دفترچه
ریزه‏‏ کاری های رانندگی - نسخه قابل چاپ

+- دفترچه (https://daftarche.com)
+-- انجمن: تالارهای همگانی (https://daftarche.com/%D8%A7%D9%86%D8%AC%D9%85%D9%86-%D8%AA%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (https://daftarche.com/%D8%A7%D9%86%D8%AC%D9%85%D9%86-%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF)
+--- موضوع: ریزه‏‏ کاری های رانندگی (/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%DB%8C%D8%B2%D9%87%E2%80%8F%E2%80%8F-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C)

صفحات 1 2 3 4 5 6 7 8

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - sonixax - 05-16-2014

Dariush نوشته: دقیق‌اش را می‌خواهی میلاد جان؟! با یکی از این لندروورهای 10 تنی بروی در خیابان و عن و گوه‌اشان را با هم یکی کنی.

داریوش جان 100 هزار تا پول لندرور بدهم که عن و گه یکی دیگه رو یکی کنم ؟

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - Dariush - 05-16-2014

sonixax نوشته: داریوش جان 100 هزار تا پول لندرور بدهم که عن و گه یکی دیگه رو یکی کنم ؟
آقا به جانِ عزیز خودت چنان این عوضی‌ها خون به دلِ ما کرده‌اند که من حاضرم یک میلیون دلار هم بدهم (اگر داشتم) یکی از این تانک‌های فوق‌سنگین بخرم و در خیابان بیوفتم دنبالشان!

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - kourosh_bikhoda - 05-27-2014

بهتره برای افزایش عمر لاستیک های خودروتان، بعد از هر 18-20 هزار کیلومتر رانندگی، لاستیک های جلو و عقب رو با هم جابجا کنید. این جابجایی بهتره به صورت ضربدری انجام بشه. یعنی لاستیک جلو سمت چپ بره عقب سمت راست.

علت این کار اینه که چون میزان فرسایش لاستیک های جلو بیشتر از عقب هست (به خصوص در خودروهای دیفرانسیل جلو) زودتر فرسوده میشند و بنابر این زودتر از بین میرند. با جابجایی شما میتونید عمر اونها رو افزایش بدید. بدون جابجایی مثلن لاستیک جلو براتون 35 هزارتا non-stop کار میکنه ولی با این کار عمرش رو به 45 هزار میرسونید.

حالا چرا ضربدری؟ باز هم به خاطر تفاوت نرخ فرسایش در دو سمت چپ و راست خودرو.

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - kourosh_bikhoda - 05-27-2014

صحبت از ضربدری شد، یادم افتاد که برای باز/بسته کردن پیچ های چرخ باید به صورت ضربدری عمل کنید:

[عکس: 4.png]

نخست پیچ ها را در حالتی که جک هنوز زیر ماشین نیست شل کنید (تقریبن نیم دور چرخاندن)، بعد که جک زدید بازشون کنید. برای بستن هم روی جک فقط تا حدوی سفت کنید، بعد که جک رو آوردید پایین و ماشین روی چرخ رفت پیچ ها رو کالن سفت کنید. تمام مراحل به صورت ضربدری انجام شود. این کار برای کاهش تنش محبوس در رینگ و بعلاوه فشار یکسان بر هر پیچ انجام میشه. کاهش تنش نتیجش افزایش عمر رینگ و توپی چرخ هست و فشار یکسان پیچ ها هم نتیجش عدم لنگ زدن چرخ هست.

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - mosafer - 05-27-2014

هیچ گاه برایم پیش نیامد تا پنجری ماشین را بگیرم کلیتش را میدانم ولی ریزکاری اگر داشته باشد را نه چون به صورت تجربی انجام ندادم نکاتی دارد که دانستنش مهم و ضروری باشد؟

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - Anarchy - 05-27-2014

mosafer نوشته: هیچ گاه برایم پیش نیامد تا پنجری ماشین را بگیرم کلیتش را میدانم ولی ریزکاری اگر داشته باشد را نه چون به صورت تجربی انجام ندادم نکاتی دارد که دانستنش مهم و ضروری باشد؟

How to Change a Tire: 14 Steps (with Pictures) - wikiHow

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - kourosh_bikhoda - 05-28-2014

mosafer نوشته: هیچ گاه برایم پیش نیامد تا پنجری ماشین را بگیرم کلیتش را میدانم ولی ریزکاری اگر داشته باشد را نه چون به صورت تجربی انجام ندادم نکاتی دارد که دانستنش مهم و ضروری باشد؟
در اون لینک آنارشی نکاتش ذکر شده ولی من تاکید میکنم:

1. اگر لاستیک عقب رو میخواهید تعویض کنید، ترمز دستی به تنهایی کفایت نمیکنه؛ مگر اینکه سطح خیابان کاملن کفی باشه. باز هم ولی برای احتیاط بهتره اگر خودروتون دیفرانسیل جلو هست دنده اون رو در وضعیت درگیر (1 یا P) قرار بدید. اگر دیفرانسیل عقب باشه که درگیر کردن دنده با کشیدن ترمز دستی تفاوتی نداره بنابر این باید یک سنگی آجری کلوخی چیزی زیر چرخ جلو قرار بدید (در جهت شیب جاده).

2. همیشه یک دستکش کار (دستکش صنعتی) در صندوق عقب داشته باشید. تعویض لاستیک کاریه که دست و بال شما رو خیلی کثیف میکنه و ضمنن ممکنه داغی پیچ و رینگ و خود لاستیک ناشی از حرکت خودرو باعث آزار شما بشه.

3. شل کردن اولیه و سفت کردن آخری رو در وضعیتی انجام بدید که ماشین روی جک نیست. یعنی هر 4 چرخ روی زمین هستند. علت اینکار اینه که شل و سفت کردن پیچ نیروی زیادی میخواد که وارد کردن این نیرو در حالت روی جک خیلی ایمن نیست.

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - Russell - 05-28-2014

kourosh_bikhoda نوشته: بنابر این باید یک سنگی آجری کلوخی چیزی زیر چرخ جلو قرار بدید (در جهت شیب جاده).

21

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - sonixax - 05-28-2014

kourosh_bikhoda نوشته: 3. شل کردن اولیه و سفت کردن آخری رو در وضعیتی انجام بدید که ماشین روی جک نیست. یعنی هر 4 چرخ روی زمین هستند. علت اینکار اینه که شل و سفت کردن پیچ نیروی زیادی میخواد که وارد کردن این نیرو در حالت روی جک خیلی ایمن نیست.

منم تا حالا نشده پنچر گیری کنم! یعنی ماشینم اصلن زاپاس نداره! یک چیز مایع مانند داره با پمپ باد که اون رو میریزیم توی لاستیک و بعد باد میزنیم تا نزدیک ترین تعمیرگاه میرسونیمش.
برای همین نمیدونم چه قدر باید پیچ رو سفت کرد!؟

ریزه‏‏ کاری های رانندگی - kourosh_bikhoda - 05-29-2014

Russell نوشته: 21

برعکس نوشتم؟