الفبای پارسی -
sonic - 04-27-2011
مهربد نوشته: سد در سد ایرانی هم که باشد، مفت نمیارزد!
یعنی حاضری مثل ترک ها دبیره لاتین داشته باشی؟
الفبای پارسی -
Mehrbod - 04-27-2011
sonic نوشته: یعنی حاضری مثل ترک ها دبیره لاتین داشته باشی؟
نخست اینکه، آیا بکار بردن "مثل ترکها" در اینجا به معنی فحش است؟ اگر اینچنین
که برای من و هر کسی که انگیزههای نژاد پرستی نداشته باشد، ترک و ایرانی یکسان هستند.
از سوی دیگر، من خودم دبیره سیریلیک را دوست دارم، زیبایی ویژهای دارد، ولی از دید کاربستی
به دبیره لاتین (ولی اندکی ویرایش شده که حرفهای جداگانه برای "خ", "ژ" و .. داشته باشد) رای میدهم.
الفبای پارسی -
doubt - 04-29-2011
ولی به نظر من فارسی نوشتن خیلی سریعتر از فینگیلیش است...
شکل و شمایل این دبیره را از دبیره لاتین نیز بیشتر میپسندم.
من نظرم بر همین حروف است.
الفبای پارسی -
sonixax - 04-29-2011
doubt نوشته: ولی به نظر من فارسی نوشتن خیلی سریعتر از فینگیلیش است...
شکل و شمایل این دبیره را از دبیره لاتین نیز بیشتر میپسندم.
من نظرم بر همین حروف است.
تنها به خاطر شكل و شمايل و سرعت در نوشتن و خواندنى كه به واسطه روزمرگى در استفاده از اين دبيره ايجاد شده ؟
الفبای پارسی -
doubt - 04-29-2011
«تنها» بخاطر شکل و شمایل و سرعت در نوشتن ؛ خیر ولی بلی بخاطر شکل و شمایل و سرعت آن .
در حال حاضر توان ادامه گفتگو ندارم(؟ شبی است نخوابیده ام) ولی اگر مجالی باشد این موضوع جای گفتگو دارد.
الفبای پارسی -
sonixax - 04-29-2011
doubt نوشته: «تنها» بخاطر شکل و شمایل و سرعت در نوشتن ؛ خیر ولی بلی بخاطر شکل و شمایل و سرعت آن .
در حال حاضر توان ادامه گفتگو ندارم(؟ شبی است نخوابیده ام) ولی اگر مجالی باشد این موضوع جای گفتگو دارد.
در باره ی شکل و شمایل که سلیقه ی شماست و فکر نمیکنم جای بحثی درش باشد .
ولی در مورد سرعت خواندن ، تمامن بر میگردند به سابقه ی طولانی مدت استفاده من و شما و مهربد و دیگران از این دبیره است که در خواندن آن سریع هستیم !
وگرنه کسی که از کودکی از هر دبیره ی دیگری استفاده کرده ، در رابطه با آن دبیره خوب سریع تر از سایر دبیره هاست و این یک چیز طبیعی است .
اگر شما خواندن و نوشتن یک چینی را ببینید متوجه میشوید که در خواند و نوشتن به زبان خودش بسیار سریع تر از هر زبان دیگه ای حتی انگلیسیست ، چیزی که خواندن یک بخش یا یک جمله ی آن برای مشروط بر اینکه با آن زبان آشنایی داشته باشیم بسیار وقت گیر است .
عین همین مساله در مورد دبیره عربی که در پارسی استفاده میشود هم هست ، همسر یکی از دوستان ما در اینجا آلمانیست و فارسی را نیز به خوبی میتواند بخواند و بنویسد - ولی در عین حال سرعتش در خواندن و نوشتن فارسی با اینکه دوران پهلوی در ایران ادبیات فارسی خوانده است و مدتی نیز در سفارت آلمان در ایران فارسی را تدریس میکرده بسیار کند است .
الفبای پارسی -
Mehrbod - 04-29-2011
sonixax نوشته: عین همین مساله در مورد دبیره عربی که در پارسی استفاده میشود هم هست ، همسر یکی از دوستان ما در اینجا آلمانیست و فارسی را نیز به خوبی میتواند بخواند و بنویسد - ولی در عین حال سرعتش در خواندن و نوشتن فارسی با اینکه دوران پهلوی در ایران ادبیات فارسی خوانده است و مدتی نیز در سفارت آلمان در ایران فارسی را تدریس میکرده بسیار کند است .
ولی درباره تندتر بودن
نوشتن با دبیره عربی فکر نمیکنم کسی مخالفتی داشته باشد.
الفبای پارسی -
sonixax - 04-29-2011
مهربد نوشته: ولی درباره تندتر بودن نوشتن با دبیره عربی فکر نمیکنم کسی مخالفتی داشته باشد.
آرى در نوشتن به راستى كه تند است ولى به تندى مورس نيست
الفبای پارسی -
Russell - 04-30-2011
مهربد نوشته: ولی درباره تندتر بودن نوشتن با دبیره عربی فکر نمیکنم کسی مخالفتی داشته باشد.
تند است برای اینکه عملاً هیچ چیز را نمینویسیم،اگر میخواستیم مثل اعراب صدا ها را هم بنویسیم کندتر از بقیه بود.البته سر هم بودنش کلمات به تنهایی حسنیست در سریع نوشتن.این ابتکار ایرانیان هم که صدا ها را نمینویسند روی هم رفته کار خوب و مفیدی بوده.برای من که عربی نوشتن با صدا گذاریش همیشه روی اعصاب بوده
الفبای پارسی -
Mehrbod - 04-30-2011
Russell نوشته: تند است برای اینکه عملاً هیچ چیز را نمینویسیم،اگر میخواستیم مثل اعراب صدا ها را هم بنویسیم کندتر از بقیه بود.البته سر هم بودنش کلمات به تنهایی حسنیست در سریع نوشتن.این ابتکار ایرانیان هم که صدا ها را نمینویسند روی هم رفته کار خوب و مفیدی بوده.برای من که عربی نوشتن با صدا گذاریش همیشه روی اعصاب بوده
البته در اینکه این تندتر نوشتن و صرف نظر کردن از سداها در آسیب رساندن به زبان و نوشتار ما
چه نقش مهمی دارد من هم با شما همرایام، ولی به هر روی، مایه تندتر بودن این دبیره شده است.
همچنین تاجایی که من میدانم، عربها هم سداها را مگر در نوشتارهای ویژهای بیشتر نمینویسند: