری و اعتبار و سواد کافی نداری).
البته چون به چنین سیستمی در بیشتر پروژه ها و سایتها نیازه، من این رو برای استفادهء عملی در آینده که نیاز خودم شد هم نوشتم. چون واقعا کار میبره یک چنین سیستمی اگر بخواد کامل و حرفه ای باشه، و نمیشه اون موقع اون همه وقت سرش گذاشت.

قصدم این نبود که برای استفادهء دیگران حاضر و آماده باشه. وقت و اولویت و انگیزش رو هنوز هم ندارم.
برای دیگران الان مثل یک دمو هست، با اینکه کامل و واقعیه!
با این حال آمار دانلودش در فروم برنامه نویس، از نسخه های ابتدایی تا حالا پیوسته در یک حد قابل توجه بوده که این نشون میده برای دیگران اهمیت/جذابیت و احتمالا کاربردی داشته. دانلود میکنن حتما یه کاری میکنن دیگه! شایدم فقط کیف میکنن E415

الان این برنامه از نظر خودش کامله. و میتونست مثلا جزیی از یک پروژه و سیستم بزرگتر و کاملتر باشه برای خودم. خیلی هم کار برده واقعا. خیلی کد داره و پیچیدگی زیاد اجتناب ناپذیر. تا همین حد که رسیده میتونم بگم هیچ پروژهء دیگری پیدا نمیکنید از این نوع که اینقدر کامل از نظر امکانات و انعطاف (فقط تعداد فایلهای کانفیگ و تعداد زیاد متغییرهای پیکربندی اون و تنوع تنظیم هرکدام و توضیحاتشون رو نگاه کنید) و امنیت باشه. واقعا پیشرفته است. مثلا تابع رندومی که توش استفاده کردم خودش داستانی داشت و کلی تحقیقات و تخصص درش استفاده شده و تابع تغییر یافته و اصلاح شده ای از یک کتابخانهء رمزنگاریه که بنده با مولف اونم همکاری و مشورت کردم تا این رو ساختم و تقریبا به تایید خودش هم رسیده. این کارها واقعا کار هرکسی نیست؛ کلی سواد میخواد. البته از نوع علمی و حرفه ایش اگر بخواد باشه. همین کتابخانهء رمزنگاری و برنامه نویسش رو با تحقیق از بین چند مورد انتخاب کردم که این یکی از همه به مراتب سرتر بود (حداقل کتابخانش خیلی کاملتر و حرفه ای تر بنظر میاد نسبت به دیگران که اغلب فقط چند مورد و کد پراکنده بیشتر ندارن).
در این پروژه از الگوریتم های دقیق و کامل و امنیت و رمزنگاری علمی و حرفه ای در کل در سطح کمیاب یا حتی نایاب (حداقل در بین برنامه های بازمتن موجود) استفاده شده و ابتکاراتی هم درش بکار بردم (مثلا سیستم یک رمزنگاری سشن کامل و قوی که تاحالا ندیده بودم و نشنیده بودم).

اگر بخوام تمام تمهیدات و برجستگی ها و ظرفت هایی رو که توش بکار رفته بگم خیلی میشه و وقت و جاش نیست. فقط اینو بگم که حتی از برنامه های معروف و پرکاربرد با سالها سابقه هم میتونه سرتر باشه. مثلا از ویبالتین. هرچند CMS ها و فرومها که اصولا سیستم رجیستر و لاگین آنچنان مجهز و حرفه ای و دقیقی هم ندارن. شاید چون این فقط یک بخشی از اوناست. درحالیکه رجیستر و لاگین خودش اگر بخواد کامل و قوی کار بشه یک کار گسترده و پیچیده و واقعا تخصصیه. منم خواستم یک سیستم کامل و قوی در این زمینه رو ارائه بدم که فکر میکنم تاحالا وجود نداشته!
طوری درنظر گرفتم که برای محیطها و برنامه های حساس تر از سطوح عادی هم قابل قبول باشه. یعنی High security باشه.

خب حالا دیگه زیاد از خودم تعریف نکنم.
بهرحال کار سختی بود و حتی اینم نمیتونم بگم آخر کامل و بی نقصه؛ باگ هم که ممکنه بهرحال هر برنامه ای داشته باشه. خطای انسانی رو همه و در هر برنامه ای هرچقدر هم که دقت بکنن میشه پیدا کرد.
ولی من سعی کردم حداکثر وقت و انرژی و حوصله رو بهش اختصاص بدم و کم نذارم. تاجاییکه بنظرم معقول بود روش کار کردم و همت و حوصله به خرج دادم.
اگر یک کسی تخصص و علاقه داشته باشه میشه روی این پروژه و اجزای درونی اون کلی بحث باهاش کرد. واقعا خیلی گسترده است. نمیدونم خبر دارید یا نه. یک دنیاست. تمومی نداره. حتی منم هنوز در زمینهء امنیت بعد از سالها و انبوهی مطالعه و تحقیق دارم گهگاه چیزهای جدیدی یاد میگیرم و تجربه های که میبینم قبلا کمبود داشتم و مواردی که سورپرایز میشم.
پاسخ

پیام‌های این موضوع
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط folaani - 03-21-2013, 08:49 PM
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط Mehrbod - 03-21-2013, 09:02 PM
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط folaani - 03-21-2013, 09:44 PM
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط folaani - 03-21-2013, 10:09 PM
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط Mehrbod - 03-21-2013, 10:11 PM
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط folaani - 03-21-2013, 10:32 PM
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط folaani - 03-21-2013, 11:18 PM
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط Mehrbod - 03-22-2013, 10:33 AM
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط folaani - 03-22-2013, 06:54 PM
پروژهء سیستم رجیستر و لاگین بازمتن - توسط folaani - 03-22-2013, 07:27 PM