دفترچه

نسخه‌ی کامل: گردآوری قرآن + سوزاندن دیگر نگارش‌های قرآن
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2
خوب بخودش کتاب میگه بالاخره دیگه،من از این نظر میگم که بفهمم خود محمد چی میخواسته و چقدرش خودآگاهانه بوده؟
Russell نوشته: خوب بخودش کتاب میگه بالاخره دیگه،من از این نظر میگم که بفهمم خود محمد چی میخواسته و چقدرش خودآگاهانه بوده؟

برای من هم همین عجیب و سواله كه هدف محمد از این كه خودش و پیامبر معرفی كنه چی بوده؟
Russell نوشته: خوب بخودش کتاب میگه بالاخره دیگه،من از این نظر میگم که بفهمم خود محمد چی میخواسته و چقدرش خودآگاهانه بوده؟

خب نمیشه اصلا مطمئن بود اونجایی که به خودش گفته کتاب، خود محمد گفته یا حرف کس دیگه ای بوده یا دور هم بودن با مشورت هم گفتن این رو بگیم...شاید هم چون کتاب های ادیان قبلی رو دیده بودن میخواستن از اونها تقلید کنن و بگن دین ما هم یه چیزی داره...من شخصا همین رو هم بعید میدونم چون محمد کاملا بی توجه بوده نسبت به جمع آوری و یک جا جمع کردن آیات قرآن و گرنه رکن اصلی دینش رو چرا باید بعد از مردنش به هزار دردسر سر هم بندی کنن!!

yasy نوشته: برای من هم همین عجیب و سواله كه هدف محمد از این كه خودش و پیامبر معرفی كنه چی بوده؟

این رو که نمیشه فهمید مگر اینکه بگیم دوستان اسلامیست روح مبارک ایشون رو احضار کنن و از خودشون بپرسن...اما قدرت و ثروت انگیزه چندان کمی هم نبوده و نیست شاید هم مبتلا به شیزوفرنی بوده !!
برای شناخت محمد این فرنگیها کار آکادمیک نکردند چیزی شبیه همین کتاب جناب علی سینا؟
کلا جالبه دقیق بدونم نگاه آکادمیک در غرب به محمد و اسلام چجوریه و چقدر درسته.
جوری که "خود" مسلمان ها میگویند، داستان چنین بوده که شماری از "حافظین"
قرآن در جنگ ها کشته میشدند یا از پیری و بیماری می مردند که این سران اسلام
را داشت نگران میکرد. ناگفته نماند که اندکی از سروده های محمد روی پوست و برگ
درخت نوشته شده بود که بگمان بالا این رویه زمانی بوده که محمد کارش سکه بود
و "کاتبین وحی استخدام" کرده بود. پس این در ۷ ، ۸ سال پایانی زندگی او بوده است.
روش گردآوی ورژن مسلمانان اینست که گفته ها و نوشته های حافظین و کاتبین را
باهم سنجیده و انچه بنگرشان بهتر بوده می نوشتند.... پس گمانی نیست که پاره هایی از سروده های محمد از دست رفته است.
مشگل بعدی ، سوره بندی بوده است که با گمانه زنی آیه ها را بهم انباشته و به آن ها
نام داده اند. تازه این آغاز دشواری بوده چونکه انزمان زبان عربی نه نقطه داسشته و نه زیر و زبر و پیش. بنابرین ، برای نمونه، "ص" و "ض" یکجور نوشته میشده. و یا
الف هم کوتاه بوده و هم بلند(امروز هم هست مانند سماوات ؟ سموات) زمانی که سر انجام
نقطه و زیر زبر پیش بکار رفت باز یک سری گمانه زنی ها بوده که ایا این "ص" است
یا "ض" یا ط است یا ظ...
پس همه ی این ها را که الک غربیل بکنیم میبینیم که قرآن نمیتواند درست همانها و همه ی آن سروده های محمد باشد. هتا با قرآن سوزی عثمان، ورژن های جور واجوری
مانده است. چنانکه حافظ به ۱۴ روایت اشاره کرده است.
Anarchy نوشته: یاسی جان چنین شخصیتی به احتمال قریب به بقین وجود داشته با توجه به اینکه منابع متعدد تاریخی در مورد این فرد و سرگذشتش مطلب نوشتن...اما در باب قرآن سوزی :
به نظر من احتمال وجود چنین شخصیتی با توجه به کمبود شدید اسناد و مدارک به هیچ وجه قریب به یقین نیست !
مثلا محمد کالیش استاد رشته ی اسلام شناسی دانشگاه مونستر معتقد است که منابع تاریخی برای اثبات شخصیت محمد کافی نیست ! و وجود همچین شخصی در تاریخ اثابت نشده است !
رابرت اسپنسر از منتقدان اسلام کتابی به اسم آیا محمد واقعا وجود داشته است؟ درباره ی همین مسئله نوشته است !
متاسفانه منابع اسلامی درباره ی زندگانی محمد دارای اعتبار زیادی نیست !
مثلا پاترشیا کرون می گوید طبق یک کتیبه ی یونانی زمان تولد محمد سال 552 میلادی است نه 570 ( چیزی که مسلمانان ادعا می کنند) !
همچنین ادعا می کند که محمد به هیچ وجه در مکه زندگی نمی کرده است بلکه صدها کیلومتر آن طرف تر بوده ! (چون تا الان هیچ اثر باستان شناسی مربوط به زمان زندگی محمد در مکه پیدا نشده است)
یا این که اسلام کنونی در قرن های دوم و سوم هجری توسط خلفای اموی مثل عبدالملک و غیره به وجود آمده و با فتوحات آن ها گسترش یافته و
.
.
.

قرآن نیز از این قاعده مستثنی نیست ! بعضی از اسلام شناسان غربی معتقدن قرآن تا قبل از قرن هفتم میلادی اصلا وجود خارجی نداشته ! و در قرن های بعد مخصوصا زمان عبدالملک مروان با استفاده از منابع کهن مسیحی و یهودی نوشته شده است ! ( کلیر تیسدال در کتاب The Original Sources Of The Qur'an نشان می دهد که داستان های قرآن از منابع یهودی,مسیحی,زرتشتی و ... الهام گرفته شده است)
یکی از دلایل این دسته از محققین این است که منابع غیر اسلامی که از قرن های اولیه ی اسلام به جا مانده هیچ اشاره ای به متنی به اسم قرآن نمی کنند و ظاهرا همچین کتابی در آن زمان موجود نبوده ! ( دقیقا یادم نیست توی کدوم کتاب خوندم که یک کتیبه ی قدیمی از مناظره بین عمرو عاص یا ابوموسی اشعری و یک کشیش مسیحی وجود دارد که توی اون هیچ اشاره ای به قرآن نمیشه فقط از معجزات محمد صحبت شده)
با توجه به پیدا شدن نسخه های قرآن صنعا و تحقیقات جدید مثل نظریه ی لوکزنبرگ درباره ی منشاء آرامی-سریانی قران (که مدعی است بسیاری از اسرار و مبهمات قرآن توسط روش او حل می شود), تاریخ سنتی قرآن که مسلمانان مطرح می کنند به کلی زیر سوال می رود !
نظرات محققین و اسلام شناسان غربی درباره ی تاریخ تدین قرآن متفاوت است:
جان برتن جمع‌آوری قرآن را در عهد پیامبر می‌داند
فردریش شوالی مدعی است که قرآن در عصر عثمان جمع‌آوری شده است
پل کازانوا و آلفونس مینگانا بر این باورند که قرآن در دوران خلافت عبدالملک گردآوری شد
جان وانزبرو تدوین قرآن را در آغاز قرن سوم می‌داند


برای اطلاع از تحقیقات آکادمیک درباره ی تاریخ قرآن می توانید به کتاب های خاورشناسانی مثل تئودور نولدکه,بلاشر و ... مراجعه کنید
khayyam نوشته: پیدا شدن نسخه های قرآن صنعا

مدرک دقیقی از وجود این نسخه قرآنی دارید؟ به نظر میرسه چنین چیزی فقط در حد یک شایعه بوده...
Anarchy نوشته: مدرک دقیقی از وجود این نسخه قرآنی دارید؟ به نظر میرسه چنین چیزی فقط در حد یک شایعه بوده...
نه دوست عزیز این مطلب شایعه نیست ! و من هم تا الان ندیدم حتی مسلمانان هم وجود این نسخه را انکار کنند, تنها چیزی که هست مسلمین زیر بار تفاوت های این نسخه با نسخه امروزی نمی روند و آن را به پای رسم الخط و اختلافات قرائت های قرآنی می گذارند !!

می تونید در لینک زیر که مقاله ای در سایت گاردین هست اطلاعات دقیقی درباره ی نحوه ی کشف شدن این نسخه های خطی ببینید:
Querying the Koran | Education | The Guardian

این هم مقاله ای از توبی لستر در مجله ی Atlantic Monthly که توضیح می دهد بر نسخه های صنعا چه گذشته است:
What Is the Koran? - Toby Lester - The Atlantic
این هم مطالبی درباره ی این نسخه در ویکی پدیا:
Sana'a manuscript - Wikipedia, the free encyclopedia

در سایت زیر هم می توانید عکس هایی از این نسخه ببینید:
Codex Sana‘a I - A Qur'anic Manuscript From Mid-1st Century Of Hijra

این هم مقاله ای از سایت پاسخ به اسلام درباره ی این نسخه:
The end of the Quran as Muslims know it

این هم یک ویدئو از کانال BBC درباره ی شیوه ی پیدا شدن نسخه های خطی صنعا:
YouTube - شیوه پیدایش قرآن - قرآن صنعا.mp4


توی این کلیپ جرد پویین و کریستوفر لوکزنبرگ درباره ی این نسخه ها توضیح میدن !
در سال 1972 هنگام بازسازی مسجد صنعا مقدار زیادی نسخه های خطی پیدا میشه که 7 سال بعد یک گروه آلمانی با مدیریت جرد پوئین به یمن میرن و روی اون نسخه ها تحقیق می کنن !
مسئله ی جنجالی جایی شروع میشه که متوجه میشن در زیر نسخه های خطی یک متن دیگه وجود داره که پاک شده ! با تکنولوژی عکاسی با اشعه ی فرابنفش متن زیرین رو آشکار می کنند و متوجه میشن که متن زیرین نیز قرآن است ولی با قرآن امروزی اختلافاتی دارد !
به تازگی بهنام صادقی استاد مطالعات اسلامی در دانشگاه استنفورد و محسن گودرزی مقاله ی مفصلی (The Codex of a Companion of the Prophet and the Qurān of the Prophet) درباره ی این متن زیرین نوشته اند !
یکی از اختلافاتی که در این مقاله به آن اشاره شده: "در سوره بقره آیه ۸۷ متن زیرین به‌صورت «و قفیا علی آثاره» در حالی که متن استاندارد به صورت «وَقَفَّیْنَا مِن بَعْدِهِ» است"

عکس های این نسخه خطی در اینترنت موجود است , تست کربن نیز بر روی آن انجام شده و 95 درصد احتمال می دهند که این نسخه های مربوط به سال 660 میلادی باشد !
اینها رو دیده بودم قبلا ، مساله اینجاست که چرا بعد از 40 سال از این ماجرا تازگی به سر زبان ها افتاده و چرا نسخه کاملش در دسترس افراد قرار نداره؟!
یکی از اسلام شناسان معروف گلدزیهر بود که معتقد بود قرآن کامل با قرآن فعلی تفاوت های زیادی دارد و نسخه ی قرآن فعلی, مطالب حذف شده ی بسیاری دارد و حجم قرآن جمع آوری شده ی اولیه, بسیار بیشتر از حجم قرآن فعلی بوده است.

گلدزیهر ادعا کرد که در کتابخانه ی بانکیپور هند نسخه ای اولیه از قرآن وجود دارد که شامل سوره هایی است که در قرآن فعلی حذف شده اند.
همینطور وی میگوید که علاوه بر حذف بسیاری از سوره ها از قرآن, بسیاری از آیه های سوره هایی مثل بقره و نور و احزاب هم کم شده اند.
صفحات: 1 2